Účastníci zájezdu přehled
Mladá průvodkyně cestovní kanceláře, několik manželských párů, dvě studentky, dva homosexuálové, poslanec, spisovatel a přinejmenším čtyři literární kritici — to jsou hlavní postavy románu. Jde o „melancholickou grotesku“ — tentokrát o lidech dočasně proměněných v turisty, jejichž zcela neturistické životní příběhy se během týdenního pobytu kdesi u italského Jadranu nejrůznějším způsobem tragikomicky proplétají.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha se zaměřuje na každodenní život obyčejných lidí. Nečekejte dramatické zvraty ani zásadní rozhodnutí. Příběh je spíše komediální a plný nadsázky. Postavy se snaží najít lásku, úspěch nebo smysl života, což vytváří humorné situace. I když je to oddechové čtení, může vyvolat zamyšlení nad banalitami, které nás zaměstnávají. Viewegh zde předvádí svůj typický styl, který osciluje mezi zábavou a nudou. Více v komentářích.
Komu by se kniha Účastníci zájezdu mohla líbit?
- Čtenáři hledající oddechové příběhy
- Milovníci české literatury a humoru
- Fanoušci filmových adaptací knih
- Čtenáři, kteří ocení satirické pohledy na život
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Účastníci zájezdu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 200 komentářůSouvisející novinky - Účastníci zájezdu (2)
Knižní novinky (21. týden)
19.05.2019
1 000 eknih zdarma ke stažení (4. díl)
30.04.2019
„“Autor si téma stejně nevybírá - téma ai vybírá jeho.” - strana 189 odst. 4 shora“
„“Zjišťovala, že nespěchat může být příjemné. Pomalu, dlouze se nadechovala a stejně pomalu a dlouze vydechovala. Náhle se cítila klidná. Náhle jako by nezáleželo na tom, jak vypadá.” - str. 195 poslední odstavec knihy“
Zfilmováno
Účastníci zájezdu (2006)
Kniha Účastníci zájezdu v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 15x |
| v Přečtených | 2 596x |
| ve Čtenářské výzvě | 158x |
| v Doporučených | 55x |
| v Mé knihovně | 497x |
| v Chystám se číst | 147x |
| v Chci si koupit | 10x |
| v dalších seznamech | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Michal Viewegh také napsal(a)
| 2002 | Báječná léta pod psa |

56 %
81 %
68 %

Účastníci zájezdu
Michal Viewegh byl svého času můj nejoblíbenější spisovatel a Účastníci zájezdu jsou jednou z jeho knih, ke které se opakovaně vracím. Vtipná, oddychová záležitost. Film taky nebyl špatný, ale jako ve spoustě jiných případů, kniha se mi líbila víc.