Lufiik Lufiik komentáře u knih

☰ menu

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Kniha se skvěle četla. Líbí se mi, jak se život všech tří hrdinek navzájem propletl a vyústil do napínavého konce. Četlo se mi s lehkostí,...jako kdybych koukala na film. Doporučuji. Jelikož mám čtecí resty, tak knihu zařazuji ještě do čtenářské výzvy z předešlého roku. Paráda. Autorka si u mě získala místo pro přečtení z jejich dalších knih! #ctenarskavyzva2023

01.04.2024 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Okouzlující příběh. Začátek se poměrně vlekl ale za to konec byl strhující. Mám docela velké očekávání, jaký bude film, který brzy shlédnu. Četla jsem knihu v rámci #ctenarskavyzva2023. Bezva kniha, kterou si ještě ponechám ve své knihovně, ať se k ní můžu vrátit.

01.02.2024 5 z 5


Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Naprosto boží čtení. Děj krásně plyne, když znáte tváře hlavních hrdinů. Všechno pak krásně do sebe zapadá. Srdeční záležitost. Čteno v rámci #ctenarskavyzva2023. Doporučuji!!!

13.12.2023 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Super klasika. Moc se mi to líbilo. Krásné čtení v rámci #ctenarskavyzva2023. Film se taky dost povedl a pomohl mi si dost spojit tváře s tímto příběhem.

01.12.2023 5 z 5


Klíč k času Klíč k času Natalja Ščerba

Kniha se mi velmi líbila. Připomínalo mi to scenérie trochu z Harryho Pottera. Myslím si, že kdyby se kniha zfilmovala, tak bych na film ráda koukla. Poklidné čtení, které jsem si vybrala v rámci čtenářské výzvy 2023.

09.10.2023 4 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Tak toto je naprostá pecka! Přečtu znovu a půjčím svým známým. Konec je za mě epický. Po autorce sáhnu ještě několikrát. Děkuji za tak úžasnou knihu. Skoro jako kdyby hlavní postava opravdu žila...#ctenarskavyzva2023.

06.09.2023 5 z 5


Citové pouto Citové pouto Amir Levine

Kniha velmi čtivá a přínosná. Podobná knize Pět jazyků lásky. Měla jsem zapůjčenou od kamarádky. Hodnotím ji průměrně, protože jsou tam informace, které už znám.

11.08.2023 3 z 5


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Co dodat. Čekala jsem větší jízdu. Příběh je dost předvídatelný a pro mě tudíž nudný. Tento příběh má další knižní pokračování, které mě asi už zajímat nebude. Tento žánr jsem zkusila číst prvně a moc mě neoslovil. Jediné, co se mi líbilo, bylo prostředí a schopnosti postav. Knihu jsem četla v rámci #ctenarskavyzva2023.

26.07.2023 3 z 5


Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Je mi jedno jestli je román napsán podle skutečných událostí a uměle přepsán. Kniha je sama o sobě dosti náročná na psychiku...a sama osobně takovou velkou psychickou a citovou rozpoloženost jsem nezažila snad u žádné knihy tohoto charakteru. Knihu mám zapůjčenou spolu s dalšími třemi díly a fakt se těším, jak se příběh dětských hrdinů bude odvíjet dál. Uvažuji o koupi, abych se ke knize mohla kdykoliv vrátit, páč si ji určitě přečtu ještě několikrát. Doporučuji všemi deseti. Čteno v rámci #ctenarskavyzva2023.

04.07.2023 5 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Masakr. Miluji, miluji, miluji. Po Shari Lapena jsem sáhla již podruhé a opět nezklamala. Asi posledních 170 stran mě nenechalo klidnou a musela jsem číst a číst.
V průběhu čtení mé podezření, kdo by asi mohl být pachatel, bylo správné. Akorát jsem neodhadovala správně souvislosti, které k činu dovršovali.
Určitě sáhnu po další její knize,... možná přečtu všechny.
Knihu mám zařazenou do #ctenarskavyzva2023. Doporučuji!!!

16.06.2023 5 z 5


Na cestě do sousední dimenze Na cestě do sousední dimenze Clemens Kuby

Zajímavé počteníčko. Čekala jsem spíš praktické návody k sebeléčení. Ale i přesto mě kniha dostala autorčiným osobním příběhem a pak mě zaujaly samotné kapitoly o reinkarnacích. Knihu jsem dostala propůjčenou od známe, která byla z knihy velmi nadšená. Mohu doporučit. Jsem odjakživa zastánce tvrzení, že cokoliv se v těle děje a bolí apod. mají za příčinu nezpracované emoce. Tato kniha mi to jen potvrdila a ráda bych se chtěla naučit lépe promlouvat ke své duši. Zkrátka souhlasím se vším, co je v knize psáno. Díky za to!

12.06.2023 5 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Kniha byla pohodová a krásně se četla. Díky ní jsem se také zamýšlela nad svou vlastní verzí "jiného života". Kde bych byla, kdybych se rozhodovala jinak. Knihu jsem četla v rámci #ctenarskevyzvy2023.

03.05.2023 4 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

No páni...to byl nářez. Moje první Jo Nesbovka. Tenhle příběh budu vstřebávat dlouho. Takový velký chtíč přečíst to až do konce jedním dechem jsem neměla hodně dlouho. Naprostá paráda. Už vím, proč je Jo Nesbo tak oblíbený a známý. Naprosto mě to ohromilo. Detektivky jedině od něj. Od teď si dávám za úkol přečíst všechny na jeho jméno. Kniha se ke mě dostala náhodou a byla mi doporučena. A už vím proč. Přidávám do čtenářské výzvy mezi přečtené. I LOVE IT!! #ctenarskavyzva2023

09.04.2023 5 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Kniha krásně čtivá. Vyprávění ubíhalo jedním dechem. Miluji knihy na toto téma. Kniha mi aspoň připomněla informace a poznatky, na které by jsme každý měli brát zřetel a praktikovat je tak do každého dne svého života, neboť MY jsme tvůrci svého života. Děkuji za tuto knihu. Bylo to pohlazení pro duši.

25.03.2023 5 z 5


Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Krásná pohádka pro dospělé. Moje největší challenge bylo přečíst tuto obrovitou knihu, která měla přes 600 stran v rámci #ctenarskavyzva2023... A můžu si zatleskat. Začátek mě moc nebavil, ale vyplatilo se přelouskat 150 stran a na knihu jsem se pak pokaždé těšila a dočetla ji až do konce. Snad si pak někdy přečtu od autora i další z knih až přijde chuť. Doporučuji. Dějová linka a období tohoto románu bylo líbivé. Pro mě něco nového. Děsivé období, kdy to Židé neměli jednoduché kvůli až fanatickému náboženství.

19.03.2023 5 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Asi nikdo z nás si nedokáže představit dobu za války, ...co lidi museli snášet v bídě, strachu a hladu. I samotní Němci to neměli lehké. A proto cením tento příběh "z druhé strany mince". Autorka mě velmi překvapila stylem psaní, ke kterému jsem se v průběhu čtení docela přizpůsobila a lehce jsem si dokázala všechno představit. Asi jako kupříkladu nejvíc první část knihy, která ve mě vyvolávala velké emoce a převážně smutek. Knihu mám zapůjčenou a doporučenou od příbuzné. V mém případě bych po knize normálně nesáhla. Proto jsem mile překvapena a mohu také doporučit. #ctenarskavyzva2023

26.02.2023 5 z 5


Přestaň se bát Přestaň se bát Don Miguel Ruiz (p)

Ezo kniha, od které jsem upřímně očekávala víc. Četla jsem lepší knihy s tímto zaměřením, co se týká osvícení a pochopení celé podstaty bytí apod. Z Ruize čerpá i samotný Jaroslav Dušek, který je mi inspirací. Proto aspoň jsem pochopila od koho se učí. Jelikož jsem knihu měla zapůjčenou, ve své knihovně bych si ji určitě nenechala. Pro mě byla kniha spíše připomínkou toho co už vím. Místy to pro mě byla "španělština" a význam slov jsem absolutně nechápala.

10.02.2023 1 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Nemám slov. Velmi dojemné, lehce čtivé. Miluji film i tuto knihu. Ráda tak kouknu i po dalších knihách autora. Věřím, že i ty budou mít své kouzlo.

21.01.2023 5 z 5


Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Příjemný příběh. V polovině knihy jsem se nakonec nedokázala odtrhnout od dojemného dějství. Moc se mi to líbilo. Osudy lidí stříbrné zátoky mě nenechávali klidnou. Kniha mě bavila víc než její prvotiny. Jde poznat postupný spád v psaní k lepšímu. Samozřejmě pořád u mě vyhrává autorčina kniha: Než jsem tě poznala.

11.01.2023 4 z 5


Dar z hvězd Dar z hvězd Elena Danaan

Krásná kniha pro ty, kteří jsou tomuto tématu otevření. Pro mě dosti složité čtení. Mnohdy jsem se ztrácela v galaxiích a souhvězdích, které autorka popisovala. A dalších kosmických entit nevyjímaje. Jsem za tu knihu moc ráda. Odpovídá na vše, co jsem potřebovala vědět. Super.

11.12.2022 5 z 5