kristyna6626 kristyna6626 komentáře u knih

☰ menu

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Krásné zakončení série

07.02.2024 5 z 5


Podlý král Podlý král Holly Black

Musím říct,že jsem tento díl zase zhltla... Čte se to dobře, je tam akce a stále se tam něco děje. A když si myslíte, že víte, co bude následovat, najednou se dej otočí jiným směrem a začne koloběh "Cože!?!" momentů. A to až dokonce knihy. Když jsem dočetla měla jsem z toho hrozný pocit. A co jiného dělat než hned skočit na další díl.

02.02.2024 5 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Nádherný díl. Bála jsem se jak si budu zvykat z povídek na normální román, ale šlo to samo :) Už teď se těším na další díl :D

04.12.2017


Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku Charlaine Harris

Byla to velmi oddychová knížka. Doporučení na ni jsem dostala od kamarádky a řekla jsem si, "Proč si to nepřečíst, když znám seriál". Nebylo to špatné čtení, obsahovala snad skoro všechno. Románek, nadpřirozeno, akci. Oproti seriálu, mi tam chybí Tara. Ne, postava jako celek, ale spíš kamarádka pro Sookie.

12.08.2017


Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Z tohoto dílu mám smíšené pocity.
Kniha se mi líbila, ale chvílema mi v ní chybělo více akce. Boje mi totiž přišly méně rozsáhlé a také mi jich tam pár chybělo. Dále jsem se naneštěstí několika částmi prokousávala déle, než bych chtěla, ale dočetla jsem ji s napětím. Původně jsem si myslela, že poslední část (putování Froda a Sama) budu číst s obtíží, ale naopak, byla to pro mě ta nejnapínavější část. Avšak i těch pár maličkostí, co se mi nelíbily musím uznat, že se to Tolkienovi velmi povedlo. :)

12.08.2017 4 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Jak se říká, "Do třetice všeho dobrého". Kniha byla vynikající. Děj ubíhal, jako voda a ani jsem se nenadála, a měla jsem přečteno. Konečně jsme se dozvěděli všechno podstatné o Lisbeth a chování Sekce. Nejvtipnější pro mě byla část soudu. U toho jsem se hodně nasmála, jak jim to Annika natřela :D Jednoduše jen doporučuji :))

07.07.2017 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Kniha mě naprosto pohltila. Byla napínavá, měla nečekané zvraty, jednoduše to byla bomba. Líbilo se mi, že jsme se dozvěděli konečně mnoho věcí o Lisbeth. Proč je vlastně taková, jaká je a co (nebo spíš kdo) to zapříčinil. Když už jsem byla u konce, říkala jsem si: "To přece nemůže skončit takhle brzo!" :-)

28.05.2017 4 z 5


Mrazení Mrazení Maggie Stiefvater

Byla to naprostá BOMBA! A jak nádherně se to četlo :33
Vřele doporučuji. :)

08.11.2016 5 z 5


Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Další úžasné dílo. O něco více dobrodružství (a plavení :D ) což tomu i trochu svědčilo. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu. :)) (Jen škoda, že nemůžu začít hned :DD )

11.10.2016 4 z 5


Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Byla to úžasná kniha (opět). Trochu hůř se mi pročítalo začátkem, ale stojí to za to! Prostě a jednoduše božíí :DD

11.10.2016 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Byla jsem z téhle knihy naprosto nadšená. Prvně jsem sice viděla seriál (jen 1 sérii), ale i tak to byla BOMBA! :3
Já osobně jsem milovník historie takže mě oslovila hned jak "odcestovala". Fandila jsem Claire a Jamiemu, protože bylo očividné, že je to "true love" a modlila jsem se, aby se nakonec nerozhodla vrátit :D Hůř se mi četlo, o incidentu Jamieho a Randalla, ale zase by to nebylo ono, kdyby se ta část jen tak přelítla.
Můžu tedy vřele doporučit a ještě víc další díly :) Nikdy se jednoduše nebudete nudit. :)

11.10.2016 5 z 5


Bohové na Marsu Bohové na Marsu Edgar Rice Burroughs

Druhý díl příběhu se mi velmi líbil. Se spoustou akce v knize čtení až moc rychle ubíhalo. Líbila se mi ta neočekávaná setkání a překvapení, kdo přežil nebo kdo přibyl :D
Jen mě trochu rozesmutnil ten konec. Není to špatné zakončení příběhu (aspoň bylo o čem dál psát), ale tak nějak jsem až do poslední stránky doufala, že to dopadne jinak :)
Ale zase můžu vřele doporučit a hurá na další díl :-)

11.10.2016 4 z 5


Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Upřímně nevím, co si o této knize mám myslet. Nebyla špatná, ale nebylo to ono....
Hlavní hrdina mi připadal velmi divný :D A asi po půlce knížky jsem odhadla konec, tudíž mě nepřekvapil :D :D
Možná to bylo trochu na zamyšlení, jak se věci brali dřív a jak se berou teď. :)

10.10.2016 2 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Kniha se mi velice líbila. Četla jsem to jedním dechem...
Je to podle skutečné události a není ani nijak přibarvená (aspoň mi to tak přijde). Je to totiž reálná problematika, což je docela smutné.... kam spějeme a jak nakládáme s našimi životy....
Bylo tam vše, naděje, že si odvykne, a pak zase zoufalost, že se to nepovedlo...
Hned bych si ji přečetla zvonu, jsem ráda, že jsme ji měli v povinné četbě :)

07.10.2016 5 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Nádherná kniha :O :3
Trošku jsem se jí bála, ale hned jak jsem začala číst, jsem se od ní nemohla odtrhnout.
Nevím co víc dodat, prostě DOKONALOST :) Můžu doporučit :D

30.09.2016


Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Nebyla to špatná kniha. Jsem možná trochu rozmazlená novými knihami, ale jediné co mi na tom vadilo, bylo to, jakým způsobem o bylo napsáno. :D (Vím, jiná doba a tak....) Ale zase musím uznat, že se mi to nakonec líbilo. Začalo mě to pořádně bavit až ke konci (kdy už se hodně spekulovalo o tom, kdo to je). Čím dál víc přemýšlím, že si přečtu ještě nějakou knížku od Doyla, abych taky četla něco, kde více figuruje Holmes. :) :)

30.09.2016 3 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

PÁNI....
Tohle je úžasné dílo.... Od Nesba jsem zatím krom tohohle nic nečetla, ale zase mě Sněhulák navnadil i na další díly. Si tak nějak uvědomuji, že jsem si oblíbila severské spisovatele :D :)))

22.09.2016 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Jsem velký fanoušek LOTRu, ale na knihu jsem se dostala až po filmech. Bylo to pro mě skvělé čtení, taky zhltla jsem to za chvilku. Tolkien byl jednoduše geniální spisovatel. Nezaslouží si to nic jiného než nejvyšší hodnocení :-D :-33

21.09.2016 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Bomba. Nevím co mě překvapilo víc, jestli "vrah" a nebo úplný konec knihy. Začátek se mi sice pročítal trošku hůř, ale tak to bývá u dobrých knih. Tohle byla moje druhá detektivka, a jsem spokojena. Líbilo se mi jak se postupně vyvíjely a měnily postavy. Lisbeth, Mikael.... Ach ten románek..... :333 Už se nemůžu dočkat dalšího dílu, a jak to s nimi bude pokračovat. :D

16.09.2016 5 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Naprosto skvěle napsaná kniha. Líbilo se mi, jak Jojo vypsala jak to vidí i ostatní postavy. :33

27.06.2016