V jabloňovém sadu

V jabloňovém sadu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475218/bmid_v-jablonovem-sadu-hSN-475218.png 4 149 47

Kroniky Bella Visty série

1. díl >

Tess Delaneyová se živí pátráním po starých pokladech a jejich navracením právoplatným majitelům. Miluje objasňování historie a vyplňování prázdných míst v srdcích lidí příběhy jejich rodinných dědictví. Kovářova kobyla ale chodí bosa a Tessina vlastní minulost je plná mezer. Otce nikdy nepoznala a její matka věnovala více času spíš cestování než své dceři. Tess stojí na prahu úspěchu, na kterém usilovně pracovala, takže pro ni není nejvhodnější chvíle začít zpochybňovat své životní volby. Nečekané události a odhalená tajemství ji však nutí vše přehodnotit. Najednou si uvědomuje, že má možná na dosah štěstí, o jakém se jí nikdy nesnilo. V den, kdy očekává povýšení ve vysoce prestižní aukční síni, ji v její sanfranciské kanceláři navštíví bankéř Dominic Rossi s informací, že na kalifornském venkově žijí její příbuzní, které nikdy nepoznala. Dědeček je bohužel v kómatu, ve své závěti ale právě Tess jmenoval polovičním vlastníkem svého jabloňového sadu. Druhá polovina majetku má připadnout její nevlastní sestře. Vzhledem k tomu, že Tess vychovávala svobodná matka a nikdy neprovdaná babička, majitelka obchodu se starožitnostmi, je pro ni život v kruhu velké rodiny lákavý, i když nezvyklý. Líbí se jí důstojný Dominic, její vřelá sestra Isabel i život ve městě Archangel v Kalifornii – a díky zkušenostem s historickým výzkumem odhaluje řadu tajemství pohřbených v hlubinách času. Ztracené rodinné dědictví by mohlo přinést finanční i emocionální spásu. A navíc během pátrání začíná chápat skutečnou sílu lásky, společnosti i rodiny.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Apple Orchard , 2013


více info...

Přidat komentář

Kory98
22.10.2023 4 z 5

Moc pěkné čtení. Přečteno nahlas mojí mámě a už se chystáme na druhý díl. Místy trochu rozvleklejší, ale člověk zase zůstane déle napnutý. Dobrá historická zápletka, bez ní by to nebylo ono. Recepty jako bonus a věřím, že některý z nich vyzkouším.

AndreaP.
24.09.2023 5 z 5

Příjemná kniha o hledání pokladů, přičemž ten největší poklad je najití sebe sama a své štěstí. Krásné prostředí, sympatické postavy, romantická linka, prostě dokonalost. A jako bonus začíná každá kapitola receptem.


Knižnítoulky
12.08.2023 4 z 5

Další krásná letní kniha s romantickým nádechem a šťastným koncem, přesně jak to u tohoto typu knih mám ráda a očekávám.

hlavajda93
07.08.2023 5 z 5

Příjemná letní kniha o hledání pokladů, ale také sebe sama. Tess se moc neuměla zastavit a zpráva o dědečkovi a dědictví a také Dominic ji pomohla zpomalit a najít to, co je v životě nejdůležitější.

Evar88
05.08.2023 3 z 5

Jednoduchá letní romantika o hledání vlastních kořenů, přátelství, lásky, rodinného pokladu a sebe sama. Hlavní hrdinka Tess měla svůj život pevně v rukou, dokud nezjistila, že jí dědeček, kterého dosud nepoznala, odkázal dědictví v podobě jabloňového sadu Bella Vista. Tess tak poznává nové příbuzné a přátele a pouští se do boje za záchranu rodinného majetku. Hezké, ač předvídatelné čtení s mihotavými ,,záblesky" do minulosti. Rozhodně by nebylo na škodu lépe procítit příběh i hlavní postavy.

Toňula
03.08.2023 4 z 5

Milé čtení, ve kterém nechybí všechny atributy romantického žánru. Příjemné oddechové letní čtení.

Martule44
31.05.2023 4 z 5

Romantické čtení se zápletkou sahající k době válečné, která je zde však zmíněna jen okrajově. Hlavní hrdinka Tess nachází rodinu, o které neměla ponětí a odkrývá její tajemství. Příběh je okořeněn milostným vzplanutím, u kterého očekáváte jednoznačný konec.
Kdo hledá nenáročné, odpočinkové čtení, bude zde spokojen.... :-)

lucinova
05.03.2023 4 z 5

Hezký romantický příběh s příjemnou podzimní atmosférou. Za mě trochu pomalejší začátek.

stesti.s.knihou
20.01.2023 4 z 5

Jestli umí @nakladatelstvimetafora něco opravdu dobře, tak je to vydávat romantické příběhy o ženách, kterým se ze dne na den změní život, dostanou vyhazov v práci, rozejde se s nimi partner, zdědí záhadnou nemovitost nebo zkrátka jedou do zahraničí, kde je potká něco nečekaného. Tímhle popisem jsem v podstatě obsáhla sérii od Julie Caplin a krásně platí i pro knihu V jabloňovém sadu, kterou jsem před nedávnem dočetla.
Hlavní hrdinka Tess má úspěšnou kariéru ve velkoměstě, náhle se však dozví, že jí byl odkázán dům s obrovským sadem a krom toho má rodinu, o které doposud netušila. Tess odjede na venkov, aby dala nemovitost do pořádku a připravila ji k prodeji, postupně však začne objevovat rodinné vazby, o kterých neměla tušení a které ji donutí pohlédnout na život jinak.
Připadá mi, že podobnou recenzi jsem zde psala už několikrát, ony ty syžety romantických příběhů samozřejmě nejsou nevyčerpatelné, ovšem co mě překvapuje je fakt, že mě to bavilo :) Ač jsem věděla, jak to dopadne, ač mi to připadalo velmi podobné jako každá další romantická knížka od Metafory, u knížky jsem si odpočinula a dobře se u ní bavila, což je ostatně taky důležitá vlastnost knížek.
Tímto se vracím znovu na začátek své recenze a svého tvrzení o tom, že Metafora to s tímto typem knih opravdu umí a já se budu znovu a znovu ráda začítat do příběhů se silnou hlavní hrdinkou, které se ze dne na den změní život.
4/5

Nelly
23.12.2022 3 z 5

Klasická romantika, podaná trošku plytčeji na to, že v rodinných záhadách byl velký potenciál - na to, kolik měla kniha stran, byl příběh z historie velmi stručný.

mfajmanova
19.12.2022 3 z 5

Příjemná oddechovka, ale něco ve stylu psaní mi úplně nesedlo. Bohužel neumím definovat, co to bylo. Co mě ale často irituje u českých překladů (a rozhodně tato knížka není jediná) je to, že hlavní postavy si 3/4 příběhu vykají a jen co se políbí, přejdou na tykání. Takhle to přeci v běžném životě neprobíhá a lidé si většinou potykají dávno před prvním polibkem. Alespoň já jsem tedy zatím nelíbala nikoho, s kým bych si vykala.

Kacased
09.10.2022 5 z 5

Pohodové čtení. Romantika s jasným koncem. Četlo se to moc dobře a určitě si přečtu i pokračování.

Joyce24
30.08.2022 4 z 5

Příjemná oddechové čtení. Pro mě možná až příliš předvídatelný konec.

Zelený.úval
07.08.2022 5 z 5

Úžasná kniha. :-) Hrozně mě baví, když se současný příběh prolíná s minulým a postupně se všechno odkrývá, aby se to nakonec hezky spojilo. A i když má kniha přes 400 stránek, tak jsem se za celou dobu čtení nenudila ani jednou. Taky se mi líbily recepty a celkově popisy jídel, které celou knihu provází.

kika 13
01.08.2022

A tak jsem se nakonec nemohla odtrhnout fajn čtení.

Aranel15
31.07.2022 5 z 5

Z počátku mi dělalo problém se do knihy začíst, ale rodinné tajemství mne nakonec také pohltilo.

evineckY
26.06.2022 5 z 5

Krásný, pomalu plynoucí, historicko- novodobý román.
Těch linek je několik a krásně propracovaných.
Moc se mi to líbilo.

Kenan
18.06.2022 4 z 5

Tess se živí hledáním pokladů a jejich navracení majitelům. Miluje svou práci a je vyloženě městský člověk. Velké překvapení je proto pro ni zjištění, že se stává dědičkou půlky jabloňového sadu na kalifornském venkově, navíc ji majetek odkázal dědeček, o kterém neměla ani ponětí. Druhou půlku sadu zdědila její nevlastní sestra. Vydává se tedy na venkov poznat svou nepoznanou rodinu.
Na začátku jsem byla z knihy nadšená, příběh se rozvíjel hodně zajímavě, ale poté začal trošku stagnovat a ztratil mou pozornost. Vše mi vynahradila poslední část knihy, která mě donutila uronit i nějakou slzu :). Plusem příběhu je jeho zaměření na sílu rodiny a popisech přírody.

alzbeta4340
20.04.2022 4 z 5

Společenský román o ztracených a nalezených rodinných poutech a nově vznikající lásce. Bylo to odpočinkové a pomalu plynoucí čtení. Nejvíc mě zaujala profese hlavní hrdinky Tess, hledání zapomenutých starožitných věcí, to mě bavilo. Jinak si myslím, že tento román asi zklame málokterou čtenářku, i když možná až tak neoslní. Nedávno jsem přečetla od autorky "Knihkupectví ztrát a nálezů", a to se mi líbilo více.
3,5 hvězdičky

ela1972
06.04.2022 4 z 5

Pěkná oddechová kniha. Začátek se mi zdál takový zdlouhavý, Ale jinak fajn.