Sedm dopisů z lásky

Sedm dopisů z lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427623/bmid_sedm-dopisu-z-lasky-Ffg-427623.jpg 4 168 64

Každý rok na narozeniny své milované dcery Izzy píše Sarah dopis. Nyní je Izzy právě sedm let a Sarah zjišťuje, že je těhotná. Slibuje Izzy, že s příchodem bratříčka bude jejich rodina konečně kompletní. Když však Sarah o několik měsíců později zkolabuje, má Izzy pocit, že bezpečný život skončil. V sázce je všechno – život Sáry i nenarozeného bratříčka. Sáře dochází čas a rodina se musí rychle rozhodnout. Překonají Sářini nejbližší zármutek a hněv, aby mohli udělat to nejlepší rozhodnutí? Mohou si vzájemně odpustit?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Seven Letters , 2019


více info...

jirina3500
jirina3500
08.02.2024 3 z 5

Upřímně-knihu jsem nedočetla.Ne proto,že je špatná,ale proto,že jsem neměla sílu ji dočíst.Obklopuje nás tolik negativních věcí,že potřebujeme víc pozitivní energie.Bohužel i toto patří k životu.

patricia8137
patricia8137
20.01.2024 5 z 5

Kniha SEDEM LISTOV je mojim druhým stretnutím s autorkinou tvorbou.
Kapitoly sú prerozprávané z pohľadu všetkých zúčastnených postáv - hl. hrdinky Sarah, jej sestry Mie, manžela Adama, Miinej dcéry Riley, Miinho manžela Johnnyho a Adamovho brata Roba.
Vzťah Sarah s jej o 5 rokov staršou sestrou bol krásny. Neboli len sestry, ale aj najlepšie priateľky, aj napriek tomu, že mali protikladné povahy. Sarah je pokojná, trpezlivá, usmievavá a vždy pozitívne naladená. Mia je prchká, netrpezlivá, vážna a má rada všetko pod kontrolou.
Aj ostatné postavy som si zamilovala, stala som sa súčasťou Sarahinej rodiny a prežívala spolu s nimi aj radosti, ale hlavne ich trápenia, ktoré prežívali, keď Sarah upadla do bezvedomia.
Sarah nedostala v príbehu veľa priestoru, jej myšlienky, spomienky a charakter dopĺňali hlavne úryvky z jej denníka.
Na poslednej strane bol list od jej manžela Adama pre ich dcéru Izzy, ktorý bol tak krásny a dojemný, že mi vynahradil ten pocit sklamania, keď som si nemohla prečítať 7 listov (spomínaných v názve knihy) od Sarah, na ktoré som čakala až do poslednej chvíle.
Autorka nám opäť ponúkla emocionálne silný príbeh o živote. Niekedy je rozprávkový, ale vie byť aj nemilosrdný. Pri čítaní si uvedomíte, na čom v živote naozaj záleží. 
Ako môže rodina prežiť bez svojho srdca? Jediné, čo musíte urobiť, je pustiť sa do tohto dojemného príbehu, odporúčam mať po ruke vreckovky, budete ich potrebovať.


monika0181
monika0181
20.11.2023 5 z 5

Neskutečná kniha plná emocí. Láska, krutost, pochopení, lítost, bolest vše psáno s takovou lehkostí a plynulostí a hlavně úctou. Příběh nám nastavuje zrcadlo, jaký je život nelítostný. Jaká rozhodnutí nás čekají. Co s námi dělá naděje i beznaděj, jak pomáhá láska, rodina, podpora. Kniha si jistě zaslouží přečíst a doporučuji to. Uvědomíme si, jak živost, štěstí, láska mohou být pomíjivé a jak leckdy lpíme na naprosto nepodstatných věcech. I já mám radši knihy s dobrým koncem, ale tady musím jistě říct, že tato kniha si zaslouží být čtena a měla by nás donutit vážit si maličkostí, které v životě máme. Jistě má příběh i drobné chyby, ale ani život není bez chyb, tak na ně upozorňovat nebudu, protože víc ctím sílu příběhu. Myslím, že kniha zůstane dlouho v mých myšlenkách.

Mišule_11
Mišule_11
31.03.2023 4 z 5

Mé první setkání s autorkou a panečku, to byl tedy příběh! Nic takového nemůže být vůbec ani snad možné..
Je pravdou, že i přes silný příběh, se mi zdálo, že se občas zasekl na tom stejném místě se stejným problémem..nakonec, ale přece všechno prožívali všichni se všemi a dokonale to k sobě ladilo.
Šíleně se mnou cloumaly emoce! Střídala se zlost se šokem a nejvíc převládal smutek :(
Přála jsem Sáře krásný život, s tím vším, co si přála mít! Kéž by se jí to jen splnilo..! :)

Hakl54
Hakl54
20.02.2023 3 z 5

Moc smutné čtení, ale příliš rozvláčné a opakující se pasáže.
Někdy méně znamená více.

KatkaHutyrová
KatkaHutyrová
02.01.2023 5 z 5

Moje druhé setkání s autorkou - a opět nezapomenutelné. Ale očekávala jsem, že tahle kniha bude úžasná.
Neuvěřitelně silný příběh, který je plný emocí a rozporuplných pocitů. Tahle knížka není ani zdaleka taková, jak se na první pohled tváří. Anotace toho záměrně prozrazuje velmi málo.
Tohle je kniha o životě - o tom, jaký opravdu je. Krásný. Ale také krutý a nelítostný.
Kniha pro všechny, kteří si z nějakého důvodu potřebují připomenout, na čem v životě opravdu záleží.
Knížka je velice inspirativní. Všechno je pomíjivé a nikdo nemá času nazbyt. Mládí nic nezaručuje.
Smutné téma, které ovšem podané neuvěřitelně čtivě a citlivě. Při čtení jsem několikrát plakala.

Holly.W
Holly.W
13.12.2022 4 z 5

Silná, dojemná, srdceryvná kniha. Kniha o velkém, nekonečně těžkém rozhodnutí – co je správné pro jednoho člena rodiny, nemusí být správné pro druhého. Kniha o síle a soudržnosti rodiny, o lásce ke svým blízkým. Líbilo se mi, že ač je ústředním bodem tragédie, tak sledujeme i osudy ostatních členů rodiny, jejich životy jdou dál a oni musí pokračovat. Všechny jsem si je oblíbila a trpěla s nimi. Tato kniha čtenáře také přiměje se zamyslet nad tím, že nic není samozřejmé. Člověk by si měl vážit svého života, toho, že je zdravý, měl by svým milovaným říkat, jak je má rád. Protože stačí vteřina a všechno může být jinak. Jediné, co bych vytkla, že ke konci toho bylo už moc. Už se to moc vleklo a opakovalo. Kniha si zasloužila méně stran, rychlejší ukončení. Nicméně ve mně zanechala hluboký dojem a určitě si přečtu i další dílko od této autorky.

ivanaci
ivanaci
02.06.2022

Moc smutné, neměla jsem sílu dočíst

Ivanule
Ivanule
06.05.2022 5 z 5

Tak tato kniha a tento příběh od autorky mě opět dostal!! Krásný i když opravdu smutný příběh ze života

dana8437
dana8437
21.02.2022 5 z 5

Opět krásný, ale smutný a dojemný příběh z pera této autorky, která to fakt umí! Zase a znovu jsem si pobrečela u této knížky. I přestože knihy této spisovatelky jsou smutné, tak doufám, že opět něco vyjde, protože i přes smutek je v knize vždy plno lásky, citu a neuvěřitelné síly rodiny a přátelství!

Jirinamac
Jirinamac
12.12.2021 5 z 5

Úžasná rodina. Ztráta nejbližších je vždycky bolestivá a nenahraditelná, navíc, když jde o mladého člověka, ale tady to určitě zmírní, že členové této rodiny budou mít vzájemnou oporu. Kéž by to tak fungovalo všude, že rodina se dokáže podržet.

eva3992
eva3992
07.12.2021 3 z 5

Sarah má v životě vše, co chtěla. Milujícího manžela, krásnou dcerku Izzy a teď je konečně těhotná. Vše je v pořádku ale jen do té doby, než Sarah zkolabuje. Izzy má pocit, že vše, na čem záleželo je pryč. A ohledně Sarah i nenarozeného miminka je budoucnost nejasná. Dokáže se při neštěstí celá rodina stmelit a všechno si odpustit?

Od autorky jsem četla knihu Dobrá matka, ze které jsem byla neskutečně nadšená, a proto jsem měla tentokrát opravdu vysoká očekávání. A to byl možná můj problém, protože tato kniha si mě nezískala.

Kniha je psána čtivě, jednoduše a přehledně, ale… Celá první třetina je jen o tom, že se seznamujeme s rodinou a se spoustou dalších lidí. Mnoho dalších kapitol je o patnáctileté Riley, která řeší svůj milostný život, a to mi taky úplně nesedělo. Samotná zápletka byla zajímavá, smutná a dojemná. Můj pocit z toho však kazil manžel Sarah, který mi celou dobu lezl neskutečně na nervy. Čekala jsem také více informací o napsaných dopisech, ty tam byly opravdu jen okrajově.

Díky tomu všemu jsem si knihu neužila stejně jako tu předchozí a myslím, že na ni brzy zapomenu. Na autorku však rozhodně nezanevřu a pokud ji u nás vyjde další kniha, ráda si ji přečtu.

3,5*/5*

nicole1990
nicole1990
31.08.2021 5 z 5

Hrozně smutný příběh jedné rodiny nejhorší,co se může stát . U knížky jsem si hodně pobrečela. Tahle knížka ve mě dlouho zůstane. Važme si toho,co máme jelikož nikdy nevíme,co se může stát.

Bibi23
Bibi23
13.08.2021 5 z 5

Nádherný, dojemný a velmi silný příběh, při jehož čtení jsem se po delší době neubránila slzám.

Ophelie
Ophelie
03.08.2021 5 z 5

Tedy! To byl opravdu hodně emocionálně nabitý příběh, smutný, ale zároveň i krásný. Je o veliké ztrátě a bolesti, ale i o neutuchající lásce. Kdybych mohla, dala bych hvězdiček i více. Tato kniha ve mně ještě dlouho zůstane. Připomíná nám, jak nic v životě není nikdy jisté a samozřejmé a jak je každý den prožitý po boku našich nejbližších a milovaných lidí ten největší dar… Rozhodně doporučuji vzít si ke čtení kapesníčky (tolik jsem u knihy už dlouhou dobu neplakala).

JJJ007
JJJ007
04.07.2021 5 z 5

Velmi silný příběh. Prý podle skutečné události. Tuto knihu si budu velmi dlouho pamatovat.

jasmína
jasmína
30.04.2021 5 z 5

Tak krásná kniha, u které jsem opět potřebovala papírové kapesníčky, jako u předchozí knihy Dobrá matka.

Pechule
Pechule
30.04.2021 5 z 5

Čtivé a tak smutné, po dlouhé době jsem u knihy brečela.

Jurajovamaka
Jurajovamaka
06.04.2021 5 z 5

Krásny príbeh, ktorý trhá ❤...je o rodine, ktorá príde nečakane o maminku, dievčatko má len 7.rokov. Je smutné a utrápené. Žene odumrie mozog, hoci telo nevyzerá mŕtve, nastáva mozgová smrť. Maminka dievčatka navyše čaká pod srdiečkom ďalšie dieťatko, vytúženého chlapčeka. Jej manžel nechce o syna príjsť a tak ženu aj napriek mozgovej smrti udržiavajú na prístrojoch...je z nej živá mŕtvola, ktorá hnyje a zapácha...nedokáže sa s ňou rozlúčiť, dopriať jej dôstojný odpočinok. Túži mať aspoň syna a to za každú cenu...celá rodina trpí...
Ale viac už neprezradím, začítajte sa...
V živote som prečítala už veľa kníh, ale ani pri jednej mi nebolo tak smutno... :-( keď si človek predstaví, žeby sa to stalo jemu...vážme si čo máme...
Knižku ODPORÚČAM ale len pre silné povahy ❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

zimolka
zimolka
15.03.2021 4 z 5

Velmi dojemný ,smutný příběh.Na to ,že se mě málokdy stane,tady jsem se slzám neubránila.

Štítky knihy

pro ženy rodina rodiče a děti

Autorovy další knížky

Sinéad Moriarty
irská, 1971
2020  89%Sedm dopisů z lásky
2019  91%Dobrá matka

Kniha Sedm dopisů z lásky je v

Právě čtených3x
Přečtených221x
Čtenářské výzvě31x
Doporučených18x
Knihotéce164x
Chystám se číst165x
Chci si koupit35x
dalších seznamech1x