Babička pozdravuje a omlouvá se přehled

Fredrik Backman

Zábavný a napínavý příběh plný nečekaných setkání, nepravděpodobných přátelství a obrovské síly pohádek a fantazie. Else je sedm, vlastně skoro osm. Její babičce je sedmdesát sedm, vlastně skoro sedmdesát osm. O Else dospělí říkají, že je na svůj věk vyzrálá, ale ve skutečnosti jim připadá otravná. O babičce tvrdí, že je ohromně čilá, i když tím myslí, že jim přijde bláznivá. Elsa je jiná než ostatní. Kromě babičky nemá žádné další kamarády, ale to jí nevadí. Babička jí totiž vypráví úžasné příběhy o kouzelné říši, kde není normální nikdo a nic a být jiný je tam největší výhodou. Jenže i v nejkrásnějších pohádkách se občas objeví zlý drak a do boje proti nepříteli se Elsa musí vydat úplně sama. Má doručit tajemný dopis a adresátovi vyřídit, že babička pozdravuje a omlouvá se. Netuší, že přitom drží v rukou klíč k největšímu a nejdůležitějšímu dobrodružství, které se kdy v babiččině pohádkové říši odehrálo. Román Babička pozdravuje a omlouvá se je psaný se stejnou lehkostí jako Backmanův Muž jménem Ove, dokáže čtenáře vtáhnout do děje a zároveň ho pobavit i dojmout.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha 2015 , Host
Originální název: Min mormor hälsar och säger förlåt, 2013

Co říkají o knize uživatelé?

Příběh Fredrika Backmana, Babička pozdravuje a omlouvá se, kombinuje realitu s fantazií. Hlavní postavou je osmiletá Elsa, která se snaží pochopit svět kolem sebe. Její babička, plná zvláštností, jí vypráví pohádky, které ji provázejí životem. Kniha je emotivní, plná humoru a hlubokých myšlenek o vztazích a lidskosti. Backman umí zachytit složité situace a přetavit je v jednoduchá, ale silná poselství. Čtenáři se mohou těšit na dojemné momenty a překvapivé zvraty, které je donutí zamyslet se nad vlastními životními zkušenostmi. Více v komentářích.

Komu by se kniha Babička pozdravuje a omlouvá se mohla líbit?

• Milovníci pohádkových příběhů s hlubokým poselstvím
  • Čtenáři hledající kombinaci humoru a emocí
  • Fanoušci Fredrika Backmana a jeho stylu vyprávění
  • Rodiny s dětmi, které chtějí sdílet příběhy o lásce a přátelství

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Babička pozdravuje a omlouvá se. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Aneleh
včera

Kniha mě neoslovila tolik jako "Muž jménem Ove", toho pohádkového spojení s reálným světem bylo někdy až trochu moc, něčemu jsem příliš nerozuměla. Osmiletá Elsa mi na svůj věk přišla až příliš přemoudřelá a babiččino jednání potrhlé. Jak děj ubíhal, postupně jsem si na zvláštní styl zvykla.
Kniha má velké poselství a typický humor pana Backmana opět pobaví. Najdeme zde hodně moudrých vět a životních pravd, nad kterými se člověk musí zamýšlet, konec je pak velmi dojemný.

všech 601 komentářů

Související novinky - Babička pozdravuje a omlouvá se (0)

Člověk musí něčemu věřit. Říkala to i babička. Je to nezbytné k pochopení pohádek. Mně je k čertu ukradený, v co věříš, ale v něco věřit musíš, jinak se můžeš rovnou na všechno vykvajznout. - A to je dost možná podstata všeho.

Bez hudby totiž nejsou sny, bez snů pohádky, bez pohádek není odvaha a bez odvahy by nikdo neunesl svůj smutek.

všech 27 citátů najdete u autora

Kniha Babička pozdravuje a omlouvá se v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 950x
v Mé knihovně762x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi