Život jako amaretto

Život jako amaretto https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474067/bmid_zivot-jako-amaretto-bHT-474067.jpg 4 54 15

Obstojí v zemi gurmánů a milenců Češka, co si neví rady ani s vařením, ani s muži? Tajemné dopisy, které Anně po smrti odkázal její táta, ji v obytném autě přivedly až do italské Kalábrie. Co na ni čeká v prosluněném městečku Briatico? Anna se musí naučit vařit a rozklíčovat rodinnou historii. Ráda by tady zapustila kořeny stejně jako mandlovník rostoucí uprostřed její kuchyně, ale k tomu jí chybí to zásadní – partner. Navíc jí jde po krku místní mafie. Když je život hořký jako mandle, je čas pustit se do výroby amaretta… Anna má za sebou nevydařený vztah a před sebou nejistou budoucnost. Smrt táty jí otevírá cestu do Itálie, kde může začít znovu a líp. Kromě obytného vozu jí totiž odkázal dopisy, které ji mají přivést ke štěstí. Anna ale nemá ponětí o tom, jak takové štěstí vypadá. Najde ho v Kalábrii, kde na ni čeká zpustlý dům a nevrlý zahradník? Na první dojem není Briatico městem snů, ale Anna mu časem přijde na chuť stejně jako zdejším delikatesám, které se snaží sama uvařit. V Itálii poznává svou rodinnou historii a sbližuje se s Angelem, který o ni ale nejeví příliš velký zájem. Udělá na něj dojem amarettem podle tajné receptury? To už dřív zaujme místní mafii, která Anně překazí plány. Život je někdy hořkosladký, stejně jako mandle.... celý text

Přidat komentář

zdenka0350
18.07.2023 1 z 5

Oddechovka na jeden večer

Eva03
17.07.2023 1 z 5

Souhlasím s KatukouM. To byla tak přeslazená pohádka, že kdybych měla na dovolené jiný výběr knihy, tuhle odložím po pár stránkách, kdy už bylo jasné, jak se bude děj vyvíjet a jak skončí. Jednu hvězdu dávám za výběr lokace, jinak pro mě jasný odpad.


Šárka.Šála
08.01.2023 3 z 5

Taková červená knihovna s nádechem Itálie.

KatukaM
27.07.2022 1 z 5

(SPOILER) Bohužel nemohu doporučit. Vše tam bylo až moc dokonalé, problémy se vyřešili až moc hladce (a že jich moc nebylo), vše do sebe až moc nerealisticky zapadlo... Strašný kýč už pro někoho průměrně náročného. Dočetla jsem jen proto, že jsem na dovolené neměla jinou četbu. Jinak bych ji zřejmě odložila. Také jsem se s postavami příliš nemohla ztotožnit. Hlavní hrdinka se místy chovala jako puberťák. Třeba jak byla hned poblázněná z hlavního mafiána, přitom do té doby se jí líbil Angelo. Nevyznělo to moc jako by věděla, co vlastně chce.
Oceňuji pěkné popisy - jídla, krajiny, povahy Italů.

Kaja1
02.04.2022 3 z 5

Chtěla jsem romantiku a dostala ji, nic víc nic míň. Linka s mafií byla zbytečná a podle mně nepravděpodobná.

dulenka
24.03.2022 4 z 5

Příjemná pohádka :-)

babystar
29.12.2021 3 z 5

Taková milá jednohubka plná italského sluníčka, romantiky, milých lidí, i když pěkný darebák se v ní taky vyskytuje.

NannyOgg24
20.12.2021 4 z 5

Pěkná oddechovka. Děj sice předvídatelný, nicméně dobře napsané. Hezky vykreslená povaha Italů.

Val
05.11.2021 5 z 5

Výborná oddychovku odehrávající se v Itálii. Hlavní hrdinka Anna naprosto skvělá a postavy kolem ní taky . A bonusem je , že se člověk i při čtení této sladké jednohubky o Itálii i něco dozvěděl. Doporučuji jako milou knížku do nepohody :-)

alnahu
17.09.2021 5 z 5

Příběh Anny ,která se dočká od zemřelého otce -nečekaného dědictví. Otcův právník ji předá po jeho smrti několik dopisů a klíč. V prvním dopise ji otec vyslovil své poslední přání ,aby jeho popel odvezla do městečka Briatico v Kalábrii. Pro jednoduší cestu zdědila ještě po něm klíč od jeho karavan aby se jí pohodlně cestovalo. Až dorazí do Briatica má otevřít další dopis-tam ji po otevření čeká další překvapení.A také další dopis ve kterém ji otec vylíčí historii celé její rodiny. Annu dům i místo v Briatico natolik okouzlí,že se rozhodne zde zůstat .Příběh sice nereálný ,ale dobře se čte-je to takové lehoučké,nenáročné čtení na dovolenou.

Knižní střípky
10.09.2021 3 z 5

Tuto knihu bych doporučila všem, kteří potřebují něco lehoučkého, odpočinkového, nečekejte žádný hluboký příběh, ale pokud dokážete přivřít oči nad určitými věcmi, tak by vám kniha mohla sednout, prostě ideální na dovolenou nebo do nějakých náročných dní, kdy fakt nechcete nad knihou přemýšlet a chcete jen relax. Až budete třeba příští rok hledat nějaké čtivo na letní dovču k moři, ideálně do italské Kalábrie, tato kniha by mohla být dobrá volba.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

ivousekk
03.09.2021 5 z 5

To se tak vyborne cetlo, uplne samo. Bezva oddychovy pribeh, kdyz potrebujete vypnout. Proste romanticka pohadka pro velky holky :-)

KačkaNik
02.09.2021 5 z 5

Prostě prima knížka na dovolenou k moři. Líbí se, voní, a téměř i chutná :)

Renike
17.08.2021 5 z 5

ANO..presne tohle jsem potrebovala cist na dovolene na jihu Italie v Kalabrii..byla to neskutecna dobra volba..dozvedela jsem o Kalabrii a o Sicilii zase trochu vic pri krasnem pribehu..a co vic - ochutnala jsem hned originalni mistni opravdove Amaretto z Kalabrie v Kalabrii .. fantazie : )

PetraN17
10.08.2021 4 z 5

Pohodová letní knížka z krásného prostředí a ještě navíc s poutavou obálkou :))

Štítky knihy

mafie láska pro ženy dědictví Itálie vaření romantika Kalábrie italská mafie

Autorovy knížky

2021  71%Život jako amaretto

Kniha Život jako amaretto je v

Přečtených67x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených2x
Knihotéce89x
Chystám se číst60x
Chci si koupit5x
dalších seznamech3x