KristinaK KristinaK komentáře u knih

☰ menu

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

myslím, že každá z nás se tam najde :)

24.10.2016 4 z 5


Hlasy chaosu Hlasy chaosu Leonard Rosen

Začátek byl poutavý, pak to šlo z kopce.. hodně obsáhlé, někdy až zbytečně. Nepochopila jsem pořádně "náboženskou zápletku" od druhé půlky knihy, jaký konec světa? Ano, celkem čtivé, dokonce mě knížka dokázala rozbrečet, když malá Chloe zemřela.. ale celkově zklamání..

04.08.2016 3 z 5


Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Musím souhlasit s ostatními, nálepka "Světový bestseller" je známkou průměrnosti, a to platí i u tohoto románu. Zápletka celkem zajímavá, čekala jsem ale trochu víc než 20 let starý románek, ze kterého se vyklubalo znásilnění. Nevím, ani mě ten závěr nepřekvapil. Spíš jsem stále čekala, že přijde ještě něco, co mě opravdu zvedne ze židle.

11.07.2016 3 z 5


Skleněná těla Skleněná těla Erik Axl Sund

Nevím pořádně, jaký dojem na mě knížka udělala. Jsem celkem velký čtenář, ale ty rychlé kapitoly plné filozofie o životě a smrti, mě docela mátly a nemohla jsem se do půlky srovnat s celkovým příběhem a návazností kapitol. Je to velmi smutný příběh, mrazí mě z něj a nedoporučuji slabším povahám.

01.07.2016 3 z 5


Vše, co jsme si nikdy neřekli Vše, co jsme si nikdy neřekli Celeste Ng

Velmi zajímavé téma, k zamyšlení. Moc se mi líbil styl psaní, možná jsem se někdy ztrácela v minulosti a přítomnosti,přesto velmi povedená kniha, a jako rodič jsem se opravdu zamyslela:)

20.06.2016 4 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Moje první knížka od Olsena a jsem nadšená! Některé souhry náhod mi vůbec nevadily ani mě nerušily. Klobouk dolů nad propracovaností celé knížky, těším se na další knížky :)

07.05.2016 5 z 5


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Znala jsem jen název knihy, nevěděla jsem, o čem je a očekávala jsem popravdě mnohem víc. Od začátku do konce jsem čekala, že se konečně něco stane a pořádně nic se nestalo. Nevím, nic jsem si z knihy nevzala a byla jsem trochu zklamaná

28.04.2016 3 z 5


Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Nejkrásnější knížka, kterou jsem kdy četla!

18.03.2016 5 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Moje první knížka od této české autorky a zklamaná jsem byla jen závěrem knížky, který byl takový otevřený, neurčitý, nikam nevedoucí. Jinak se moc hezky a rychle čte. Myslím, že každá mladá maminka/sestra/teta/babička se v tom poznává :)

18.03.2016 3 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Nejlepší z Keplerovek, jednoznačně!

30.01.2016 4 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Já se snad místy i dost bála :) super knížka!

30.01.2016 4 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Ze začátku jsem byla nadšená, konec mě trochu zklamal, ale kniha velmi dobrá!

30.01.2016 3 z 5


Mrazivé světlo Mrazivé světlo Yrsa Sigurðardóttir

Skvělá knížka! Sama jsem se v myšlenkách ocitla na Islandu, fakt paráda a doporučuji!

30.01.2016 4 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Nemohla jsem se do knížky pořádně začíst, natož aby mě nějak zaujala.. ale knížky zásadně neodkládám, po půlce jsem se do toho dostala a dočetla jsem to. Na mě příliš celé rozvláčněné, zdlouhavé, jako by to vůbec nebyla Rowlingová.. nevím, jestli jí dám ještě šanci :)

30.01.2016 3 z 5


Oznamuje se vražda Oznamuje se vražda Agatha Christie

Skvělé, jako všechno od Agathy!

30.01.2016 4 z 5


Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Tato knížka by měla být snad v povinné literatuře :) Úžasné!

30.01.2016 4 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Knížky od Moriarty se zlepšují, co se týče kvality, aspoň mě se tak zdá. Tahle byla jednoznačně nejlepší, nepropracovanější a k největšímu zapřemýšlení se o věcech a lidech kolem nás, že ne všechno lze hodnotit podle prvního nebo druhého dojmu. Opravdu paráda!

30.01.2016 4 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

(SPOILER) Další "ženský" román, který stojí za to si přečíst, protože vás donutí nad věcmi přemýšlet, stejně jako tomu bylo u Manželova tajemství. Děkuji moc autorce, že román ukončila tím, že se manželé dali znovu dohromady a nebylo to jen kvůli dětem.. Jsou tam věci, které mi přišly až moc - například už mi ke konci knížky tikalo oko, jakmile jsem zase přečetla slovo "neplodnost", ale jinak super kniha!

26.01.2016 4 z 5


Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Výborná kniha, která by se měla stát povinnou četbou pro lidi s katolickou vírou! Jak je zde krásně naznačeno - všechno je to v podstatě výmysl, který ovlivňuje lidi.. někteří se tehdy stali opravdu zrůdami.. hlavně, že by si to Bůh přál!

23.01.2016 5 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Hezky napsaná, místy jsem se zamýšlela nad vlastním životem, jak tu již někdo zmínil. Napětí trvalo až do přečtení dopisu, pak jsem sama přemýšlela nad tím, co bych dělala v té situaci. Osud to vyřešil za ně přímo mistrovsky :) ke konci mi vadilo trochu to psychofilozofování, už toho na mě bylo moc.. jinak povedená kniha pro ženský :)

23.01.2016 4 z 5