Skvělá známost

Skvělá známost https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472280/bmid_skvela-znamost-sl9-472280.jpg 4 57 23

Ona tvrdí, že je dokonalý, ale já vím, že lže. Všiml si, že ho pozoruju, a naše oči se střetly. Tehdy mi to došlo. Na novém příteli mé dcery není něco v pořádku. Ed se konečně poprvé setkává s přítelem své dcery Abbie. Ryan – chytrý, úspěšný a hezký – se zdá být skvělou známostí, dokonalou partií, úlovkem. Pak Abbie rodičům oznámí jejich plán vzít se, a to už za měsíc. Je v tom jen jeden problém: Ed si myslí, že jim Ryan lže. Všechny instinkty mu napovídají, že jeho dcera je v hrozném nebezpečí – avšak nikdo jiný to nevidí. A jak se datum svatby rychle blíží, Ed se snaží odhalit Ryanovo tajemství, dřív než bude pozdě.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Oldag
Originální název:

The Catch , 2020


více info...

Přidat komentář

michterhel
15.03.2024 5 z 5

Když nejste vyloženě hnidopich, a nezačnete se rýpat v drobných nesrovnalostech, ale berete tohle dílo prostě jako psychothriler, nemůžete být zklamaní. Copak někdo sám sobě přizná, že je sebedestruktivně ochranitelský, nebo naivní, nebo nedůvěřivý? A co teprve, když je někdo přesvědčený, že je dokonalý lhář. Za mě 4,73* Protože úplně dokonalé to nebylo.

knihomolka_eli
12.01.2024 4 z 5

Skvelý úlovok je moja prvá prečítaná knižka od tohto autora. Chytila ma hneď od začiatku. Dej bol napínavý a hoci som nejaké veci čakala, tak ma záver trochu prekvapil, myslela som si, že to dopadne inak.

Abbie sa bezhlavo zaľúbi do Ryana. Zasnúbi sa s ním a predstaví ho svojim rodičom. Claire sa jej budúci zať páči, no Ed má z neho veľmi zlý pocit a je odhodlaný si naňho posvietiť.

Od začiatku som bola zvedavá, či je Ed taký paranoidný alebo Ryan skutočne skrýva nejaké temné tajomstvo.

Knižku hodnotím na 4*. Bol to skvelý, napínavý triler, ktorý ma bavil. Jediné, čo mi vadilo, bolo, že nebol úplne uveriteľný. Veľa vecí, ktoré sa v knihe udiali, by v reálnom svete nikomu takto neprešli. Určite sa ale pustím aj do ďalších kníh od autora.


Makůvka
12.12.2023 4 z 5

Mě se kniha líbila. Začátek byl na můj vkus trošku rozvláčný, takový nemastný neslaný, ale postupně se děj vyvíjel ve čtivý a napínavý thriller, který postupně gradoval. Celý příběh se obešel bez drastických scén a krveprolití, což si myslím, že někteří čtenáři ocení.

Metroušek
08.08.2023 3 z 5

Připouštím, že nápad je to vynikající, a proto jsem také knihu dočetl. Jenže pan Logan bohužel neumí psát, ačkoli mu jistou snahu nelze upřít. Amatérské střídání ich formy a er formy, naprosté nezvládání práce s dějem a sterilní český překlad mě málem odradily, ale dal jsem to. Takže hvězdičku navíc za ten nápad, celkem tři.

micha-ella
16.07.2023 3 z 5

Vidím, že prozatím dávám nejslabší hodnocení. Asi proto, thrillery už se mi začínají protivit svou stejností: vleklý začátek, nepravděpodobný prostředek, přehnaný dramatický konec. Otec pozná psychopata na první pohled do jeho černých prázdných očí, dcera a matka nepoznají nic a policii pestrá minulost toho hezouna zřejmě nezajímala. No dobrá.

wooloong
03.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Začátek byl trochu moc rozvleklý a popravdě, Ed, ale i Claire a Abbie se chovali dost přehnaně. O dokonalém Ryanovi ani nemluvím. Tohle by přeci v reálném světě nemohlo projít. Nicméně poslední třetinu knihy jsem přečetla na jeden zátah, protože jsem se nemohla odtrhnout.

shecoola
18.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Spočiatku paranoidný Ed, ktorý ochraňuje svoju dcéru ako oko v hlave, je schopný prísť v priebehu krátkej chvíle o všetko: o prácu, rodinu, rozum, život. Abbie je bezhlavo a slepo zamilovaná. Claire je nadšená z dokonalého zaťa. A Ryan? Pravda je maskovaná tak úhľadne, že si nie ste istí, či je skvelou známosťou, alebo klamárom do morku kostí.

Lexie321
19.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Osobne som s knihou spokojná. Aj keď Ed bol na môj vkus až príliš paranoidný kapitoly s ním ma bavili. Aj Abbie a Claire boli podľa mna dobre postavy a povahy a som rada že s Tilly to dobre dopadlo aj keď s Edom nie. Jedina postava, ktorá ma vytáčala bol Ryan ale bez neho by nebola kniha. Thriller bol plný napätia, mal dobré tempo a Edovo vyšetrovanie ho pekne rozvíjalo a posúval dalej.

WaN635
18.07.2022 4 z 5

Kniha s námětem, který jsem četla již nesčetněkrát.....
Ovšem tady to mělo spád, stupňující napětí a velmi dobře se to četlo.
Nic překvapivého, šokujícího nečekejte, ale na jedno - dva odpoledne to jde.

Dela111
22.06.2022 4 z 5

Říct, že tohle není ničím nové, není úplně přesné. Výstižnější je, že tady máme řádně profláknutý stokrát ohraný námět a navíc je to celé předvídatelné, ale čte se to dobře.
První zhruba polovina knihy je slabší, děj je pomalejší. Druhá část je už živější a napětí houstne. Ani závěr není překvapivý, ale je nejlepší z celé knihy. Oceňuji, že autor dal přednost reálnému zakončení před nějakou mírnou líbivou verzí.
Asi největším plusem je čtivost. Nebylo tady nic, co bych nečekala a přesto mě to bavilo.
70%

P3_tis
07.03.2022 4 z 5

Nebylo to špatné... kniha se hezky četla, příběh odsýpal. Žádný wow efekt se nekonal, i když ten konec jsem opravdu nečekala. Celou dobu je příběh v poklidu a poslední část nabírá na obrátkách.

JPBelmondo
11.02.2022 4 z 5

Přesně jak je psáno v anotaci knihy - "Podle ní je dokonalý, já vím, že je to lhář." Když je člověk zamilovaný, nechce slyšet žádná negativa. Nevidí, neslyší, je okouzlen. Zde je hlavním hrdinou otec, který jako jediný, pozná a vycítí, že není něco v pořádku. Dále nebudu děj prozrazovat, ale kniha se četla moc pěkně. Obzvlášť poslední čtvrtina. Stránky lítaly a v hlavě totální chaos. Určitě doporučuji k přečtení.

musivila
19.09.2021 5 z 5

„Člověk nebezpečí nevidí, neslyší ani necítí. Ale tuší ho a vzadu na krku mu vstávají vlasy.“

Kniha je rozdělena na 3 části, v první se děj pozvolna rozjíždí, ve 2 nabírá na obrátkách a ve 3 už nejste schopni se od čtení odtrhnout. Takže hlavně díky poslední části dávám plný počet 5*.

Když se Ed seznámí se svým budoucím zetěm, od začátku mu na něm něco nesedí. Jako kdyby v něm bylo něco temného, zlého....

„ A tehdy, když jsem se Ryanovi podíval do očí, jsem to pochopil. V tom okamžiku jsem si uvědomil, že s novým přítelem mé dcery není něco v pořádku.“
„ Má v očích jakousi prázdnotu, něco skrývá, něco zlého. Cítím to v kostech.“

Ale je tomu skutečně tak? Nebo je Ed jen vůči dceři příliš ochranářský a trauma, kterým si prošel před lety, jej ovlivnilo více než si myslí....

„ Možná má Claire pravdu. Pokouší se o mě šílenství? Nebo jsem v situaci, kdy je člověk jediný normální, zatímco všichni kolem něho přicházejí o rozum?“

Doporučuji přečíst!

zuza58
28.08.2021

opravdu senzační , napínavá kniha . . .nemohla jsem se od ní odtrhnout,
přečteno jedním dechem

hana1039
28.08.2021 5 z 5

K této knize jsem byla doslova,, přilepená,,! Fakt super! Prostě se nešlo odtrhnout, nedá vám to, musíte vědět, vědět, jak to bude dál! Sice jsem si konec představovala jinak, ale pointa toho konce vám bude jasná, až po přečtení... Doporučuji!

RADOST
21.08.2021 4 z 5

Žít s tím, jací jsme, je někdy těžké, zavazující, dobrodružné i nebezpečné. Ale dobře se o tom čte.

Arsinoe_06
15.08.2021 5 z 5

Tak tohle byla velka parada, zhltnuty za jeden den, neslo se odtrhnout. Tesim se na dalsi knihy ;)

janina66
13.08.2021 5 z 5

Moc se mi kniha líbila. Čtivá, napínavá a zajímavá zápletka. Musíte stále číst, chcete vědět, jak to dopadne.

Hella
12.08.2021 4 z 5

Přečteno jedním dechem a jako teda - hodně dobrý! Sice jsem čekala/doufala, že ta (před)poslední část dopadne jinak, ale i tak to bylo vážně super!

Ráčkajda
09.08.2021 5 z 5

Naprosto super, přečteno jedním dechem a navíc miluju vyprávění z pohledu více osob.

Štítky knihy

rodina tajemství nebezpečí svatba krimi manželé thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

T. M. Logan
anglická, 1975
2017  76%Lži
2021  80%Skvělá známost
2018  69%29 vteřin
2020  70%Nedívej se dolů
2022  63%Věř mi

Kniha Skvělá známost je v

Právě čtených1x
Přečtených68x
Doporučených2x
Knihotéce115x
Chystám se číst58x
Chci si koupit6x