Kateřina259 Kateřina259 komentáře u knih

☰ menu

Citové pouto Citové pouto Amir Levine

Kniha je hodně zaměřená na anxious attachment style. I když jsem se pár nových věcí dozvěděla, nebylo to čtení, které bych si užívala. Vypsala jsem si zajímavé poznatky, jinak ale knihu posílám dál.

24.04.2024 3 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Moje první kniha od autora. Musím říct, že má dost specifický styl psaní a v příběhu skáče, jak to jen jde - na toto jsem si musela dost zvyknout (začala jsem číst v létě, odložila v listopadu a znovu začala až teď v dubnu).
Asi bych ten příběh o trochu zkrátila, protože v jedné chvíli máte jak příběhu, tak i postav v něm, plný zuby.
Na druhou stranu je kniha protkaná různými moudry, citáty a zkrátka myšlenkami o životě, které vás zasáhnou na místa, o kterých ani nevíte. Hlavně konec je velice dojemný, a i přes neobvyklý styl se chystám na další autorovu knihu.

03.04.2024 4 z 5


Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Na tuhle knihu jsem se těšila, jako bonusová kniha měla strašně velký potenciál, ale provedení už tak skvělé nebylo. Líbilo se mi to, ne, že ne, ale autorka z toho mohla vytěžit mnohem víc. Například bych ocenila něco více z toho, jak se cardan do jude zamiloval.

19.03.2024 4 z 5


Ukradený dědic Ukradený dědic Holly Black

Moc se mi líbilo vykreslení postavy Suren a ještě víc protiklad Oak (sunshine) x Wren (midnight rain) - Taylor Swift reference, i když to bylo určitě náhodou. I přes pomalý začátek se mi příběh líbil. S koncem ještě smířená nejsem ale už máme od autorky potvrzené, že se v druhém díle objeví Cardan a Jude!!!

16.01.2024 4 z 5


Poslední, kdo zůstal Poslední, kdo zůstal Riley Sager (p)

(SPOILER) Nejlepší kniha autora, která mi nedala spát při pomyšlení, že se pod mojí postelí skrývá pan Stín nebo paní Penízková.

02.01.2024 5 z 5


Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

I přes ty všechny negativní komentáře tady musím knihu doporučit. Autorka patří moje oblíbené a pokaždé se těším na její novou knihu. Příběhy nepatří k těm nejlepším na světě, ale jsou skvělé zvláště svou schopností pohltit čtenáře, čtivost, je právě to, co autorka umí skvěle. Moc se mi líbil i popis lesa, musím přiznat, že i husí kůži jsem měla. Za mě opět skvělý příběh

25.12.2023 4 z 5


Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

Kniha se mi moc líbila jen do první poloviny pak už to dle mého názoru nebylo tak dobře napsané. Každopádně jsem si knihu užila, líbil se mi autorčin pohled do zákulisí Hollywoodu a drobné střípky z natáčení gilmorek.

18.12.2023 3 z 5


Frankenstein Frankenstein Mary Wollstonecraft Shelley

Skvělá klasika, která není hororem jako spíš psychologickým románem. Popisy stvůry byly místy tak detailní, že mi běhal mráz po zádech.

01.12.2023 3 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Tento díl jsem si užila stejně jako první. Musím přiznat, že mi někdy šla až hlava kolem z toho, jak dokázal Kaz vše promyslet do nejmenšího detailu. Těším se, až si přečtu další příběhy z tohoto světa.

23.10.2023 5 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Velmi silný příběh. Zhruba jsem věděla, co všechno dělali lidem v táboře, ale tato kniha to podala daleko detailněji, že jsem s hrůzou odkládala další kapitoly. Je to až neuvěřitelné, jak se něco takového mohlo dít a právě tato kniha je připomínkou toho, že nemůžeme dopustit, aby se to opakovalo.

01.10.2023 3 z 5


Papírový palác Papírový palác Miranda Cowley Heller

Moc se mi líbilo jak je kniha napsaná, všechny surové popisy, pocity, příběhy postav, všechno to působilo tak reálně. Musím ale přiznat, že jsem se úplně ztratila v čase, nevěděla jsem co je přítomnost a kolik je hlavní hrdince, částečně to připisuji vlastní nepozornosti, ale i tak mi to přišlo zmatené.

11.08.2023 3 z 5


Jana Seymourová: Laskavá královna Jana Seymourová: Laskavá královna Alison Weir

Další skvělý díl. Název v originálu "the haunted queen" podle mě celý příběh pěkně vystihuje. Na konci opět dodatek od autorky, na který se vždycky těším.

07.08.2023 5 z 5


O čarodějnici, která se nenechala upálit O čarodějnici, která se nenechala upálit Amanda Lovelace

Už podle hodnocení jsem nečekala nic převratného. Pár básní/textů se mi líbilo, v některých mi přišlo že se nám autorka snaží na sílu něco vnutit. Neurazí ani moc nenadchne.

13.07.2023 3 z 5


Ohnivá krev Ohnivá krev Elly Blake

V prvním díle se nám snažila autorka ukázat krásu ledu, musím však říct že oheň, který nám více představila v tomto díle, se mi líbí mnohem víc. Hltala jsem jednu stránku za druhou. Nemám ráda milostné trojúhelníky, ale tady mi to vůbec nevadilo. Těším se na poslední díl!

07.07.2023 5 z 5


Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Toto je moje první kniha od autora, slyšela jsem na něj samou chválu, a tak jsem měla vysoké nároky, kterým bohužel moje kniha nedostála. Na začátku mě příbeh nadchnul, v polovině knihy jsem se ale začala nudit a čekala jsem na konec. Kapitoly byly krátké a celkově kniha byla čtivá, jen mě tolik nenadchla.

02.07.2023 3 z 5


Začína sa to nami Začína sa to nami Colleen Hoover

Od této knihy moc nečekejte, je to spíše třešnička na dortu k "Námi to končí". Pokud jste si zamilovali postavu Atlase, musíte si toto přečíst. Příběh funguje spíše na bázi "a žili šťastně až do smrti", věřím však že dokáže zaujmout a přinést něco nového. Za mě to byla nutnost, protože po tom všem, čím si hlavní postavy prošly, si zaslouží pěkný konec.

27.06.2023 5 z 5


Ledová krev Ledová krev Elly Blake

Když jsem si v knihovně tuto knihu půjčovala, myslela jsem, že to bude takové průměrné fantasy... Ze začátku tomu tak bylo a svého přesvědčení jsem se držela až skoro ke konci, kdy se všechno otočí a získá nový rozměr. Jelikož je to první díl, tak chápu proč příběh na mě tolik nezapůsobil, ale vím, že se to s dalším dílem určitě zlepší.

01.06.2023 4 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Kniha je velmi čtivá. Spicy 4/5. Nevím proč, ale trochu mě celé rozuzlení zklamalo, čekala jsem že to autorka podá o něco lépe. Chápu pointu příběhu, ale konec se mi zdál takový uspěchaný a přišlo mi, že to spíš příběhu uškodilo. Určitě doporučuji, i přes drobné nedostatky nebudete litovat.

27.05.2023 4 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Nejdřív jsem si myslela, že příběh bude stát za nic, hlavní hrdinka mi přišla namyšlená, sobecká... Jak jsem se ale o ní více dozvídala, uvědomila jsem si, že v mnoha věcech jsme si více než podobné, v ten moment jsem příběhu propadla.
V původní triologii zářil Maxon, o tom není pochyb, ale selekce jen se samými kluky se mi líbí mnohem víc.

22.05.2023 4 z 5


První První Kiera Cass

Ze začátku jsem myslela, že knihu číst ani nebudu, nesnáším totiž milostné trojúhelníky a taky když hlavní hrdinka neví, co chce. Později se ale vše spravilo a bylo to takové pohodové čtení, u kterého se dá krásně vypnout.

16.05.2023 4 z 5