lucinova lucinova komentáře u knih

☰ menu

Jít krást koně Jít krást koně Per Petterson

Rozhodně příjemné překvapení. Tato kniha s melancholickou severskou atmosférou, si mě naprosto získala a velmi se mi líbil i pomalý způsob vyprávění.
Určitě stojí za přečtení, ale věřím, že v dnešní uspěchané době bude pro mnohé těžší se do pozvolného děje bez výrazné gradace začíst

14.07.2023 5 z 5


Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Skvělá detektivka pro nenáročné čtenáře. Dobře se čte, děj má spád a je nabitý napětím. Zápletka samotná se mi také velmi líbila

14.07.2023 4 z 5


Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Bravurně napsaný příběh vyprávějící o jedné tragické naivní lásce. Knihu jsem četla už kdysi a přesto mě opět úplně dostala. Dokáže vzbudit neskutečně silné emoce a po dočtení ji jen tak z hlavy nevyženete. Rozhodně doporučuji.

20.05.2023 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha mě velice překvapila. Bravurně podaný mrazivý příběh z období 2. sv. války, který ve vás zanechá hluboký dojem ještě dlouho po dočtení. Děj mě naprosto strhl a často jsem se neubránila slzám.

19.04.2023 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Pěkná, dojemná kniha s překvapivým koncem. Za mě však trochu zdlouhavé. Hlavní hrdinka mi navíc zrovna nesedla a celkově mi to přišlo takové nijaké. Čekala jsem rozhodně něco víc.

01.04.2023 2 z 5


Sebemilenec Sebemilenec Simona Monyová (p)

Příjemná, čtivá a vtipná oddechová četba, pravděpodobně bohužel inspirovaná reálnými zkušenostmi. Těším se, až srovnám s filmem.

19.03.2023 4 z 5


Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Úžasně napsaný silný příběh, který mapuje osudy generací jedné rodiny. Děj je napínavý i dojemný a je velmi těžké se od něj odtrhnout. Mohu vřele doporučit

19.03.2023 5 z 5


Krotitelka snů Krotitelka snů Simona Monyová (p)

Po přečtení Řasnatců jsem automaticky sáhla po Monyové. Její osud mě už kdysi velmi zasáhl, dosud jsem však od ní nic nečetla. Krotitelka snů mě rozhodně nezklamala. Čtivý příběh ze života, psaný s hořkosladkým nádechem, stojí rozhodně za zamyšlení. Obzvlášť konec mě velmi překvapil.

11.03.2023 5 z 5


Řasnatci Řasnatci Dana Kellnerová

Tak tato kniha mi skutečně otevřela oči! Jsem v šoku, když si teď zpětně si uvědomuji, kolik řasnatců jsem za život vlastně potkala. Ačkoliv se naivita hlavní hrdinky může zdát těžko uvěřitelná, myslím, že podobných slepě zamilovaných žen je bohužel mnoho a tato kniha by proto jednoznačně měla být povinnou četbou. Je čtivá, doslova vtáhne a nepustí. Místy působí humorně, celkově však drsným a napínavým způsobem vykresluje nepříjemnou realitu.

06.03.2023 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Detektivka, která nezklame. Čtivá, svižná a napínavá.. tak to má být.
Ale.
Vrah se dá bohužel snadno uhodnout a zápletka mi přišla poněkud nedotažená. I tak dám nejspíš autorovi druhou šanci.

05.03.2023 3 z 5


V jabloňovém sadu V jabloňovém sadu Susan Wiggs

Hezký romantický příběh s příjemnou podzimní atmosférou. Za mě trochu pomalejší začátek.

05.03.2023 4 z 5


Klub nenapravitelných optimistů Klub nenapravitelných optimistů Jean-Michel Guenassia

Kniha se četla skvěle, navzdory své délce skoro jedním dechem a pocity z ní ve mně doznívaly ještě dlouho. Dlouho jsem ji (právě kvůli oné délce) odkládala, ale nakonec jsem se k ní naštěstí dostala. A rozhodně nelituju - doporučuju!

02.03.2023 5 z 5


Sběratel přání Sběratel přání Mia Sheridan

Příjemná oddechovka s nádechem nadpřirozena, v druhé polovině jsem se však musela do čtení trochu nutit.

02.03.2023 3 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Nesmírně poutavý příběh, který na mě hluboce zapůsobil. Kniha o léčitelkách z Bílých Karpat, z míst dosud uchráněných před moderním světem, si mě zcela získala. Je velmi důkladně a kvalitně napsaná, párkrát se sice objevují nezáživnější pasáže, ale ani ty mě od čtení neodradily. Rozhodně se ke knize budu vracet. Věřím, že pravou sílu bohyň nakonec nedokáže zlomit žádná náboženská ani politická ideologie.

02.03.2023 5 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Námět mi přišel velmi originální, proto jsem po knize okamžitě sáhla. Milá romantická komedie, která rozhodně neurazí a celkově splnila má očekávání

17.02.2023 4 z 5


Přej mi domov Přej mi domov Kay Bratt

Za mě opravdu skvělá kniha. Místy dojemná i k zamyšlení a pro milovníky psů je jako dělaná. Příjemné čtení na oddech, určitě mohu doporučit

17.02.2023 4 z 5


Muž, který zprůhledněl Muž, který zprůhledněl Jana Trhlíková

Na knihu jsem narazila náhodou a skutečně mě překvapila, ačkoliv jsem neočekávala mnoho. Příjemné čtení, čtivě napsané příběhy ze života, které nutí k zamyšlení.

16.02.2023 5 z 5


Sladká nevědomost Sladká nevědomost Danielle Lori

Sladká pohádka, přesně jak jsem čekala :) Příběh mě kompletně vtáhl a charismatický záporák Nico si naprosto získal mé srdce.

16.02.2023 4 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Je mi stydno přiznat, že se jedná o mé první setkání s Jo Nesbøm. Rozhodně však není poslední. Kniha přečtena na jeden zátah, pro dlouhé zimní večery je jako dělaná. Napínavý a neskutečně mrazivý příběh, který musím velmi vřele doporučit.

07.01.2023 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha je sice velmi čtivá a dokonale čtenáře vtahuje do děje, ale co se děje a zápletky týče jsem od tolik opěvovaného světového bestselleru čekala možná trochu víc.

06.01.2023 3 z 5