Jajusenka Jajusenka komentáře u knih

☰ menu

Mámě - Jak mít šťastné miminko a nepicnout se z toho všeho Mámě - Jak mít šťastné miminko a nepicnout se z toho všeho Denisa Písaříková

Nejlepší kniha o mateřství. Je psaná moc mile a srozumitelně a obsahuje spoustu informací. Moc děkuji autorkám za tuto knihu, jsem opravdu ráda, že jsem na ní narazila.

30.07.2020 5 z 5


Handling a nošení dětí Handling a nošení dětí Vanda Schreierová

Skvělá kniha, jsem moc šťastná, že jí mám. Zakoupila jsem k ní i videa a mohu jen doporučit. Autorka knihy je mi moc sympatická a působí na mě uklidňujícím dojmem. Umí to všechno tak krásně podat, že jsem se hodně zbavila stresu, který jsem získala po přečtení jiných knih a shlédnutí videí, například od Evy Kiedroňové. Tam jsem měla pocit, že když udělám sebemenší chybu, nebo si nepořídím její peřinku, bude to mít strašné následky pro mimčo do konce života.. :-D

30.07.2020 5 z 5


Znám tě ze svých snů Znám tě ze svých snů Clélie Avit

Kniha se mi moc líbila. Přečetla jsem za jedno odpoledne. Byl z ní cítit smutek, ale i naděje a to mě nutilo číst až do poslední stránky bez toho, abych knihu odložila. Konec byl bohužel dost useknutý, klidně by mohla mít ještě o pár stránek více..

30.07.2020 5 z 5


Bez tebe napořád Bez tebe napořád Taylor Jenkins Reid

Od této autorky jsem přečetla všechny knihy. Její styl psaní mě uchvátil. Ani tato kniha mě nezklamala. Chytla mě od prvních stránek a četla se sama. Moc se mi líbilo střídání minulosti s přítomností a nemohla jsem přestat číst.

30.07.2020 5 z 5


Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Jedna z mých nejoblíbenějších knih, kterou už jsem četla několikrát a poslouchala i jako audioknihu a určitě ne naposledy. Hlavní hrdinku jsem si zamilovala. Autorka tak úžasně dokázala vystihnout a popsat její povahu a osobnost, že jsem měla pocit, že je skutečná a že jí opravdu znám. Proto se ke knize vracím, když se mi po ní zasteskne. Je to smutná kniha, ale jsou tam i veselé momenty, kde jsem se hodně nasmála. Eleanor je tak roztomile svá a podivná, že vám přiroste k srdci..

30.07.2020 5 z 5


Lykke - Tajemství nejšťastnějších lidí na světě Lykke - Tajemství nejšťastnějších lidí na světě Meik Wiking

Po přečtení knihy Hygge, která se mi moc líbila, bylo toto docela zklamání. Nemohla jsem se začíst. Vůbec z ní nesálala ta pohoda, jako ve výše zmiňované knize. Samé grafy, průzkumy apod.

30.07.2020 2 z 5


Sedm dopisů z lásky Sedm dopisů z lásky Sinéad Moriarty

Velmi smutná kniha. Těšila jsem se, až jí dočtu, protože byla opravdu hodně emotivní a bylo mi z ní smutno. Autorka krásně vystihla psychologii jednotlivých postav a jejich chování v této nesmírně složité životní situaci. Na můj vkus se tam akorát dost často opakovalo v jakém je Sarah stavu a bylo to popsané řekla bych až morbidně. Ale ke knize to asi patřilo, byla šokující.. Rozhodně na ní nikdy nezapomenu.

30.07.2020 5 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Tato kniha nebyla šálek mé kávy. Začala jsem ji číst, protože mám ráda tuto autorku a po přečtení Chirurga a knihy Vrány jsem byla zvědavá na její další díla. Jinak je ale kniha hezky zpracovaná, krásně popsaná atmosféra místa a charaktery lidí žijících na jedné vesnici.

21.07.2020 3 z 5


Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Tahle kniha byla utrpení od začátku do konce. Námět knihy mě hodně zaujal, ale zpracování bylo velmi nudné a nepodařilo se mi ani na chvíli začíst. Několikrát jsem jí odložila a četla něco jiného. Nakonec jsem dočetla a byla jsem opravdu šťastná, když jsem se dostala na konec. Autor neustále dokola opakuje podmínky za kterých je možné cestovat v čase, a kdo kde v kavárně sedí.
Bylo to nesmírně otravné. Kdyby se místo toho více soustředil na příběhy samotné, mohlo to dopadnout daleko lépe.

21.07.2020 odpad!


Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Knihu jsem četla jen kvůli čtenářské výzvě. Vůbec se mi do ní nechtělo a co se týče výzvy, nechala jsem jí až úplně naposledy. Řadí se k nejhorším, co jsem kdy četla. Literární úroveň hodnotit nebudu, protože kniha žádnou nemá. V dnešní době už může vydat knihu opravdu každý. Hlavní hrdinka mi byla neskutečně protivná. Čekala jsem, že se alespoň dozvím něco o práci letušky, ale autorka spíš popisuje, co kde nakoupila, co snědla, kde se opila a kde se vyzvracela. Snažila se být za každou cenu vtipná, ale bylo to neskutečně trapné. Vtip o koncentráku byl už maximálně přes čáru. Knihu jsem protrpěla. Autorka se prý chystá psát další knihy, těm už se obloukem vyhnu.

21.07.2020 odpad!


Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Mám moc ráda tuto spisovatelku. Její knihy mají vždy něco navíc, něco k zamyšlení... Umí krásně vylíčit psychologii postav, až máte pocit, že hlavní hrdiny knihy opravdu znáte. Tento příběh mi rval srdce a neumím si představit, co bych dělala, kdybych byla na místě hlavní hrdinky.

" Myslím si, že snad každý má nějaký okamžik, který mu rozděluje život na dvě části. Když se ohlédnete zpátky na časovou osu svého života, někde na ní najdete ostrý zářez - nějakou událost, která vás změnila a která změnila váš život víc, než kterákoli jiná. Okamžik, který vytvoří předtím a potom."

21.07.2020 5 z 5


Velitelovo děvče Velitelovo děvče Pam Jenoff

Docela mi trvalo, než jsem se začetla. Pak mě ale kniha začala hodně bavit a nemohla jsem přestat číst. Bohužel mě ale docela zklamal konec knihy, kde bylo už těžko uvěřitelné množství náhod najednou..

21.07.2020 4 z 5


Lidé, kteří mě znali Lidé, kteří mě znali Kim Hooper

Tahle kniha mě chytla, jako žádná už dlouho ne. Stránky ubíhaly až moc rychle. Hlavní hrdinku jsem si oblíbila a hodně jsem přemýšlela nad její nelehkou situací.

21.07.2020 5 z 5


Žádný sex, je úterý Žádný sex, je úterý Tracy Bloom

Knihu jsem začala číst jen kvůli čtenářské výzvě. Vůbec se mi do ní nechtělo, ale nakonec jsem byla hodně mile překvapena. Jen konec byl trochu přehnaný, jako z nějakého bláznivého amerického filmu, už jen chybělo, aby jim někdo zatleskal.

21.07.2020 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Tento žánr knih nečtu, ale vzhledem k tomu, že se o knize všude hodně hovoří a slyšela jsem jen kladné ohlasy, rozhodla jsem se, že jí dám šanci. Byla jsem překvapená, jak rychle vtáhla do děje a moc se mi líbila. Na knihu jsem myslela ještě dlouho po jejím dočtení.

21.07.2020 5 z 5


Mise Hygge Mise Hygge Caroline Franc

Od knihy jsem čekala trochu víc. Nemá žádný napínavý děj, ale občas má i milé pasáže, které pohladí po duši.

21.07.2020 2 z 5


Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Tuto knihu jsem četla jen kvůli výzvě a vůbec mě nezaujala. byla jsem opravdu ráda, že je tak krátká a mám čtení za sebou.

21.07.2020 1 z 5


Skrytá těla Skrytá těla Caroline Kepnes

Tento díl byl docela zklamáním, myslím, že kdyby autorka zkrátila knihu na třetinu, udělala by lépe. Joe a jeho neustálý vodopád slov mi začal neskutečně lézt na nervy a nejraději bych mu zakroutila krkem. Kniha měla nějaký děj až ke konci, na který jsem se celou dobu čtení opravdu těšila.

21.07.2020 2 z 5


Ty Ty Caroline Kepnes

Líbil se mi originální styl psaní. I přes to, že je Joe vlastně záporná postava, jsem najednou zjistila, že mu vlastně fandím.

21.07.2020 4 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Tak tohle mě opravdu dostalo! Mám moc ráda tuto autorku a tahle kniha byla dle mého názoru zatím nejlepší ze všech. Bohužel je to hodně smutné téma, které chytí za srdce. Z knihy sálá beznaděj, ale i zvláštní, těžko popsatelný poetický nádech.
Bylo mi Báry opravdu moc líto. Zrovna toto je sice smyšlený příběh, ale stejně jsem měla neovladatelnou chuť zasáhnout do děje a Báru jejím rodičům sebrat, obejmout ji a chránit jí, aby už jí nikdo nikdy neublížil.

19.06.2020 5 z 5