Účastníci zájezdu přehled

Michal Viewegh

Obálka knihy Účastníci zájezdu

Mladá průvodkyně cestovní kanceláře, několik manželských párů, dvě studentky, dva homosexuálové, poslanec, spisovatel a přinejmenším čtyři literární kritici — to jsou hlavní postavy románu. Jde o „melancholickou grotesku“ — tentokrát o lidech dočasně proměněných v turisty, jejichž zcela neturistické životní příběhy se během týdenního pobytu kdesi u italského Jadranu nejrůznějším způsobem tragikomicky proplétají.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha se zaměřuje na každodenní život obyčejných lidí. Nečekejte dramatické zvraty ani zásadní rozhodnutí. Příběh je spíše komediální a plný nadsázky. Postavy se snaží najít lásku, úspěch nebo smysl života, což vytváří humorné situace. I když je to oddechové čtení, může vyvolat zamyšlení nad banalitami, které nás zaměstnávají. Viewegh zde předvádí svůj typický styl, který osciluje mezi zábavou a nudou. Více v komentářích.

Komu by se kniha Účastníci zájezdu mohla líbit?

• Čtenáři hledající oddechové příběhy
  • Milovníci české literatury a humoru
  • Fanoušci filmových adaptací knih
  • Čtenáři, kteří ocení satirické pohledy na život

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Účastníci zájezdu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

knihomamka
09.11.2025

Michal Viewegh byl svého času můj nejoblíbenější spisovatel a Účastníci zájezdu jsou jednou z jeho knih, ke které se opakovaně vracím. Vtipná, oddychová záležitost. Film taky nebyl špatný, ale jako ve spoustě jiných případů, kniha se mi líbila víc.

všech 200 komentářů

Související novinky - Účastníci zájezdu (2)

Knižní novinky (21. týden)

19.05.2019

1 000 eknih zdarma ke stažení (4. díl)

30.04.2019

“Autor si téma stejně nevybírá - téma ai vybírá jeho.” - strana 189 odst. 4 shora

“Zjišťovala, že nespěchat může být příjemné. Pomalu, dlouze se nadechovala a stejně pomalu a dlouze vydechovala. Náhle se cítila klidná. Náhle jako by nezáleželo na tom, jak vypadá.” - str. 195 poslední odstavec knihy

Zfilmováno

Účastníci zájezdu (2006)

Kniha Účastníci zájezdu v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 596x
v Mé knihovně497x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi