Chytrá žena pro manžela přes plot skočí

Chytrá žena pro manžela přes plot skočí https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74080/chytra-zena-pro-manzela-pres-plot-skoci-74080.jpg 4 96 35

Statut svobodné matky s dvojčaty sice Klára nebere nijak dramaticky, ale přece jen by se ráda vdala, měla manžela a úplnou rodinu. Když potká Přemysla, přeskočí jiskra a vzplane láska jako hrom. Klára nedbá na námitky rodičů ani kamarádek a hrne se poslepu do manželství. Rozčarování na sebe nedá dlouho čekat. Přemysl je sice hodný, ale extrémně šetrný - na což Klára od rodičů není zvyklá - a navíc je to nenapravitelný workoholik, který, když se zabere do práce, ztrácí pojem o čase. Klára to řeší jednoduše - lže o ceně potravin i bot a Přemkovy pokyny ohledně rodinného rozpočtu hází za hlavu. S touhle strategií ale dlouho nevydrží. Aby si udržela manželství, bude muset vymyslet něco mnohem důmyslnějšího...... celý text

Přidat komentář
Cher
Cher
08.08.2023 3 z 5

Hlavní hrdinka mi přišla hrozně hloupá a povrchní. Přesně ve stylu rčení: "Kdo chce víc, nemá nic."

Aranel15
Aranel15
22.11.2022 2 z 5

Námět knihy zněl sice zajímavě, ale dobrý děj pohřbila rozmazlená hlavní hrdinka, která bez maminky nedá ránu, o svoje děti se moc nestará a pořád řeší jen chlapy.


Kerberos
Kerberos
13.08.2022 3 z 5

Název je zavádějící chytrá žena - což hlavní hrdinka určitě není, protože dělá stále stejné chyby. Nemít rodiče, kteří ji živí, starají se jí o děti, podporují ji. Kdyby se o sebe musela starat ,tak bude jednat jinak.

kadgam
kadgam
23.07.2022

Tento typ knihy by mohol mať význam, keby sa v ňom v počiatočnom štádiu účastníci našli a tým sa vyvarovali ďalších sklamaní, problémov. Jasné ... mne sa to nemôže stať .

malýčtenář
malýčtenář
15.02.2022 5 z 5

Téma knihy určitě zaujme, ale bohužel hlavní hrdinka není žádná sympatická osoba. Představuje vymazlenou dceru, které vše projde a dobrého si neváží. Jde za svou láskou, ale nechce vidět problémy, které následují.

Ála1968
Ála1968
25.08.2021 2 z 5

Klára byla rozmazlený zbohatlický spratek,který dostal,co si usmyslel.Bydlela u rodičů a maminka jí poskytovala servis.Zřejmě se nudila a střídala jednoho ženatého chlapa za druhým.A s každým si udělala děti.Proč ne,když se rodiče postarají.Jen se jí vrátilo,co sama zasela.Rozvrátila rodinu a stejně zůstala sama.Tohle se mi tedy vážně nelíbilo,nejen obsahem.

laura
laura
14.05.2021 3 z 5

Kdo chce kam, pomůže si sám :)

Těžko soudit někoho, koho boty nenosíme, přesto... Nějak jsem nedokázala pochopit, co vlastně Klára hledala. Co měla, nechtěla, co neměla, chtěla. Možná hledala lásku, možná sama sebe. Hledala - a nenacházela...

Čtivé, oddechové, nenáročné - a bolestně pravdivé: Srdci neporučíš...

cecetka
cecetka
25.07.2019 3 z 5

Pribehova linie nezajimava. Klara je rozmazlena holka, o kterou se rodice vzdycky postarali a kterou vzdy financne zajistili. Chvilema jsem mela chut ji dat par facek, aby se konecne vzpamatovala.
Na druhou stranu se mi libil styl psani. Kniha je napsana lehkou rukou a velice dobre se cte. Jen to chce zvolit jiny pribeh.

Radka1911
Radka1911
12.04.2019 4 z 5

Čtivá, odpočinková, místy vtipná knížka.

JancaMia
JancaMia
24.02.2019 4 z 5

Pohladilo, starší knížky si od autorky ráda přečtu :)

EvikU.
EvikU.
18.08.2018 4 z 5

Jako oddychovka dobrý. Nesmí od toho člověk chtít víc.

KlaraSY
KlaraSY
27.07.2018 odpad!

Dočetla jsem, protože jsem stále a stále čekala, že se něco změní a kniha mě začne bavit. A nikdy jsem víc nelitovala času stráveného čtením.
Knížka je o ničem, bez zápletky.
Hlavní hrdinka střídá jednoho chlapa za druhým, byla mi totálně nesympatická. Rodiče vše zaplatí, maminka vše zařídí. Všechno špatně. Nikomu bych nedoporučila toto číst.

veronie
veronie
12.04.2018 4 z 5

Kniha se četla dobře, celkem mě bavila, ale.. Je to zatím moje druhá knížka od autorky a v obou se to hemží jídlem, hromadou receptů a Francíí. Nic proti tomu, ale nic se nesmí přehánět. Doufám, že ostatní knihy budou více originální a nebude všude stejné prostředí a téma. Navíc je úsměvné, že hlavní hrdinka byla opět z úžasné bohaté rodiny a kromě těch vztahů se jí dařilo snad vše na co sáhla. Ale jako celek to tak špatné nebylo. Průměrné oddechové čtení.

helenkan
helenkan
28.01.2018 3 z 5

Dobrý chlapy odehnala a jak se říká ,,kdo vybírá přebere". Jinak knížka se četla dobře a rychle.

i.stefany
i.stefany
12.08.2017 4 z 5

Pohodová knížka, nenásilně a rychle přečtená. Téma, které vždycky zaujme. Nemůžu si pomoct, ale tak trochu jsem Kláře za její chování strouhala mrkvičku. :-)

sabca
sabca
30.06.2017 5 z 5

Přikláním se k hodnocení ALNAHU a souhlasím se vším co napsala. Přesto že je tu dost negativních komentářů mě se kniha četla dobře. I když někdy šlo o nadsázku nebylo to zase tak moc přehnané. Jsem ráda, že mám další knihy této autorky, které si určitě ráda přečtu.

radus
radus
27.05.2017 3 z 5

Moje první knížka od této autorky a nejsem moc nadšená. Nevím jak vůbec přišla na ten název knihy, mě hlavní hrdinka přišla dost hloupá a naivni, může střídala jak fusekle, hodní chlapi se ji nelíbili a tak si nabrnkla pitomce. Neměla žádné starosti, děti ji hlídala matka, výdaje dotoval otec, prostě si moje sympatie Klára nezískala. A místy mi knížka připadla jak kuchařka...

skryvacka
skryvacka
18.04.2017 odpad!

strašně povrchní... o životě to není ani trochu a tím i vlastně nezajímavé... neměla jsem trpělivost číst vše, tak jsem za dvě hodinky byla s knihou hotová...tahle kniha je tak nějak zbytečná... i když je napsaná čtivě, nic neřeší... hlavní hrdinka má vše na "zlatém" tácu, vlastně se nemusí o nic starat - ani o peníze, ani o děti, ani o kariéru - sice studuje a dostuduje - ale jen tak mimochodem, má dvojčata - jen tak mimochodem, okamžitě překládá - jen tak mimochodem, peníze i bydlení od rodičů - jen tak mimochodem... nevím, v jakých podmínkách žije autorka, ale ty z knihy jsou pro většinu žen naprosto nereálné... naivní, naivní, naivní... vlastně červená knihovna po novu... protože ten konec - to je spíš úlet... zase dvojčata??? a nečekaně??? copak je pořád nepoučená, že také existuje antikoncepce??? a to ani nehodnotím její vztahy...

spackula
spackula
14.03.2017 2 z 5

Přesně jak píše mariva. Knížka je směs naivity a receptů.

mariva
mariva
26.01.2017 4 z 5

Oddechová četba na 1 - 2 večery. Přestože se kniha docela dobře čte, hlavní hrdinka moc sympatií nevzbuzuje - naivní a rozmazlená dcera bohatých rodičů. Maminka se za jí stará o dcerky, slušní muži pro ni nejsou dost dobří, stále opakuje stejné chyby....

Štítky knihy

česká literatura manželství

Autorovy další knížky

Alena Jakoubková
česká, 1958
2009  71%Dopadlo to špatně...vzali se
2011  71%Chytrá žena pro manžela přes plot skočí
2011  66%Čiň manželu dobře - peklem se ti odmění
2012  72%Manžel, který štěká, taky kouše
2010  60%Všude manžel o dvou kůrkách

Kniha Chytrá žena pro manžela přes plot skočí je v

Právě čtených1x
Přečtených160x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce85x
Chystám se číst22x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x