Make20 Make20 komentáře u knih

☰ menu

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Tak to bylo velké zklamání. Oba hlavní hrdinové mi velmi rychle začali lézt na nervy. Nečetla jsem 1.díl, přesto si dokážu domyslet, co se v něm asi dělo. Čekala jsem napínavou detektivku a dostala jsem smíchaný pokus o krimi s pokusem o romantiku. Vynechávala jsem odstavce a stránky, zajímal mě vyšetřovaný zločin a ne vzdychání neprofesionální kriminalistiky.

23.02.2023 2 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Zajímavá kniha k zamyšlení. Sledujeme dvě roviny života mladé ženy. Co by se stalo, kdyby... To si asi každý z nás klade velmi často. Někdy je těžké se rozhodnout a někdy svůj osud ovlivnit nemůžeme. Kniha je napsaná velmi dobře, jako i ostatní autorčiny knihy.

21.12.2022 4 z 5


Zadní dům Zadní dům Anne Frank

Tuto knihu jsem si chtěla přečíst hodně dlouho. Zajímají mě knihy s touto tématikou. Zadní dům má navíc své kouzlo v tom, že víme, že se to opravdu stalo. Bylo mi úzko, když jsem četla myšlenky mladé dívky, která si plánuje, co bude dělat, až se nebudou moci schovávat. Zároveň se bojí, co když je najdou... Kniha by měla být na seznamu literatury k maturitní zkoušce.

21.12.2022 5 z 5


Na útěku Na útěku Harlan Coben

Další napínavá detektivka od mého oblíbence. Až do konce jsem nevěděla, jak to všechno dopadne. Kniha od Harlana Cobena se mi čtou skoro samy a u této tomu bylo zrovna tak. V příběhu mě žádná z postav nerozčilovala, což rozhodně oceňuji. Zajímavé bylo téma závislosti a života v sektě. Těším se na další jeho dílo.

20.12.2022 3 z 5


Bůh pláče potichu 2 Bůh pláče potichu 2 Hana Repová

Stejně slabý jako první díl. :(

16.12.2022 1 z 5


Píšťalka Píšťalka John Grisham

Bohužel mi tato kniha nesedla. Musela jsem se přemlouvat, abych ji dočetla do konce. Měla jsem hroznou zlost při čtení o zkorumpovaném soudnictví, politice a policii v jedné části USA. Od knihy jsem měla jiná očekávání a čekala jsem napínavou detektivku. Konec byl však dosti předvídatelný.

16.12.2022 1 z 5


Nenech to být Nenech to být Harlan Coben

Tento thriller od pana Cobena hodnotím průměrně. Kniha je napsaná pěkně, dobře se mi četla. Neztrácela jsem se v postavách, ani ve dvou dějových liniích. Do posledního konce jsem nevěděla, kdo je vrah :). Avšak nemohu dát více, než 4 hvězdičky, protože poslední třetina knihy byla až moc zamotaná a neuvěřitelná.

16.12.2022 3 z 5


Dávno ztracená Dávno ztracená Sara Blædel

Od knihy jsem neměla žádné velké očekávání. A byla jsem mile překvapena. Šlo o napínavou detektivku z neobvyklého prostředí. Do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo je vrah. Hlavní příběh, který celou knihou prostupoval, byl moc dojemný. Uronila jsem u toho i slzu. Někomu může téma asistovaných sebevražd vadit, u mě se tak nestalo.

14.12.2022 4 z 5


Odvrácená strana konce Odvrácená strana konce Michael Connelly

U této knihy jsem si nebyla jistá, jaké hodnocení dát. Je to první kniha, kterou jsem od autora četla. Děj byl svižný, stále se něco dělo. Ale několikrát jsem se musela přemlouvat, abych knihu neodložila nedočtenou. Bohužel už se k autorovi znovu nevrátím.

12.12.2022 3 z 5


Vlaštovka v bublině Vlaštovka v bublině Markéta Lukášková

Pecka! Další skvělá kniha od mé oblíbené autorky. Navazuje na předchozí napsané knížky, proto doporučuji, číst je podle pořadí, ve kterém vyšly. Má to pak tu správnou notu. Já jsem si návaznosti všimla asi až u druhé nebo třetí knihy. Určitě si musím všechny přečíst znovu :) Jak asi bude vypadat budoucnost?

12.12.2022 5 z 5


Můj policista Můj policista Bethan Roberts

Od knihy jsem měla velké očekávání, jelikož ho mnoho lidí velmi chválilo. Bohužel se příběh dost vlekl a nedočkali jsme se žádného překvapivého okamžiku. Konec byl předvídatelný. Znovu bych si ji nekoupila, ale i přesto hodnotím 4 hvězdičkami, protože se kniha četla dobře a líbilo se mi střídání časových období.

09.12.2022 4 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Tuto knihu jsem se chystala přečíst už dlouho. A po jejím přečtení jsem si znovu připomněla, že bychom si neměli stěžovat na to, jak se máme. Nedokáži si představit, jak se lidé v té hrozné době museli cítit. Je hrozné, jaké bezpráví se dělo úplně nevinným lidem. Šílené, jak se během chvilky lidem změní život.

09.12.2022 5 z 5


Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Krásná, čtivá, poutavá knížka. Ihned jsem se začetla a nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Mám velmi ráda knihy, ve kterých sledujeme život více generací jedné rodiny. A tady těch rodin bylo dokonce více. I přesto jsem se v postavách neztrácela, ani mi nepřišlo, že bych o nich věděla málo. Autorce se tato kniha opravdu povedla.

09.12.2022 5 z 5


Pod krvavými nebesy Pod krvavými nebesy Mark Sullivan (p)

Období světových válek mě velmi zajímá. Tato kniha byla něco jiného, než jsem četla doteď a velmi se mi líbila. Četla se úplně sama. Líbilo se mi, že sledujeme zároveň 3 hlavní hrdiny, jejichž životy se kvůli válce rozdělí. Až do konce je čtenář napnutý, zda se zase všichni shledají. Byly pasáže, kdy jsem si pobrečela a říkala si, proč...?

07.12.2022 4 z 5


Krvavý pomeranč Krvavý pomeranč Harriet Tyce

Velmi napínavá detektivka s erotickými prvky. Od začátku až do konce jsem byla napnutá, jak to všechno dopadne. Hlavní postava Alison mi tedy byla hodně nesympatická, ale její muž ještě více. Na konci jsem byla překvapená, kam se děj ubíral.

06.12.2022 3 z 5


Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Kolem knihy jsem hodně dlouho chodila, než jsem se rozhodla si ji konečně přečíst. Už během čtení jsem měla nutkání všechno doma přeskládat, vyházet šuplíky a udělat si doma pořádek. Je pravda, že mnoho věcí jsem vyhodila, ale nebylo to až takové, jak píše o svých zákaznících a zákaznicích. Na knize mi vadilo, že tam tu samou věc autorka opakuje stále dokola. Podle mého názoru by kniha mohla být klidně poloviční a dozvěděla bych se to samé. :) Ale pomohla mi uklidit byt a proto dávám 3 hvězdičky.

05.12.2022 3 z 5


Domek u jezera Domek u jezera Jasinda Wilder

Od knihy jsem si slibovala příjemnou, ale poněkud smutnou oddechovku. To jsem také dostala. V první části knihy jsem si i pobrečela. Konec příběhu byl předvídatelný, ale nenudila jsem se a čtení celé knihy si až na těžké a nejsmutnější pasáže užila. Takový je holt život...

01.12.2022 3 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Tato knížka se mi četla velmi dobře, měla spád a neustále jsem se jako čtenář dozvídala nové a nové informace. V ději, který se odehrával v přítomnosti a jako vyprávění z minulosti, jsem se neztrácela. Autorka vše podávala srozumitelně. Popisy divoké přírody byly třešničkou na dortu - krása. Klidně bych dala 6 hvězdiček.

01.12.2022 5 z 5


Stíny světa Stíny světa Andreas Izquierdo

Velmi poutavý příběh o 3 mladých lidech, kterým změnila životy 1.svetova válka. Napínavý až do konce. Doufám, že se dočkáme pokračování.

30.10.2022 5 z 5


Bůh pláče potichu Bůh pláče potichu Hana Repová

Velmi předvídatelný , přeslazený román. Zápletky přitažené za vlasy. Kdo má rád romantiku a jednu náhodu za druhou, bude potěšen.

27.10.2022 1 z 5