Tiché vody

Tiché vody https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496445/bmid_tiche-vody-psz-496445.jpg 5 243 60

Elements série

< 3. díl >

Okamžiky. Naše životy jsou sbírkou okamžiků. Některé jsou bolestné a plné prožitého utrpení. Jiné jsou naplněny novou nadějí a příslibem lepších zítřků. Zažila jsem ve svém životě mnoho okamžiků, které pro mě byly výzvou a navždy mě změnily, okamžiky, které mě vyděsily a převálcovaly. Nicméně, u těch největších – nejsrdceryvnějších a nejúchvatnějších – byl vždycky on. Bylo mi deset, když jsem přišla o hlas. Byla jsem o něj oloupena, a jediný, kdo dokázal naslouchat mému mlčení, byl Brooks Griffin. Byl světlem mých temných dnů a příslibem zítřka, dokud si i jeho nenašla hrozná tragédie. Tragédie, která ho nakonec málem utopila v moři vzpomínek. Toto je příběh chlapce a dívky, kteří se milovali navzájem, ale neměli rádi sami sebe. Příběh o životě a smrti. O lásce a nesplněných slibech. O okamžicích.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Silent Waters , 2016


více info...

Přidat komentář

Ála1968
04.04.2024 5 z 5

Předchozí díly byly podle mě lepší, takové hodně emoční a uvěřitelné,tady byly takové různé neuvěřitelné situace,ale přesto myslím, že to byl skvělý příběh

Janulkaxxx
01.12.2023 3 z 5

Tahle kniha mi prisla slabsi. Dej byl samozrejme stejne silny jako ostatni ze serie, ale prislo mi, ze se to dlouho tahlo.


Lucie.285
05.11.2023 5 z 5

Neuvěřitelně silný příběh. Už se mi dlouho nestalo, abych si u knihy pobrečela. Máme zde Maggie, která si jako dítě prošla neuvěřitelnou věcí a roky jí pronásledují noční můry, ale především přestane mluvit. Po celou dobu je jí oporou kamarád jejího nevlastního bratra Brooks, kterého odjakživa miluje. Máme tu neskutečně silnou ústřední dvojici, kteří jsou si jeden druhému oporou ve všem, co se jim děje. A když potřebuje pomoci Brooks, tak Maggie neváhá. Máme tu téma: trauma, dětská láska, kamarád bratra, hudební scéna. Opravdu krásný a dojemný příběh.

Etule
22.09.2023 5 z 5

(SPOILER) "Milovat někoho neznamenalo, že ho budete milovat jen během prosluněných dní. Znamenalo to, že budete stát po jeho boku i během zamračených nocí."

Kniha, co Vás vezme za srdce. Kvůli téhle knize, jsem začala celou sérii číst, ale jaksi jsem přeskočila druhý díl, protože jsem si mohla půjčit tenhle.
Každá ženská by měla mít svého Brookse. Chápavý a laskavý chlap, který si nakonec taky zažije svoje, ale přesto se z toho dokáže dostat. Stejně jako on byl pro Maggie, když ho potřebovala, tak nakonec byla i ona pro něj oporou. A jak knihou často zaznívalo - každý má svůj hlas a zaslouží si ho najít.
Sice mi zpočátku přišla Maggiina reakce po letech už značně přehnaná, ale na druhou stranu - nic takového jsem nezažila a kdo ví, jak bych se v její situaci zachovala. Navíc byla ještě dítě, když se to všechno stalo a asi v té fázi tak trochu "zamrzla". A měla jediné štěstí, že dokázala své obavy překonat, když to bylo opravdu důležité. :-)
Jediné, co mě ale vážně rozčilovalo a trochu rušilo při čtení, bylo jak ji říkal Magnete. Nevím jak v originále, možná to tak nevyznělo, ale česky mě to vyloženě iritovalo.

sabinaK
21.09.2023 5 z 5

Já vlastně ani nevím, co napsat. Bylo to smutné a zároveň strašně krásné. Není úplně příjemné brečet v autobuse, ale stalo se. Několikrát

Books_by_Dee
17.09.2023 5 z 5

IG: @books_by_dee

Jak jsem si se zpletla, když jsem si myslela, že první knížku série nic nepřekoná. Tiché vody mě naprosto převálcovaly a moje srdce mě bolí ještě teď, při psaní recenze.

V téhle knížce sledujeme příběh Brookse a Maggie, a to dokonce od jejich dětství. Maggie totiž v dětství zažívá traumatickou událost, po které přichází o hlas a nedokáže ani opustit stěny jejich domu. Brooks byl pro ni vždycky skvělým kamarádem, a to že tu pro ni vždy bude ji slibuje až na věky věků. Jejich přátelství se mění v lásku, ale jejich milostný příběh rozhodně nemá na růžích ustláno. Brooks totiž sám prožije tragédii. A je na nich, jestli se nechají smést vlnou osudu nebo budou bojovat proti proudu!

Tenhle příběh byl prozatím nejsilnější ze série, celé čtení jsem byla v očekávání a sledovala jsem příběh až skoro přes prsty. Bylo to temnější a autorka mě dokázala do příběhu, že jsem měla pocit, že vím, co cítí jednotlivé postavy a chtěla jsem na ně křičet, když mě naštvaly, smát se, když řekly něco vtipného, ale hlavně jsem s nimi chtěla brečet. Tahle knížka je neuvěřitelně silná, stejně tak jako hlavní postava Maggie. To, co si prožila, by si neměla prožít žádná holčička, která v té době má jediný sen, a to si vzít si nejlepšího kamaráda jejího bratra a běda, jestli si vezme tu hnědou kravatu, namísto té fialové, kterou chce ona. Nemůžeme se tedy absolutně divit, že se po takové události uzavřela do svého světa a ztratila hlas.

Celá série je naprosto dokonalá a já jsem ráda, že jsem dala do čtení.

Silvisek
16.09.2023

Uzasna kniha. Velmi napinave a obcas dojemne. Konec jsem az uronila slzu dojetim. Pribeh se mi moc libil jako ostatni. Tesim se na dalsi.

Martule44
03.09.2023 5 z 5

".....Takže, tahle kniha byla napsána pro mě, ale nejen pro mě. Je pro všechny Maggie May tohoto světa, které se občas cítí tak ztracené a osamělé. Je pro všechny, kteří se cítí neviditelní. Je pro ty, kteří mají v noci ve svých temných ložnicích záchvaty paniky. Je pro ty, kteří se ubrečí do spánku, a když se druhý den ráno vzbudí, pořád mají na polštáři skvrny od slz. Tato kniha je pro vás. Tato kniha je vaše kotva. Tato kniha je důkazem, že i vy najdete svůj hlas. Jste hodni lásky, úspěchu a svých splněných snů. A nikdy nepřestávejte mluvit, ani když se vám začne třást hlas, ano? Nikdy to sami se sebou nevzdávejte. Jste důležití, jste milovaní a na vašem krásném hlase vždycky záleží..."

hlentilka
26.07.2023 5 z 5

Svět se točí dál díky tlukotu tvého srdce.

Kristy.Seb
21.07.2023 4 z 5

Skvělý vztah se zakládá na dvou hlavních věcech: člověk musí mít rád podobnosti, prostě všechno, co mají ti dva společného, a pak taky musí respektovat to, v čem se ten druhý liší.

Pravá láska znamenala, že se člověk dokázal zasmát svým chybám. Pravá láska znamenala, e jste si šeptali tajemství. Pravá láska znamenala, že člověk nikdy nemusel tančit sám.

Svět se točí dál díky tlukotu tvého srdce.

Ničemu nepomáhá přehrávat si události znovu a znovu ve své hlavě. Minulost nezměníš, budoucnost však můžeš utvářet právě teď.

Lidé se vždycky nějakou dobu dokázali přetvařovat, ale postupem času jejich masky pokaždé spadly.

Ti, kteří ve vás věří, i když neuvěříte sami v sebe, jsou těmi, jichž byste se měli držet.

K lásce neexistovaly žádné pokyny. Přicházela s nadějí. Neexistoval žádný seznam pravidel, jimiž byste se měli řídit, abyste všechno udělali správně. Nemohli jste dostat instrukce k pravé lásce. Taková láska se jednoduše tiše objevila a vy jste se mohli jen modlit, aby vám nevyklouzla.

Člověk se v knížkách neschovává před světem, ale naopak objevuje úplně nový svět.

Někdy jsme sami sobě tím nejhorším nepřítelem. Člověk se musí naučit mít pod kontrolou svoje vlastní myšlenky. Musíme být schopní rozlišit, jaké lži nám náš vlastní mozek občas našeptává. jinak nám hrozí, že se staneme otroky v okovech, které jsme si sami připevnily na kotníky.

Když je vám po někom smutno, nikdy to nepřestane, jenom si na to postupem času zvyknete. Člověk se naučí žít s bolestnou touhou v srdci.

Nezáleží na tom, co o tobě říkají ostatní. Záleží jenom na tom, co si o sobě myslíš ty sama.

Milovat někoho neznamenalo, že ho budete milovat jen během prosluněných dní. Znamenalo to, že budete stát po jeho boku i během zamračených nocí.

Někdy byl déšť příjemnější než slunce. Někdy byla bolest důležitější než hojení. A někdy byly kousky skládačky krásnější, když byly rozptýleny.

Další zajímavý příběh, ale... takový protahování a skoro o ničem. A pak najednou bum.

adela2230
19.07.2023 4 z 5

Zajímavý příběh, velmi dobře se čte. Trochu jsem doufala ve větší rozjetí příběhu, ale i tak dobrý příběh.

wielka
12.07.2023 5 z 5

Tak toto bola sila. Na zaciatku, kym boli postavy male deti, ma to az tak nenadchlo, ale od "tej" udalosti som knizku nemohla odlozit. Precitene, napinave, prekvapujuce. Velmi vydarena knizka.

Verresa
09.06.2023 5 z 5

Abych byla upřímná, myslela jsem si, že to bude nejslabší díl. Pak se to rozjelo takovým způsobem, že jsem nechápala co se děje. Hodně silné a děsivé čtení, protože když do toho vstoupíte a cítíte to, co prožívali oni, začnete se bát. Nedivím se, že jí to tak traumatizovalo. Knihu nešlo odložit, oba prožili svou bolet, ale navzájem si dokázali pomoct, žít dál. Miluju tuhle autorku, která jako jedna z mála mě vtáhne do knihy plné všemožných pocitů a můžu je prožívat s nimi.

Miska9884
24.05.2023 5 z 5

Tuhle jsem zhltla jedním dechem. To byla velmi krásná kniha. Autorka to fakt moc dobře umí. Moc pěkná. Ze série za mě nejlepší.

Pája699
23.05.2023 5 z 5

Kniha plná emocí, které se střídají jak na běžícím pásu. V jedné větě se smějete a ve druhé vám to rve srdce. Příběh smutný, ale strašně čtivý a návykový, nelze se odtrhnout :-)
Ale musím i souhlasit i s názorem, že rodiče Maggie její problém moc neřešili, aspoň z mého pohledu. I ona sama Maggie nikomu nic nenaznačila, nenapsala, celé ty dlouhé roky mlčela a dusila to v sobě....to mi rozum moc nepobíral :-) ale to je jenom můj osobní problém....a pak z ničeho nic po x letech takový zvrat

Jinak příběh řadím mezi ty povedené..Brooks.....to je asi chlap, o kterém s ní skoro každá žena :-D Jsem moc ráda, že jim to přátelství, které přerostlo v lásku a životního partnera vydrželo. Nedali se, bojovali a vyhráli..

... máš se dnes dobře, Maggie May?...

...."Svět se točí dál díky tlukotu tvého srdce."

Terka18
10.05.2023 4 z 5

Příběh byl hodně zajímavý a čtivý i ze života. Protože něco takového se může stát i mimo stránky knih. Ale bohužel mě příběh nechytil tak jak by měl a jak jsem doufala. Byli to moc natahované a zdlouhavé. Kniha mohla být o čtvrtinu kratší a nic by se nastalo.

nina3905
30.04.2023 5 z 5

Krásny príbeh o láske, porozumení a snahe vidieť a počuť druhého človeka. Jednoznačne emóciami nedupaný príbeh.

Petra38
28.04.2023 5 z 5

Díl od dílu lepší a lepší. Moc poutavý příběh, vytáhl mě do sebe tak,že mi bylo líto, že je konec. Oba hlavní hrdiny jsem si snadno oblíbila a bylo to jako bych je vážně znala. Nejsem si jistá, jak bych se já zachovala jako matka v téhle situaci, dcera má ocividne velký problem,nechala bych to tak? Kdo ví,ať odpoví ,že...

Věta od otce pro dceru ,kdy se ,,svět točí dal díky tlukotu tvého srdce,, mně vážně dojala. Celkově tam byli okamžiky, kdy jsem slzy neudržela a za takové silné příběhy jsem vděčná.
Za přečtení rozhodně stojí!

princesse
28.04.2023 3 z 5

Čtivost opět za 1, bezesporu. Reálnost příběhu už za mě na 1 není. Nemyslím si, že ve skutečném světě by se příběh odehrál právě tak. Určitě by se zkrátka řešilo co se stalo a ne že by se zkrátka nechalo dítě žít vlastním životem, bez pátrání po tom co se jak seběhlo, proč přestane kdokoliv a zvláště malé dítě, mluvit a vycházet z domu. To je přece věc, která se nenechá jen tak. Takže za mě čtivé až na půdu, ale nemyslím si, že by to probíhalo právě takto ... I když, co si budeme povídat, příběh se odehrává za velkou louží a tam se dějí věci! A opravdu se někdy i zcela bizarně řeší.

Knihožroutka23
23.04.2023 4 z 5

Tato kniha pro mě byla slabší oproti dvou předchozích z této série. I přes to knihu moc doporučuji.