Lepšího manžela abys pohledala

Lepšího manžela abys pohledala https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506395/bmid_lepsiho-manzela-abys-pohledala-Jm3-506395.jpg 3 41 11

Dora byla už jako dívka nesmělá, nevěřila, že by se někomu mohla líbit. V tom ji utvrzovala i její panovačná matka. Když se všechny její kamarádky vrhaly vstříc milostným dobrodružstvím, Dora se pilně učila a chystala se na studium pedagogiky. Později se také zamilovala, ale tajně: objektem jejího zájmu se stal Oldřich, velmi pohledný profesor literatury. Když ji matka seznámí s Arturem, synem své přítelkyně, pověstná jiskra nepřeskočí, možná i proto, že Dora nedokáže na Oldřicha zapomenout.... celý text

Přidat komentář

L.Helena
dnes 3 z 5

Takové trošku přihlouplé čtení, ale když si člověk potřebuje vyčistit hlavu, svůj účel to splní.

Januli
28.02.2024 3 z 5

Pohádkový konec...nic neobvyklého téhle autorky. Ale proč si nespocnout u červené knihovny. I když příběh nebyl pořád jen růžový, takovou matku to nechceš.


jana-cisarova
05.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Nová knížka od Aleny Jakoubkové, kterou jsem četla poprvé. Je od samého začátku trochu odlišná od předchozích románů, kde děj začíná zklamaným manželstvím, nebo rozchodem a snahami přítelkyň dohodit hlavní hrdince nového ženicha.
Dora je už plnoletá, ale matka ji stále ještě pokládá za dítě a zakazuje jí svobodný život. Otec je před léty opustil, oženil se s mladší ženou a žije s ní v Mnichově. Matka to nedokázala strávit a zakazuje Doře se s ním stýkat. Každé setkání otce, dcery a jeho nové ženy skončí skandálem.
Dora je po celou dobu studia na gymnáziu zamilovaná do svého profesora Oldřicha Lučinského. Po maturitě si s ní její idol domluví schůzku a poté využije její naivity. Až po čase jí přizná, že je ženatý. Dora to velice těžko nese. Nebere na vědomí spolužáka Michala, který je do ní zamilovaný taktéž od prvního ročníku.
Trvá jí několik měsíců, než si vybojuje právo na setkávání s otcem a s jeho pomocí se od matky distancuje. Nastoupí studium na vysoké škole pedagogické. Otec jí koupí dům v Třeboni, do kterého se odstěhuje a před matkou se schovává.
Až po letech, kdy už končí vysokou školu promocí, vlastně až v poslední třetině knihy, přichází na scénu její budoucí manžel. Seznámí ji s ním matka, se kterou se už usmířila. Manželství s Arturem je však odlišné od normálu, což ona velmi brzo poznává. Také si uvědomuje, že zahodila svoji největší šanci na lásku s bývalým spolužákem Michalem.
Kniha se mi líbila, četla se dobře, patří k těm lepších od této oblíbené autorky.

Makůvka
01.10.2023 4 z 5

Tento druh oddechové literatury vyhledávám jen a pouze z důvodu, abych odlehčila hlavě od svých oblíbených thrillerů.
Bylo to fajn čtení. Sice naivní a nereálný příběh, s hlavní hrdinkou, občas na ránu a její psychicky narušenou matkou, která ve svém stavu vykonávala praxi úspěšné a oblíbené doktorky. Ale postupně se to rozjelo do pohodového děje, opět plného cestování a gurmánskych zážitků.

dana8437
01.10.2023 5 z 5

Po dlouhé sérii thrillerů jsem včera potřebovala na deštivé dopoledne oddychovku. Byla velice naivní, nereálná, ale přesto se mi moc líbila a moc mi bodla. Právě tohle jsem nyní potřebovala. Jediné co vytknu, už ve více knihách této autorky jsem si všimla výrazu “vytlápla telefon, strašný a odpudivý výraz, naštěstí v této knize jen jednou, ale malém mě to odradilo.

Javanka
25.07.2023 1 z 5

Sáhla jsem po knížce v knihovně před dovolenou, že si přečtu oddychovku, ale dočetla jsem ji s vypětím všech sil. Naprosto neuvěřitelné dialogy a nereálné vyjadřování mladých (v tomto případě spíš starých mladých), místy mi přišli jak uvědomělí svazáci nebo spíš jak z filmů pro pamětníky. Chování hlavní hrdinky na pěst, mám asi štěstí, že takové ženy neznám. První knížka od této autorky a také zcela jistě poslední.

Wendy93
24.06.2023 1 z 5

Kniha ač nebyla úplně nejhorší, se nedala číst. Slovosled byl občas hodně špatný. Naivita hlavní postavy, byla místy na facku. Za mě 2* z 5* a to jen ze slušnosti. Nikdy jsem nepsala negativní komentář, ale tohle se prostě nedalo číst.

libuse6749
21.06.2023

Hledáte knížku na dovolenou, k vodě nebo jen tak na zahradu k lehátku, mám pro vás jeden knižní tip. Nová knížka od české autorky Aleny Jakoubkové, píšící hlavně romány pro ženy, myslím splňuje přesně ty atributy na lehké letní čtení.

Anotace prozradí hlavní trápení devatenáctileté Dory, je jím její matka a její tajná láska.

Přestože příběh začíná na konci školního roku, posledního ročníku gymnázia, hlavní hrdinka spolu s vyprávěním dospívá, čelí novým výzvám i zásadním rozhodnutím. Dodáváte jí sílu, aby se postavila teroru od matky. Naštěstí dostává velkou podporu od svých kamarádů i otce, který od rodiny odešel, ještě když byla malá. Na jednu stranu jsou její problémy nezáviděníhodné, ale na dalších stránkách se dozvíte, že jeden její velký problém se vyřeší tak lehce, že už spíše čtete pohádku. Snad neprozradím moc, že jde o pohádku s dobrým koncem.

Kniha je čtivá a lehce stravitelná, místy se vám sbíhají dokonce sliny, protože Dora je velká gurmánka. Těšíte se na pasáže, kde připravuje jídlo pro své kamarády nebo ochutnává speciality na svých cestách zejména po Evropě.

alnahu
19.06.2023 5 z 5

Další čtivý příběh ze života s pera paní Jakoubkové.Opět jedno nešťastné děvče,které je po rozvodu rodičů naprosto v područí své matky a to se ještě navíc bláznivě zamiluje do svého učitele literatury ,který ji jen využívá-když chce od něj víc ,zjistí že je ženatý a má děti.Tím ovšem její smůla nekončí a to již nebudu prozazovat-kdo má rád knihy této autorky se dozví sám.Opět příjemná oddechovka.

xena2711
26.05.2023 3 z 5

Oddychovka na jeden večer.

Zuzulinka
22.05.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila. Taková oddychovka.