KlaraD851 KlaraD851 komentáře u knih

☰ menu

My My Elle Kennedy

Miluju tuhle sérii, miluju ty dva a upřímně smekám před každým, kdo si jen kvůli tomu, že není "většina" prošel kritikou nebo odsouzením kvůli svému vztahu.

09.04.2024 5 z 5


On On Elle Kennedy

Příběh lásky, přátelství a odvahy. Nádhera.

09.04.2024 5 z 5


Hořím pro tebe Hořím pro tebe J. T. Geissinger

Kráska a zvíře od Disneyho. On "zakletý" navenek netvor (jeho přezdívka v knize), v jádru dobrý a laskavý. Ona, Bianca (obě začínají na B), chytrá, nezávislá, sebevědomá, vše dělá, aby zachránila matku (Bella zachraňovala otce). V obou příbězích láska ke knihám a knihovna, sluha, který má Netvora rád a přeje si aby jim to klaplo a další společné znaky.

Protože Disneyho klasiku miluju, nevadil mi příběh jako takový. Vyvážená romantika, erotika, nesnáším ho, nechci ho, chci ho, chci ji, nechci ji ublížit,... v tomto žánru nic, co by vybočovalo. ALE! Ta slovní spojení a přirovnání jsou příšerné, jak z předminulého století. No tě bůh, probůh, dobrý bože, Ježíšku na křížku, Svatá matko boží (jeho replika), nervózní jak kočka na rozpálené plechové střeše a asi milion dalších pro mě zbytečných a rušivých slovních spojení. Takhle nemluví a nepřemýšlí snad nikdo, komu je 31 a 35 let. Hodně mě to iritovalo a odtrhávalo od jinak hezkého příběhu.

Jo a další věc, která mě štve obecně u víc knih je obal. Když je hlavní hrdinka míšenka s několikrát zmíněným tělem tvaru přesýpacích hodin a on velký vlasatý chlap o několik hlav vyšší než ona, tak kdo jsou teda ty dva na obalu? Hezké 3* za hezký nápad na příběh.

05.04.2024 3 z 5


Odkaz Odkaz Elle Kennedy

Celá série je jedna z nejlepších v daném žánru. Čtivá, vtipná, zaroveň se objevují vážná témata a postavy jsou vystavěny reálně. Odkaz, kde jsme se po nějaké době setkali s hrdiny 4 předchozích knih skvěle navázal. Vtipné pro mě bylo, že mě tentokrát lezli na nervy ti, kdo v samostatných knihách byli super (Tuck a jeho výčitky, Allie a její naprosto zbytečná hysterie a Garret, nó radši bez komentáře) a naopak, můj ne úplně oblíbený Logan si mě touto knihou získal. Nicméně vše se vyřešilo a kdyby autorka napsala co bylo dál třeba za dalších 5 let, určitě s chutí přečtu.

30.03.2024 5 z 5


Nevhodné! Nevhodné! Vi Keeland

Emocionální bomba! Pro mě silný příběh, neskutečně mě chytil za srdce a rozbil ho na milion kousků. V pasážích z minulosti jsem ani nemohla dýchat, jak mě to vzalo.
Určitě bych knihu nenazvala erotickým románem, ta kniha je mnohem víc. Vůbec by nevadilo, kdyby sex byl pouze v náznacích a i přes už zmiňované chyby v textu jsem si knihu moc užila.

30.03.2024 5 z 5


Plán Plán Elle Kennedy

Po Deanovi jsem se tohohle dílu bála, jestli mě vůbec bude bavit. Bavil a moc. Hrozně se mi líbilo časové prolínání s příběhem Deana. Tucker byl anděl. Ze začátku mě vytáčela Sabrina, to její chování a taky ji neměl rád Dean a pro Deana já mám slabost :-) ale když jsem pochopila proč to všechno, získala si mě a klobouk dolů před ní. Krásný příběh.

26.03.2024 5 z 5


Skóre Skóre Elle Kennedy

Dean, Dean, Dean! Neskutečně se k sobě s Alli hodili a ona je jeho životní výhra. Jako byl to floutek, štval mě, ale tomuhle bad boy odpustím všechno ;-) Příběh plný emocí, tekly mi slzy smíchu a i smutku. Tahle kniha je v moji TOP 5.

26.03.2024 5 z 5


Omyl Omyl Elle Kennedy

Celá série Off-campus mě naprosto uchvátila. Tento díl je teda osobně mým nejmíň oblíbeným ze série, Logan byl na ránu, ale na čtivosti, atraktivitě a celkovému těšení se na knihu to neubralo.

26.03.2024 5 z 5


Návrh Návrh Elle Kennedy

Ano, ano a ještě jednou ano! Nečekala jsem, že mě tahle série takhle chytne. Garretta i Hannu jsem si zamilovala, příběh prožívala s nimi, vtáhnul mě a pohltil. Romantika, smutné chvíle, humor, vše naprosto vyvážené. Elle Kennedy, děkuji. Vedle T.L.Swan moje 2 nej autorky tohoto žánru.

03.03.2024 5 z 5


Zimní oheň Zimní oheň Anders de la Motte

Pan spisovatel. Třetí příběh série a opět povedený. Stará tajemství, psychicky rozbité postavy, kostlivci ve skříni. K tomu nádherná příroda a mé oblíbené střídání minulost/současnost.
Podzimní případ za mě lepší, ale v daném žánru je i tato kniha top.

01.03.2024 5 z 5


Sparrow Sparrow L. J. Shen

Příběh to nebyl špatný, ale "něco" mi v něm chybělo. Hloubku, prožitky, emoce nad postavami... to ve mě kniha bohužel nezanechala. Moje top v tomto žánru je Papírová labuť, tohle byl takový odvárek.

01.03.2024 4 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Styl psaní autorky mi sedí. Rychlý, napínavý děj, nutí číst dál a dál. Žádné nudné pasáže, kniha plyne rychle a bez zádrhelů. Zajímavý epilog.

17.02.2024 5 z 5


Náhradník Náhradník Henry Charles Albert David

Při čtení mi často vyskočila v hlavě hláška paní Stašové z Pelíšků: Teda, to muselo dát příšernou práci. Přitom taková blbost, co?
Nejsem "hejtr" Harryho a Meghan, ale tohle fakt ne.

06.02.2024 1 z 5


Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

Tajemný, temný, romantický příběh plný emocí. Prolínání několika žánrů. Postavy dokonale vykreslené, cítíte s nimi soucit, zlost, nenávidíte je, milujete je.
Nic není černé ani bílé, každé rozhodnutí a činy ovlivní různé lidi různými zbůsoby. Hodně dlouho mi zůstane v srdci.

01.02.2024 5 z 5


A co bylo dál A co bylo dál T. L. Swan

Och, to bylo prostě boží :-) Pokud máte přečteny všechny 4 příběhy, nemůžete vynechat. Tahle série je moje srdcovka. Krásné zakončení všech 4 lásek, děkuji T.L. Swan.
Doufám, že vyjdou další knihy této autorky.

25.01.2024 5 z 5


Strážkyně Metsan Valo Strážkyně Metsan Valo Wendy Webb

Autorky první kniha Dcery jezera byla nádherná, čtivá, záživná a dlouho si ji pamatuji.
Druhá kniha byla pro mě dost útrpná, dočetla jsem vlastně jen proto, že jsem na dovolené už nic jiného ke čtení neměla.
Dala jsem šanci ještě třetí knize a končím s autorkou. Nuda, opakující se táhlé pasáže a překlad, který mi vůbec nesedí.

23.01.2024 1 z 5


Láska mezi řádky Láska mezi řádky Lauren Asher

Příběh nebyl špatný, ale žádné wau ve mě knížka nezanechala. Mám ráda T.L. Swan a její miliardářské bratry (Miles serie), trochu jsem si myslela, že tohle bude podobné. Ale nebylo.
Možný SPOILER:
Rowan byl na můj vkus až moc "rozbitý", v jeho věku a postavení to bylo moc, to nikdy neslyšel o psychologovi... Zahra byla místy zvláštní a nepochpitelná. Jako pohádka na pár večerů dobrý, přečtu i další bratry, až vyjdou.

23.01.2024 4 z 5


Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

Pohádky pro velké holky, myšleno v tom nejlepším. 4 díly přečtené za pár dní a už mám absťák. Bratři a jejich příběhy podobné, ale přesto každý jiný. Stejně tak byla jiná i každá vyvolená.

Tenhle díl jsem četla jako první a myslela si, že ho žádný další v sérii nepřekoná (překonal, ale pořád je to topka). Četla jsem ho v letadle do Dubaje, bohužel nic jako v knize, žádná první třída, jen letadlo plné Čechů mířících na dovolenou :-)
Ale k příběhu. Nejtemnější a nejsmyslnější z dílů stejně jako Jameson Miles. Emily si rozlouskla ten nejtvrdší oříšek z rodiny Milesů. On navenek tvrďák, chlap co musí mít vše pod kontrolou a pokud nemá (stačí jen pocit) boří a ničí. Přitom uvnitř je citlivý a milující. Emily neskutečná, co všechno s ním vydržela, moc jsem jí fandila. Naštěstí láska hory přenášení.

Největší chyba jakou jsi kdy udělal? Neřekl jsem si o tvoje číslo.

12.10.2023 5 z 5


Jen mezi námi Jen mezi námi T. L. Swan

Pohádky pro velké holky, myšleno v tom nejlepším. 4 díly přečtené za pár dní a už mám absťák. Bratři a jejich příběhy podobné, ale přesto každý jiný. Stejně tak byla jiná i každá vyvolená.
Tenhle díl jsem četla jako druhý v pořadí po jedničce a proto chápu řadu ne úplně pozitivních komentářů. Líbil se mi, ale když jsem si pak přečetla 2. a 3. díl, je tenhle opravdu slabší.

Chris největší proutník z rodiny Milesových, je sympaťák, velké dítě, roztomilý chlapík, který se hledá. Ale bohužel pro mě si nabrnkne tu největší husičku široko daleko... Hayden mi jako jediná z žen Milesovic bratří vůbec nesedla. Prostě si nedokážu představit, že by si holka od krav měla co říct s miliardářem (i když v převleku). Všechny 3 protějšky v předchozích dílech byly chytré, vzdělané a to, že "sbalí" takového chlapa bylo uvěřitelné. Ale tady prostě ne.
Příběh byl pěkný, ale bylo mi vlastně fuk, jak to s jejich vztahem dopadne. Ona byla tak hodná, čistá, nevinná, že mě to iritovalo. Je ale dobře, že v sérii byla i puťka, chápu, že někomu může být sympatická.
Přesto, tahle série je eňo ňuňo :-)

12.10.2023 4 z 5


Na druhý pokus Na druhý pokus T. L. Swan

Pohádky pro velké holky, myšleno v tom nejlepším. 4 díly přečtené za pár dní a už mám absťák. Bratři a jejich příběhy podobné, ale přesto každý jiný. Stejně tak byla jiná i každá vyvolená.

Nejzábavnější a nejroztomilejší díl série. Dlouho jsem se u čtení tak nezasmála. Tristan je prostě boží, jeho dvojsmyslné hlášky nemají chybu. Pro mě pan Miles číslo 1. Je nejvíc lidský, nejvíc jsem mu z duše věřila, že ho mrzí, kým musí být a jeho věta o tom, že když nevidíš nedostatky na povrchu, neznamená, že je člověk nemá, mnou zarezonavala. A s Claire si prostě byli souzeni. Ona byla taky boží, prostě ženská se vším všudy včetně tří dětí.
Vtipných momentů bylo hodně, top pro mě je scéna z baru, kam Claire dorazí s Gabem. Úplně jsem si situaci dokázala živě představit a tekly mi slzy smíchu.
Rozhodně stojí za přečtení. Tenhle a třetí díl jsou moje lásky.

12.10.2023 5 z 5