jana1199 jana1199 komentáře u knih

☰ menu

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Prekrasna kniha! Moc doporucuji!

Je neskutecne, cim vsim si Eddie prosel a jak i pres to vsechno k nikomu necitil nenavist a dokazal zit nadherny zivot.

V dnesni dobe kdy mame vseho dostatek a porad nejsme s nicim spokojeni se ptam, co se s nami stalo. Jsem vdecna za to, ze tato kniha JE.

08.01.2022 5 z 5


Hlemýždím tempem Hlemýždím tempem Cung-wej Čou (p)

Překrásná kniha, s kterou souzním. Je tak něžná. Úplné pohlazení po duši. Byl to krásný zážitek. Děkuji za takové knihy! ️

30.04.2021 5 z 5


Temné noci duše Temné noci duše Thomas Moore

Opravdu krásná kniha, která člověku může pomoci v těžších chvílích života. Moc se mi líbí jeho myšlenky a myslím, že díky němu jsem spoustu věcí přehodnotila a ráda se ke knize vracím a čtu si v kapitolách i dále. Určitě bude mít místečko v mé knihovně.

04.07.2020 5 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Ani ne tak přečtené jako spíše přelouskané.. četla jsem ji dlouho a některé pasáže jsem úplně přeskočila. Kniha mě prostě neoslovila. Na to, jak moc je autor ceněný, to bylo pro mne trochu zklamání. Zkusím se k ní vrátit a uvidím, jestli se změní můj názor.

04.07.2020


Den svatého Ignora aneb Léčivý román Den svatého Ignora aneb Léčivý román Pjér la Šé'z (p)

Knížku jsem si koupila hlavně kvůli tomu, že se mi líbí Pjérovy přednášky, jeho vystupování a myšlenky. Pustila jsem se do ní, ale zatím jsem ji nedočetla. Snad později se k ní vrátím a ocením ji.

04.07.2020


Feminismus je pro každého Feminismus je pro každého Chimamanda Ngozi Adichie

Dostala jsem jako dárek od kamarádky - sama bych si ji asi nikdy nekoupila. Ač se mi vizuálně moc líbila, obsahem už tolik ne. Není to můj šálek kávy.

04.07.2020


Jak důležité je mít Filipa Jak důležité je mít Filipa Oscar Wilde

Tenhle anglický humor je mi tak blízký! Příjemně pobaví! Ráda a často se k ní vracím a moc si užívám, když se v ní pokaždé znovu ztratím.

04.07.2020 5 z 5


Dívka s pomeranči Dívka s pomeranči Jostein Gaarder

Četla jsem ji, když jsem byla menší, takže hodnotím na základě toho, co si pamatuji. Vím, že tehdy jsem si ji hodně oblíbila a moc se mi líbil příběh a styl vypravování. Později jsem se dívala i na film, ale ten mě tolik neoslovil. Kniha je podle mě mnohem lepší a doporučuji.

04.07.2020 5 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Přečteno jedním dechem. Krátký dojemný příběh o přátelství. I pár slz mi ukáplo. Doporučuji.

04.07.2020 5 z 5


Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Eckhart Tolle

Krásná inspirativní kniha. Je v ní hodně moudrosti a krásných myšlenek ke kterým se budu vracet. Myslím si, že stojí za to jí mít při sobě a čas od času se po dí podívat. Doporučuji!!

04.07.2020 5 z 5


Podivuhodný život osamělého pošťáka Podivuhodný život osamělého pošťáka Denis Thériault

Knihu jsem dostala jako dárek a ačkoliv vizuálně se mi moc líbila, moc se mi do ní nechtělo, založila jsem ji a až teď znovuobjevila. A musím říct, že jsem za to moc ráda. Je krásná! Oku ladící a navíc s působivým příběhem. Za mě doporučuji.

03.07.2020 4 z 5


A proto skáču A proto skáču Naoki Higašida

Moc pěkně napsaná kniha o PAS. Myslím, že lidem může pomoci pochopit svět autistů. Čekala jsem, že se dozvím trošičku více, protože již jsem se dříve s autisty setkala, ale rozhodně má kniha co nabídnout. Moc doporučuji.

03.07.2020 5 z 5


Siddhártha Siddhártha Hermann Hesse

Od Hesseho má nejoblíbenější. Je docela krátká - a přesto se do ní vešlo tolik nádherných myšlenek. Četla jsem ji už vícekrát a pokaždé mě v ní něco překvapí. Moc doporučuji. A myslím, že je to skvělé první setkání s tímto německým autorem. Po přečtení Siddhárthy jsem od něho četla další knihy, ale tahle mi přirostla k srdci nejvíce.

03.07.2020 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Tahle kniha je náramná! Knížku jsem četla již několikrát a pokaždé se u ní pobavím. Rozhodně patří k mým favoritům a všem doporučuju!

03.07.2020 5 z 5


Podivné počasí v Tokiu Podivné počasí v Tokiu Hiromi Kawakami

Mě kniha nadchla a konečně jsem našla čtení, které mě chytlo za srdce a pěkně jsem si po dlouhé době početla. Moc doporučuji!

03.07.2020 5 z 5