Přízraky Brynn Wilderové

Přízraky Brynn Wilderové https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495890/bmid_prizraky-brynn-wilderove-1WM-495890.jpg 4 66 25

Hrdinkou tohoto románu o lásce, smrti a žalu je žena, která právě ukončila jednu kapitolu svého života. Brynn Wilderová, která učí na univerzitě současnou americkou literaturu, se po matčině skonu uchýlí na léto do Whartonu, turisty oblíbeného městečka na břehu Hořejšího jezera mezi USA a Kanadou, aby si odpočinula a nabrala síly. V útulném hotýlku se spřátelí s několika svéráznými lidmi – s LuAnn, výstřední majitelkou, těžce nemocnou Alicí, o kterou se stará manželská dvojice s nevšedním příběhem, či s Dominikem, mladým mužem s úsměvem filmové hvězdy a fascinujícím tetováním po celém těle. Brynn však brzy pocítí na vlastní kůži, že v tomto domě s dlouhou historií se odehrává cosi záhadného, snad i děsivého. Alice nevysvětlitelně ví o všech ostatních věci, o nichž se neměla kde dozvědět. Zlé sny a šeptající hlasy Brynn v noci doženou do pokoje, který nechává majitelka na sezonu zamčený poté, co tam v jejím hotelu, celou zimu pustém a prázdném, někdo neznámý zemřel. Hlavní hrdinku také neodolatelně přitahuje potetovaný Dominic, přestože byla varována, že mu v patách kráčí smrt. Brynnina přítelkyně Kate, jejíž příběh vyprávěl bestseller Dcery jezera, ve Whartonu na břehu Hořejšího jezera našla štěstí, skvělou práci a životní lásku. Co zde ale osud přichystal pro Brynn?... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Haunting of Brynn Wilder , 2020


více info...

Přidat komentář

PeM
16.04.2024 4 z 5

Líbilo se mi to, ne že ne, ale.....ten konec - uspěchané (přišlo mi, že už autorce prostě docházely smluvní stránky či co, takže honem honem to shrnout) a podivné. Pořád nad tím koncem přemýšlím a nějak mi nesedí....

essene
29.02.2024 5 z 5

Horror to není,ale moc pěkná pohodová mystery-doporučuji


Lucciella_L
19.02.2024

Tak si to pěkně shrneme. Mystery ano, horor nikoliv. Kdo čeká, že se bude bát, bude zklamán. Ovšem mysterky prvky jsou dobré.

Brynn si jede léčit zraněnou duši do hotelu, kde je ale pronásledována přízrakem. Klidu jí nepřidá ani Alice, která ví věci, které by vědět neměla. Do toho se objeví Dominic, muž, který ji uhrane, ale i jeho obestírá tajemství...

Konec byl super, ten mě dostal, takže vybojoval hvězdičku navíc. Jinak bych to shrnula jako nenáročné čtení k odpolední kávě. Všechno je sice detailně propracované, ale trošku mi tomu chyběla šťáva :(

Ellikokkinoy
16.02.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila. Ke štítku horory se rozhodně řadit nedá. Je to spíše mysteriozní román, ale na nedělní večery pohodové čtení.

Janík511
29.01.2024 odpad!

Neskutečná blbost o ničem. Nechápu, proč autorka knihu vůbec psala. Co je na ní hororového? Vůbec nic, jen preslazeny děj. Konec raději nehodnotim, nic se v celé knize neděje. Fakt ztráta času.

Aiden888
06.01.2024 5 z 5

Ať si každý říká, co chce, Wendy Webb jsem ještě zhruba před rokem a půl vůbec neznala. Vyzkoušela jsem její Dcery jezera a okamžitě po přečtení se vyšvihly na první příčku nejlepších knih, které jsem kdy přečetla. Dokonalá kombinace láskyplného příběhu, duchařiny, časových paradoxů, prostě kniha, která má trochu postrašit, ale zároveň mi dodala neskutečný pocit bezpečí. Od Přízraků jsem nečekala nic nového, přesto jsem dostala zase ty stejné emoce a jsem nadšená, že mám tuhle knížku v knihovně. A opět byly na konci slzy. Wendy Webb je prostě fantastická, těším se na další dílko :)

SilvieSisinka
02.08.2023 4 z 5

Příběh o ženě, která utíká před tragickou ztrátou,vás zcela okouzlí jako mě.Kazdy mě chtěl mít svoji hotelový pokoj,kde by se dělo to co zde ženě s knihy.Okouzlujici příběh

Jaymay
22.06.2023 3 z 5

(SPOILER) No mě tedy vůbec nezaujalo, nejsem na tenhle žánr. Zpočátku to bylo zajímavé, příběh vzbuzoval pozornost a udržoval moji dychtivou zvědavost, ale pak jak se ústřední postavy daly dohromady, tak to skončilo. Rozvláčné, nezajímavé, nudné, plné přeslazené romantiky, zbytečné popisy, opakující se výlevy hlavní hrdinky (smrt matky, která je skoro na každé druhé stránce aj.) a konec sice nebyl, tak moc překvapivý, ale celkem useknutý a urychlený. Nemůžu jinak, ale nebavilo mě to.

0323
12.06.2023 3 z 5

Horor to fakt nebyl. Myšlenka o návštěvě duší byla milá, ale setkání připomínalo červenou knihovnu. Taková oddechová kniha se zajímavým koncem.

iv.ča
06.06.2023 5 z 5

Já tuhle autorku miluju. Její cit pro detaily, její vypravěčský um, to, jak umí popsat a navodit atmosféru a s jakou láskou. Konec mě rozbrečel, stejně jako Dcery jezera. Nádherná kniha. Doufám, že se k nám dostanou i její další knihy.

KnihomolkaKatka
05.05.2023

Kniha s mysteriózními prvky. Je to pěkná kniha se zvláštním koncem. Až bych řekla i originálním, alespoň si nevzpomínám, že bych ho četla už v jiné knize. Je to moje první kniha od autorky a určitě ne poslední.

Annkag
03.05.2023 3 z 5

Víc mi to připomínalo snahu o napsaní hororu avšak v první půlce se to jenom tak trocha motalo a já jsem se chvílemi snažila pochopit co jsem právě četla.
Souhlasím s tím co tu už bylo napsané.Nebyl to horor.A,áno konec mě rozplakal.Ale určitě neradím lnihu k tým ke kterým bych se vracela.

SoniaR
05.03.2023 5 z 5

Kniha se mi chvíli táhla, než mi docvaklo, o čem to vlastně celé je... Nakonec musím příběh doporučit. Horor to určitě nebyl, ale ten konec... Tam jsem opravdu brečela, jelikož mi připomněl mou první lásku... Tato kniha mi v hlavě zůstane asi dlouho.

Tereyciiik
22.02.2023 3 z 5

Bylo to dost zvláštní, ani nevím, zda jsem to vše správně pochopila, prošlo mi to dost zamotané a vlastně takové suché, nijake. Dost mi to připomíná i dej jednoho filmu. S první knihou se to nedá vůbec srovnat.

orinka3
29.01.2023 2 z 5

Málo naplat, čekala jsem temnější a napínavější čtení. Tohle je spíš červená knihovna a ta mě nikdy nebavila. Určitě si své čtenářky najde, za sebe ale tvrdím, že když už mysteriózní lehce hororový příběh, tak by to neměla být rozvláčná limonáda.

evineckY
02.01.2023 4 z 5

Musím říct, že to žádný horor nebyl ( a to nemyslím ve zlém)
Ten konec byl pěkné překvapení.
Kdybychom tak měli každý svůj hotelový pokoj
a tak krásné přivítání, to by se mi líbilo a kniha taky :-)

martina.tim
30.12.2022 4 z 5

Vcelku čtivá a hodně odpočinková knížka pojednávající hlavně o lásce. Jakooo jo nebylo to špatné i přes pár nelogických věcí (teď nemyslím nadpřirozeno), ale rozhovory a někdy i chování hlavních hrdinů. Předešlý díl jsem zatím nečetla, ale mám v plánu.

Ív688
11.12.2022 5 z 5

Příběh byl moc pěkný, říkala jsem si, zda je Dominick anděl smrti...nebo něco mezi tím, nálada celého děje je zajímavá, tajemná, určitě si přečtu i další knihu od autorky

KKK
10.12.2022 3 z 5

No,Dcery jezera se mi libily moc, druhý díl už tak pěkný nebyl .Ale dala bych jen o hvězdičku méně.

Leena
18.11.2022 3 z 5

Krajina vykreslená pěkně, příběh nebyl až tak špatný, i když říznutý červenou knihovnou, a inspirovalo mě to k přečtení Ilustrovaného muže od R. Bradburyho:-)
Konec byl dojemný.
Ale... Jen časově mi to nějak nesedělo.
Pokud se rodiče hlavní hrdinky seznámili ke konci 2. světové války, tak i kdyby se narodila v 60. letech, tak v r. 2020 jí přece nemohlo být kolem 40, ale kolem 60:-(

Štítky knihy

americká literatura jezera

Autorovy další knížky

Wendy Webb
americká, 1962
2020  82%Dcery jezera
2022  71%Přízraky Brynn Wilderové
2023  66%Strážkyně Metsan Valo

Kniha Přízraky Brynn Wilderové je v

Právě čtených6x
Přečtených86x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce104x
Chystám se číst65x
Chci si koupit13x
dalších seznamech4x