karoli77 karoli77 komentáře u knih

☰ menu

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Ty kráso, tohle byl mazec! Neuvěřitelný spád, příběh, skvěle popsané postavy, Kristýna Trpková je fakt mistryně pera. Četla jsem všechny její knížky, všechny byly skvělý, ale tahle byla fakt hustá. Nebudu prozrazovat, přečtěte si, stojí to za to. 10/10, fakt jo.

22.04.2024 5 z 5


Dopisy od babičky Dopisy od babičky Veronika Doušová

Tohle bylo hezké čtení, muzu všem doporučit, četlo se mi moc dobře, přestože šlo o dva příběhy, každý z jiné doby. Milé, povzbudivé, ale ne nijak podbízivě. Autorku si ráda přidávám do oblíbených a budu se těšit na její další román.

21.04.2024 5 z 5


Ester Ester Markéta Prášková

Páni, to byla krása. Markéta Prášková má vážně talent vystihnout a popsat osoby, dobu i lidské příběhy a vlastnosti. Stejně jako Rozbité světy, tahle knížka mě pohltila a nepustila, dokud jsem ji nedočetla. Příběh jedné dívky, rodiny, děvčátka, vesnice, to si prostě nemůžete nechat ujít. Krásný příběh.

20.04.2024 5 z 5


Pojízdná čajovna splněných snů Pojízdná čajovna splněných snů Rebecca Raisin

Tohle byla nuda, nemohla jsem se začíst. Plochý příběh, přitom to mohlo být tak super čtení, ale autorka to nezvládla.

09.04.2024 1 z 5


Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Tereza Bartošová a její knihy pro mě nejsou nikdy krok vedle. Píše čtivě, velmi uvěřitelně a navíc má perfektně zpracované postavy i reálie. Zápletka je velmi uvěřitelná a příběhy postav jsou velmi autentické, navíc zasazené do českých měst a vesnic. Opět musím doporučit, za mě zase 100%.

08.04.2024 5 z 5


Horké vafle a ledové koupele Horké vafle a ledové koupele Karin Härjegard

Tohle bylo super počtení. Příběh dobře vystavěný a ty reálie! Úplně jsem se tam dokázala přenést a tak strašně moc se mi chtělo být tam také a to nemám ráda zimu :-) Opravdu pěkná kniha, doporučuji.

20.11.2023 5 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Za mě fajn, klasický Hartl. Umí perfektně popsat postavy i reálie, člověk má pocit, že přesně ví, o čem autor píše. Postavy i příběhy jsou uvěřitelné, myslim, ze každý někdy zažil alespoň jednu situaci, které v Patrikových románech čte. Oproti patnácti rokům méně hektický příběh, četl se opravdu dobře, pospíchala jsem domů, abych si mohla číst. Patrik mi poskytl přesně to, co mám u jeho příběhů ráda a proč musím mít každou jeho novou knihu. Jasne, jeho romány nejsou filozoficka díla plná revolučních návodů jak zmenit svuj život. A právě proto je ráda čtu. Rozhodně se už teď těším na další.

21.10.2023 5 z 5


Kdyby Kdyby Simona Votyová

První jsem četla příběh od Simony, byl frustrující, ale velmi reálný. Perfektně vykreslení příběh. Příběh od Sabiny jsem zhruba ve třetině odložila, nemohla jsem se začíst.

08.10.2023 3 z 5


Provařená Provařená Simona Votyová

Knížka mě potěšila, super se četla, normální lidské osudy, selhání a jejich napravovani, skvělé popsané, velmi uvěřitelné. Těším se na další knížky autorky.

08.10.2023 5 z 5


Kde končí nebe Kde končí nebe Petra Lejsková-Langová (p)

Páni, tak tohle byla jízda. Přečetla jsem jedním dechem a vřele doporučuji.

04.10.2023 5 z 5


Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Tohle je tak krásná a milá kniha, kterou nedokážu odložit a čtu jí všude. Autorčiny detektivky miluju, proto jsem v knihovně skočila i po téhle knize a jsem vážně okouzlená. Že Michaela Klevisová umí svým psaním naprosto dokonale přiblížit okolí a místa, o kterých píše, to jsem věděla. Že dokáže perfektně vystihnout charaktery postav, to o ní také vím. Ale že dokáže psát tak poutavé povídky, ze kterých mi bude tak strašně mile a příjemně, to jsem nečekala. Tahle knížka je skvělá. O obyčejných věcech, situacích, místech, o kočkách a jejich lidech. A právě proto je úžasná, s jistotou hezkého čtení vám jí vřele doporučuji...

19.05.2022 5 z 5


Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Líbil se mi popis i autentičnost místa, velmi uvěřitelný příběh, hlavní hrdince jsem fandila. Rozsudek považuji za nespravedlivý, trest neúměrný. Rozhodně zajímavá kniha, kterou můžu doporučit k přečtení.

21.04.2022 5 z 5


Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat František Šmehlík

Těšila jsem se na českou detektivku, ale jsem zklamaná. Začátek nevypadal úplně špatně, ale přesto, že v knize byla spousta slibně rozjetých příběhů, žádný se nakonec nijak nerozjel. Vrah a kriminální činy zbytečně brutální, nechutný mi přišel i nápad s odřezanými částmi těla. Knížka se mi nelíbila, hodnotím jí jako nepovedenou a zbytečnou.

17.08.2021 odpad!


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Dočetla jsem a jsem zklamaná. Myslím, že nebylo nutné psát tak naprosto beznadejnou knizku. V podstatě se tam nestalo nic pozitivního, dočetla jsem jen proto, abych věděla, jestli přijde něco pozitivního, ale nepřišlo. Opravdu zklamání.

19.05.2021


Úžasné Vánoce Matyáše Kotrby Úžasné Vánoce Matyáše Kotrby Katarína Fiala Janigová

Bezvadná knížka, moc hezky zpracovana, příběhy akorat před spaním, rozhodne doporučuji detem od cca pěti let.

06.01.2021


Dvanáct vánočních schůzek Dvanáct vánočních schůzek Jenny Bayliss

Pohodová knížka, která vtáhne do krasne zimní a poté i vánoční atmosfery, samozřejmě romantika, ale rozhodne ne preslazena. Dává člověku spoustu prostoru pro fantazii, protože autorka nádherně popisuje reálie, člověk má uplne chuť se odstěhovat a žít ve vesničce, o které píše. Pro me moc příjemná knížka, s celkem neotřelým nápadem a spoustou vtipných momentu, do toho sníh, schůzky, zimní krajina, soudržnost, pospolitost, normalni život, proste ideální na předvánoční čas.

13.11.2020 5 z 5


Slavík Slavík Kristin Hannah

Nádherný román, válečný, ale jiný, než ostatní. Odehrává se ve Francii. Nemohla jsem se odtrhnout.

01.02.2020 5 z 5


Dítě v mlze Dítě v mlze Martin Goffa

Super příběh, ze současné Prahy, dobře napsaný, nechtěla jsem odložit a hned jsem se vrhla na další knihy autora. Píše opravdu ctive a uvěřitelně.

20.08.2019 5 z 5


Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Perfektni pribeh, super zapletka, velmi dobre se mi cetlo.

27.07.2019 5 z 5


Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Začala jsem číst, zápletka super, četlo se dobře, ale přesto jsem musela knížku odložit a asi už se k ní nevrátím. Strašně mě sebralo, jak Julie tu malou psychicky trápí, to prostě nemůžu číst dál. Odložila jsem už před pár dny, ale stejně to ve mě pořád rezonuje. Možná kdybych četla v době, kdy jsem ještě neměla vlastní děti, ale teď už to prostě nesnesu. Každopádně velmi dobře napsaná kniha, děj odsejpal, popisy postav perfektní, jen teda pro silnější povahy... Zkusím ještě Houbařku.

09.07.2019