Bohové na Marsu

Bohové na Marsu https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26350/bmid_bohove-na-marsu-EIe-26350.jpg 4 76 12

John Carter, pán Marsu série

< 2. díl >

Po dlouhém a nedobrovolném pobytu na Zemi se John Carter konečně vrací na svůj milovaný Mars. Probouzí se však ve zcela neznámé krajině, kde není ani stopy po jeho ženě, krásné Dejah Thoris. Brzy zjišťuje, že se ocitl v legendárním barsoomském ráji - ráji, z něhož dosud nikdo nevyvázl živý.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Paseka
Originální název:

The Gods of Mars , 1918


více info...

Přidat komentář

Ayla767
20.09.2023 5 z 5

Pokračování dobrodružství Johna Cartera na Barsoomu, prince z královského domu Tardos Morse a manžela krásné Dejah Thoris.

Do údolí Dor se vydává John Carter ve společnosti zeleného přítele Tars Tarkase a rudé dívky Thuvie, kterou osvobodili ze zajetí. Nebezpečí číhající v údolí záhadných božstev rasy Thernů a jejich boj o vysvobození manželky Dejah Thoris.

Ráda se znovu začtu do těchto napínavých dobrodružných příběhů :-) .

l.e.d
19.03.2020 5 z 5

Moc povedené pokračování prvního dílu.
Kdybych knihu měl k něčemu přirovnat tak je to Super Mario. John beží, zadupává nepřátele, přeskakuje překážky, štěstí se mu lepí na paty a na konci čeká nejhezčí žena Marsu, princeznička jako lusk.
Boj, zajetí, boj, únik, boj, vítězství.
Jednoduché, zábavné a už se těším na nová dobrodružství rudé planety.


ijcro
19.02.2020 5 z 5

Je to supr pokračování "Princezny z Marsu", příběh chvástavého Johna Cartera pokračuje dál v eskapádách bojů, úniků, neuvěřitelně neviditelných náhod a prokazuje jiskřivou inteligenci, která z něj srší jak jiskra v transformers. A ta nezlomná láska k Dejah je už jen třešničkou na akčně vířícím příběhu. Dávám plus!

hanak_v_exilu
08.08.2019 5 z 5

Pokud je to vůbec možné, je druhý díl ještě větší brak. Množství bitevních scén znatelně vzrostlo, krásných žen toužících po náruči Johna Cartera je rovnou celá trojice, v ději se hromadí neuvěřitelné náhody a zamýšleně šokující zvrat je viditelný dvacet stran dopředu. Ergo, je to výborná kniha. Edgar Rice Burroughs píše s bohatou fantazií a akci zvládá na jedničku. Kdyby nebyl téměř sedmdesát let bezpečně mrtvý, obžaloby z rasismu a předsudé nenávisti by jen pršely. Jsem zvědavý, co z Barsoomu ještě ukáže.

braunerova
23.07.2019 4 z 5

Stará dobrá scifi. Kromě různých náhod, o kterých se píše v komentářích níže, se autor dopustil také různých kopanců, například když John Carter "rozerván a krváceje z mnoha těžkých ran" je za chvíli čilý jak rybička nebo když do komnaty vytesané ve skále hodinu vbíhají stále noví obrovští desetinozí lvi.

"Phaidořina krása vyvolala spoustu hrubých poznámek a brutálních vtipů. Přesvědčil jsem se, že tito barsoomští nadlidé mají, pokud se týče slušného chování, mnohem nižší duševní úroveň."

sirojezkin
21.09.2018 3 z 5

Kniha byla velice pěkná, bohužel spíše pro muže. Odehrává se tam příliš bojů.

ludek.n
16.03.2018 4 z 5

Další povedené dobrodružství na Marsu. John Carter je přesně ten typ hrdiny, kterého si člověk zamiluje a kterému drží palce, ať už se dostane do jakékoli šlamastyky. A že jich nikdy není málo a jsou smrtelně nebezpečné snad ani není třeba zmiňovat. John Carter jde z akce do akce, jen co vyvázne z jednoho dobrodružství, už je druhou nohou v dalším. Napětí od začátku až do konce.

rm
18.07.2017 5 z 5

Super, ani druhý díl nemá chybu. Historická sci-fi :-)

kristyna6626
11.10.2016 4 z 5

Druhý díl příběhu se mi velmi líbil. Se spoustou akce v knize čtení až moc rychle ubíhalo. Líbila se mi ta neočekávaná setkání a překvapení, kdo přežil nebo kdo přibyl :D
Jen mě trochu rozesmutnil ten konec. Není to špatné zakončení příběhu (aspoň bylo o čem dál psát), ale tak nějak jsem až do poslední stránky doufala, že to dopadne jinak :)
Ale zase můžu vřele doporučit a hurá na další díl :-)

jiri.one
11.06.2015 4 z 5

Druhý díl dobrodružství Johna Cartera na Marsu pro mě byl ohromným překvapením. Ačkoliv už předchozí díl nebyl vůbec špatný, tak tento dokázal laťku ještě zvýšit a proto si mé hodnocení 80% plně zaslouží.
John Carter se po 10 pozemských letech vrací na Mars. Bohužel jeho návrat tentokrát není na žádné místo, které zná, ale přímo do Údolí Dor, kam chodí Marťané zemřít. Štastná náhoda tomu chtěla, že první myslící bytost, kterou po vstupu na Mars uvidí, je opět Tars Tarkas. Společně s ním se hned po pár stránkách pouští do boje. Nejdřív společně bojují proti rostlinným lidem a bílým opicím, pak proti Thernům, pak se tito dva velcí bojovníci na chvíli vydají každý jinam, aby se ve finále opět spojili a ve velkém finále bojovali proti všem.
Co musím knize opět vytknout, to je už jednou zmíněná "šťastná náhoda". Tentokrát se hrdinům přihodí tolik šťastných náhod, že už vás to při nejmenší nutí kroutit hlavou. Typickým přikladem budiž schození Soly ze vzducholodi, která pád přežije díky tomu, že čirou náhodou nepadala obrovské tisíce stop, ale čirou náhodou spadla jen dvacet stop na vrcholek jedné hory, nad kterou vzducholoď zrovna prolétala. Toto už je opravdu moc, ale těch příkladů by se v knize našlo mnohem více a tak tyto kazí celkový dojem z jinak opravdu zajímavé a originální knihy. Řekl bych, že je to dáno stářím knihy, kdy lidé v tehdejších dobách věřili na náhody mnohem více než teď a chtěli si o nich přečíst.
Nicméně nebýt "faktoru náhody" tak je kniha super a mohu ji doporučit každému, dokonce si myslím, že není nutné mít už přečtený první díl. Sice tím přijdete o pár odkazů, ale jinak kniha působí celistvě i bez znalosti předchozí knihy.

Richie1
18.01.2015 4 z 5

V druhém pokračování dobrodružství Johna Cartera na Marsu autor opět popustil uzdu své fantazii a zavádí čtenáře do dosud nepoznaných končin Marsu, kde žijí další neznámé národy či rasy. John Carter prokazuje své neobyčejné bojové schopnosti stejně tak jako inteligenci, díky které se dokáže dostat i z téměř bezvýchodných situací. Akce stíhá akci a na konci románu dochází dokonce k mohutným bitvám obrovských armád. Nic ale není rozhodnuto, dobrodružství bude pokračovat...
Přes své stáří se tato průkopnická scifi četla velmi dobře a rád autorovi odpouštím i některé poněkud neuvěřitelné náhody (hlavní hrdinové se nakonec vždy nějak zázračně potkají) nebo naivnější technické popisy.

calfa
29.08.2013 3 z 5

Moc pěkné dobrodružství z Marsu, spousta temných chodeb a tajemství. Připadal jsem si jako při některém dobrodružství Indyho nebo ve Hvězdných válkách, a pak kde bral Spielberg inspiraci. Těším se jak to dopadne s Cartrovou milovanou princeznou z Marsu.