IrennCasman IrennCasman komentáře u knih

☰ menu

Tiché vody Tiché vody Brittainy C. Cherry

A moje srdce je zase na nějakou chvíli plné až po okraj. Musím říci, že tato spisovatelka to fakt umí. Vždycky se ve mně strhne hotová bouře pocitů. Prožívám každičké slovo. Nemám slov. Jsem dojatá, cítím smutek, bolest, lásku i štěstí hlavních hrdinů. Jsem naplněná! Moc doporučuji.

08.11.2022 5 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Já absolutně nemám slov. Jo, přesně tak moc úžasná pro mě kniha byla. Vždycky jsem ujížděla na filmech o krasobruslení. Viděla jsem snad všechny, které existují. A tahle kniha? To je láska. Absolutní. Nemohla jsem se vůbec odtrhnout. Hlavní postavy mi skvěle seděly. A ten sarkasmus a neustálé slovní přestřelky. To bylo tak moc boží. Prosím, více takových knih!

29.06.2022 5 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

U této série mám úplně nostalgickou náladu. S bušícím srdcem vzpomínám na všechny mé milované knihy od Sarah Maasové. Svým způsobem mám pocit, jako kdybych četla další její novinku. Tato kniha mi opravdu sedla. Naprosto jsem si ji zamilovala. Bavily mě hlavní postavy, prostředí, prostě všechno. Určitě ji nečtu naposledy.

27.06.2022 5 z 5


Nightingale Way Nightingale Way Samantha Young

Omlouvám se, ale po posledním díle už to prostě musím napsat. To nikomu z vás nevadí celé to zaobalené klišé? Upřímně bych očekávala větší propracovanost erotických scén. Nikdo z nás to přeci nedělá stejně jako ten druhý. A proto se mi opravdu nečte dobře, když sexuální scény probíhají ve všech dílech úplně stejně. Co takhle se nad tím více zamyslet, aby to působilo mnohem věrohodněji a ne tolik lacině. Chápu, že tohle není bůh ví jak hodnotné literární dílo, ale pouze oddychová četba, ale i přesto by si mohla zachovat jistou úroveň. Tímto samozřejmě nechci knihu nějak významně hanit. Sama jsem ji jako matka na mateřské dovolené přelouskala během dvou odpoledních spánků své dcery. Za mě dějově asi nejzajímavější díl z celé série.

09.02.2022 4 z 5


Struny lásky Struny lásky Samantha Young

Naprosto úžasná! Příběh ,,zpěvačky" mě dostal. Nedokázala jsem přestat číst, a když jsem nečetla, tak jsem nedokázala na knihu nemyslet. Těšila jsem se, až se budu moci do příběhu zase ponořit. Sympatické hlavní postavy, příběh s ,,vyšším smyslem", romantika tak akorát, bezva erotické scény, texty písní. Tisíckrát doporučuji!

09.06.2020 5 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Dlouho jsem této knize odolávala, nakonec však marně. A teď po přečtení se v duchu kárám za to, proč jsem si ji proboha nepřečetla už dávno. Nezávislá hrdinka. Tajemný knihovník. Londýnská knihovna. Správná dávka sarkasmu. Ach bože, jdou na mne mrákoty. Úžasné prostředí, ve kterém se děj odehrává. Úžasní hlavní hrdinové, se kterými nemáte šanci se nudit. Tahle kniha měla všechno, co na knihách miluji. Jednoduše si mě získala a už mě nepustila. Doporučuji všemi deseti :)

01.05.2020 5 z 5


My My Elle Kennedy

Naprosto boží!!! Tohle byla má první "gay eroťárna" a fakt stála za to. Cítím u této knihy přesně to, co cítím u všech knih, které si získají mé srdce už navždy. První díl byl skvělý a druhý nebyl výjimka. Detailně popisované sexuální scény mám v oblibě, a tudíž jsem s tím neměla jediný problém. Oba díly určitě vřele doporučuji, protože myslím, že Jamieho a Wese si nejde nezamilovat.

08.04.2020 5 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Pořád nemohu uvěřit, že už je konec. Série Skleněný trůn mi přirostla k srdci a stala se navždy jeho součástí. Knihy od Sarah pro mě tolik znamenají. Ano, z literárního hlediska sice nejde o neskonale hodnotná díla, ale o to tady nakonec nejde. Jde o to, co v nás čtenářích Maasová dokáže probudit. Všechny ty emoce. Emoce, díky kterým se cítíte být opravdu naživu. Jak napsala v komentáři uživatelka Veeria: Je to LÁSKA na celý život.
Z počátku jsem si říkala, panebože, skoro tisíc stran. Ale když jsem knihu začala číst, nemohla jsem se odtrhnout. Chvíli co chvíli mě přepadaly plačtivé záchvaty a já si přála, aby to nikdy neskončilo. Nechtěla jsem se dostat k poslední stránce. Chtěla jsem žít s Aelin a její tlupou.
Co ale musím vytknout je, že 3/4 knihy bylo jen o připravování se na závěrečnou bitvu. A potom přišel rychlý a šťastný konec. Já sama bych uvítala delší rozuzlení vzájemných vztahů. A šťastný konec? Ten mi vůbec nevadí. Myslím, že bych jen tak nerozdýchala, kdyby nějaká z hlavních postav přišla o život. Asi je to klišé, ale mám ráda šťastné konce. Jsem ráda, že všechno dopadlo tak, jak to dopadlo, i když to bylo každému jasné už od začátku. Jsem vděčná za to, že jsem si mohla přečíst celý příběh o Nositelce ohně a jejích blízkých. Navždy zůstanou v mém srdci.

02.11.2019 5 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Německá autorka? První překvapení. Kniha, která se zapsala do seznamu mých nejoblíbenějších? Druhé překvapení. Jakmile jsem se dala do čtení, nemohla jsem se odtrhnout. Obracela jsem jednu stránku za druhou a prožívala každé slovo. Kniha měla opravdu spád, ani nachvíli jsem se nenudila. Hlavní postavy mi byly sympatické a nejednou jsem se musela nahlas zasmát nad jejich slovní přestřelkou. Nicméně, je to takové oddechové a nenásilné čtivo, což jsem velice potřebovala. Někdy je prostě bezva vypnout a přestat myslet. A tato kniha je pro "vypnutí" jako dělaná. Moc a moc doporučuji!

23.07.2019 5 z 5


Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Hlavní temperamentní hrdinka. Hlavní charismatický hrdina. Láska. Drama. Krátký pohled do života hlavních postav z předešlé série. Tajemno. Co víc si může čtenář přát? Jsem naprosto spokojená. Kazi a Jase jsem si hned zamilovala. Jejich výměny názorů mě velice bavily. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Vyvolala ve mně změť pocitů. A když byl konec, nemohla jsem tomu uvěřit. Tolik jsem si přála, aby příběh Kazi a Jase nikdy neskončil.

28.05.2019 5 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Další "hooverovka", která mi vyrazila dech. Vlastně to všechno ještě pořád rozdýchávám. Možná už je to trapné, ale já fakt netuším, co bych měla říci. Slova mi došla. Každá další kniha od Colleen ve mně vyvolává větší a větší závislost. Charaktery postav byly naprosto úžasné. Sexuální scény podle mého přidaly na zajímavosti. A ten příběh? Panebože. Krása. No co vám budu povídat, hned po přečtení jsem muži vymluvila díru do hlavy. Měla jsem v sobě tolik emocí a zážitků, které jsem musela zpracovat. Za sebe určitě tuto knihu doporučuji všemi deseti.

18.02.2019 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Já nemám slov. Jsem ohromená. Jestli jsem si doteď myslela, že už mě žádná další kniha nerozhodí, tak jsem se velice mýlila. Protože tohle je ona. Kniha, která mě ve vteřině odzbrojila. Tohle je přesně ta kniha, která má smysl, vyšší smysl. Nese v sobě tolik pravdy, syrovosti a nakonec i poselství nám všem ženám.

11.01.2019 5 z 5


Odpuštění Odpuštění Lauren Kate

Nemohu si pomoci, ale opravdu mi trvalo, než jsem se do knihy vpravila. Můj dojem je takový, že kniha sice nenadchne, ale rozhodně nezklame. Je to spíše takové oddychové čtení. Nic moc akce, žádné složitosti, které by čtenáře nutily zavařit si mozkové závity. Možná už začínám být na tyto "teenagerovské romanťárny" stará. Avšak, abych knihu úplně tak neshazovala, musím říci, že se mi moc líbila vzdorovitá osobnost Lilith. Její texty měly něco do sebe, přesně takové čas od času píšu i já. Zato Cam mi přišel jako nějaký poslušný pejsek, který jen věčně utíká za svou paničkou. Za mě osobně mi těch 272 stránek úplně stačilo a myslím, že už se k této knize znovu nevrátím. I přesto ji vřele doporučuji všem, které nadchla andělská série a love story o Danielovi a Luce.

10.12.2018 3 z 5


Hřích první noci Hřích první noci Jana Pronská

Smutný příběh dvou milenců, které osud zkouší. Nemohu si pomoci, ale trochu mi to připomínalo Popelku. Smrt otce dívenky, zlá macecha, rozmazlená dcera, psychicky týraná "Popelka". Každý však dostal, co si zasloužil. Mám ráda spravedlivé konce. Jen škoda, že měl tento román tak málo stran. Myslím, že některé okamžiky v životech hlavních hrdinů, by stálo za to rozvést trochu více. Jinak musím knihu hodnotit velice kladně. Určitě stojí za přečtení.

12.10.2018 5 z 5


Dohoda s ďáblem Dohoda s ďáblem Simona Ahrnstedt

Neskutečná kniha! Miluji historické romány Simony Ahrnstedtové. Je pravda, že začátek byl takový zmatený, trochu mi trvalo se do knihy vpravit, ale když se tak stalo, strhla se ve mně bouře pocitů. Měla jsem zlost jak na Beatrice tak na Setha. Avšak už od začátku bylo jistě všem jasné, že tihle dva prostě musí být za každou cenu spolu. Protože kdyby tomu tak nebylo, jejich životy by se proměnily v dlouhá léta utrpení. A i přesto, že tento román nebyl ničím výjimečný, mé srdce si okamžitě získal.

12.10.2018 5 z 5


Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany Marissa Meyer

Musím se přiznat, že zpočátku se mi do knihy vůbec nechtělo. Měla jsem z ní trochu strach, ale teď vím, že jsem se neměla čeho bát. Moc se mi líbil příběh Levany, psychopatky, vražedkyně a královny, přesně v tomto pořadí. Popravdě to vůbec nebylo špatné. Velice mě zajímal důvod, proč je Levana taková zahořklá "čůza". A teď už to vím, takže má zvědavost byla uspokojena...

24.08.2018 4 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Tento komentář obsahuje SPOILERY. Musím říci, že kniha se četla sama. Jedna stránka míjela druhou a já nedokázala odvrátit zrak. Chaol mě velice zajímal a to, že skončil s Yrene, což mě vůbec nepřekvapilo, je bezva. Hrdinky Maasové mají pro mě prostě něco do sebe. Avšak musím říci, že příběh Nesryn a prince mě zpočátku naprosto nudil. Jejich vzájemnou přitažlivost jsem téměř nepostřehla, kdežto u Yrene a Chaola byla jasně znatelná již od začátku. Jenomže já tohle musím Maasové odpustit, prostě musím...

26.06.2018 5 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Svým komentářem si dovolím v krátkosti zareagovat na poslední komentář od jistého "Mufurufuse". Nemyslím si, že by bylo něco špatného na tom, že autorka "lehce" detailněji popisuje milostný akt. A pokud to je pro někoho hranice, kterou mu není příjemné překročit, tak ať knihu jednoduše nečte nebo jednotlivé části přeskočí. Musím říci, že přesně na takové části jsem se celou dobu těšila. Vždyť mezi Dorianem a Manon, Lorcanem a Elide, Aedionem a Lysandrou a samozřejmě i mezi Aelin a Jeřábem, bylo cítit nepopiratelné sexuální napětí. A upřímně by mě příběhy ostatních dvojic možná v této chvíli zajímaly daleko víc, než uvězněná Aelin a zoufalý Jeřáb. Věřím, že tato kniha určitě nesedne každému. Řekla bych, že občas je to spíše takové "holčičí" čtení, avšak tím se nechci nikoho dotknout. Já tento žánr miluji. A o to víc miluji styl psaní Maasové. Už se nemohu dočkat dalšího dílu...

13.06.2018 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Pokaždé, když čtu takovou úžasnou knihu, jako je tato, přestávám vnímat realitu, svět okolo mě najednou jakoby se vytratil někam do dáli. Na čtení knih miluji právě to, že se člověk může nachvíli odprostit od svého vlastního života a "žít" nachvíli život někoho jiného, fitktivního.
Naprosto zbožňuji styl psaní Maasové. Už jen proto, že jejími hlavními hrdinkami jsou feministky, které se cítí neohroženě a většinu času si myslí, že zvládnou všechno sami, bez pomoci mužů. Hrdinky, které bojují za svá práva a za svobodu druhých. Většinu času cítím se Celaenou a Feyre jakési souznění. Jejich humor a drzý jazyk nemá příliš daleko od toho mého.
Krvavé ostří jsem četla až jako poslední, ale mám pocit, že s každou další knihou od Maasové si ji zamilovávám víc a víc. Musím říci, že na její knihy jen tak něco nemá...

11.06.2018 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Dechberoucí krása ... Nevím, co jiného napsat. Maasová je prostě mistryní ve svém oboru. Její knihy si člověk nemůže nezamilovat. Jakmile přečtete pár stran, kniha vás vtáhne do sebe a do konce už vás nepustí. A na konci budete prosit, aby ještě nekončila.

28.11.2017 5 z 5