Pád do tmy

Pád do tmy https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385495/bmid_pad-do-tmy-0Cn-385495.jpg 4 249 82

Tereza Brašová uteče ve svých osmnácti letech z domova, aby se zbavila svého otčíma, který ji léta sexuálně zneužíval. Bezpečí najde ve slovinských jeskyních, kde začne pracovat jako průvodkyně v největším krasu Evropy a později se proslaví jako záchranářka. Petr Brašov, který mezitím udělal politickou kariéru, Terezu donutí vrátit se do Prahy, aby její popularity využil pro svou mediální kampaň. Netuší však, že právě to se mu stane osudným…... celý text

Přidat komentář

MatBla
23.11.2023 4 z 5

Kniha se četla dobře, styl mi sedl, ale ptám se, jak to otčímovi mohlo všechno takhle procházet?
Ano, já vím, že tohle se bohužel děje, ale když se člověk ponoří do příběhu, tak se to celé tak nějak zhmotní a vyzní to strašně hrozivě.
Já jsem v jádru kliďas, ale tady bych se s chutí přemohla a nakopala otčímovi...však víte co.

Ann58
21.08.2023 2 z 5

Kniha se mi nelíbila, zvláštní styl psaní mi asi úplně nesedl. Od autorky to byla první kniha a další nevyhledám


Emma27
23.03.2023 3 z 5

Kniha se četla dobře.

Nymfadora.T.
30.10.2022 3 z 5

Knihu jsem si koupila omylem, dlouho jsem ji odkládala, ale nebyla až tak špatná. Něco opravdu až na hranici uvěřitelnosti, konec mě taky nesedl, ale jinak se četla dobře.

Hakl54
12.06.2022 3 z 5

Ženy, které se nechají vláčet tyranem mě rozčilovaly. Nemohu pochopit, že se nedokážou vzepřít ? Ale, když se nad tím zamyslím, asi to tak bohužel je. Na vině jsou především matky, které nic nevidí a nebo nechtějí vidět. Takových knih bylo a bude napsáno ještě hodně a tato nevybočila z průměru.

JancaMia
24.04.2022 3 z 5

Asi jediná kniha autorky, která mě skutečně nebavila, kdy jsem se musela nutit do čtení .

SmallLucia
31.10.2021 2 z 5

Za mě byla tato kniha přešlap vedle. Ať už se jedná o postavy, které vedou zvláštní, strojené dialogy a ke kterým se nedá vytvořit žádný vztah, nebo spěšně popsaný děj, který nevyvolává žádné emoce.

kob
25.10.2021 4 z 5

Přečetla jsem se zájmem, ale mám pocit, že autorka překročila hranici , kdy některé dramatické situace přestávají být uvěřitelné.

Joutsen
07.10.2021 4 z 5

Hledala jsem oddechovku a tento účel kniha splnila. Četla se mi líp než jiné knížky této autorky díky lehce vychytanějšímu způsobu psaní, který mi dříve vadil, zde už to bylo lepší.

SleepyAllDay
29.06.2021 4 z 5

Když jsem si přečetla komentář podemnou, říkala jsem si, ach jo, to asi byl krok vedle.

Ale naopak, kniha mne pohltila a nemuset ráno vstávat do práce, zvládla bych ji během jednoho odpoledne a večera.

Jeskynní tématika mi tedy také nic neříkala a trošku jsem její čtivo flákala. Ale to ostatní? Mísil se ve mě vztek a strach a tak pořád dokola.

Konec byl zklamáním, ale ne překvapením

Kekik
20.04.2021 2 z 5

První setkání s autorkou, a zřejmě i poslední.

Bohužel již od prvních stran se kniha nečetla dobře. Neseděl mi styl psaní. Takový strohý, neosobní, s příliš detaily, které mě nudily. Téma jeskyně zřejmě není pro mě zajímavé. A to podstatné, na co jsem se "těšila", bylo v příběhu celkem pomálu. Hlavní hrdinku Terezu jsem se snažila oblíbit, zvláště po tom, co vše zažila, ale byla mně spíše nesympatická. A některé její (nejen její) chování bylo nelogické. Příběh sice není dlouhý, ale vzhledem k tomu, že jsem se se čtením trápila, tak to bylo téměř nekonečné.

Jsem milovník spoilerů, ale samotnou mě zaskočilo, jak moc anotace na vnitřní straně přebalu prozrazuje děj. Prakticky obsahuje celou knihu.

Allla9
02.11.2020 5 z 5

Čekala jsem knížku, která se bude lehce číst. Výsledek mě překvapil. Rodina, kde je otec sexuální násilník a hrubý muž, mě rozlítostnila. Jedná se o zajímavé zpracování tohoto tématu.

evajs.evajsek
03.09.2020 5 z 5

Moje první setkání se spisovatelkou Janečkovou. Nelehké téma, silný příběh žen - dívek, které spojuje "on" se dobře četl. Téma je dobře zpracováno pro běžného čtenáře. Děj stále doznívá. Určitě stojí za přečtení.

NymphMaeve
26.08.2020 4 z 5

Konečně odpočinková kniha, která má spád a dokáže opravdu zaujmout. Je pravda, že tolik podobných událostí je v jednom životě až příliš, ale i tak mi Tereza přirostla k srdci. Zásadová mladá holka, co neměla jednoduchý život a dokázala minulost hodit za hlavu. Je tam mnoho kratších nudných částí i mnoho absurdního, na druhou stranu je vše tak čtivé a upřímně jednoduché. Mám lehce rozporuplné pocity, ale převažují ty pozitivní, je to sice mnoho životů v jednom, ale zato moc hezky napsaných. Jen mne zklamalo to, jak to dopadlo s Dominikem, i když i tak to v životě občas bývá. Nejsem čtenář náročné či vyšší literatury, kniha mne musí svým příběhem zaujmout a bavit. Tato kniha to splnila.

jolii
09.07.2020 3 z 5

Nebylo to super čtení, ale cosi mě popohánělo číst dál a nepřestávat, takže kniha na cca dvě odpoledne.

anet8843
21.05.2020 odpad!

Tak tohle je skutečně dno literatury. Nevidím jediný benefit nebo nějaký highlight této knihy. Otřesný styl vyprávění - styl jako slohovka nějakého žáka z osmé třídy. Souvětí asi autorce moc nejdou. Dialogy jako z čítanky první třídy, říznuté telenovelistickou dramatikou. Námět knihy působil atraktivně, ale místo toho příběh jako napsaný v devadesátkách - žádná invence, originalita... prostě nic. Tohle je skutečně kniha, o které nedokážu říct jediné pozitivum.

KláraJurdová
22.03.2020 4 z 5

Od autorky jsem četla již více knih a vždy se k ní ráda vracím. Pro mne má tato kniha vše, co má mít. Začetla jsem se a přečetla v podstatě na jeden dech. Děkuji autorce a doporučuji.

Nikol92
08.03.2020 2 z 5

Autorčin styl je takový přímý, jednoduchý, což mi tedy k takovému žánru moc nesedí. Nelíbílo se mi, ani příliš detailů v popisu, přišlo mi to nudné a zbytečné. Nicméně příběh jako celek zajímavý. Docela reálný. Ale asi úplně se mě to nedotklo. Čekala bych jiný styl...

saruse
22.01.2020 3 z 5

Už jsem kdysi něco od K. Janečkové četla. Teď jsem si její styl osvěžila - a asi už nebudu potřebovat zase dlouho číst její knihy. Přece jen už mě oslovují stylově a příběhově úplně jiné knihy. Ale nebudu kritizovat, já bych nenapsala příběh ani takto. Nemůžu upřít napínavost, díky které jsem chtěla vědět, jak to celé dopadne. A co určitě v příběhu lze ještě vysledovat, to je precizní příprava autorky: jestliže kniha je o průvodcích ve slovinských jeskyních, zjistila si opravdu odborné věci do detailů. Stejně tak v problematice zneužívání nezletilých - neboť i o tom kniha je. Psychické rozpoložení postav autorka také rozhodně neošidila a v příběhu mu věnovala značný prostor. A nečekané překvapení a bonus navíc: sice na ploše několika vět, ale přesto byl v závěrečné části zmíněn pohřeb jedné z vedlejších postav - tudíž se mi kniha hodí do letošní výzvy. :-)

RendyaDav
13.01.2020 4 z 5

Kniha se četla velice dobře ,napínavá , čtivá....