Bouřná vrána

Bouřná vrána https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432107/bmid_bourna-vrana-qLQ-432107.jpg 4 125 34

Bouřná vrána série

1. díl

"Hřmění a tlukot křídel se nesou horkou nocí… První díl originální fantasy série." V tropickém království Rhodaire jsou vrány, vládnoucí magií živlů, běžnou součástí každodenního života… dokud k nim nevtrhne Illuciánská armáda a všechno nezničí. Princezna Anthia se od té chvíle utápí v depresích a jediné, nač dokáže myslet, je obrovská ztráta a prázdnota v jejím srdci. Její sestra Caliza má mezitím plné ruce práce s troskami království, jenž po smrti matky skončilo na jejích bedrech. Ale když je Caliza přinucena souhlasit se sňatkem mezi její sestrou a illuciánským korunním princem, Thiu to konečně přiměje vylézt z postele. A poté co v ruinách hnízdiště nalezne poslední nepoškozené vejce, vymyslí dívky nebezpečný plán – nechat tajně vylíhnout vejce a získat zpátky, co jim nepřátelé vzali.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Storm Crow , 2019


více info...

Přidat komentář

sarka4934
15.02.2024 5 z 5

Velmi zajímavý příběh, čtivý a těším se na další díl. Doporučuji

Kate3003
19.09.2023 4 z 5

Kniha pro mě byla opravdu velkým překvapením. Přesto, že bylo pár pasáží, které mě až tolik nebavili tak celkově byla kniha velmi čtivá. Děj plynul poměrně příjemným tempem a nechyběla akce i zajímavé zvraty. Část příběhu byla předvídatelná, ale to už je dle mého takové prokletí YA knih.
Oceňuji originalitu příběhu i celkové promyšlení světa. Ocenila bych lepší seznámení s magií, která je v knize použita, protože i když je tam ukázaná moc detailů se o ní nedozvíme. Autorka se namísto magie a vykreslení světa zaměřila spíše na jednotlivé postavy a romantickou linku, která se za mě měla stočit trošku jiným směrem.
Hrozně mě bavila chemie mezi hlavní hrdinkou a illuciánským korunním princem. Jejich slovní přestřelky byli vtipné a za mě opravdu skvěle fungovali.
Postavy byli celkově příjemně vykresleny a byl na nich znát určitý vývoj. Je škoda, že autorka plně nevyužila potenciál světa a doufám, že to udělala v dalších dílech. Rozhodně mě zajímá jak se bude příběh vyvíjet dál.


Carol1122
01.07.2023 4 z 5

Za mě velmi zajímavý příběh s velkým potenciálem a skvělou zápletkou. Oceňuji charakter postav i zajímavý děj a svět, do kterého prostředí autorka zasadila. Jediné, co postrádám, je větší vývoj příběhu a vysvětlení, jaká je historie země, jak funguje království, jaké jsou motivy... Možná by pomohla i mapa. Věřím, že kdyby se vydal druhý díl, třeba bychom zde vysvětlení našli. Snad se dočkáme pokračování.

M.C.SMITH
26.05.2023 4 z 5

Bouřnou vránu jsem četla již podruhé a musím říci, že je to pro mne pořád super čtení.
Začetla jsem se okamžitě a nemohla jsem se odtrhnout. Kniha je plná akce a velkých zvratů.
Líbí se mi magie, která je vymyšlena opravdu dobře. Hlavní postavy jsou fajn a čtenář si musí oblíbit Thiu.
Doufám že vyjde další díl, moc ráda bych věděla, jak to všechno skončí.
Tak musíme doufat.

Sixtinka144
14.05.2023 3 z 5

Do knihy jsem se začetla téměř okamžitě, originální fantasy svět, ve kterém jde o vrány, které jim ve všem pomáhají, létají na nich a jsou s nimi spříznění. První polovinu jsem si opravdu užívala, líbilo se mi, jak nám autorka postupně ukazovala zajímavé prvky světa. Hlavní hrdinka byla taky fajn, těšila jsem se, co se z toho vyklube. Bohužel druhá polovina knihy už mě tolik neoslovila. Přišlo mi, že příběh má strašně velký potenciál, ale autorka se raději rozhodla věnovat milostné lince, která mi tam přišla dost na sílu vecpaná. Chtěla jsem číst o magických vránách, které mají různé schopnosti, a ne o tom, jak se dva mají dát dohromady. Pokud u nás vyjde druhý díl, nejspíš si ho přečtu, protože tajně doufám, že si autorka to nejlepší nechala do další knihy, ale tolik tomu nevěřím. Takto je to za mě průměrná fantasy kniha.

katallinka
11.02.2023 5 z 5

Bouřná vrána je obrovské překvapení. Kniha mě moc bavila. Skvělá hrdinka, zajímavý svět a neskutečně dobře vymyšlený záporák. Navíc dost otevřený a napínavý konec, takže doufám, že přeloží i druhý díl. Kdyby byl k dispozici, tak pro něj zítra běžím do obchodu.

whiolet
22.11.2022 4 z 5

Na první dil super rozjezd. Svět a magie vran originální, hlavní hrdinové sympatický jenbta romantická linka mě zklamala, jinak knihu hodnotím pozitivně.

Petkona
29.12.2021 4 z 5

Z téhle knihy mám trošku smíšené pocity, i když nakonec vyhrály ty pozitivní. Začátek zněl fantasticky. Prostě originální fantasy a říkáte si jo,to bude skvělé. I když já jsem vlastně díky recenzním neměla nějaké vysoké očekávání a čekala jsem průměr. No a pak se stal zásadní zvrat a vrány se objevily až tak kolem strany 200 řekla bych. Tak 100 stran po úvodu se docela vleklo a byla to ta nejhorší část knihy. Hlavní hrdinka byla jen zoufalá a nic s tím nedělala. No ale pak už se to zlepšilo a až do konce to bylo parádní. Postavy byly docela fajn, nejvíc jsem si oblíbila Ericena, Thia byla občas v pohodě, ale docela často jsem měla chuť si trhat vlasy kvůli jejímu chování. Vlastně mě nejvíc vadilo, jak se ode všech nechala srážet na kolena a hrozně jí to vadilo, ale nic s tím nedělala. Většinu knihy byla ona za tu slabší a i strana za kterou bojovala byla celou knihu v nevýhodě, což se zase tak příjemně nečetlo, ale občas se vzchopila a byla schopná udělat něco dobře. A co se týče jejího vztahu tak s tím taky nejsem spokojená, ale doufám, že se to v dalších dílech změní. Jinak mě to ale moc bavilo, skvěle se to četlo až na těch pár desítek stran. Musím pochválit svět, který byl skvěle popsaný a moc se mi líbily vysvětlivky vzadu v knize. Takže svět byl skvělý nebylo to takové to, že si autorka něco napíše jen když se jí to hodí a všechno dávalo smysl. Doufám tedy, že ostatní díly budou pokračovat ve stejné laťce ne-li výš a myslím, že když tomu dáte šanci a prokoušete se tím začátkem, bude se vám to líbit.

Nikkey
25.07.2021 3 z 5

(SPOILER) Kniha zezačátku působila jako originální fantasy. Vrány, které pomocí magie pomáhají hospodářství království s barvitou kulturou? Wow. Jenže v prologu byly vyvražděny. Pak následovalo 100 nudných stran o tom, jak princeznu zžírá smutek. Číst si o něčích depkách není taková sranda, jak jsem si myslela. I když se pak děj dal konečně do pohybu, nevyhnula jsem se dalším nudným pasážím. Příběh je to dobrý, jen se to zbytečně táhlo. Knihu jsem si koupila hlavně kvůli krásné obálce.

1259
30.06.2021 5 z 5

Super příběh, který je skvělé doplňován dnešníma bouřkama. Ale hlavně je to zase trochu něco jinačího, než obvykle v knížkách bývá.

_Knihomolka_
09.04.2021 1 z 5

Kniha mě bohužel vůbec nezaujala, byla na mě asi moc pomalá. Hlavní hrdinka byla naivní, ufňukaná a nesympatická. Za mě teda velké zklamání.

Ajda300
22.02.2021 3 z 5

(SPOILER) Knížka, která vypadala, že bude mít obrovský potenciál (- kouzelný vrány, které se používají v průmyslu a každý má svou vlastní, na které se učí jezdit? No, tak! Konečně originální fantasy.)

Až na to, že Vrány v prologu umřou.

A knížku můžeme rovnou hodit do ohně.

Takže po tomhle to šlo celý do kelu. Z Badass hrdinky se stala vypatlaná kvočna, která se naježí, když jí někdo označí jako zbabělce. (Nikdy jsem nepochopila, proč to ty postavy tak štve. Já to beru jako kompliment.) Pak sledujeme, jak se hrdinka pouští do "záchrany" své země a vlastně jediný, co mě u knížky donutilo zůstat, byla skutečnost, že je to jednodílovka.
HAHA. Tak tady jsem se šeredně spletla.
A víte podle čeho jsem usoudila, že to nebude mít víc dílů? Jo. Podle obálky. Protože ten ilustrátor by si přece nedal práci s něčím takovým, aby to pak musel celý kreslit znova, ale jinak.
Tohle mi teda vážně nesedlo a je to spíš průměrná fantasy. Chci své slíbené vrány! Dejte mi je někdo!
Děkuju Suzanne07 za půjčení.

_Bára_
21.02.2021 4 z 5

Konečně fantasy, kde nebyly jen víly a nějaké jiné přízraky. Člověk by se divil co taková tématika Vran dokáže dát knížce. Po přečtení recenzí jsem byla na vážkách, číst nebo nečíst. Udělala jsem dobře, že jsem se rozhodla si knížku přečíst. Thia se potýká s depresemi a strachem, což spoustě lidí vadí protože je prý ufňukaná, ale co byste na jejím místě dělali vy? Pro mě to byla silná postava. Děj se s postupem času dal rozvíjel a ke konci jsem už jenom hltala jednu stránku za druhou. Rozhodně povedená knížka. A konečně po dlouhé době fantasy s odlišnou tématikou.

Fortuna7
30.01.2021 3 z 5

Těsila jsem se na hate-love romantický vztah mezi Ericenem a Thio. Bohužel jsem se nedočkala.
Je to takové průměrné fantasy, ale pokračování si asi přečtu.

gabca5316
21.01.2021 3 z 5

Dobrý příběh, ale nezklamalo, nenadchlo.. Možná kdyby ta linka mezi Ericenem a princeznou byla jiná ???? Každopádně další díl si přečtu!

Damonka12
03.01.2021 3 z 5

3,5 Knihu nemůžu popsat jinak než jako typickou fantasy, kde jsem byla zklamaná z romantické linky, ovšem i tak mě zajímá, co bude dál.

Luc.i
09.11.2020 3 z 5

(SPOILER) Líbilo se mi že se děj rozjel hnedka na začátku. Nejprve jsem byla sice trošku zmatená ale to se mi ve fantasy stává poměrně často (třeba jsem si nejdřív myslela že Kiva je sestra...) Postavy jako takové se mi líbily, Thia byla fajn a celkem jsem ji rozuměla, Kiva je skvělá kamarádka, jedna z nejlepších co si vybavuju z knižního světa. Děj mi moc neubihal a bylo tam poměrně dost zbytečných popisů které mi byly úplně k ničemu a nudili mě. Sice to bylo předvídatelné ale pak mě taky něco překvapilo. Největší zvrat na konci bych klidne trochu natáhla přišlo mi to dost hrr.
Na začátku jsem se trochu obávala ze nebude žádná romantická linka co by mě dost vadilo nakonec se objevila. Čekala jsem hate -love a myslím že by mi to vyhovovalo víc. Nakonec z toho byl skoro milostný trojúhelník, ty mi sice nijak zvlášť nevadí ale, a ted pozor, tohle je jeden z mála případů kdy fandím tomu kdo si srdce hrdinky nezíská. Mě si Ericen získal od začátku, i když se choval jako blbec.
V knížce jsou dost zvláštní jména, některé jsem si ani nebyla schopna zapamatovat. (například Eriho konkurent v milostném trojúhelníku je pro mě navždy "ten s koťátkem").
Další díl bych asi ani číst nepotřebovala ale jelikož musím vědět jak dopadne Eri tak si ho přečtu.
Líbilo se mi i zapojení těžších témat.
Průměrná knížka 3/5*

katasokolov
27.09.2020 3 z 5

Začátek byl slibný, bohužel opět si to kvalitu neudrželo celou dobu .... námět byl dobrý, ale opět nedotažené .... je to velká škoda!! Budu asi hodně přemýšlet, jestli se pustím do druhého dílu! Jinak obálka opět pěkná, do knihovničky jako dělaná :) Doufám, že zase v nejbližší době najdu nějakou super fantasy, protože ty poslední dvě tři byly pro mě spíše zklamáním :( Jinak ta jména byla hrozná :D a to jak lidí, tak názvy míst :D

Readerka97
11.09.2020 5 z 5

Říkala sem si zase jen další statečná hrdinka bojující proti všemu a všem. V posledních letech se jich vyrojilo docela dost. Ale musím uznat že má něco do sebe. Hlavní hrdinka je sympatická už jen tím že si, i když jí to chvíli trvá, nebojí přiznat že má problém. Není to další superžena, kterou nic nerozhází.
Samotný koncept je také nový a neokoukaný,kde hlavní roky zaujímají Vrány jako mýtická stvoření vládnoucí magickou silou.

andrejci
02.09.2020 5 z 5

Co jsem četla podle komentářů tak jsem čekala, že mě to nebude bavit. Takže jsem knížku z tohoto důvodu odkládala. A nakonec se mi to moc líbilo. Co mě nadchlo byl svět. Za mě moc pěkně propracovaný. Další věc co se mi líbila byla hlavní hrdinka. Rychle jsem si k ní vybudovala přátelský vztah. Další na seznamu věcí co se mi líbily byla Kiva a její vztah k Thie. Hodně věcí se dalo očekávat, ale jednou věcí mě autorka překvapila. Autorka píše dobře, děj rychle utíká. Nikde se to netáhlo a jak se to na začátku rozjelo už to nešlo zastavit. Za mě musím dát plný počet a čekám na další díl.

Štítky knihy

meč a magie fantasy pro děti dark fantasy pro děti od 12 let hrdinská fantasy

Autorovy knížky

2020  72%Bouřná vrána

Kniha Bouřná vrána je v

Přečtených170x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených11x
Knihotéce125x
Chystám se číst162x
Chci si koupit45x
dalších seznamech3x