Kindle82 Kindle82 komentáře u knih

☰ menu

Plástev v ohrožení Plástev v ohrožení Josef Pecinovský

Velmi dobře propojené s předchozími díly a rozehrány další děje, které nedovolí od knížky odejít.

04.01.2016 4 z 5


Soudné sestry Soudné sestry Terry Pratchett

Velmi zábavný díl. Docela rád bych ty tři babizny potkal :-)

15.10.2014


Magický prazdroj Magický prazdroj Terry Pratchett

Očekávání, kdo nový se v této knize objeví, co nového zažijí postavy za dobrodružství a na jaká zajímavá místa se dostanu, nebylo zklamáno. Od začátku do konce poutavý příběh. Je pravda, že občas jsem se musel trochu vracet, abych si všechno ujasnil kdo je kdo, ale to vůbec neubralo na čtivosti.

25.08.2014


Mort Mort Terry Pratchett

Tak u téhle knihy dávám bez rozmyšlení 5 hvězd. Nevím jaké budou další knihy, ale takhle se mi líbila zatím nejvíc. Skvělý humor a velmi dobrý děj. Během čtení jsem si dokázal představit knihu jako film a ty speciální efekty, které by dokázaly znázornit skvěle popsané situace cestování, procházení zdí a hlavně postavu Smrtě. Od teď už se Smrtě nebojím.

06.08.2014 5 z 5


Čaroprávnost Čaroprávnost Terry Pratchett

Závidím Esk její Bábi Zlopočasnou. Tenhle díl jsem překvapil jsou odlišností od první dvou knih. V dobrém. Byla radost sledovat co všechno se může stát a co nového zažije a potká Esk. Tahle Zeměplocha je opravdu svět, kde není o překvapení nouze. Jen houšť. :-)

06.08.2014 4 z 5


Lehké fantastično Lehké fantastično Terry Pratchett

Opravdu zdařilé pokračování Zeměplochy a všeho co se na ní nachází. Čtenář musí být trochu dítě, aby přijal za normální všechno, co se z našeho pohledu jeví divné a zvláštní. Já vím, že je to fantazy, ale i tam mozek někdy odmítá přijmout některé zvláštnosti. Tudíž jsem se nezklamal a po druhé knize vím, že u Pratchetta teď nějakou dobu zůstanu.

06.08.2014 4 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Rád čtu fantazy a sci-fi, tudíž jsem zákonitě musel jsem narazit i na Pratchetta. Stalo se. A jelikož vše dělám rád pořádně, takže jsem začal číst správně o prvního dílu. Netuše vůbec, co je to za knihu jsem byl mírně překvapen, jestli to autor s tou želvou, slony a vším ostatním myslí vážně. To je asi to nejtěžší. Pokud tohle čtenář přijme za fakt a nezpochybnitelnou skutečnost, musí si Zeměplochu zamilovat. Už se těším, čím mě překvapí další díl.

06.08.2014 4 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Moc zajímavá knížka. Ať už se děj knihy pravdivý, smyšlený nebo částečně založený na pravdivých událostech, je to kniha, kterou se vyplatí si přečíst, protože obsahuje obrazy z minulosti, které by neměly být zapomenuty.

05.07.2014 5 z 5


Nakažlivá smrt Nakažlivá smrt Patricia Cornwell

Tahle detektivka se opravdu povedla. Dokazál bych si představit, že tohle se natočí takový tím hollywoodským způsobem. Překvapivých scén a šokujících záběrů by tam nebylo málo.

11.02.2014


Plástev jedu Plástev jedu Josef Pecinovský

Opravdu jsem nevěděl, že máme v čekách dobré sci-fi. A navíc jít z roku 1990. Velmi zajímavý námět a nečekané zvraty v ději. Jediné co mi trochu vadilo, že jsem se občas v plástvi ztrácel a bál se, že se už nikdy nevrátím do přírodní sféry :-)

11.02.2014 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Trochu očekávané rozuzlení, ale jako uzavření celé trilogie je to pěkná kniha. Celkově si myslím, že první díl byl určitě nejlepší.

18.01.2014 3 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Skvělé pokračování prvního dílu s velmi nečekaným dějem. Film už se tak nedržel knižní předlohy.

18.01.2014 4 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Nejdříve jsem viděl film a nyní přečetl knížku. Kdo má rád fantasy podobné Persy Jacksonovi a boje nezletilých o život, tak určitě doporučuji. Hned se vrhnu na druhý díl, abych pak mohl zhlédnout film, protože u prvního dílu se mi zdá, že film až překvapivě drží předlohy.

05.01.2014 4 z 5


Mrtvá beze jména Mrtvá beze jména Patricia Cornwell

Velmi dobrá napínavá detektivka, která nutí číst pořád dál a dál.

05.01.2014


Zápisky odstřelovače Zápisky odstřelovače Vasilij Grigorjevič Zajcev

I když nemám v oblibě válečnou literaturu, tak tuhle knížku jsem přečetl docela rychle a opravdu je poutavé a silné čtení. Doporučuji.

22.12.2013


Pavučina lží Pavučina lží Dan Brown

Po Ztraceném symbolu jsem přečetl Pavučinu lží a nezklamala mě. I když názory na tuto knížku byly i negativní, já jsem ji přečetl bez připomínek. Jelikož jsem zvyklý na sci-fi, tak mě nějaké situace "přitažené za vlasy" vůbec nevadily.
Takže doporučuji.

14.11.2013


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Neskutečné překvapení. Jelikož jsem "Šifru" a "Anděle" pouze viděl v kině, tak jsem si tentokrát chtěl od Browna něco přečíst. Dobře jsem udělal. Velmi čtivý, napínavý příběh, které je plný nečekaných zvratů a překvapení. Ve chvíli, kdy si už myslíže, že rozumíte, jste okamžitě vyvedení z omylu a zjistíte, že je to úplně jinak. I přes tyto nečekané změny děje je kniha dějově srozumitelná a aspoň já jsem se v ni neztrácel.
Vřele doporučuji všem, kdo má rád tento žánr.

21.10.2013 5 z 5


Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Zatím poslední část téhle série skvěle zapadla do děje a opět jsem se nestačil divit, jak se může děj vyvinout a překvapit zásadním zvraty a vývojem. Nicméně jedna malá výtka, a to díky nečekanému ukončení děje v tak zásadní fázy. Ale chápu, že je to záměr :-)

30.09.2013 5 z 5


Neptunův syn Neptunův syn Rick Riordan

Pokračování série nezklamalo a opět napsáno poutavým stylem, že člověk nechce přestat číst a úplně se bojí, že se blíží konec knížky :-)

30.09.2013 5 z 5


Proroctví Proroctví Rick Riordan

Fascinující pokračování první série o Percy Jackson. Přestože jde téměř o stejné téma, příběh je pořád poutavý a nenudí.

28.08.2013 5 z 5