Jak investovat sám a bez bank - Český investiční průvodce

Jak investovat sám a bez bank - Český investiční průvodce
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434607/bmid_jak-sam-investovat-a-bez-bank-cesky-nbu-434607.jpg 4 18 18

Kniha investora Pavla Bambáska s názvem Jak investovat sám a bez bank je ideální průvodce pro všechny, kdo se chtějí zorientovat ve světě financí. Poutavou formou se na základě životního příběhu autora dozvíte, jak hledal svůj investorský ideál, který vedl od obchodování s akciemi až po investice do nemovitostí, u kterých zůstal. Dočtete se nejen o tom, které směry investování autor opustil, ale hlavně proč. Dozvíte se také, jak si rozumně rozložit portfolio, kolik peněz investovat do půdy či zlata nebo do již zmíněných nemovitostí. Protože na ně je autor opravdovým odborníkem. Koupit byt nyní nebo čekat, že ceny opravdu klesnou? I to se dozvíte.... celý text

Život-je-Růst
19.07.2024 5 z 5

Jednoduché shrnutí všech investičních možností na českém trhu, vyzkoušené a vysvětlené Čechem.

David.Dvorak
09.02.2021 5 z 5

Jsem nadmíru spokojen. Líbí se mi autorův střízlivý pohled na věc a poměrně jednoduše podaná jistá složitější témata.

Pokud Vás zajímá, do čeho je v dnešní době možné investovat a nevíte, co je potřeba do začátku? Pak by Vám neměla tato kniha uniknout.

Anya636
03.02.2021 3 z 5

Velmi jednoduchý a stručný přehled investičních produktů. Je trochu zarážející, že autor hned na začátku popisuje svou historii s tím, že většina strategií mu moc nefungovala a proto dává přednost investicím do nemovitostí (na to však doporučuji jiné knihy, např. Co je v domě není pro mě nebo Realitní kuchařku). Jako VELMI ZÁKLADNÍ přehled investičních možností je přínosná.

hrebmi
19.11.2020 2 z 5

Nadšení ostatních čtenářů zase až tolik nesdílím. Je tam vše a od každého dost málo. Nejcennější je sledování dráhy autora - investora, kterou popisuje s poctivou otevřeností. Je vidět, že know how získával často metodou pokus - omyl, zkušenosti získával modelem "tohoto jsem potkal na konferenci a docela mne zaujal". Mnohé kapitoly jsou velmi mělké, někde až plytké.
Jednoznačné ocenění zaslouží za základní poselství: nejlepší investice je do osobního sebevzdělávání. Dobré jsou konkrétní tipy a odkazy, v roce vydání vše aktuální, ale to brzy zastará. O nemovitostech i akciích existují mnohem komplexnější knihy, ostatní kapitoly takřka nestojí za řeč.

lubosvnenk
19.09.2020 5 z 5

Skvela kniha se širokým investičním záběrem záměrná na praxi. Přečetl jsem ji jedním dechem a doporučuji všem, kteří se o zhodnocení svých investic zajímají

.Tomas
22.08.2020 5 z 5

Kniha je už vizuálně velmi přitažlivá a něco podobného se dá říct i o textu a stylu psaní. Dalo by se říct, že ač těžší téma investic se autorovi podařilo parádní formou předat - tedy velmi čtivě. Pro lidi co chtějí investovat a jsou na samém startu, je kniha ideální i po stránce množství informací. Sečteno a podtrženo:
=====
Faktická data +
Čtivě napsáno +

vojtech4782
12.05.2020

Investicemi se sám zabývám a už jsem pár knih přečetl..Materiálu je spousta a také dosti nezáživných a bez konkrétních rad a tipů. To se ovšem o této knize říct nedá. Autor vychází z vlastních zkušenosti, úspěchů, nezdarů. Lepší rady než z osobních zkušeností být snad ani nemohou. Další obrovskou přidanou hodnout je, že kniha vychází ze současnosti, tzn. že většina odkazů a tipu na servry jsou aktuální a lze z toho mnohé čerpat.
Kdo se tedy o investice zajímá případně nad nějakou polemizuje a neumí se rozhodnout, tak tuto knihu určitě nevynechejte.

adam2637
03.05.2020

Velmi čtivá kniha, která vás provede světem investic. Nejde o další knihu v řadě na finanční téma, naopak, z knihy je cítit úsilí o předání užitečných informací. Cením si tak poctivého přístupu k podílení se o znalosti ostatním lidem.

Kniha se dá přečíst za odpoledne a měl by ji přečíst každý. Kniha je velmi osobní, autor popisuje podrobně a konkrétně svoje nezdary i úspěchy v investičním světě.

Přečtěte si ji a začněte investovat hned!

Flinta79
24.04.2020 5 z 5

Rád bych vyjádřil autorovi monografie mimořádné uznání jak čtivou formou napomáhá porozumět oblastem, které nejčastěji investoři řeší. Neocenitelný je zde osobní prožitek autora a syntéza historických faktů, které souvisí s problémem. Objektivní popis všech mechanismů může čtenáři napomoci najít vhodnou volbu při rozhodování “co tedy udělat a kdy a zda-li vůbec”. Monografii hodnotím z pohledu mírně poučeného lajka jako 100% a mohu tedy jen doporučit!

jewarix
14.04.2020

Kniha se mi velmi líbila. Dobře se čte a obsahuje mnoho zajímavých informací. Velice mě zaujaly osobní zkušenosti samotného spisovatele, které nám názorně ukazují, že investování má smysl. Dále jsem také ocenila malé tabulky, které se v díle nacházejí a přehledně shrnují úroveň možného rizika jednotlivých investic i případné zhodnocení, investiční horizont či minimální investice. Titul celkově působí přehledně a čtenář se v něm snadno orientuje. Publikaci bych doporučila určitě všem lidem, kteří se chtějí dovědět něco víc o penězích a investování.

karel1462
04.04.2020 5 z 5

Knihu ´´Jak investovat sám a bez bank´´ jsem přečetl jedním dechem a obsah knihy mě tak nadchnul, že jsem se rozhodl více věnovat oblasti nemovitostí. Musím pochválit i obálku a ilustraci knihy. Díky ní mě kniha ještě více bavila :-)...

martinmucha
24.02.2020 5 z 5

Skvělý průvodce pro začínající i mírně pokročilé investory. Chcete začít investovat, máte nějaký ten peníz nazbyt, ale nevíte, kde začít? Toto je přesně ta kniha, která vám představí většinu možností. V úvodní části knihy srozumitelně vysvětluje základy potřebné pro pochopení problematiky (proč investovat a co je to investování, střídání ekonomických cyklů a jeho důvody). Dále pak v jednotlivých kapitolách rozebírá nejběžnější investiční možnosti a poukazuje na jejich výhody a nevýhody.

Rozhodli jste se vložit všechny peníze do akcií nebo drahých kovů? Měli byste vědět, proč jste si danou investici vybrali a jaká jsou rizika. A právě v tom je kniha Jak investovat sám a bez bank skvělým pomocníkem.

Pavel Bambásek je dle vlastního popisu zkušený investor, který vydělal (ale také propálil) spoustu peněz. Jednoznačnou výhodou je i to, že poskytuje poradenství, takže můžete navštívit jeho semináře nebo mu napsat email na kontakt uvedený na konci knihy.

Autorovy knížky

Pavel Bambásek