kaninaj kaninaj komentáře u knih

☰ menu

Mladý sokol Mladý sokol Sabine Ebert

Tak druhý díl už byl očekáván..... a upřímě - těšila jsem se na něj. Zajímaly mě osudy mladých manželek..... popis historie a křížové výpravy se mi líbil. Byl popsán trošku jinak než v Porodní bábě...ale i tak bylo to strašné utrpení. Osudy opuštěných žen, které se musejí bránit, všudypřítomné intriky, pár opravdových rytířů....ale i láska. Těším se na třetí díl.... tedy až vyjde :)

08.10.2019 5 z 5


Mistr mystifikace Mistr mystifikace Sabine Ebert

Mám přečtené všechny Porodní báby od autorky a tak mě zajímala i tato kniha. Je to první díl trilogie, tak jsem zvědavá.
12. století, začátek trošku zdlouhavý, než jsem byla uvedena do děje a knížka mě chytla (pro porovnání Porodní bába mě chytla hned). Líbí se mi propojení se skutečnými postavami z tohoto období, působí to jako kniha faktu (historii má v malíčku, včetně poradců a načtených faktů). 12. století - intriky, dlouhé prsty duchovních, plánování a sňatky mladých děvčat (ještě dětí).... už se těším na další díl

08.10.2019 5 z 5


Čarodějnice z Fount Royal Čarodějnice z Fount Royal Robert R. McCammon

Knihu jsem dostala jako dárek od dcery...doporučil jí knihkupec, po té, co zjistil, co vše už jsem četla za historické romány :)
Hodnocení - knihu jsem přečetla, trošku jsem bojovala, zda číst či odložit. Neodložila, dočetla. Chvilku trvalo, než mě chytla.
17. století, Amerika. Soudce se svým písařem přijíždí do nehostinné oblasti vyřešit problém s čarodějnicí. Místo je ponuré - počasí, ale i pověrčivost a manipulace s lidmi.
Mladý písař od začátku nevěří, že žena je čarodějnice - začne pátrat a přichází všemu na kloub, hledá důkazy. Lidé jsou zmanipulovaní a pověrčiví....Soudce onemocní.....
Dočetla jsem, ale znovu bych tu knížku asi neotevřela.

08.10.2019 3 z 5


Ohnivý sloup Ohnivý sloup Ken Follett

není co dodat... krásná kniha, přečtená jedním dechem. Chvilkama trošku zdlouhavější popis do uvedení do děje. Jinak opravdu Pilíře země a Na věky věků je prostě TOP.

22.07.2019 4 z 5


Hranice věčnosti Hranice věčnosti Ken Follett

knížka je dobře napsaná, líbila se mi.

25.09.2018 5 z 5


Zima světa Zima světa Ken Follett

knížka hezky napsaná, líbila se mi

25.09.2018 5 z 5


Označená Označená Kristin Cast

hezky se čte

04.09.2018 5 z 5


Pád titánů Pád titánů Ken Follett

opět krásná kniha - příběhy několika rodin z počátku 20.stolet z různých geografických míst.
Sice Pilíře země a Na věků věků mě asi uchvátili více (prostě historie, kterou mám ráda), ale tato kniha je napsána tak, aby také čtenáře zatáhla do svého děje. Atentát na císaře, rozpoutání první světové války, osudy lidí, diplomacie, politika.... těším se na další část Století.

29.10.2015 5 z 5


Věž - vzestup předchází pádu Věž - vzestup předchází pádu Simon Toyne

Musím se přiznat, že na třetí díl jsem se moc těšila a mě osobně nezklamal. Celá serie byla opravdu velice poutavá. Tento díl je - tedy alespoň pro mne - ten typ knihy, která už na začátku zaujme a nepustí Vás, dokud ji nepřečtete a věřte, že ji přečtete hodně rychle :)
Příběh začíná ve státech, vyšetřováním FBI. Setkáváme se tu se zkušeným agentem Franklinem, kterému je přidělen "zelenáč" Shepherd, který se ukáže jako velice schopný.
Ze států se vyšetřování přesune do Turecka.....
Turecko - Ruina - naši známí z minulých dílů - Liv, Gabriel, komisař Arkadian, Athanasius.
Ruina...tady se bojuje o život se zákeřnou snětí a naproti tomu se o tisíc km dál rodí nový Eden, začátek všeho

07.05.2015 5 z 5


Sen porodní báby Sen porodní báby Sabine Ebert

dočetla jsem a jsem nadšená. Krásné čtení.

01.12.2014 5 z 5


Krev a stříbro Krev a stříbro Sabine Ebert

Freiberg, klasika od Saabine Ebert.
poutavě vyprávěný příběh, který se čte sám :)

01.12.2014 5 z 5


Návrat na Lauenstein Návrat na Lauenstein Ricarda Jordan (p)

Pokračování rodu Lauesteinů - je to román, který chytne a nepustí. Hlavními hrdinami je Detmar a Sofie. Kniha také odpoví na otázky jak dopadla Gerlin a Florís, Salomon a další hrdinové z původního románu.
Knížka je napínavá a moc se mi líbila

01.12.2014 5 z 5


Dědictví Lauensteinů Dědictví Lauensteinů Ricarda Jordan (p)

Další historický román, který chytne a nepustí. Hlavní hrdinkou je Gerlin, která se provdá za velice mladého šlechtice. Má ho ráda, ctí ho, ale spíše jako matka či sestra. Její srdce patří rytíři Florísovi. Osud Gerlin a jejího syna po smrti manžela je vellice nejistý. Boj o moc a dědictví jejího syna tu zrovna nefér nárokuje vzálený příbuzný, před kterým se rozhodla prchnout a hledat útočiště jinde.
Doprovází jí přítel zesnulého manžela - žid Salomon a jeho synovec, dále rytíř Florís, který hned na začátku utrpí zranění a musí se nejdříve uzdravit, aby mohl dostát své rytířské cti a slibu, který dal svému pánovi.
Gerlin a židovští přátelé se musí skrývat, také přetvařovat, protože cestují s křesťanskými poutníky na západ......
Knížka je napínavá a moc se mi líbila

07.05.2014 5 z 5


Rozhodnutí porodní báby Rozhodnutí porodní báby Sabine Ebert

Čtení jedním dechem.
trošku více se tu válčilo, ale na příběhu Marty a Christiana mi nic nechybělo. Láska, napětí, intriky, poměry mezi šlechtou a poměry mezi obyčejnými lidmi.....samozvaný Albrecht a jeho nenávist .... třetí díl ságy z období středověku.
Už teď se těším na poslední dva díly.

29.04.2014 5 z 5


Osudy porodní báby Osudy porodní báby Sabine Ebert

Knížka je velice čtivá a chytne,jakmile se začtete.
ženy, navíc léčitelky, to nikdy neměly lehké, ve středověku obzvláště. Hony na čarodějnice toho jsou důkazem. Ještě že existovali rytíři jako byl její manžel Christian a jeho přátelé Lukas, Rainmund...
Jinak je to krásný příběh ze středověku plný napětí, lásky, života šlechty i obyčejných lidí a v neposlední řadě i ženského umění diplomacie.

29.04.2014 5 z 5


Tajemství porodní báby Tajemství porodní báby Sabine Ebert

opět středověk :) Knihu jsem dostala k Vánocům a váhala jsem s jejim čtením. Pak se to stalo - knížka chytí a nepustí, opravdu se mi četla velice dobře.
Mladá porodní bába, tehdy mladé děvče, skoro dítě, musí prchnout, aby nepřišla o život. Přidá se ke kolonistům, kteří míří do Saska. Středověk, rytíři, náboženství, léčitelství, křivdy, znásilňování, nenávist, láska, život obyčejných lidí .... poutavý příběh

29.04.2014 5 z 5


Stín noci Stín noci Deborah Harkness

bezva knížka, ale dle mého názoru první díl byl o trošku lepší.
Děj se odehrává v Anglii i v Praze za vlády Rudolfa II.
Diana se v 16. století, ve kterém se schovali, naučí ovládat své schopnosti, a přiblíží nám tehdejší svět - co se týče kultury, politiky, zvyků. Druhý díl se četl velice dobře, prostě knížka, ke které se rádi vracíte.

09.12.2013 5 z 5


Krotitelka snů Krotitelka snů Simona Monyová (p)

krásná knížka, co se čte sama.
ze života, průpovídky, vtip, zatím asi nejlepší od Monyové, co jsem četla.

16.09.2013 5 z 5


Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

knížka bezva. Poprvé jsem ji četl chvíli po tom, co vyšla a byla to vůbec moje první knížka od Viewegha. Hltala jsem jí, dobře se četla, docela jsem se u ní nasmála, prostě bezva čtení na dovolenou. Film se mi také líbil, ale knížka je knížka.

16.09.2013 5 z 5


Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

bezva čtivo do porodnice :)
lehké, vtipné, knížka se mi líbila, ale pan Vieweg má lepší knihy.

16.09.2013 5 z 5