jmeno jmeno komentáře u knih

☰ menu

Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Oddechovka na víkend. Nic závratného se nestalo a vzhledem k tomu, že se jedná o retelling, to bylo celé předvídatelné. I tak se mi kniha četla dobře. Epilog byl krátký a možná i zbytečný. Těší mě, že se autorka nesnaží lámat přes koleno další díly tak, jak to bývá poslední dobou skoro u každé YA fantasy knihy.

24.08.2021 4 z 5


Temný květ Temný květ P. M. Freestone

Popis všeho pomocí vůní mě moc neoslovil, nedokážu si to představit a vžít se do situace. Nicméně jsem si na to po cca 100 stranách zvykla a z knihy se stala čtivá oddechovka. Chvilkama se to táhlo, dalo by se to mírně zkrátit, ale těším se na další díl.

24.08.2021 4 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

(SPOILER) Velmi dobrá knížka, za celou dobu mě nenudila. Zajímavý svět, sympatické postavy - kladné i záporné. Musím ale malinko ubrat na hodnocení kvůli konci. Bylo to přehnané. Všichni se pro všechny obětují, několikrát, ale stejně z toho vyjdou bez jediného škrábnutí. Navíc z obyčejné hlavní hrdinky se během jedné kapitoly stane skoro bůh. Kniha u mě má 4,5*.

22.06.2021 4 z 5


Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

(SPOILER) Třetí díl byl neskutečně zdlouhavý, víceméně o ničem. Ashlinn mě vytáčela od začátku do konce, postava je mi nesympatická celou sérii. Konec byl přehnaný, v úplném závěru zbytečný. Stejně tak chvilkové znovuobjevení se Trica. Snahy o zpestření sexuálními scénami byly chabé, vetšinou se to ani nehodilo do děje, tyhle části jsem přeskakovala, protože to nebylo přínosem pro mě ani pro knihu. Množství nadávek bylo otravné. Umřely postavy, které umřít nemusely a ty, které mohly k šípku zůstaly až do konce. Jsem zklamaná, vypadalo to nadějně. Na druhou stranu jsme se konečně dozvěděli něco o Měsíci, ale nebyla to taková bomba, aby to zachránilo knihu.

20.06.2021 2 z 5


Statečné a zlomené srdce Statečné a zlomené srdce Brigid Kemmerer

Kniha byla čtivá, podle mého názoru o něco lepší než první díl. Harper se tu totiž téměř neobjevovala a to mi povzneslo celý zážitek z knihy. Celá její postava mi vadila. Nic převratného se sice nestalo, ale ze čtení nemám špatný pocit.

23.03.2021 4 z 5


Šílenství lásky Šílenství lásky Henri Barbusse

Pár povídek bylo k zamyšlení, některé skončily dřív než stihly dávat smysl. Pěkné, ale znovu to číst nemusím.

13.03.2021 3 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Prnví díl mi přišel o něco lepší.. Byly tu (pro mě) vetší zvraty a napětí než v předchozí knize, ale bavilo mě spíš poznávání postav a prostředí, ve kterém žijí. I tak se mi ale četlo dobře.

05.02.2021 4 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Kniha byla čtivá a zajímavá, svět s griši se mi líbí. Některé věci v knize byly nelogické, hrdinové občas přehnaně schopní, ale celkový dojem z knihy mám velice dobrý.

05.02.2021 5 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Autorčin styl psaní se mi velice líbí. Je to zajímavé, napínavé. Přesto mě Nina občas prostě nebavila.. utápí se v sebelítosti, což by nebylo tak hrozné, kdyby to bylo kratší. Jinak děj hezky plyne. Závěr knihy mě nutí netrpělivě čekat na další díl.

04.02.2021 5 z 5


Krvavý lístek Krvavý lístek Crystal Smith

(SPOILER) Nemohla jsem se do knihy dostat, ale nakonec se to dalo přečíst. Nelíbilo se mi, že všechno závisí jen na jedné jediné a nikdo jiný by to snad ani nezvládl. Pak ani to, jak se tam osoby příhodné ději vracejí z mrtvých.. přijde mi to jako snaha na chvíli ohromit čtenáře, že se stalo něco nečekaného, ale následné uvědomění, že postava bude ještě chvilku potřebná, tak si ji vrátíme.

04.02.2021 3 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Kniha se mi líbila, jen to zabíjel další milostný trojúhelník.. Hlavní hrdinka podle mě byla taková nemastná neslaná. Styl psaní se mi líbil, přečtu i další díly.

04.02.2021 4 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Zajímavé a neohrané téma. Děj byl často předvídatelný, žádné velké nebo překvapující zvraty se nekonaly. Kniha mě bavila, ale další díly ke klidnému životu nepotřebuju.

04.02.2021 4 z 5


První konec První konec Lauren James

V knize jsem se ztrácela jak kuře v kukuřici. Nechápala jsem snad ani jednu dějovou linku. Musela jsem odložit a nejspíš se k tomu hned tak nevrátím.

04.02.2021 2 z 5


Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Bylo to čtivé, ale neseděla mi hlavní hrdinka, přišla mi tak nějak otravná. Vlastně většina postav mi byla nějakým způsobem protivná. Kombinace současnosti a historického prostředí, sice v jiném světě, se mi také moc nelíbila. Jako celek to nakonec nebylo tak špatné. Druhý díl si asi nechám ujít.
edit: Nenechala a byl lepší než první.

04.02.2021 3 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Zdálo se mi, že na konci si autorka řekla, že by mohla pozabíjet pár vedlejších postav navíc, aby to nebyl úplný a těžce nereálný happyend. Nicméně i přesto pro mě kniha byla čtivá a zajímavá.

02.07.2020 5 z 5


Bouřná vrána Bouřná vrána Kalyn Josephson

Příběh se dost táhl. O vranách kniha téměř nebyla. Asi 200 stran hlavní postava fňukala, jaká je chudinka. 3 hvězdy dávám kvůli konci, kde se konečně začalo něco dít.

09.06.2020 3 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Vůbec nic se v knize nestalo. Žádné napětí, zvrat nebo cokoliv zajímavého.

26.12.2018 3 z 5


Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Ta jména.. věc co mi čtení opravdu ztěžovala. Kdo se dnes jmenuje Kazimír nebo Světlana? Jinak se mi kniha celkem líbila. Jen na konci mi nesedlo pár událostí. Proto 4 hvězdy.

29.03.2017 4 z 5


Moře klidu Moře klidu Katja Millay

Přečteno během jednoho dne. Fakt super knížka

05.03.2017 5 z 5


Crescendo Crescendo Becca Fitzpatrick

Zdálo se mi to, nebo se Nora celou kihu utápěla v sebelítosti? Ale jinak se mi kniha celkem líbila.

09.04.2016 3 z 5