lenka33 lenka33 komentáře u knih

☰ menu

Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Moje první přečtená kniha od této autorky. Nenadchla, příběh nic moc, nezáživné. Z hodnocení ostatních to snad opravdu byla nejslabší kniha Radky Třeštíkové, tak si půjčím další a uvidím.

21.09.2021 1 z 5


Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

Podobně napsaný příběh byl Ztracený slib, který mi přišel napínavější. Taky se střídala přítomnost s minulostí. Tady byl začátek pro mě nezáživný, ale potom jsem se začetla a nakonec z toho bylo příjemné čtení s pro mě nečekaným koncem. Doporučuji přečíst.

20.09.2019 3 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Moje první kniha od Nesba, ale čekala jsem od toho víc. Nezačetla jsem se, nebavilo mě to a teď váhám, jestli se pouštět do další jeho knihy. Nakonec jsem ji sice dočetla, ale jsem zklamaná.

20.09.2019 2 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Jednoho až mrazí, co všechno je člověk schopen vydržet! Nebyla to moje první přečtená kniha na téma holocaust, ale určitě ve mně nechala hlubokou stopu. Líbí se mi v knize opačné pohledy jak Minky (oběti holocaustu), tak bývalého příslušníka SS Josefa. Kde se v dozorcích koncentračních táborů bere to zlo, co se z nich stane za "zrůdy"! Tak trochu jsem čekala, že se Minka s Josefem na konci příběhu setkají, k čemuž nedošlo. Určitě doporučuji přečíst, mě kniha zcela pohltila a i vzhledem k počtu stran jsem ji přečetla dost rychle. Pochvala autorce. Určitě se poohlédnu po jiné její knize, tato byla moje první.

16.08.2019 4 z 5


Gamblerova žena Gamblerova žena Ružena Scherhauferová

Je těžké sledovat trápení hlavní hrdinky, jak marně bojuje s manželovou hráčskou závislostí. Nad vodou ji drží jediný syn a později i jeho rodina. Nedokážu pochopit, že to nechala zajít tak daleko, aby ji fyzicky napadal, dlouhodobě psychicky týral. Proč od něj neutekla? Není přece možné někoho milovat tak moc, aby snášel takového tyrana vedle sebe. Kniha i přes svůj obsah je poutavá, dobře se čte a za mě je odstrašujícím příkladem další z mnoha závislostí.

05.03.2019 4 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Patrika Hartla jsem poprvé zaregistrovala v televizi, tedy nejvíc mě zaujal jeho smích. Až později jsem si jeho dobře hodnocené knihy dala do souvislosti s ním. Pod stromečkem jsem našla všechny jeho knihy a začala jsem s Nejlepším víkendem. Kniha mě nezklamala, je to příjemná oddychovka ze života obyčejných lidí. Nejdřív mě zarazilo těch 400 stran, ale do týdne jsem knihu přečetla a bylo mi moc líto, že jsem na konci. Už se těším na další.

05.03.2019 5 z 5


Pád do tmy Pád do tmy Klára Janečková

Kniha je čtivá, za dva večery jsem ji zvládla. Téma je děsivé, nepřála bych nikomu zažít to, co mladé dívky v příběhu. Bohužel se potvrzuje i v životě, že vlivným a bohatým lidem leccos projde. Nebyla to moje první kniha autorky, ráda je čtu a souhlasím s názorem ostatních, že na přebalu této méně informací by bylo více zážitků ze čtení. Doporučuji přečíst.

05.03.2019 3 z 5


Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

Při koupi knihy mě zaujal obsah, od této autorky jsem ještě žádnou nečetla. Začátek mi přišel zdlouhavý, ztrácela jsem se v postavách kdo je kdo. Příběh ovšem nabíral na obrátkách a byl tak napínavý, že jsem knihu přečetla hodně rychle. Splnila mé očekávání a pokud narazím na jinou knihu autorky, určitě si ji ráda přečtu. Doporučuji!

04.03.2019 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Moje první severská detektivka. Půjčila mi ji tchýně, která knihu dostala pod stromeček. Přečetla jsem ji jedním dechem. Oblíbila jsem si hlavní postavy, děj byl napínavý, měl spád. Určitě si přečtu další. Doporučuji.

06.03.2018 5 z 5


Brusinky Brusinky Barbara Nesvadbová

Je to snad jediná kniha, kterou jsem nedočetla. Vůbec mě nechytla, no prostě nuda, nuda, nuda... Dárkem jsem dostala i Borůvky a Pralinky, ty ani číst nezačnu... Takže nedoporučuji!

06.08.2016


Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

Stejnojmenný film jsem si zamilovala a s chutí jsem se začetla do knihy. Výborná oddechová četba, zvládla jsem ji v pro mě rekordním čase. Nezklamala a ráda ji doporučím i přátelům.

20.09.2015 4 z 5


Ovocné a nepečené hrníčkové moučníky Ovocné a nepečené hrníčkové moučníky Marie Kanselová

Konečně super kniha nepečených moučníků. Skvělé recepty, které určitě zvládne úplně každý.

29.03.2015 5 z 5


Léto modelky Léto modelky Pavlína Pořízková

Poutavý a zajímavý příběh z prostředí modelingu. Opravdu jim není co závidět. Kniha, kterou si určitě ráda přečtu i podruhé.

29.03.2015 5 z 5


Případ Pavlína Případ Pavlína Martina Formanová

Moje první přečtená kniha od Martiny Formanové. Pro mě zajímavý a napínavý příběh o emigraci známé modelky. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Dopátrala jsem se také knihy Léto modelky, kterou napsala sama Pavlína Pořízková, z roku 2008. Popisuje její začátky v modelingu, kdy ze Švédska vyrazí do Paříže. Doporučuji !!

29.03.2015 5 z 5


Věrnostní body Věrnostní body Susanne Fröhlich

Knihu mi půjčila tchýně s tím, že začátek je nudný, ale potom se děj "rozjede". Na "rozjezd" jsem tedy čekala do konce knihy. Ničím mě nezaujala, znovu si ji nepřečtu.

29.03.2015 1 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Čtivá a humorná kniha s předvídatelným koncem. Na léto jako dobrou oddechovku doporučuji.

15.07.2014 4 z 5


Všechno nebo nic Všechno nebo nic Eva Urbaníková

Kniha mi byla doporučena, autorku jsem neznala. Dle uvedení na obálce se má jednat o slovenský bestseller, tak jsem očekávala "bombu". Děj mě moc nezaujal ani při dosažení 100.strany. Jak se může někdo nechat takhle oblbnout a ovládat jedním chlapem? Prostě nic moc.

17.02.2014 1 z 5