Odkaz

Odkaz https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496435/bmid_odkaz-y3A-496435.png 4 411 78

Off-Campus série

< 5. díl

Čtyři příběhy. Čtyři páry. Tři roky života po promoci… Jedna neplánovaná svatba. Jedna žádost o ruku. Jedna plánovaná svatba. A jedno nečekané těhotenství. Život po vysoké není pro Garetta a Hannu, Logana a Grace, Deana a Allie a Tuckera se Sabrinou takový, jak si ho představovali. Mají sice jeden druhého, zároveň však čelí životním problémům, na které je čtyři roky studia na Briarově univerzitě nepřipravily. Jak se ukázalo, najít lásku je pro tyto čtyři páry ta snazší část. Dospět je mnohem těžší…... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Legacy , 2021


více info...

Přidat komentář

KlaraD851
30.03.2024 5 z 5

Celá série je jedna z nejlepších v daném žánru. Čtivá, vtipná, zaroveň se objevují vážná témata a postavy jsou vystavěny reálně. Odkaz, kde jsme se po nějaké době setkali s hrdiny 4 předchozích knih skvěle navázal. Vtipné pro mě bylo, že mě tentokrát lezli na nervy ti, kdo v samostatných knihách byli super (Tuck a jeho výčitky, Allie a její naprosto zbytečná hysterie a Garret, nó radši bez komentáře) a naopak, můj ne úplně oblíbený Logan si mě touto knihou získal. Nicméně vše se vyřešilo a kdyby autorka napsala co bylo dál třeba za dalších 5 let, určitě s chutí přečtu.

tatjana1737
20.03.2024 5 z 5

Tak toto bylo důstojné zakončení série, ačkoli z toho, jak to končí, není vůbec patrné, zda se o zakončení skutečně jedná :-). Z hlediska kompozice mi trochu vadilo, že příběh Garretta a Hanny je zařazen na konci, když jimi byla celá série zahájena, ale ono to dává smysl - s i ohledem na název této části a celé knihy.

Kdo patří mezi fandy Elle Kennedy, a komu její hrdinové přirostli k srdci (navzdory všem mým výtkám uvedeným u jednotlivých knížek), toho Odkaz potěší. Je zde vše, co člověk od autorky zná, jen fanoušci by mohli nadávat, že je to moc stručné a krátké a že chtějí víc. Výtku bych měla jedinou, totiž že je to fakt limonáda, ale to je přesně to, co člověk od žánru a autorky čeká, takže vlastně nejde o výtku, ale jen konstatování zjevného :-).

Logan a Grace pobavili, scéna v zapadlém autě kralovala celému příběhu a diskusi o tom, kdo koho sní v případě potřeby, bych rozhodně nepodceňovala. U Allie a Deana jsem se po přečtení jednoho komentáře níže bála, protože je to můj oblíbený pár (mám slabost pro zlobivé chlapce), ale i tady to dobře dopadlo. Sabrina mi ze všech hrdinek byla nejméně sympatická, Tucker naopak působí až nadpozemsky svým stoickým klidem a snahou vyjít partnerce vstříc. Líbilo se mi, že jejich příběh chronologicky navazoval na děj předchozích, a pokud chtěli ti dva nasbírat extra zážitky, aby měli na co vzpomínat, splnilo se jim to vrchovatou měrou. Ten kokos mi přišel trochu moc. Nu a Garrett a Hanna - opravdu si někdo myslel, že to dopadne jinak? :-)

Zajímavé je, že ač jsem jednotlivé díly série četla před nějakým časem a nepovažuju to za výkvět literatury, jednotlivé postavy i jejich osudy jsem si pamatovala poměrně přesně a nepotřebovala si nic osvěžit. Vlastně to vypovídá o tom, že EK svoje kvality má a v rámci žánru to patří k tomu lepšímu (i když mi to pořád přijde hrozně nerealistické - aneb starosti mladých, nechutně bohatých a nadpozemsky krásných). Oceňuji autorčin slovní humor, kterým si mě v této knize získala víc než opisy erotiky (tady už mě nemá moc čím překvapit), a chválím i zdařilý překlad. Úplně nejvíc pro mne v Odkazu byl Alexander, na kterého rozhodně jen tak nezapomenu, a i když byl creepy, kdykoli se objevil na scéně, musela jsem se smát.


Majuš333
14.02.2024 5 z 5

Další pokus:
"Allie. Ani nevím, kde začít."
"To je vidět," ozve se Garrett suše. "A mimochodem odpověď zní ne. Můžeš tu krabičku zavřít."


Zábavná bodečka za touto sériou :)


"Mám návrh na lepší dohodu," oznámím.
Grace si odfrkne. "Lepší než kanibalismus? Jo, tak o tom dost pochybuju, brouku."
Zasměju se. "Věř mi, miláčku, je mnohem lepší."
"Tak jo, jsem jedno ucho."

IrenaMikerová
06.02.2024 5 z 5

Moc hezký zakončení série.

U příběhu Tuckera a Sabiny jsem se moc nasmála.

Logan a Grace super moc se mi to líbilo.

Dean a Allie mě docela mrzeli, ale i tak se mi to líbilo

A nakonec Garrett a Hanna no co k nim říct? Jsou moji nejoblíbenější v celé sérii, ale Garrett mě moc zklamal. Řekl Hanně vážně odporný slova, ale líbilo se mi, že autorka ukázala, že i ve vztazích jsou takové problémy a není všechno růžové. Byla jsem nadšena, že byli zmíněni i postavy z Briar U.

kirstinrau
31.01.2024 5 z 5

Instagram: @kirstinrau

Toto bola taká milá jednohubečka. Bolo skvelé zistiť ako pokračuje život naších obľúbených párov a ja som sa teda aj dobre nasmiala.

Najviac sa mi však páčil príbeh o Deanovi a Allie. Ich menšia hádka ma mrzela a teda asi som skôr chápala Deana ako Allie. Našťastie si svoju chybu uvedomila a dobre to dopadlo. Ďalší pár, ktorý sa mi páčil bol samozrejme Garett a Hanna. Tu som dostala menšie nervy na Hannu, ale veru mali úžasný záver, tak jej to odpustím. Sabrina a Tucker si prešli naozaj zaujímavou dovolenkou, až mi ich bolo niekedy ľúto, ale aspoň sme sa veľmi nenudili. Sabrina si stále moje sympatie nezískala ba naopak. Tu som však predvídala čo sa bude diať a bolo to až moc dokonalé na mňa. Ich záver ma neprekvapil. A čo sa týka Logana a Grace asi som čakala niečo viac. Bolo to však príjemné čítanie a niektoré pasáže sa mi páčili. Spestrením bolo, že sme sa zoznámili s novou „postavou“ Alexandrom a teda o zábavu mali postarané všetci. Určite to bolo pekné zakončenie jednej série.

0197
25.01.2024 4 z 5

Série Off Campus je jednou z mích nejoblíbenějších sérií. A ani po loňském rereadingu se nic nezměnilo. Je to zkrátka srdcovka a ráda jsem si něco nového o všech párech přečetla.

Nejvíce se mi líbily příběhy Tucka + Sabriny a Grace + Logana.

Tuck se Sabrinou si tedy užili líbánky. Ježiši. Co jim se tam dělo :-). Hlavně že to ve zdraví přežili. Vůbec se Sabrině nedivím, že začala sepisovat závěť.

Grace s Loganem bojovali s tím, že se často nevidí. Vyrazili slavit Silvestra jinam a že to teda stálo za to :-). Oba měli pořád stejný smysl pro humor jako v Omylu a možná to bylo právě tím humorem, ale přišlo mi že ze všech párů byli nejrozkošnější :-).

Dean se chystal udělat něco, co Allie zatím nechtěla. To jak si to na začátku nacvičoval bylo k popukání, o to více mě mrzelo, jak se to pak vyvinulo.

U Hanny mi nesedělo, jak pořád tvrdila, že není vhodná chvíle, aby řekla Garettovi jednu novinku. Tady to bylo nejvážnější. Škoda, že jsme se nedozvěděli, jak určité věci dopadly, ale třeba to bude v knize The Graham effect.

Co se týká posílání Alexandera, tak to bylo legrační. Vůbec mi to nepřišlo trapný, jak se občas v komentářích zmiňuje. K té partičce to sedělo.

Ještě mě potěšilo, že se tu buď přímo objevili nebo byli aspoň zmíněni všichni z navazující série Briar U. Já jako fanoušek série jsem tento díl ocenila a uvidíme třeba se dočkáme něčeho dalšího, i když si myslím, že spíš už ne.

Barbara182
27.12.2023 2 z 5

Za mě teda nic světoborného, sice nakoukneme do života hlavních hrdinů série Off Campus po skončení předchozích románů, ale vlastně nejde o nic zvláštního nebo zábavného (předávání strašidelné panenky, která je údajně posedlá ďáblem, mezi přáteli při těch nejnevhodnějších příležitostech mi připadalo padlé na hlavu). Upřímně kdyby tohle "dílo" nespatřilo světlo světa, nic by se nestalo.

Lavina
17.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Tak tohle mě vůbec nebavilo....musela jsem se do čtení nutit.Zbytečné protahování jinak moc pěkné série.
Posílání si strašidelné panenky v tomto díle bylo vyloženě trapné,hlavně v závěru.Celkově nic nového spíš závěrečná romantická slátanina...

Ešína
31.08.2023 5 z 5

Sladké zakončení příběhů všech čtyř párů proběhlo moc hezky. Celkově hodnotím celou sérii plnými body. Moc se mi líbili všechny díly a jsem si jistá, že se k nim v budoucnu vrátím. Také doufám, že se třeba ještě v někdy setkáme s některými postavami v jiných knihách.
PS: Ty obálky ... Mohli se vymyslet mnohem lepší.

Ála1968
24.08.2023 5 z 5

Krásné zakončení celé série. Už teď mi všichni chybí.Byly to krásný 4 dny,kdy jsem o dovolené sjela obě série. Velká poklona autorce - smekám.Určitě se ke knihám vrátím

michaela5515
31.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Já jsem nadšená za tohle doplnění série. Za všechny páry mám velikou radost, kam je jejich život dovedl. Skvěle celý příběh a hlavně jejich život zpestřuje panenka Alexander a myslím, že do konce životů mají o zábavu postaráno.

Karolína18
28.07.2023 2 z 5

No, rozhodně nejslabší kniha že série, kdyby se tyto kapitol daly ke každé knize jako epilog, asi by moje hodnocení dopadlo lépe. Já vím, že někdy hrdinové přirostou čtenářům k srdci a chtějí vědět, jak to s nimi je dál, ale pro mě to byla jen přeslazená, ničím nezajímavá splácanina. Nebylo tam žádné překvapení, vše bylo idylické a bez nápadu.

Lucie.285
04.07.2023 5 z 5

Třešnička na dortu, důstojné zakončení této série. Kniha je rozdělena do čtyř částí, což jsou vlastně takové větší epilogy pro každý pár. Příjemné čtení. Moc doporučuji.

Ewe291
04.07.2023 4 z 5

3,5/4*
Zial niesom taka nadsena. Ako ano pekne zakoncenie serie, ale ..... Grace a Logan boli skvely, nezmenili sa a ak ano tak len k lepsiemu co sa mi velmi pacilo. Aj to, ze Grace ostala rovnaka a to ukecana, ked je nervozna ..... Dean a Allie to nie! Nepacilo sa mi to vobec, a to aj preto, ze knihu o nich som citala na 5x za co sa ani nehanbim, pretoze mi Allie neprirastla k srdcu. Bolo mi aj Deana luto a ju by som najradsej preplasla. Tuck a Sam no zachranila ich Jamie a to, ze sa konecne zacali rozpravat bolo dobre ale prislo mi to take nasilu a nudne. Garret a Hanna tam by som tiez rozdala par faciek a odkladat nieco a odkladat?! Ako pardon ale to mi nesadlo. Ako autorka mala dobry napad a som rada, ze som sa vsetkymi "stretla" ale prislo mi to troska nasilu a uponahlane. Uvidim ci sa moj nazor zmeni, ked si seriu precitam znova s odstupom casu. Ale za mna osobne su najlepsie prve dve knihy a bola by som rada ak by sa autorka povenovala aj Wags serii

Mihal27
01.07.2023

(SPOILER) Krásny záver série. Užíval som si každé jedno slovo a hltal kapitolu za kapitlou. Strašne ma pobavila bábika "Alexander". a ten koniec bol veľmi podarený. Sériu som si veľmi užil. Vrelo doporučujem.

Janča086
30.06.2023 5 z 5

Hezké zakončení této úžasné série. Tuto sérii naprosto miluju a určitě jsem ji nečetla naposled. Doporučuji všem :)

Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Tato kniha se hodně povedla a mě i pobavila. Dokonce jsem přišla na chuť i Sabrině a Tuckerovi, kteří spolu začali konečně komunikovat. Už bylo na čase:)

avalonek
14.06.2023 5 z 5

Neee,já nechci,abyste skončilo.To je tak dokonalý čtení a všichni mi budou moc chybět.Všechny příběhy jsem prožívala,jak kdybych byla s nimi.Naprosto jsem si to užila,a zase se k příběhům někdy vratim

LenkaVes
21.05.2023 4 z 5

Hezké rozloučení s hlavními hrdiny této série. Náhled do jejich dospělejšího života.

Haňulilinka
10.05.2023 5 z 5

Tento dodatkový díl mi pomohl se s hlavními hrdiny rozloučit. Bylo to milé, vědět, jak jsou na tom o několik let později. Opět nechyběl autorčin skvělý humor.

Štítky knihy

láska svatba vztahy štěstí lední hokej život dospělost

Autorovy další knížky

Elle Kennedy
kanadská, 1982
2018  85%Hodnej kluk
2016  86%Omyl
2019  85%Lov
2019  89%On
2017  90%Skóre

Kniha Odkaz je v

Právě čtených10x
Přečtených535x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených25x
Knihotéce281x
Chystám se číst221x
Chci si koupit66x
dalších seznamech8x