Ohnivá krev

Ohnivá krev https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371628/bmid_ohniva-krev-zzN-371628.jpg 4 226 42

Ledová krev série

< 2. díl >

Ruby porazila krutého Krále ledu a roztavila ledový trůn, ale krvelačný Minax, který v něm byl uvězněn, uprchl a nyní pustoší celé království a usiluje o život všech, na nichž Ruby záleží. A zdá se, že ho nemůže nikdo a nic zastavit. Jediná naděje na jeho zničení leží v daleké zemi na jihu, kde vládne magie ohně. A tak se tam Ruby vydá, nejen aby přišla na způsob, jak odstranit tuto hrozbu, ale hlavně aby přišla na podstatu své moci.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Fireblood , 2017


více info...

Přidat komentář

Artep071
30.12.2023 4 z 5

Dobře to pokračuje, autorka se snaží udržet dynamiku příběhů .. no bohužel u mě to na závěr tohoto dílu trochu kolísá ...( čeho je moc ..toho je příliš ) , přesto doporučuji ulítnout si v tomto světě s těmito úžasnými postavami :) Ruby je úžasná hrdinka :)

Kateřina259
07.07.2023 5 z 5

V prvním díle se nám snažila autorka ukázat krásu ledu, musím však říct že oheň, který nám více představila v tomto díle, se mi líbí mnohem víc. Hltala jsem jednu stránku za druhou. Nemám ráda milostné trojúhelníky, ale tady mi to vůbec nevadilo. Těším se na poslední díl!


1259
11.04.2023 5 z 5

A jako obvikle tu máme zápletku o třech chodech, neboli hrdinech, milencích nebo jak to vůbec nazvat. Ale jinak je to pecka.

nikiss76
09.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Myslím, že se tady rozjíždí milostný trojúhelník, který spousta z nás očekávala. Od samého začátku jsem doufala, že Ruby nakonec překoná všechny a rozdílnosti a najde způsob jak být s Arkusem. Postava Kaye je povahovým protikladem Arkuse a svým vtipem a otevřeností si získal i mé sympatie. Teď když jsou všichni na jedné lodi a mají stejný cíl, tak to bude velmi zajímavé čtení.

LexiS
06.01.2023 3 z 5

Taková pohodavá knížka, oba díly tak na stejno, zhruba na 3,5 hvězdy.
Čte se to dobře, ale že bych se vyloženě nemohla odtrhnout to zase ne. Dost předvídatelné.
Arkus si mě absolutně nezískal v prvním díle, takže jsem uvítala změnu v podobě Kaie. Zatím nejlepší postava vůbec.
Škoda třetího dílu, ekniham zrovna nefandim, takže bude trvat než se dokopu ho přečíst.

meda2007
29.12.2022 3 z 5

Tento díl mě moc nebavil, ostatně stejně jako plno jiných druhých dílů. Ruby odjíždí pryč od Arcuse a je tu nová postava Kaye. Arcuse jsem si zamilovala hned v prvním díle, takže jsem dlouho překousávala Kaye. Bojovala jsem s ním do poslední stránky :⁠-⁠) Děj byl chvílemi nudný a já si říkala že to snad nikdy nedočtu.

Fortuna7
20.05.2022 4 z 5

Kniha má poměrně nudný začátek, takže jsem se vůbec nemohla začíst. Cca po 100 stránkách se ale děj rozjede a moc mě to bavilo. Zkoušky se mi moc líbily a i když jsem odhadla zvrat, tak mě to celkem bavilo.
Není to nic světoborného, pravděpodobně si to za chvíli už ani nebudu moc pamatovat, ale jako taková oddechovka super. 4,5/5⭐

Eponka
02.12.2021 4 z 5

Asi první díl byl pro mě o trochu lepší. V tom to díle mě zas bavili ty zkoušky a nový svět ohnivých. Autorka to píše čtivě a ten to žánr mě vždy dokáže nadchnout. Určitě si přečtu i další díl a jsem zvědavá jak to vše dopadne.

Sirina
20.11.2021 4 z 5

Slušné pokračování prvního dílu. Docela mě baví ten trojlístek hlavních postav. Ale mrzí mě, že třetí díl vyšel jen jako e-kniha.

6591
27.08.2021 4 z 5

První díl jsem zhltla na jeden dech, tento mi trval trochu déle. Nebyl nejhorší ani nejlepší. Byl prostě "dobré pokračování" snad vyústění takové nebude.

izfnp
26.03.2021 3 z 5

Neviem, či som na toto už moc stará, alebo či mi len nesedí štýl autorky. Celé mi to príde zároveň jednoduché i zložité. Niežeby tam, hlavne keď sme sa dostali k mytológii, neboli zaujímavé prvky, ale väčšinu knihy sa veci len tak dejú. Postavy sú vlastne ešte deti, zároveň majú v rukách svet, bohužiaľ málokedy tušia, čo robia. Sudesia je príjemným osviežením, lenže sa o nej zas toľko nedozvieme, a ten výcvik na Ohnivého majstra fakt trval týždeň? Kai sa autorke vydaril a chválabohu za to, pretože Ruby aj Arcus ma viac-menej nebavili.

Asi je to fakt vekom, verím, že nejeden mladší čitateľ si knihu užije. Bohužiaľ si myslím, že som Ohnivou krvou síce pomerne fajn zabila nudu, ale že by som o nič neprišla, keby si ju neprečítam.

knihomolSafira
02.03.2021 3 z 5

Téhle knize dávám 3,5 hvězdiček, podle mně byla tato kniha o trošku horší než první kniha této trilogie, ale i tak to nebyla špatná knížka. Pokud máte rádi young adult fantasy knížky, tohle byste si měli přečíst. Rozhodně si přečtu i třetí díl, až vyjde v pevné vazbě.

Blanka29
16.10.2020 4 z 5

Druhy dil byl vic napinavejsi a mel vetsi spad nez dil prvni. Dozvedeli jsme se vic o Ohnivych i o Ruby. Kai byl uplny opak Arcuse a k Ruby mi sedel mnohem vic. U nekterych vet jsem premyslela, kdo to vlastne rika. Nevim jestli byla chyba v ceskem prekladu nebo se to vyskytuje i v originale. To bohuzel nemuzu posoudit. Ale jinak muzu jen doporucit :)

Veronica.Key
12.03.2020 4 z 5

První díl se mi líbil víc. V jedné části knihy jsem totiž měla pocit, že vůbec nechápu, proč se tam určité věci dějí. Říkala jsem si, že se k tomu bude něco vázat, ale ne.. Obrovské plus za promyšlenost příběhu a hlavně mytologie - u toho jsem se vždycky ráda zastavila.

BarBarBar
27.02.2020 3 z 5

Pro mě o kousek slabší a pomalejší než první díl, ale i tak přečteno za dva dny. Člověk se tu dozví víc o Ohnivých. Nové postavy, nový hrdinové a milostný trojúhelník nesmí chybět.

Rézi
23.01.2020 4 z 5

Upřímně, po komentářích zde se mi do toho ani nechtělo, ale jsem nadšená! Málo kterej druhej díl mě takto polapí, smála jsem se nadávala a kolikrát jsem se bála jak to dopadne! Prostě pecka!!!!

Tucaka
29.07.2019 3 z 5

Mám po dočtení opravdu zvláštní pocity. V každém příběhu se v průběhu děje něco, co na konci dává smysl. V polovině příběhu se dějí nesmyslné věci, které nemají se zakončením nic společného.
A "vyvrcholení"? Schválně jsem to označila do uvozovek, jelikož bylo zdlouhavé, místo akce zdlouhavé rozhovory, žádné napětí.
Ještě jedna věc, kterou bych vyčetla. Vlastně je to ta samá, kterou nemám ráda ve spoustě knihách a to je přílišná přecitlivělost hlavní hrdinky a neustálé rozebírání jejich pocitů smutku.
Každopádně oceňuji smyšlený svět, boj mrazivých vůči ohnivým i Kaiův příběh o vzniknutí světa a božstva.

Elize
22.06.2019 5 z 5

Druhý díl stejně kvalitní jako první, velmi čtivý s napínavým dějem a zajímavými zápletkami. Opět vynikající dialogy mezi hlavními postavami, velmi dobře napsaný rozhovor mezi Ruby a Arcusem v závěru knihy. Jediné, co mi v knize schází je mapka, aby se čtenář lépe orientoval v autorčině světě.

Cometka
07.06.2019 4 z 5

Druhý díl mě až tak nenadchnul, ale nebyl vyloženě špatný. Jen jednou jsem měla pocit, že čtu StarWars, ale to asi napadne kazdého, kdo tu jednu "památnou" větu přečte, byť v určité obměně :-) doporučuji a třetí díl bych prosila víc napětí a méně předvídatelnosti.

PhoebePollard
25.05.2019 2 z 5

První díl byl skvělý, ale tohle mě zklamalo. Horko těžko jsem se prokousala první polovinou knihy, ale pak jsem to zavřela a už nedokázala pokračovat. Hrdinka se chová divně, Kai zase nepochopitelně a Arcus... to nevyžaduje komentář. Skutečně slabé...

Štítky knihy

magie pro dospívající mládež (young adult) fantasy

Autorovy další knížky

Elly Blake
kanadská
2017  81%Ledová krev
2018  81%Ohnivá krev
2020  80%Temná krev

Kniha Ohnivá krev je v

Právě čtených5x
Přečtených324x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených27x
Knihotéce225x
Chystám se číst151x
Chci si koupit57x
dalších seznamech4x