Na útěku

Na útěku https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414635/bmid_na-uteku-SsR-414635.png 4 311 99

Dokonalá rodina je zničena v nejnovějším thrilleru Harlana Cobena, brilantního autora celosvětových bestsellerů, kterého spisovatel Dan Brown označil za mistra napětí a skvělých zápletek. Ztratili jste dceru. Je závislá na drogách a násilnickém partnerovi. Navíc dala jasně najevo, že nechce, abyste ji hledali. Pak ji náhodou zahlédnete hrát na kytaru v newyorském Central Parku. Už to však není ta dívka, kterou si pamatujete. Tahle osoba je zfetovaná, vyděšená a až po krk v problémech. Ani na vteřinu nezaváháte. Jdete za ní a prosíte ji, ať se vrátí domů. Uteče pryč. Pronásledujete ji do temného a nebezpečného světa, o jehož existenci jste doposud ani netušili. Vládnou tam zločinecké gangy, hlavní měnou jsou drogy a vraždy jsou na denním pořádku. Nyní je v sázce i váš vlastní život. A nikdo už nikde není v bezpečí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Run Away , 2019


více info...

Peyka
Peyka
28.01.2024 3 z 5

Stejně jako pro čtenářku Margerite byla pro mě tahle knížka prvotinou. Jelikož Netflix zkoupil práva na spoustu Cobenovým knih, viděla jsem nejdříve seriálová zpracování. Některá se mi líbila víc, některá méně, ale vlastně všechna byla povedená. Cobenovy knihy jsou přímo dělané na televizní obrazovky.
Na útěku je skvěle promyšlený, propracovaný kriminální román o fanatismu, rodině, pravdě a o lidských hodnotách. Přečetla jsem za dva dny. Příběh mě chytl už od první stránky, kapitoly a dialogy svižné, samotné charaktery nebyly vůbec ploché, naopak, na to, jak jich bylo tolik, měla každá své správné místo. Už chápu, proč je Coben tak populární. Konec bych přirovnala k obrovskému balvanu, který si člověk ponese na srdci zbytek života.
Určitě si přečtu něco dalšího a jsem ráda, že mi konečně nějaká knížka vrátila chuť do čtení. 75%

Margerite
Margerite
27.10.2023 3 z 5

Pro mě první Harlan Coben v knižní podobě. Zatím jsem znala jen seriály natočené podle jeho knih. Bylo to akční, bylo to svižné, ale nemělo to hloubku, občas to bylo přitažené za vlasy a těch náhodiček tam bylo na můj vkus prostě moc. Jako nenáročná četba před usnutím, když potřebujete vypnout, to může být fajn. Ale např. proti severské krimi mnoha autorů Coben za mě neobstojí. I proto dávám jen 3*, ale možná po něm šáhnu někdy zase, až budu potřebovat úplně vynout a o četbě nepřemýšlet.


FejKýý
FejKýý
19.10.2023 4 z 5

Tohle byla zajímavá kniha a popravdě stále nevím moc co si o ní myslet. Ta kniha mě hodně bavila, zároveň ale i někdy nudila. Příběh byl zajímavý, ale zároveň trošku zvláštní. S koncem jsem asi spokojená, až na to, že já bych jí to tajemství prostě řekla. Spisovatel za mě nepíše moc popisně, jsou tam často jen konverzace, tudíž příběh rychle utíká. Ze začátku jsem se bála, že mi kniha nesedne, ani autorův styl psaní, nakonec se však tak naštěstí nestalo. Ale jiné knihy si asi od pana spisovatele už nepřečtu. Nějak mě to k němu netáhne. 3,5*

Hvězdinka
Hvězdinka
16.09.2023 4 z 5

Spíše než drogy této knize velí sekta, kdy vše odporuje zdravému rozumu. Kniha je čtivá, různé dějové linky se pak logicky propojí a závěr? No, tíživý. Dá se s takovým tajemstvím žít, v klidu žít? Dá se žít vedle takového člověka?

Bundis
Bundis
10.09.2023 5 z 5

Přečteno jedním dechem.

axspevak
axspevak
28.08.2023 5 z 5

Zamotane,napinave az do konce a rozuzleni prekvapilo,ale davalo smysl Na knizkach od tohoto autora me vzdycky prekvapi,ze za nudnou obalkou se skryva opravdovy skvost.

Nofar197
Nofar197
29.07.2023 4 z 5

Finační poradce Simon Green a jeho žena lékařka Ingrid mají vše, po čem by člověk mohl toužit : Tři zdravé a chytré děti, úspěch ve svém povolání, finanční zajištění. To vše se změní, když nejstarší dcera Paige zběhne z univerzitních studií a beze stopy zmizí. Ještě horší je však zjištění, že Paige je nejen silně závislá na drogách, ale navíc i ohrozovana na životě ze strany podivného mladého muže, s nímž sdílí jednu domácnost. Kdo je ten muž? Jak se seznámil s úspěšnou vysokoskolackou? A jaký byl její další osud poté, co byl nalezen zavražděný? To vše jsou části skladanky, jejíž díly do sebe musí bezchybně zapadnout dřív, než bude pozdě na nápravu.
Celkem slušný krimi thriller, ruský překlad neobyčejně čtivý. Dávám čtyři hvězdičky.

Kami33
Kami33
10.07.2023 5 z 5

Četlo se to skoro samo. Možná příliš mnoho mrtvol, a téměř nulová práce policie, ale děj svižně ubíhal a najednou byl konec. Ten by možná zasloužil trochu víc promyšlenosti (zejména k postavě Paige).

Pajina68
Pajina68
07.06.2023 4 z 5

Další pěkná kniha od Cobena. Ke konci to dostalo takový spád, že se to četlo jedním dechem.

simcat13
simcat13
16.04.2023 5 z 5

Perfektní jednohubka. Bylo to čtivý, dobře vykreslené postavy a děj, zápletka i konec byl pro mě nečekaný. Četlo se to prostě a jednoduše samo. Nemám co knížce vytknout a od autora si musím přečíst i něco jiného.

ThomasRuhe
ThomasRuhe
13.02.2023 3 z 5

Příběh nebyl špatný. Cobenův styl se čte dobře, zápletka taky ušla a vývoj událostí byl zajímavý. Knihu hodnotím jako slušný průměr.

Make20
Make20
20.12.2022 3 z 5

Další napínavá detektivka od mého oblíbence. Až do konce jsem nevěděla, jak to všechno dopadne. Kniha od Harlana Cobena se mi čtou skoro samy a u této tomu bylo zrovna tak. V příběhu mě žádná z postav nerozčilovala, což rozhodně oceňuji. Zajímavé bylo téma závislosti a života v sektě. Těším se na další jeho dílo.

pedroK
pedroK
01.10.2022 5 z 5

Supr zamotaný thriller! Druhá kniha, co jsem od autora četla a zas to nešlo odložit!! Rozhodně doporučuji!!

TaLu
TaLu
26.09.2022 5 z 5

Autora moc neznám, ale hned si mě získal. Výrazně vykreslené charaktery postav, propracovaný děj, příběh ukazující jak závislosti ničí nejen uživatele, ale celé rodiny. Přesvědčivě vykreslený život v sektě. Měla jsem teď štěstí hned na dvě knihy s touto problematikou a obě byly výborné. Některé vyhrocené momenty působily trochu nevěrohodně, ale co my víme....jako lidé se někdy chováme opravdu šíleně.
.........
"Takový je přece princip fungování sekty. Najděte rozčarované. Nabídněte jim snadné odpovědi. Izolujte je. Vypěstujte v nich závislost. Ovládejte je. Povolte pouze jediný hlas, jediný názor, který nelze zpochybňovat ani mu odporovat.
Nakonec se podvolí. "

ladyfromskye
ladyfromskye
08.09.2022 4 z 5

Další thriller z pera Harlana Cobena, mistra oboru. A opět tu máme naprosto originální příběh. Zajímalo by mě, kam na ty nápady autor chodí? Neuvěřitelné! Pravda je, že mi Na útěku přišlo trošku slabší než jiné Cobenovy knihy, ale může to být klidně jen proto, že prostředí, ve kterém se příběh odehrává, mi není blízké a nečtu o něm ráda. Ale jinak je to perfektní jízda jako vždycky, plná akce a zvratů. Opět tedy doporučuji.

SimonaP
SimonaP
17.08.2022 2 z 5

No nevím, kniha se tak nějak táhla, asi od půlky začala být trošku zajímavá, ale měla jsem problémy s udržením pozornosti. Za mě nic moc ...

akdar72
akdar72
18.07.2022 5 z 5

Na jeho knihách je úžasné, že se v nich nic neopakuje, každý příběh, zápletka je originální.

Čmeláček
Čmeláček
30.05.2022 5 z 5

Coben si vybral fakt hodně zajímavé téma a knihu jsem přečetl zase jedním dechem. Míň než pět stars si tento pán nezaslouží :))).

DeWom
DeWom
16.04.2022 5 z 5

Obyčejně se snažím vyhledávat spíš méně známé autory; mnohdy se mezi nimi skrývají skutečné perly (v dobrém slova smyslu). Tentokrát jsem se však nechala zlákat a přečetla si Na útěku. Byla to má první kniha od tohoto autora a stručně mohu říct, že si získal mé sympatie.

Postavy byly věrohodně vykreslené a některé jsem si hned zpočátku oblíbila – třeba protagonistovu právničku nebo soukromou vyšetřovatelku. Jejich jednání dávalo smysl a bylo uvěřitelné.

Autor ve mně dokázal navodit pocit, že tam celou dobu něco nesedí, a já mám ve zvyku na zápletku nenaléhat, nesnažit se ji rozkrýt za každou cenu. Naopak se ráda nechám „překvapit“ postupným odhalováním. V tomto případě jsem některé věci (či vývoj událostí, chcete-li) přesto čekala, ale nebyly o nic méně uspokojivé. Děj ke konci rychle vygradoval a příběh se uspokojivě uzavřel v posledních kapitolách a epilogu.

Smekám před autorovým uměním udělat ze zdánlivě jednoduchého námětu komplikovaný příběh plný tajností, zamlčování a neúplných pravd – ostatně díky postupnému odhalování, kdo co ví a neví, si děj držel patřičný spád. Klobouček.

Podtrženo a sečteno, toto rozhodně nebyla má poslední kniha od Harlana Cobena. Těším se na další.

Alienn
Alienn
05.04.2022 4 z 5

Moje první kniha tohoto autora a je to výborný thriller, velmi čtivý. Pro mě možná zápletka trochu překombinovaná, ale rozhodně mě to neodradilo a ráda si přečtu nějakou z jeho dalších knih.