Sítě

Sítě https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278849/bmid_site-UIS-278849.jpg 4 1216 320

Tři příběhy o tom, jak nízké sebevědomí ovlivňuje náš život. Jste ohroženi jen do té míry, do jaké sami sobě nevěříte. Kde je nízké sebevědomí, stojí nablízku i manipulátor. A hledá, jak by vás využil ve svůj prospěch. Tři současné ženy, tři příběhy, které se zdaleka netýkají jen jich. Kristýna se svým malým synem konečně zakotví ve vztahu s charismatickým a movitým Jáchymem. Jediným jejich problémem je, že Kristýna si „trochu nevěří“. Začíná tedy navštěvovat psychoterapii, která ji však velmi rychle přivádí k dramatickému poznání i změně života. Karolína čeká čtvrté dítě a definitivně si přiznává, že opakuje nenáviděné chyby své matky. Touha vymanit se z vlivu nábožensky fanatického manžela, který striktně odmítá antikoncepci, ji přiměje oslovit starého kněze Ambrože. Dokáže ale vystoupit z bludného kruhu? Stačilo by mít jen o trochu větší prsa a život by byl mnohem lepší. Nadinu touhu po dokonalosti neumenšuje ani fakt, že jako zdravotní sestra se denně setkává s opravdovým utrpením a smrtí. Postupně se stává cynickou obchodnicí s důvěrou a před čtenářem se na pozadí příběhu rozkrývá i zákulisí kontroverzního obchodu s ukládáním pupečníkové krve. Není lhostejné, zda budete vně, nebo uvnitř sítí. Rybolov začíná!... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Host
více info...

regulax
regulax
včera 5 z 5

Čtení ze života. Psychopaté jsou všude kolem nás! Skvělé čtení.

Dandy1
Dandy1
07.03.2024 5 z 5

Jeden osud horší než druhý. Ale když to vypráví Petra Dvořáková, stojí to za to. Líbí se mi jak umí popsat myšlenkové pochody různých povah lidí.


Hedvikasm
Hedvikasm
17.02.2024 5 z 5

Asi zatím nejlepší kniha, co jsem od Petry Dvořákové četla. Teda první dva příběhy určitě, třetí mi moc nesedl. Tři nabité příběhy o nízkém sebevědomí. Silné byly rozhodně, skvělý popis, děj měl spád. Dotklo se mě to osobně, možná proto, že jsem našla nějaké osobní napojení v každém příběhu.

lulucinax
lulucinax
04.02.2024 5 z 5

Tři silné povídky od skvělé autorky Petry Dvořákové o nízkém sebevědomí.
Každá povídka je pojata jiným způsobem a přitom mají něco společného a tím je (ne)sebevědomí a kam nás až může dostat - 1/ když ho někdo zneužije, 2/ když toho je na nás hodně a než se rozkoukáme je pozdě, 3/ když ho začneme využívat.
Teším se na další knížku od Petry Dvořákové

Květ
Květ
31.01.2024 5 z 5

Knížka Sítě je tvořena třemi příběhy žen, které se ve svém životě potkají s manipulací. Každý z nich mě hodně zasáhl. Dvořáková píše čtivě, reálně, dokáže věrohodně popsat lidské pohnutky, ať už dobré nebo špatné, má skvělý vypravěčský talent a cit pro gradaci děje, její knížky mám moc ráda, i když jsou spíše smutné až depresivní.

teeyinka
teeyinka
26.01.2024 4 z 5

Velmi dobře napsané, každý příběh jiným stylem, což se mi líbilo. První příběh mi připomněl vlastní zkušenost, až jsem někdy chtěla házet knížkou za hrdinku a křičet, ať už odejde. Díky za tuhle sondu.

Ratatka
Ratatka
19.01.2024 5 z 5

Knížky Petry Dvořákové mě dosud vždy uchvátily a tato nebyla výjimkou. Tři niterné příběhy, ve kterých jde autorka zase na dřeň osobnosti a pro mě dokonale vykresluje lidské charaktery. Některé postavy lituji, jiné mě bytostně vytáčejí a již se stává pravidlem, že nezvládám číst na jeden zátah, ale musím vydýchávat, zamýšlet se. Velké díky.

Kníženka
Kníženka
12.01.2024 5 z 5

Čtivě a naprosto důvěrohodně a reálně napsané! Příběhy mají šmrnc a grády, ač se v nich jakoby nic neděje. Autorka to snad musela sama prožít. Příběhy mohou sloužit jako povzbuzení pro ty ženy, které jsou na tom stejně.

Gaboskaaa
Gaboskaaa
12.01.2024 5 z 5

Po prvních dvou příbězích jsem byla přesvědčená, že je to v mých očích to nejlepší, co Petra Dvořáková napsala. Poslední mi úplně nesedl. Možná i proto, že byl tak jiný než předchozí dva. Přesto smekám, 3 silné příspěvky, 3 naprosto odlišná pojetí a 3 různé vyprávěcí perspektivy.

daPhytCZ
daPhytCZ
08.01.2024 5 z 5

Další skvělá kniha od Petry Dvořákové. Opět velmi depresivní čtení, tentokrát je průvodním tématem nízké sebevědomí. Koncept tří příběhů, z nichž každý je psán jinou formou, pomáhá nahlížet na tuto problematiku z různých perspektiv a kratší texty se velmi dobře čtou. Velkým plusem jsou psychologické vsuvky, které předají čtenáři další informace a doplňují právě dočtenou část příběhu.

Gabi13
Gabi13
07.01.2024 5 z 5

Velmi silná témata. První příběh jsem četla jedním dechem, zbylé dva byly psané jinou formou a jednou mi vadila hrubost a jednou styl vyprávění v dopisech. Nicméně za mě kvalitní četba s psychologickym komentářem a ve čtivé formě.

Lorri
Lorri
04.01.2024 1 z 5

Obálka vypadala dost slibně a působila zajímavým a psychicky rozpoloženým dojmem, ale to je bohuzel vše, takže hvězda za obálku. Námět je ovšem velmi dobrý, nicméně příběhy jsou trosku odflaknute, jasné a troufám si říct, ze nemusíte tuto knížku číst a stejně budete vědět, jak dopadne a to není dobre. Konkrétně mě v knize iritovaly zdrobneliny, ano česky jazyk je zna a používá je, ale nemusi je cpát úplně tam, kde být nepotrebuji. Druhá věc, co mě stvala (a to nejen u této knihy), je ze autoři nacpou text doprostřed a z každé strany je div 5cm prázdno, aneb jak natáhnout příběh do více stránek. Podtrženo sečteno dočteno tedy jen první 2 příběhy, na ten poslední jsem
si už netroufla, jinak bych se ukousala nudou

Mitculka
Mitculka
29.12.2023 5 z 5

Snažím se najít vhodná slova pro zážitek z tohoto čtení. Všechny tři povídky byly skvosty. Vyprávěcí perspektivy se měnily tak silně, až se mi skoro nechtělo věřit, že to píše ta stejná autorka.
Nejvíce se mi asi líbila druhá povídka, ačkoli mi náboženské prostředí není nijak zvlášť blízké. Navíc styl psaný v dopisech byl velmi osvěžující a poměrně neobvyklý. Ta zoufalost z nich přímo sálala.
Hrdinka posledního příběhu ve mně taky vzbuzovala silní emoce... dost negativní.

Ale ten vypravěčský styl byl skvost ve všech třech! Bylo to mé první setkání s autorkou, ale rozhodně ne poslední.

Lu_Si
Lu_Si
21.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak ze Sítí jsem si sedla na zadek. Oceňuji, že se autorka nesnažila příběhy uměle natahovat a dala jim tolik prostoru, kolik potřebovaly. Z každého jsem si něco vzala. Pomohly tomu i psychologické vsuvky, které vždy shrnuly, co nám daná část příběhu ukazuje. A taky to byla emoční jízda :) V první části jsem cítila obrovský pocit úlevy, když to psycholog konečně na klientku "vybalil" a pomohl ji vidět vše jasně. V druhém příběhu mě dojalo pochopení a dobrosrdečnost pana faráře, někdo takový by se mi taky občas hodil :) A ve třetím příběhu ve mně vřel vztek, který se nakonec změnil ve velkou lítost. Protože kolem sebe vidíme spoustu příběhů, kdy se jak lusknutím prstu vše obrátí. Napsala bych klidně 10 stránek o tom, co se na knize povedlo, ale koho by to zajímalo...podtrženo sečteno - Petra Dvořáková je skvělá!

Jančislava
Jančislava
01.12.2023 5 z 5

Další pěkná kniha od paní Dvořákové. Všechny tři povídky byly zajímavé. Nejvíce mě bavila asi ta druhá a třetí. U každé jsem cítila trochu vzteku, ale nevím jestli víc na muže nebo na ty ženy (u těch jsem cítila i porozumění). Takže kniha emoce vyvolat umí a témata jsou pěkně vybraná. Paní Dvořáková se opravdu dokáže dostat čtenáři pod kůži. Knihu mohu rozhodně doporučit.

Hynais
Hynais
01.12.2023 5 z 5

Já jsem z Petry Dvořákové nadšený. Zajímavé formy, které používá, neotřelý styl, propojení s realitou dnešních dnů, to všechno dodává jejím knihám čtivost i přesah. A Sítě jsou nejen o manipulaci, ale i o spolupodílu těch, kteří se nechají manipulovat.

Ivka14
Ivka14
12.11.2023 3 z 5

Mě kniha zaujala jenom na půl. Z prvního příběhu jsem byla unešená. Ten druhý - katolický, ten mě vůbec neoslovil a u ten poslední byl zajímavý jen z půlky. Svým způsobem byla kniha čtivá, ale jsem si z ní neodnesla. Od autorky to byla moje několikátá kniha - první byla Vrány a z té jsem si doslova "sedla na zadek", ale u téhle jsem stejný čtecí zážitek neměla.

tabaluga
tabaluga
05.11.2023 4 z 5

Zajímavé povídky, kde hlavní postavou jsou ženy, které se nechávají manipulovat ale zároveň jsou uvnitř silné a dokáží se manipulacím vzepřít. Úplně nejvíc se mi líbila první povídka, kdy se z ustrašené ženy stala cílevědomá. Všechny povídky měly zajímavé vyústění.

Blanka586
Blanka586
17.10.2023 5 z 5

Hodně dobrá knížka, před autorkou smekám. Všechny tři příběhy byly napínavé, zajímavé a plné emocí. Bylo to hodně o manipulaci a někdy mi připadalo, že je to hrozné. Nemohla jsem se od toho odtrhnout, jak to dopadne.

evilunicorn
evilunicorn
01.10.2023 4 z 5

Pro mě to nebylo ani tak o sebevědomí jako spíš o manipulaci..Zajímavé příběhy, byť první dvě povídky mi přišly zbytečně rychle ukončené se zvláštní pointou.Určitě stojí za přečtení,i když cílí spíš na ženy a zpracovaná témata tomu odpovídají. Čtivé, i když neveselé čtení.