Strážkyně Metsan Valo

Strážkyně Metsan Valo https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518772/bmid_strazkyne-metsan-valo-pDg-518772.jpg 3 14 6

Poté, co Anniina milovaná babička zemře, setkají se Anni, její bratr a ostatní členové rodiny v Metsan Valo, rodinném sídle na ostrově v Hořejším jezeře, aby se seznámili s její poslední vůlí. Anni při tom s láskou vzpomíná zejména na babiččina strašidelná, ale zároveň poutavá vyprávění o tajemných bytostech, které žijí v okolních lesích a v jezeře a dokážou lidem pomáhat nebo škodit, jak se jim zlíbí. Jakmile však Anni do Metsan Valo vstoupí, začnou se dít nevysvětlitelné věci. Sílí v ní pocit, že starý dům uprostřed hvozdu, který dosud byl jejich bezpečným útočištěm, se záhadně změnil a vysílá varovné signály. Při čtení poslední vůle napětí mezi Anniinými příbuznými značně vzrůstá. Neklid však nepanuje jen v domě. Blízký les rozeznívají šeptající hlasy, v noci z něj vyletí tisícihlavé hejno světlušek, jindy zase děsivé přízraky. A když Anniinu rodinu postihnou další tragické události, nezbývá jí než co nejrychleji odhalit, kdo a z jakého důvodu její nejbližší ohrožuje.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Keepers of Metsan Valo , 2021


více info...

Přidat komentář

kanitsuj
13.03.2024 2 z 5

Další z příběhů od Hořejšího jezera nebyl tak špatný jako ten předchozí, ale rozhodně to nebyl žádný nezapomenutelný zážitek. Řekla bych, že knize chyběl především poutavý děj a aspoň trochu smysluplná pointa. Je to taková nepřirozeně vykonstruovaná pohádka, která má dobrý námět, ale jeho rozvinutí bohužel značně pokulhává.

KlaraD851
23.01.2024 1 z 5

Autorky první kniha Dcery jezera byla nádherná, čtivá, záživná a dlouho si ji pamatuji.
Druhá kniha byla pro mě dost útrpná, dočetla jsem vlastně jen proto, že jsem na dovolené už nic jiného ke čtení neměla.
Dala jsem šanci ještě třetí knize a končím s autorkou. Nuda, opakující se táhlé pasáže a překlad, který mi vůbec nesedí.


mischamys98
18.01.2024 4 z 5

Čtivý příběh odehrávající se v krásném prostředí, okořeněný finskými legendami. Líbilo se mi propojení s předchozími knihami, obzvlášť s Dcerami jezera, což je jedna z mých nejoblíbenějších knih. Souhlasím s názorem, že kniha mohla být o pár stran kratší. I tak jsem si ji ale užila a ve dvou pasážích jsem měla i slzy v očích, což se mi u knih obvykle nestává. :)

Naty21
05.01.2024 3 z 5

Tahle kniha bylo trochu jako na houpačce, na začátku se nic moc nedělo, člověk se spíš seznamoval s postavami a prostředím. O jednotlivých postavách jsme se sice něco málo dozvěděli, ale za mě to mohlo být mnohem zajímavější, ten potenciál by to mělo. Uprostřed už to mělo nějaký spád, začaly se tam konečně objevovat trochu strašidelnější části, ale nee úplně hororový. No a ke konci už se to rozjelo, ale vše bylo zas až moc rychle ukončené, čekala jsem že to bude tedy strašidelnější. Celkově se kniha četla dobře, ale byl to za mě takový průměr. Co se mi líbilo, tak že se člověk dozvěděl něco víc o finské mytologii, o té jsem totiž neměla ani ponětí.

FejKýý
22.12.2023 4 z 5

Od téhle knihy opravdu nečekejte horor, není nijak moc strašidelná. Finské legendy byly zajímavé. Nikdy jsem takový příběh nečetla. Prvních 50 stran byl rozjezd a nic moc se tam nedělo, ale potom se to otočilo o 180° a začalo se tam dít plno věcí a mě to bavilo a já potřebovala číst dál a dál, vždycky jsem se těšila, když jsem se ke knize vracela. Bohužel však posledních pár desítek stran, už to bylo zase vlažnější a člověk by knihu i zkrátil o pár stran. To jak se vše "vyřešilo" hlavně i ohledně toho Ardenina domu mě nijak bohužel neuchvátilo a konec se mi zdál takový nijaký a dost očekávatelný. S tím Charlesem jsem taky myslela, že to bude trošku větší pecka. Každopádně určitě zkusím i zbylé dvě knihy co z nás od autorky vyšly. 3,5*

evineckY
18.12.2023 5 z 5

Nejdřív musím říct, že tato kniha s hororem neměla nic společného.
Trošku fantasy a špetku thrilleru. Ale jinač je skvělá.
Autorka se inspirovala finskými příběhy a legendami.

Štítky knihy

paranormální jevy

Autorovy další knížky

Wendy Webb
americká, 1962
2020  82%Dcery jezera
2022  71%Přízraky Brynn Wilderové
2023  64%Strážkyně Metsan Valo

Kniha Strážkyně Metsan Valo je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Doporučených1x
Knihotéce66x
Chystám se číst46x
Chci si koupit6x
dalších seznamech7x