LadaLil LadaLil komentáře u knih

☰ menu

Pátá královna Pátá královna Michael A. Shaheen

Mám velmi ráda historické detektivky, pátrání po tom, co je zmizelé nebo nejasné. Proto jsem se na tuto knihu velmi těšila. Bohužel se mi zdálo, že téma je na takové rozměry malé. Nosnost tématu byla někdy nahrazována krkolomnými rozhovory a dalšími osobními příběhy, které mi nepřišly důležité. Ale knihu jsem dočetla, inspirovala mě k většímu seznámení se se životem Karla IV.

26.04.2024 3 z 5


Bedřich Smetana - Životopis Bedřich Smetana - Životopis Pavel Kosatík

Kniha se mi velmi líbila. Přestože se jedná o literaturu faktu a není tu žádný dialog, četla jsem jedním dechem. Dozvěděla jsem se velké množství jak věcí, které jsem někde zaslechla, tak i úplně nových. Hloubka, do které Kosatík prozkoumal Smetanův život, je prostě úctyhodná. Rozhodně knihu doporučuji, protože jak si autor přeje v závěru knihy, pojďme ze Smetany udělat to, co si zaslouží – světového skladatele.

16.04.2024 5 z 5


Pláč zavržených předků Pláč zavržených předků Angela Slatter

Gotická fantazy - přistupovala jsem ke čtení se silným despektem a předsudky. Ovšem začetla jsem se během chvíle. Líbil se mi hlavní příběh, i drobné legendy, které si hlavní hrdinka čte. Vše mělo neotřelost, zápletku, zajímavé vyústění. Postavy byly zajímavé, dobře vykreslené. Jen proměna hlavní hrdinky ze silné dívky ze starého a nepříliš dobrokonajícího rodu do laskavé dívky mi malinko nesedělo. Ale i tak výborná fantasy kniha.

11.04.2024 5 z 5


Upálené Upálené C. J. Tudor

Kniha se mi poměrně líbila, jen jsem počítala s hororem a to rozhodně nebyl. Zápletka mi přišla zajímavá, rozuzlení skutečně překvapivé. Přesto jsem měla místy pocit takového becko-filmového prostředí. Času nelituji, ale zřejmě se již do jiné knihy této autorky nepustím.

09.04.2024 4 z 5


Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Jako velká milovnice detektivek vždycky ocením spád, zápletku a hlavně když alespoň do poloviny nevím, kdo je pachatel. Tohle vše nový Cormoran Strike v Černocerném srdci splňuje. Fascinuje mě, že autorka nesnižuje úroveň ani když už by mohla. Celému světu ukázala, že umí vytvořit postavy, příběhy, ba celé světy. To v tomhle případě není třeba, ale hloubka porozumění komunity a dovedností, které obsáhla v této detektivce, mě fascinuje. Mé absolutní doporučení a hlubokosklon.

08.04.2024 5 z 5


Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Mně se kniha líbila. Samozřejmě je trochu poplatná dnešnímu stylu, za vlasy přitažené úniky, do extrému vyhnané násilí. Na druhou stranu sympatický vyšetřovatel a příběh, který měl spád.

06.04.2024 4 z 5


Sedem krokov k najlepšiemu životu Sedem krokov k najlepšiemu životu Roxie Nafousi

Inspirativním průvodcem pro každého, kdo touží po vlastním růstu a naplnění svých snů. Autorka nejenom sdílí hluboké poznatky a principy manifestace, ale také praktické návody a techniky pro jejich aplikaci v životě.
Autorčin systematický pohled na manifestaci a jasné instrukce mě přesvědčily o vlivu našich myšlenek a přesvědčení na události v našem životě.
Ačkoliv se téma manifestace může někomu jevit okrajové nebo esoterické, tato kniha přináší konkrétní příklady toho, jak může být tento přístup praktický a účinný.
Největší hodnotu této knihy spatřuji v poskytnutí konkrétních postupů a cvičení.
Celkově doporučuji tuto knihu všem, kdo hledají konkrétní nástroje k dosažení svých cílů a touží po osobním rozvoji.

04.04.2024


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Opravdu skvělá detektivka. Zajímavá od začátku do konce a s překvapivým vyústěním. Doporučuji.

02.04.2024 5 z 5


Božena Božena Hana Wlodarczyková

Úchvatná kniha. Dechberoucí příběh spisovatelky, která je díky této knize také obrovskou osobností. Nemohu říct, že by mi byla sympatická, ale rozhodně už pro mě není jen velikánem české literatury. Bída, ve které žila, život, který žila je mi najednou blízký, srozumitelný a autorka svým pojetím, udělala z Boženy Němcové osobnost, která své dílo vykoupila svým životem. Co mě asi zasáhlo nejvíc, je to, že ho nevykoupila jen životem svým, ale také životy svých blízkých.

31.03.2024 5 z 5


Milion sledujících Milion sledujících Brendan Kane

Inspirativní. Je potřeba si uvědomit, že bez sociálních síti to dnes nejde. A jsou mocným pomocníkem v byznysu.

27.03.2024 4 z 5


Nekonečná síla Nekonečná síla Anthony Robbins

Obohacující, plné zajímavých nápadů. Poměrně detailní návod, jak práci s mozkem a také celkově s vlastní osobností aplikovat v reálném životě. Mně také imponuje, že autor skutečně žije svůj příběh a je charismatickou a inspirující osobností. Nesmírně ráda bych se zúčastnila nekterého z jeho seminářů. Knihu doporučuji všem, kteří chtějí život ovládat a vytvářet ho.

24.03.2024 5 z 5


Euforie Euforie Karolina Rzadkowolska

Tuto knihu mohu s lehkým svědomím zařadit do život měnících. Nejsem žádný alkoholik, ale s poslechem jsem si více a více uvědomovala, že má sklenka denně - denně! - to je ten problém, který mě neskutečně brzdí. Že ač se schovávám za tolik bagatelizovanou společensky přijatelnou drogu, pěkně v tom lítám. A hlavně jsem si uvědomila, že nechci. Že chci život přesně tak, jak euforicky, pozitivně a s nadšením popisuje autorka. Takže děkuji pěkně a vyrážím na cestu bez alkoholu. Čtu i konám velmi rychle, takže na té cestě již jsem a zatím se skutečně raduji. Až se delší dobu neozvu, je jasné, že mě dostihly abstinenční příznaky ;-)

09.03.2024 5 z 5


Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Velmi dobrá detektivka. Napínavá, čtivá s překvapivým tématem a koncem. Nevím přesně v čem je pro mě hranice mezi dobrou a skvělou knihou, ale přestože mě bavila, úplně plným počtem ji hodnotit nemohu.

08.03.2024 4 z 5


Carmilla Carmilla Joseph Thomas Sheridan Le Fanu

Ach, ach vůbec mě to nebavilo, velmi jsem se nudila.

23.02.2024 odpad!


Buď užitečný: 7 zásad pro život Buď užitečný: 7 zásad pro život Arnold Schwarzenegger

Další skvělá kniha ASch. Již třetí, kterou jsem od něj přečetla. Baví mě jeho energie, jeho vůle a schopnost to přenést na posluchače. Je pravda, že mnoho věcí se opakuje, vlastně je to velmi podobné, ale přesto to stojí za to slyšet. A samozřejmě praktikovat. Doporučuji všem lidem, kteří občas neví, co se sebou.

20.02.2024 5 z 5


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Kniha mě velmi bavila, zajímavě pojatý pohled na naši historii od první republiky až do revoluce. Co mě potom trochu nebavilo, ten absolutně zlatý příběh o tom, jak bezpráví bylo potrestáno, naše země vzkvétá, hlavní hrdinové nemají žádném chyby. Ve velmi dobře napsaném dramatickém románu mi toto nesedělo a působilo naivně. I tak jsem ale velmi ráda, že jsem knihu přečetla a budu ji doporučovat.

19.02.2024 4 z 5


Na kopci Na kopci Jiří Březina

Mám velmi ráda detektivky tohoto autora. I tato začala velmi slibně, ale potom se z příběhu stal spíše psychologický, zabíhal do detailů oboru kriminalistiky, psychologie či psychiatrie. To jsem nečekala a popravdě mě to trochu nudilo.

18.02.2024 3 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Zaznělo tady v jednom z komentářů, že pachatele nešlo odhalit a že to bylo super. Pro mě to právě je ukázka nedotaženosti, nepromyšlenosti a proto také neodhadnutelnosti konce příběhu. Není tak složité popsat nervy drásající příběh a pak prostě skokem odhalit pachatele. Jednoduché až hloupé, nenápadité.

29.01.2024 2 z 5


Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku) Nino Haratischwili

Nemám slov. Tak nádherná kniha. Mistrovsky napsaná. Tleskám autorce ke zvládnutí tak obrovského díla. Příběh mě pohltil a poslední 4 týdny, protože kniha je opravdu rozsáhlá, jsem každý den s nadšením usedala ke čtení. Cítím se obohacena jak emocionálně tak i souvislostmi a ponořením do historie Gruzie v průběhu jednoho století. Knihu opravdu vřele doporučuji.

27.01.2024 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Po shlédnutí mnoha filmů a seriálů o Janě Eyrové, jsem se konečně rozhoupala a sáhla po knize. Takže má očekávání již byla příliš vysoká. Je to nádherný příběh, ale svou naivitou a způsobem vyprávění by byl vhodnější pro čtení v mladším věku. Ale i tak je to skvost.

13.01.2024 4 z 5