lubosvnenk lubosvnenk komentáře u knih

☰ menu

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Skvělá roadshow :-)

09.01.2024 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Kniha roku, možná desetiletí. Autorka na zhruba 260 stránkách popisuje běžný život severokorejského občana formou rozhovoru. Mrazivě děsivý svědectví z neuzavřenější země světa je na jedné straně snad nejlepší "politicko-sociální" knihou, kterou jsem kdy četl, na druhé straně mi je opravu smutno z lidí, které v tomto zlu žijí.

27.09.2021 5 z 5


Naučte se investovat Naučte se investovat Daniel Gladiš

Pan Gladis je velmi inteligentní a sympaticky člověk. V prostředí investování do cenných papíru je bez pochyby špičkou v oboru v ČR, a to se podepsalo i na knize. Kniha je dobra, nicméně je vidět, ze se na ni podepsal věk. Logicky nereflektuje všechny skutečnosti dnešního trhu a tak nemohu dat plný počet hvězd. I tak doporučuji.

17.02.2021 4 z 5


Myslete velkoryse Myslete velkoryse David Joseph Schwartz

Za mne velmi ctiva a praticka fajn knížka. Doporučuji :-)

17.12.2020 5 z 5


Jak investovat sám a bez bank - Český investiční průvodce Jak investovat sám a bez bank - Český investiční průvodce Pavel Bambásek

Skvela kniha se širokým investičním záběrem záměrná na praxi. Přečetl jsem ji jedním dechem a doporučuji všem, kteří se o zhodnocení svých investic zajímají

19.09.2020 5 z 5


Jak drahé je zdarma? Jak drahé je zdarma? Dan Ariely

Skvela ekonomicko-psychologická kniha podložena zajimavou a zábavnou praxi

07.09.2020 4 z 5


Navždy plynule: Jak se rychle naučit cizí jazyk a nikdy ho nezapomenout Navždy plynule: Jak se rychle naučit cizí jazyk a nikdy ho nezapomenout Gabriel Wyner

Užitečný, originální a především prakticky návod na to, jak se naucit nový jazyk. Líbí se mi humor autora i jeho snaha věcně vysvětlit jak se jazyk (na)učit.

30.08.2020 5 z 5


V zajetí geografie: Jak lze pomocí deseti map pochopit světovou politiku V zajetí geografie: Jak lze pomocí deseti map pochopit světovou politiku Tim Marshall

Kniha fajn. Místy náročné čtení, které vyžaduje odbornější znalost geografie, ale celkovy dojem dobrý. 70%

08.07.2020 3 z 5


Velká kniha fuckupů Velká kniha fuckupů Ivan Brezina

Pokud se vám v životě něco nepovede, zkuste najít útěchu v této knížce ????????

08.07.2020 5 z 5


Emoční inteligence Emoční inteligence Daniel Goleman

Skvělá, na četbu však náročná kniha. Doporučuji všem, kteří by se chtěli zlepšit v sociálních dovednostech, a žít "o trochu lepší" život se svým okolím :-).

02.04.2020 5 z 5


Podivín Podivín Ricardo Semler

Na knihu jsem se moc těšil. To je asi ten největší problém. Semler je vtipný charismatický borec, který řídí svůj podnik tím správným, (r)evolučním směrem. I tak mi zde ale něco chybělo, abych mohl dát absolutorium. Možná až přílišný detailismus nad svým životem, či jména 128 kolegů, která asi úplně nepotřebujeme vědět. i tak 85%.

19.10.2019 4 z 5


Racionální optimista Racionální optimista Matt Ridley

85%. O něco náročnější a méně ctive v porovnání s “faktomluvou”, nicmene kvalita a množství informaci a postřehů je uchvatne. Klobou dolu autorovi.

14.09.2019 4 z 5


Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Matthew Walker

Dokonalost sama.

24.07.2019 5 z 5


A přesto říci životu ano: Psycholog prožívá koncentrační tábor A přesto říci životu ano: Psycholog prožívá koncentrační tábor Viktor Emil Frankl

obsahove kratka, presto velmi silna autenticka knizka vykreslujici pohled na koncentracni tabor z prvni osoby cloveka, ktery ho cely prozil a prezil.. je desive, co vsechno jsme schopni jeden druhemu udelat.. zavedl bych jako povinnou cetbu uz na zakladnich skolach, aby se uz nikdy! nic podobneho nemohlo opakovat.

02.06.2019 5 z 5


Elon Musk Elon Musk Ashlee Vance

velmi dobře napsaný životopis jednoho fenoménu, Elona Muska. Ten člověk je podivín a snílek. Nicméně svým dětským snům věří, a přetavil je v uchopitelný, životaschopný business. Pokud si však myslíte, že Elon založil své firmy jen pro zisk a dobrý život, jste na omylu. Elon má mnohem větší poslání, které je více než obdivu hodné.

Na knize si zároveň velmi vážím, na nabízí pohled na Muska ze všech možných úhlů, a nijak ho nezkresluje. Autor udělal velmi dobrou práci.

26.05.2019 5 z 5


Jak vybudovat trvale úspěšnou firmu Jak vybudovat trvale úspěšnou firmu James C. Collins

velmi dobrá kniha, která Vám prozradí co stojí za úspěchem a hlavně dlouhou životností firem jako Wallmart, IBM, Boeing aj. Technicky velmi dobře zpracované a zároveň velmi čtivé.

Určitě doporučuji všem lidem se zájem o firmu, vedení firmy, či ekonomiku obecně..

04.05.2019 5 z 5


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

omlouvam se, ale zde musim jit proti proudu. Nelibi se mi, jak moc osobnim a vulgarnim stylem je kniha psana a podavana. Jasne, nekdo to naopak bude obdivovat, ale mne to prislo spise nemistne. No co clovek, to nazor. Jsem rad, ze jsem se s knihou setkal, abych mel siroky zaber, ale ostatnim podobnym dusim bych ji spise nedoporucil.. autor asi neni spatny clovek, a jeho nazory jsou na miste, ale proste uz jen ten styl knihy a volba slovniku mne opravdu nebavi.

08.01.2019 odpad!


Pohon: Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje! Pohon: Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje! Daniel H. Pink

Wau, tak presne todle jsem hledal. Velmi dobre, vtipne, a nazorne podane rady, ktere dokazi poslouzit v beznem zivote. Autor je frajer, moc se mi jeho prace (cetl jsem i KDY?) libi, a kazdemu vrele doporucuji.

08.01.2019 5 z 5


Vítězství je v hlavě Vítězství je v hlavě Matt Fitzgerald

Dlouho jsem vahal zdali nedat plny pocet bodu, ale precejen nemohu. Hlavnim duvodem je prilisna odbornost a uzke tema zamereni knihy. Autor popisuje "nastaveni mysli" vitezu, i cestu jak k ni dosli (zpravidla poutavym pribehem), i tak bych si pral sirsi repertoar prikladu, vse se tocilo jen kolem behu a kola. Napsane je to velmi dobre, ale abych tomu subjektivne mohl dat plny pocet, pral bych si vetsi rozmanitost vypraveni. Nicmene odborny ctenar (napriklad dobry cyklista ci bezec) si v tom sve najde. Doporucuji

08.01.2019 4 z 5


Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál Carol Dweck

Dobra kniha pojednávající o dvou nastavenich mysli, fixním a růstovem. Spolu s tím je přiloženo několik vykreslujicich příkladu. Za mne doporucuji, zajímavá kniha o psychologii osobnosti.

24.12.2018 5 z 5