KačkaNik KačkaNik komentáře u knih

☰ menu

Mizení Mizení Jiří Březina

Pan Březina je Pan spisovatel. Každá knížka zážitek, moc se těším na další.

17.08.2022 5 z 5


Inkognito Inkognito Sue Townsend

Pravý britský politický i sociální humor. Perfektní.

13.05.2022 5 z 5


Žena, která si šla lehnout a rok nevstala Žena, která si šla lehnout a rok nevstala Sue Townsend

Tohle je přesně Sue : ironická, absurdní, chápající, lidská a tak nádherně anglická. Miluju její knížky a často se k nim vracím.

13.05.2022 5 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Přesná. Perfektní. Nebudeme si nalhávat, že takhle nežijeme :)

13.05.2022 5 z 5


Sítě Sítě Petra Dvořáková

Úžasně čtivé, poučné a pro život velmi důležité. Děkuji paní spisovatelce za tuto knihu, poskytla mi mnoho podnětů k přemýšlení - tedy kromě příjemného čtenářského zážitku. Budu se k ní určitě vracet.

13.05.2022 5 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Pěkně napsané, pěkně napínavé, pěkně strašidelné. Možná jen konec by to chtělo více rozvést, vysvětlení události bylo až moc strohé. Ale ráda knihu doporučím.

04.05.2022 4 z 5


Dokonalá Dokonalá Gilly Macmillan

Dobře se četla, námět originální. Ale "něco" knížce chybělo k dokonalosti. Možná nebyl motiv "dětského génia" hlavní hrdinky úplně dobře rozpracován. Jinak se určitě pustím i do dalších knížek autorky - "Chůva" byla úplně perfektní.

30.03.2022 4 z 5


Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Velmi povedené, popis knihy jako "strhující" velmi odpovídá. Četla jsem i "Tmavé stěny Willardu" a velmi ráda se pustím do jakékoli další knihy této autorky.

09.02.2022 5 z 5


Už zase sloužím o Vánocích Už zase sloužím o Vánocích Adam Kay

Tak tenhle pán je pravým následníkem těch nejlepších anglických humoristů, opravdu čistá ukázka tzv. suchého anglického humoru, a to pořádně černého. Jerome Klapka Jerome, Richard Gordon, Sue Townsendová atd. by z něho měli velkou radost. Už dlouho jsem se u knížky nesmála nahlas, ale téhle se nedá odolat. Nic pro citlivky :)

19.01.2022 5 z 5


Promlčení Promlčení Jiří Březina

Perfektní Detektivka, opravdu s velkým D. Jiří Březina je autor, který umí psát, a doufám, že ještě dlouho psát bude. Čtivé, logické, velmi zajímavé a dobře zpracované téma, velmi živé hlavní postavy. Autor, k jehož knížkám se sedá s chutí a velkým těšením.

18.01.2022 5 z 5


Růže a tis Růže a tis Mary Westmacott (p)

Dávám hvězdičky vlastně z úcty ke královně Agatě. Knížka je na můj vkus zbytečně zdlouhavá a "ukecaná", plná duchaplných poselství, kterých mělo být méně, aby vynikly. Přitom psychologické příběhy a charaktery postav psala Agatha Christie vždy skvostně, ale tady mám pocit, že tu knížku po sobě ani nečetla anebo zapomněla vyškrtat, co je navíc.

14.01.2022 4 z 5


Na kopci Na kopci Jiří Březina

Úplně se stydím, že jsem se o tak výborném českém autorovi dozvěděla až teď! Začala jsem číst "Na kopci" a jsem maximálně spokojená doslova s každou stránkou knihy, už dlouho jsem si tak dobře "nepočetla". Velice zajímavé téma, čtivě zpracované, na pomezí detektivky a společenského románu. Těším se na všechny další knihy autora.

27.12.2021 5 z 5


Andílek Andílek Lucinda Berry

Výborné, silné čtení. Ale kdybych měla rozhodnout, zda si tuto knihu mají přečíst zájemci o adopci, nevěděla bych, co odpovědět.. Každopádně autorka je psycholožka, tak věřím v reálnost postupů a technik terapií.

09.11.2021 5 z 5


Zpověď knihkupce Zpověď knihkupce Shaun Bythell

Moc pěkně napsané, a navzdory snahy dokázat nám, že mít antikvariát není žádná romantika, je to romantické o to víc :) . A to krásné Skotsko.. Ráda se ke knize budu vracet.

07.11.2021 5 z 5


In flagranti In flagranti Dana Emingerová

Příjemné odpočinkové čtení, na dovolenou jako dělané.

20.10.2021 5 z 5


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Tahle paní prostě umí psát. Opravdu česká Agatha Christie - co se týká témat, postav i celkového precizního zpracování příběhů.

10.10.2021 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Po velikém očekávání následovalo velké zklamání. První půlku knihy jsem pořád čekala na nějaký ten "waw efekt", nicméně bez všech těch pozitivních a procítěných komentářů ostatních čtenářů bych už knihu nejspíš odložila. Takto jsem ji dočetla, a očekávaný zážitek se opravdu nedostavil. Není to špatná kniha, to rozhodně ne. Ale je tolik mnohem lepších, silnějších, vypracovanějších a pravdivějších knih, že tato je opravdu jen jedna z mnoha. Připadá mi to jako limonádový román na dovolenou - navzdory ekologickému poselství.

10.10.2021 1 z 5


Gardedáma Gardedáma Laura Moriarty

Výborné čtení. To co se rozjíždí jako společenský románek z dvacátých let dvacátého století se velmi rychle změní na velmi zajímavý mnohovrstevný román s téměř skandální zápletkou. Postavy jsou velmi živé a uvěřitelné. Krásné poselství knihy o tom, že ne vše je černobílé a za své štěstí je třeba opravdu bojovat. Ráda se budu ke knize vracet.

04.09.2021 5 z 5


Život jako amaretto Život jako amaretto Kateřina Tišnovská

Prostě prima knížka na dovolenou k moři. Líbí se, voní, a téměř i chutná :)

02.09.2021 5 z 5


Lekce smrti Lekce smrti Jeffery Deaver

Jefferyho čtu s nadšením, ale tohle bylo velmi slabé. "Figur jak na orloji", dějových linií taktéž, ale nějak se nepodařilo je poskládat a venkoncem ani vypointovat. Přitom témata velmi zajímavá, např. realita policejní práce "chudších" amerických okresů zní velmi lidsky a postavy jsou živé, ale vše vyznívá jaksi do ztracena. Nejsilnější je téma "postižení" devítileté Sáry, vydalo by na samostatnou knihu a přestože kniha byla rozvleklá, Sára by si zasloužila více prostoru.

13.07.2021 2 z 5