keselylenka keselylenka komentáře u knih

Obálka knihy Celá pravda o mých lžích Celá pravda o mých lžích Elísabet Benavent

Jako film bych si to užila. Parta kamarádů, vztahy, dramata. Ale na knihu je to pro mě málo, není to špatně napsané, jen asi u knížky chci prostě něco více. Něco hlubšího. Dala jsem tomu 150 stran a pak koukla na konec. Závěr mě nepřekvapil a tak jdu dál.

31.03.2026

Obálka knihy Dědictví templářů Dědictví templářů Vlastimil Vondruška

Četlo se ti dobře, příběh měl spád. Příjemná oddechovka. To, jak si pan Vondruška myslí, že my ženy přemýšlíme, bylo úsměvné

28.03.2026

Obálka knihy Poslední siréna Poslední siréna Iida Turpeinen

Úžasné příběhy, které jsem neznala a neslyšela o nich, takže jsem ráda za nové informace. Bohužel mi moc nesedl styl psaní autorky, bylo to takové kostrbaté.

26.03.2026

Obálka knihy Vůně kávy a chuť absintu Vůně kávy a chuť absintu Michaela Ella Hajduková

Tak úžasný svět, ve kterém by asi každý knihomol chtěl žít a tak nevyužitý potenciál příběhu. Vzít to do ruky Tolkien nebo Rowlingová to by byl trhák.

25.02.2026

Obálka knihy Dvojí život Dvojí život Jana Poncarová

Kniha, za mě plná nesympatických postav, která rozhodně nedosahuje kvalit Nulté hodiny nebo Anny R. Podle mě stejnou vnitřní revoluci by slečna cítila i kdyby nebyl komunismus, jde prostě o vzdor proti rodičům jakoukoli formou. Bohužel mi tady chybělo takové to vnitřní pnutí, které v jiných knihách autorky cítím mezi řádky a dodává tu správnou atmosféru.

05.02.2026

Obálka knihy Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Tímto opusem jsem zakončila svůj čtenářský rok 2025 a rozhodně šlo o skvělý konec. Úžasný příběh, skvělé propojení s historií. Co nejdříve musím vyrazit do míst příběhu a zažít atmosféru na vlastní kůži.

30.12.2025

Obálka knihy Tajemství všech tajemství Tajemství všech tajemství Dan Brown

Bohužel tohle pro mě bylo velké zklamání. Praha má tolik historie, tolik tajů a mystiky a o tom všem mohl Brown psát. Místo toho tady máme podle mě spíše špionážní thriller, který se mohl odehrávat kdekoli na světě. Těch pár historických vstupů, které autor do děje přidal, nebylo k ničemu potřeba, děj nijak neposunuly.

11.10.2025

Obálka knihy Mrtvý z hory Storr Mrtvý z hory Storr J. M. Dalgliesh

Ostrov Skye je nejkrásnější místo na světě, kde jsem kdy byla a už proto si s nadšením přečtu všechno, co se na něm odehrává. Ano jsem zaujatá :-). Nicméně tahle za mě klidná detektivka se moc dobře četla a můžu ji doporučit

06.10.2025

Obálka knihy Astrid Lindgrenová Astrid Lindgrenová Susanne Lieder

Tohle pro mě bylo trochu zklamání. K Astrid se mi nedařilo vůbec vytvořit vztah. Celé to bylo takové odosobněné a z rychlíku.

06.10.2025

Obálka knihy Součást tvého světa Součást tvého světa Abby Jimenez

Chytrá romantika a to se vždycky cení. Cením i to, že ve mě až do konce hlodal červík, jak to vlastně dopadne. Čekala bych, že hlavní hrdinka už bude mít na svůj věk více rozumu a nenechá se tak ovlivňovat rodiči a okolím.

25.08.2025

Obálka knihy Tchyně Tchyně Moa Herngren

Autorka umí skvěle vykreslit různé úhly pohledu. Stejně jako u Rozvodu, i tady chápete obě strany a obě zároveň nesnášíte. Jsem maminkou kluka jedináčka a přesně tohle je moje noční můra.

01.08.2025

Obálka knihy Království Království Jo Nesbø

(SPOILER) Trochu jiný Nesbo, vůbec ne špatný. Četlo se to dobře. Já jsem se vlastně i bavila, čekala jsem, kolik jich do té Jámy nakonec ještě spadne. Uvidíme, jestli se tam ve druhém díle ještě někdo vejde :-)

01.08.2025

Obálka knihy Žízeň po životě Žízeň po životě Irving Stone (p)

Úžasný příběh, ve kterém jsem se dozvěděla hromadu informací o Vincentovi. Dneska každý chválí biografie od Waltera Isaacsona ale je nutno říct, že Irving Stone je stejně skvělý vypravěč.

31.07.2025

Obálka knihy Cesta za tajemný Hvozd Cesta za tajemný Hvozd Paul Stewart

Ačkoli potenciál měla kniha podle mě velký, nevyužila ho. V každé kapitole se prakticky opakuje stejný scénář a děj se nikam nevyvíjí. Škoda

25.02.2025

Obálka knihy Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Pro mě bohužel zklamání, takové konstantní litování se.

Obálka knihy Kreutzerova sonáta Kreutzerova sonáta Lev Nikolajevič Tolstoj

Budu se opakovat, ale opět musím pochválit skvělý překlad Odeonu, který podle mě přidal knize na čtivosti. Úsporný příběh jednoho šíleného žárlivce, jak stále aktuální.

Obálka knihy Zářivá noc hvězd a ledu Zářivá noc hvězd a ledu Rebecca Connolly

Za mě velké zklamání. Chyběly mi emoce, dialogy byly za mě plytké a se žádnou postavou jsem se bohužel nedokázala propojit.

27.01.2025

Obálka knihy Ztracené město v Amazonii Ztracené město v Amazonii David Grann

Neskutečné dobrodružství, skvěle napsané, takže to čtete jedním dechem. Závidím všem těm objevitelům 19. a začátku 20. století tu přemíru tajemna, které mohli objevovat.

29.09.2024

Obálka knihy Kniha posledního soudu Kniha posledního soudu Connie Willis

Úžasný námět bohužel za mě trochu pokulhává zpracování.

24.08.2024

Obálka knihy Nevinná zrádkyně Nevinná zrádkyně Alison Weir

Další čtivý příběh z pera Alison Weir, za mě ale stále vedou tudorovské královny. Jana mi byla velmi nesympatická.

06.08.2024

Zavřít