Statečné a zlomené srdce

Statečné a zlomené srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445592/bmid_statecne-a-zlomene-srdce-OMP-445592.jpg 4 230 51

Kletba byla zlomena, ale princ Rhen čelí ještě temnějším problémům. Povídá se, že není opravdovým dědicem. Ačkoli má Rhen po boku Harper, jeho strážce Grey není nikde k nalezení a zůstalo po něm více otázek než odpovědí. Od doby, co Grey porazil Lilith, je na útěku. Netouží zpochybňovat Rhenův nárok na trůn – dokud Karis Luran nezačne hrozit, že se Uhlíkova zmocní silou. Její vlastní dcera Lia Mara s matčiným plánem nesouhlasí, ale dokáže přesvědčit Greye, aby se Rhenovi pro dobro království postavil?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Heart So Fierce And Broken , 2019


více info...

Přidat komentář

Bětuu
14.01.2024 4 z 5

Kniha mě občas bavila, občas ne. Romantika byla ale skvělá a posledních 100 stránek jsem si užila. Vlastně jsem si užila celou knihu, ale musela jsem si od ní dávat přestávky, abych zpracovala, co se v ní dělo a pak se k ní třeba na 2 týdny nevrátila a četla ji víc jak měsíc. Ale všechny postavy mám ráda, takže nevím komu fandím!!

KateTheBlogger
31.12.2023 3 z 5

První díl jsem si užila a zamilovala si postavu Greye, která zde konečně dostala více prostoru. Ale jinak mě děj knihy a směr, kterým se příběh ubíral vlastně moc nebavil.
Tajně jsem doufala, že v druhém díle se dočkáme milostného trojúhelníku, protože se mi líbila chemie mezi Greyem a Harper. Kniha se ovšem vydává zcela jiným směrem.
Tím se rovnou dostávám k tomu, že Lia Mara mi skutečně nesedla. Byla příliš uťápnutá, neměla žádné sebevědomí, neustále se podceňovala, byla opravdu hodně naivní a za celou knihu jsem si k ní zkrátka nenašla cestu.
Do dalšího dílu se již nebudu pouštět a vcelku lituji, že jsem neskončila čtením prvního dílu.


KnihomolkaKatka
11.10.2023 4 z 5

Tuhle knihu jsem začala číst v rámci společného čtení s holkama s Instagramu. Autorku mám ráda, před touhle knihou jsem četla už Dopisy ztraceným, Na co slova nestačí (výborná) a samozřejmě první díl této série - Temné a osamělé prokletí, ze kterého jsem byla tak nadšená, že se tehdy zařadilo do nejlepších knih roku.
Na druhý díl jsem se velmi těšila. Začátek knihy mě velmi bavil. Minula polovina a Najednou jsem z knihy nebyla až tak nadšená. Ale pořád mě to bavilo. A naštěstí mě to bavilo celou dobu, jenom jsem měla problém s tím, že se v některých kapitolách v podstatě jen mluvilo a navíc mi nesedla Nolla Verin. Veškeré zmínky o ní mě spíše vytáčely a otravovaly než cokoli jiného. Navíc se mi hrozně nelíbilo chování Rhena, kterého jsem v prvním díle celkem měla ráda a bylo mi ho spíše líto. Štval mě. Fakt mě štval. Hrozně. Nevím, co si o sobě myslí. Trochu mě mrzelo, že v knize skoro není Harper. Ta mi dost chyběla. Ale abych jenom nekritizovala postavy, musím říct, že z Greye se stal velký miláček a strašně se mi líbil Ísak. Nakonec knihu nehodnotím vůbec špatně díky konci - 4\5*.

Veju007
10.09.2023 4 z 5

Měsíc uplynul jak voda a přišel druhý díl společného čtení série Temné a osamělé prokletí.

Kletba je sice prolomena, ale Rhena čeká náročný úkol - spojit království a odvrátit šířící se fámu, že není právoplatným dědicem trůnu, protože jeho otec měl jeďte jednoho syna. To se náramně hodí královně sousedního království, která se chce Uhlíkova zmocnit. Nakonec ale vše stojí na Greyovi, který se spolu s princeznou Liou Marou pokusí odvrátit blížící se válku.

Tohle bylo trošku zákeřnější, než první díl, který byl vlastně i vcelku předvídatelný. Protože u kapitoly 20 mi doslova spadla pusa šokem a nechápala jsem, co to vlastně čtu. Druhy díl je o dost temnější a drsnější. Zároveň je zde velmi dobře vidět, že rozdíl mezi hrdinou a padouchem je v podstatě jen v tom, kdo vypráví příběh.

Celou knihu jsem si náramně užila, trpěla jsem a zamilovala se. Autorka opravdu umí a o to víc se těším na její besedu na blížícím se #humbookfest.

Knížku jsem navíc zvládla přečíst anglicky za týden, cítím, že se zlepšuji. Kdo taky totiž mohl tušit, že v Praze nepůjde.

Any_
09.07.2023 4 z 5

Upřímně mě druhý díl série nepotěší tak jako ten první.

Kniha opět dobře napsaná a krásně se čte, ovšem příběh už mi připadá malinko podobný předchozímu, tedy opět láska mezi mužem a ženou, která se projeví ke konci knížky. Příběhu ale dodávají energii souboje a konflikty, u kterých jsem si na okamžik připadala jako v jiném světě.

janka2000
21.01.2023 4 z 5

Druhý díl série byl pro mě horší než první, ale hlavní postavy tohoto dílu mi byli více sympatické. Příběh krásky a zvířete už je dávno překročen a teď je tu příběh o tyranii a magii a jinakosti. Ten se jim doopravdy povedl. Těším se na pokračování.

PetraBery
04.12.2022 3 z 5

Druhý díl fantasy série, o něco slabší než první. Začíná boj o trůn, vznikají nová spojenectví, přátelství i nepřátelé. Mám v plánu i díl třetí, tak jen doufám, ze série bude ukončená.

meda2007
18.11.2022 5 z 5

Krásný čtivý příběh, který je hezky napsaný. Příběh se točí kolem Greye, kterého si nejde zamilovat, a Liy Mary. Nemůžu si pomoc, ale jakmile se příběh stočil k Lie Mare okamžitě mě to přestalo bavit a nejraději bych knihu odložila. Tycho a Ísak jsou skvělý, krásně vystavené postavy. Trošku mi nesedl Jaké, ani vlastně nevím proč.

Nuttelka
11.11.2022 4 z 5

Asi mi v tomto díle něco málo chybělo, jelikož jsem se párkrát musela přemlouvat, abych četla. Ale Grey si mě opravdu získal. A já budu doufat, že Rhen nebude dál tak krutý, jako v tomto díle. Lia Mara je skvělá postava a s Greyem se úžasně doplňují. A jak to v pohádkách bývá, věřím ve šťastný konec, že oba bratři budou stát bok po boku a všude bude vládnout mír :-)
Skvělé jsou i "vedlejší" neméně důležité postavy, Tycho, Ísak, Jake a Noah.

petulkapeta
06.11.2022 5 z 5

„Ty nejsi nafoukaný," pokračuju, „ani krutý. Říkáš sice, že Rhen je čestný muž, ale já zase věřím, že takový jsi ty." Zlomí se mi hlas. „Viděla jsem ve Slepé díře, jak sis okamžitě získal srdce lidí. Milovali by tě, kdybys jim dal příležitost. A hlavně sobě."

Nahodou mě příběh o Greyovi a Lie Mare (snad sklonuju dobre) bavil. Mam pocit že snad jejich laska je ještě silnější než Rhena a Harper...

heja
26.07.2022 5 z 5

Kvalita príbehu zrástla vďaka tomu, že nabral iný smer a vyprostil sa z tuctovitosti "kráska a zviera". Príbeh naberá na deji, ktorý nám bol v prvej knihe do určitej miery skrytý, ale ono to tak väčšinou aj pri fantasy knihách býva, no nie? :)
Kniha sa čítala veľmi rýchlo a keďže som ju čítala po večeroch, musela som sa buď veľmi presviedčať aby som ju odložila a išla spať, alebo s ňou rovno zaspala od únavy, pretože som ju nechcela odložiť skôr, ako dočítam "aspoň túto kapitolu" ktorá sa premenila na tri ďalšie, veď to poznáte ;)
Príbehu nechýba akcia, napätie, slow - burn romance... no všetko je tak, ako má byť.
Už teraz sa teším na tretí diel!

Kyta
02.04.2022 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl je za mě o fous lepší než první. Autorka už plně využila potenciál, který příběh skrýval a já si díky tomu knihu užívala od začátku do konce.

Co mě na začátku nejvíc překvapilo, byl výběr hlavních postav, z jejichž pohledů je příběh vyprávěn. V tomto díle jsou to Grey s (pro nás) neznámou Liou Marou, dcerou královny Syhlské nížiny. Tyto dvě hlavní postavy vás budou bavit dokonce i více než Rhen s Harper. Grey si mě získal svým odhodláním, ochotou ochránit svého prince a tou nenuceností (nemusel se třeba nijak snažit, aby si přidal lidi na svou stranu). Lia Mara se jakožto postava autorce velice povedla a nešlo si ji neoblíbit. Líbilo se mi například, jak loajálně stála při své rodině a přála si jen dobro. Byly jí však také připsány vlastnosti, které se jí občas vymstily – například naivita a důvěřivost.

Mezi další nové postavy patří Nolla Verin, jejíž charakter poznáváme postupně – rozhodně si obrázek o její postavě nevytvářejte jen z jedné konverzace, ač k tomu situace svádí. Protože nic není jen černé nebo bílé a musíme pochopit, že všechna jednání mají svůj důvod. Příběh autorka krásně ozvláštnila i originální postavou škraboše, který zde také hraje významnou roli.

Od začátku není jasné, jak příběh dopadne, což vás nutí samozřejmě číst dál a dál. To mi moc vyhovovalo. Z čeho jsem ale naopak byla zklamaná, byla neuvěřitelnost některých prvků či situací jako Greyova náhlá schopnost kouzlit nebo rozkaz matky zabít svou dceru. První příklad bych s přimhouřením oka dokázala ještě zkousnout, ale ten druhý mi do hlavy moc nejde. Nevěřím, že by syhlská královna byla až tak zlá, že by dokázala zabít krev své krve.

Tento díl autorka vzala z úplně jiné strany. Vyprávění z nových úhlů pohledů schvaluji a nevadilo mi, že se v knize moc neobjevovaly hlavní postavy z jedničky. Mrzelo mě ale, že Rhen je tu celou dobu vykreslen v té záporné podobě. Zajímá mě, jak autorka pojme díl následující – bude vyprávěn ze stran všech čtyř hlavních postav? Snad se odpověď dozvím brzy!

Takové pokračování jsem po prvním dílu nečekala. Příběhu nechybí pořádná akce, napětí, dobrodružství, romantika ani zajímavá atmosféra (a samozřejmě ta magie!). Kniha byla stejně jako první díl zakončena otevřeně (i s malým překvapením na závěr), takže netrpělivě vyhlížím pokračování. Tomuto dílu věnuji 4* jako tomu předchozímu, ovšem tento si je zaslouží ještě o něco víc.

MollyCornelia
28.03.2022 4 z 5

3,75*/5*
Změna hlavních postav velmi prospěla příběhu. Za mě lepší než 1. díl, ten dostal 3,5*. Už v Temném a osamělém prokletí jsem si velmi oblíbila Greye, a tady byli on i Lia Mara úžasní. Díky smyslu pro odpovědnost a čest mi Lia Mara přirostla k srdci, protože mám stejné povahové rysy. Naopak Rhena jsem moc ráda neměla a teď jsem přešla k nenávisti. Byl tak neuvěřitelně sobecký!
Děj odsýpal příjemným tempem, romantická linka nezklamala (slowburn mi tady vyhovoval) a charakterizace je výborná. Odhalení v epilogu mě dostalo a ještě několik dní jsem nad ním přemýšlela.
Proč ale kniha nedostala plný počet hvězd? Tak zaprvé byl příběh předvídatelný. V několika málo situacích mě autorka překvapila, ale jinak bylo celkem jasné, jakým směrem se bude děj ubírat. A zadruhé jsem prostě čekala něco víc. Chtěla jsem nezapomenutelný příběh jako je duologie Dopisy ztraceným, kterou jsem četla v roce 2021. Čekala jsem promyšlenější a propracovanější děj, ale Statečné a zlomené srdce byla spíše příjemná YA oddechovka.
Doporučuji holkám asi od věku 13 let.

Alíček83
27.01.2022 4 z 5

Víc se mi líbil první díl. Tento jak jsem předpokládala byl o vedlejších postavách z 1. dílo. Místy se děj táhl. Závěr se mi moc líbil, dobře vygradované. A je jasné, že bude třetí díl, ve kterém se vrátí hlavní postavy z 1. dílu spolu s postavami z 2.

Malinali
27.09.2021 3 z 5

Jak tu píše většina, kniha je úplně jiný příběh, jen ve známém prostředí z prvního dílu. Na první díl to prostě nemá a skončilo to zas tak, že bude určitě ještě díl třetí...

Damonka12
23.07.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale jen když jsem se na ni dívala jako na samostatnou knihu ... Jako pokračovaní mi to vůbec nesedlo... celé mi to přišlo takové divné ... uvidíme jak to celé dopadne.

kachnat
10.07.2021 5 z 5

Těšila jsem se na druhý díl a přestože je to najednou příběh jiný, moc se mi líbil.

laura
28.06.2021 3 z 5

A karty se obrátily - a to doslova. Myslíte si, že už ten svět dokonale znáte, že víte, co můžete čekat - a najednou je všechno zase jinak. Trošku mi to pokazilo dojem z předchozího dílu. Jako bych najednou četla úplně jiný příběh. A taky že jo.

Nové postavy zamíchaly kartami stejně jako osud. A pak už to jelo. Napínavé, opět velmi čtivé, vůbec ne předvídatelné. Zhruba od poloviny jsem jela na jeden nádech. Překvapivé! Skvěle vygradované. Šokující.

Jo, tohle se mi líbilo snad ještě víc než první díl... Ale do úplného ach tomu přece jen něco scházelo...

Kaya77911
16.06.2021 5 z 5

První díl jsem četla někdy kolem Vánoc a byl to reteling na Krásku a zvíře. A bylo to boží. Takže na Statečné a zlomené srdce jsem se hodně těšila a to i navzdory negativním recenzím. A světe div se: mě se to líbilo! A to jako hodně! Jsou tu nové hlavní postavy, Grey, kterého známe jako vedlejší postavu už z prvního dílu, kde byl takový ten bručoun (ale zároveň hrozně super bručoun :D) a Lia Mara, dcera zlé královny Karis Lauran. Greye jsem si tu zamilovala ještě víc než v jedničce a Lia Mara je jednou z nejlepších hlavních hrdinek co znám. Dále tu jsou postavy z předchozího dílu: Jake, Noah, Harper a Rhen. A právě z Rhena se tu stal tak trochu záporák a začala jsem ho nesnášet (není to spoiler - je to už v anotaci). To mě strašně mrzelo, protože v jedničce jsem ho měla moc ráda. Je fakt, že Harper a Rhen tu moc prostoru neměli, ale to mi nevadilo, protože příběh měl i tak spád a akce i napětí tam nechyběly. A romantická linka? Pusinku!! Takže oba díly doporučuji moooooc a teď se jdu utápět v depresi, že ještě není trojka

Marthas
05.06.2021 3 z 5

2,5/5 No, zdá se mi to anebo se změna hrdinů knihy projevila na kvalitě příběhu, jak já jen nesnáším postavu arogantního Rhena. Tentokráte byl spád knihy plynulejší a kniha byla stále stejně čtivá celou dobu, i překlad byl lepší, takže uvidíme, pokud se vydavatelsví rozhodne sérii dovydat, přečtu si třetí díl taky, abych věděla jak to celé skončí.. I když si stále myslím, že by autorka udělala lépe, kdyby zůstala v contemporary vodách a do fantasy se nepouštěla.

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Brigid Kemmerer
americká, 1978
2019  93%Dopisy ztraceným
2019  82%Temné a osamělé prokletí
2020  92%Na co slova nestačí
2021  88%Říkej tomu, jak chceš
2020  78%Statečné a zlomené srdce

Kniha Statečné a zlomené srdce je v

Právě čtených8x
Přečtených282x
Čtenářské výzvě60x
Doporučených11x
Knihotéce242x
Chystám se číst186x
Chci si koupit77x
dalších seznamech5x