IrenaMikerová IrenaMikerová komentáře u knih

☰ menu

Slzotvůrce Slzotvůrce Erin Doom

(SPOILER) Knihu jsem si přečetla, protože jsem se chtěla podívat na film, ale kniha je přece vždycky lepší. No musím říct, že tohle byl teda pořádný slowburn! Začala bych asi Rigelem…na postavu jako je on jsem strašně dlouho čekala. Dokonalý temný anděl. Autorka se vážně překonala když psala jeho postavu. Ze začátku jsem si říkala, že Nika a Rigel jsou teda pořádný enemies to lovers, ale když jsem došla ke kapitole 13 doslova mi to vyrazilo dech! I když jsem si chvíli myslela, že je kniha fantasy a že je Rigel Vlkodlak :D Musím zmínit, že miluju autorčin styl psaní! Bylo to pro mě něco úplně jiného, než na co jsem zvyklá. Její výběr slov a jak dokázala krásně popsat city jednotlivých postav a co pro sebe znamenají to se mi moc líbilo. Nika pro mě byla takový kolotoč, ze začátku jsem si říkala že se mi líbí číst o nevinné dívce, ale jinak než jsem zvyklá. Líbilo se mi jak se starala o zvířata a její náplasti, ale pak přišel moment kdy jsem si říkala, že je až moc dětinská. Pak když jsem četla dál tak jsem jí konečně porozuměla. Milovala jsem její vztah s Annou a jak Nika vyjadřovala svoje city k ní. Oblíbila jsem si i vedlejší postavy hlavně Adelinu a Billie! Slzotvůrce je strašně krásný příběh a doporučuji ho všem. Taky musím zmínit, že se mi moc líbí nápad o legendě slzotvůrce a co vlastně pro každého znamená. Je to kniha na, kterou ještě dlouho nezapomenu.

16.04.2024 5 z 5


Sladké pokušení Sladké pokušení Cora Reilly

(SPOILER) Po knize jsem sáhla, protože jsem měla náladu na další mafiánský příběh. Po přečtení prologue a první kapitoly jsem si říkala, že Cassio je dobrá postava a že mě bude bavit o něm číst, ale trochu mě zklamal hlavně na začátku. Vadilo mi jak Cassio komentoval jejich věkový rozdíl. V jednu chvíli o sobě říkal, že se cítí jako úchyl a vzápětí jí nemůže odolat? K ponižující a naprosto nechutné scéně s prostěradlem se nebudu vyjadřovat myslím, že tento zvyk by se měl vymazat ze všech kultur! Jinak v druhé půlce byl skvělej! Ocenila bych více scén z jeho života mafiána, protože většinou jsme četli jen o tom jak přišel po práci domu. Giulia byla úžasná! Přestože věděla, že nemá na výběr, tak byla silná a bojovala za sebe, za své manželství a za svojí rodinu. Milovala jsem jak byla trpělivá s dětmi i s Lulu, jak si nenechala do ničeho kecat a jak byla nebojácná. Taky musím zmínit, že miluju ty Italský jména Cassio Moretti? To zní tak hezky! Gaia Cassiova bývala manželka no té mi bylo líto. Její vztah s nevlastním bratrem byl nechutný, ale mrzelo mě jak skončil život mladé ženy. Líbilo se mi ale jak autorka vymyslela scénu její sebevraždy ty šaty, makeup, vlasy a dopis moc se mi to líbilo, bylo to správně temný. Zaujal mě taky Luca a Christian a doufám, že i oni budou mít vlastní knihy. Zajímá mě docela i Danielův příběh jako nižšího bosse. Co se týče autorky moc se mi líbil její styl psaní a měla jsem přečteno za dva dny.

02.03.2024 4 z 5


Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Dobře napsaný mafianský příběh. L. J. Shen prostě umí psát. Francesca mladá, naivní a trucovitá, ale měla v sobě něco co se mi líbilo. Rozhodně to nebylo to, že si povídala se zeleninou, ale líbilo se mi jak byla statečná a nechtěla být jen poslušná ženuška. :D Wolfa jsem si zamilovala, ale nikdy mu neodpustím co jí udělal všichni asi víte o jaké scéně mluvím. Moc mě bavil i Angelo a přála bych si aby měl i on svojí knihu. Mohla bych vyjmenovat milion dalších věcí, které se mi líbili, ale řeknu jen, že je to pro mě osobně dobře napsaný příběh a moc ho doporučuji.

26.02.2024 5 z 5


Ta druhá Belle Ta druhá Belle Whitney G. (p)

(SPOILER) Na tuhle knihu jsem se hodně těšila jelikož jsem měla vysoká očekávání, ale jsem moc zklamaná. Kráska a zvíře je moje nejoblíbenější pohádka, ale tohle zpracování se mi nelíbilo. Čekala jsem třeba nějaký mafianský příběh s nádechem Krásky a zvířete. Připadá mi, že příběh napsala nějaká 13 léta amatérka. Nelíbilo se mi, že autorka do příběhu přicpala i další pohádkové postavy, nelíbilo se mi jak spojila Gastona a zvíře a nelíbilo se mi jak byl příběh uspěchaný a neměl žádnou atmosféru. Líbil se mi, ale nápad s knihami a se vzkazy a Rampelník mě moc bavil jen škoda, že se neobjevil častěji za to kniha dostává 1 hvězdu a druhou za krásnou obálku. Celkově příběh nemá hlavu ani patu a za přečtení vážně nestojí.

22.02.2024 2 z 5


Podrobení Podrobení Helen Hardt

(SPOILER) Musím říct, že autorka fakt umí psát! Pokaždé když jsem dočetla jednu kapitolu byla jsem zvědavá co se stane dál. Autorka umí vážně skvěle navnadit. Jen nevím jak se cítit ohledně únosu Jonaha. Nechápejte mě špatně líbili se mi ty scény mezi ním a Wendy a myslím si, že to bylo chytře vymyšlené, ale první Talon pak Melanie a teď i Joe? A zase další a další tajemství no, ale celkově se mi příběh moc líbil a Melanie a Jonaha jsem si oblíbila. Nutně potřebuju další díl!

19.02.2024 4 z 5


Hra s ohněm Hra s ohněm L. J. Shen

Konečně pořádná knížka od L. J. Shen! Grace i Westa jsem si moc oblíbila. Příběh Grace byl smutný, ale líbilo se mi sledovat jak zpátky získává svoje sebevědomí a vstane z popela přesně jako Fénix! A pak je tu West ten byl super! L. J. se vážně překonala, když psala postavu Westa. Byl tak charismatický a celkově jeho osobnost se mi líbila. Jeho dějová linka (mimo Grace) jako bylo jeho tajemství, pocit viny, problémy s rodiči, jeho zápasy atd to se mi moc líbilo. Jedna z mých nejoblíbenějších scén je, když Grace přijde na jeho zápas a ten moment kdy si jí všimne! Ufff měla jsem při čtení motýlky. Tohle je kniha, kterou bych si mohla přečíst i 100x a stejně mě bude pokaždé bavit.

17.02.2024 5 z 5


Cizí dluh Cizí dluh Kinga Litkowiec

Já ani moc nevím co k této knize říct. Ze začátku jsem si říkala, že autorka fakt umí dobře napsat mafiána, ale co tohle mělo bejt? Liam se ještě jakž takž dá přežít, ale Jessica? Ta mi připadá úplně blbá a zamilovala se do něho doslova pro nic za nic. Už je to dlouho co jsem knihu četla tak tomu dám ještě šanci a zkusím přečíst další díly, ale tenhle první teda za mě rozhodně ne!

16.02.2024 2 z 5


Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

Deanovo vyprávění mě bavilo a chápu proč autorka napsala celou knihu z jeho úhlu pohledu. Měl toho prostě hodně co říct.

16.02.2024 3 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Když jsem byla mladší a začínala mi puberta četla jsem časopisy jako bylo Bravíčko, Popcorn atd. V jednom z časopisů byla malá knížečka. Byla to taková “ochutnávka právě téhle knihy a já si pamatuju jak jsem si jí četla a přála si znát celý příběh. Prosila jsem rodiče aby mi jí koupili, ale věděla jsem, že je to zbytečné. Když mi bylo 18 a já už měla svoje vlastní peníze tak jsem si knížku koupila sama. Byla to první knížka, kterou jsem kdy přečetla a splnila si tím dětský sen. Nikomu z vás tenhle můj komentář asi nic nedá, ale myslím, že to asi píšu spíš pro sebe. Tenhle příběh je tak strašně silný a šokující a přesto krásný. Za mě kniha patří k jedné z nejlepší od Colleen a rozhodně stojí za přečtení. Navždy zůstane moje srdcovka.

16.02.2024 5 z 5


Risk Risk Elle Kennedy

Já prostě miluju, když je hlavní hrdinka silná, sebevědomá a drsná! Brenna mi hned sedla už v prvním díle. Už jen při prvním setkání to mezi nimi jiskřilo a ta chemie byla hned jasná. Jake Conelly to asi stačí ne? Kdo by ho nemiloval? Ne vážně ten si mě získal! Příběh mě tak strašně bavil a měl v sobě od všeho trochu. Elle Kennedy prostě umí psát.

16.02.2024 5 z 5


Lov Lov Elle Kennedy

Tohle byla taková oddechovka u, které se zasmějete. Summer mi byla už od začátku sympatická. Byla vtipná, sebevědomá, blaznivá a hlavně svá. Miluju ženy, které se nebojí říct co si myslí a taková Summer je. Moc mě bavilo číst si příběh z jejího pohledu. Milovala jsem její přátelství s Brennou. Tenhle příběh byl o tom jak se protiklady přitahují. Ne jen Fitz, ale i Summer a Brenna byli totální protiklady, ale i tak si rozuměli. Fitz velký, potetovaný a introvertní hokejista no kdo by ho nemiloval? Už od začátku jsem se na jeho knihu těšila a nezklamal, ale občas mě štval. Já jsem typ, který ujíždí na žarlivých scénách a uff ty byli tak dokonalý! Vedlejší postavy jsem si taky moc oblíbila. Doporučuji.

16.02.2024 5 z 5


Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Na tuto knihu jsem se nesmírně těšila! Když Colleen na svém Instagramu oznámila, že bude pokračování počítala jsem dny, než si jí konečně budu moct přečíst. Ze začátku mi přišlo, že se autorka příliš opakuje, ale pak se to rozjelo. Prvně musím říct, že jsem si moc oblíbila Allysu a Marshalla! Líbilo se mi, že stali při Lily a udělali co je správné i přesto, že Ryle byl jejich rodina a nejlepší přítel. Z Rylea se mi vařila krev! Ztělesňuje vše co na mužích nenávidím! Manipulativní, sobecký, agresivní, psychotický, toxický a žárlivý egoista. Při čtení jsem se vžila do kůže Lily a představila si sebe v její situaci a cítila jsem stejné emoce jako ona. Atlase nenáviděl jen, protože věděl, že Atlas je a vždy bude lepší než on. Lepší manžel a lepší otec. Moc se mi líbili dopisy, které psal Atlas pro Lily bylo to tak nádherné gesto. Atlas byl starostlivý, chápající a milující. Líbil se mi jeho vztah s Theem, Joshem a Emerson. Moc jsem se nasmála snad při každé scéně ve, které byl Theo. Když při scéně v autě mezi Joshem a Atlasem zazněl název knihy nemohla jsem si pomoct a rozbrečela jsem se, protože to bylo stejně krásné jako v první knize. Tato kniha byla jeden dlouhý epilogue a moc krásné zakončení. Colleen nezklamala.

10.02.2024 4 z 5


Rozmazlená princezna Rozmazlená princezna L. J. Shen

Nečekala jsem, že tenhle příběh budu tak moc milovat. Daria je pro mě zlomená princezna ne rozmazlená. Nechtěla nic jiného než jen pozornost svojí rodiny hlavně svojí matky. Melody mě v tomhle příběhu strašně zklamala a iritovala! V Defy byla super ženská, kterou moc a peníze nezajímalí, ale tady? Rozmazlená, namyšlená kráva! Jaime byl naopak super jeho prostě miluju. Penn byl neskutečný. Chemie mezi ním a Dariou byla nepopsatelná. Milovala jsem jeho gesta, milovala jsem jak se od ní nedokázal držet dál, milovala jsem jeho prořízlou pusu, jeho vztah s Bailey byl tak roztomilý. Penn si mě prostě získal a Daria ještě víc. Milovala jsem přátelství mezi Vaughnem, Knightem a Dariou. Tohle je příběh o lásce, odpuštění a pochopení. Jsem úplně obsessed! Celá série je moje srdcovka a navždy s nimi budu emocionálně spojená. Díky této knize jsem začala číst a nikdy na ní nezapomenu!

07.02.2024 5 z 5


Bane: Prokletá láska Bane: Prokletá láska L. J. Shen

Tak tohle bylo úplně něco jiného. Já říkám L. J. Shen mě svými knihami jednou zabije! Tenhle příběh byl tak dokonalej. Jesse a Bane byli spolu dokonalý. Smála jsem se, brečela, rozplývala se a nechtěla jsem aby to někdy skončilo. Bane je chlap! Jako jediný doopravdy Jesse viděl a chtěl jí pomoct. Ano byla tam ta dohoda, ale Bane byl prostě úžasný. Jesse zlomená kráska, která dá životu ještě jednu šanci poté co potká slavného lháře, zloděje a gigola. Tenhle příběh je tak krásně napsaný. Hrozně všem doporučuji!

07.02.2024 5 z 5


Rozzlobený bůh Rozzlobený bůh L. J. Shen

Na Vaughna jsem se hrozně těšila a samozřejmě nezklamal. Příběh byl emotivní, napínavý, zajímavý, temný a umělecký. Moc se mi líbil nápad se sochařstvím, je to profese přímo dělaná pro Vaughna. Lenora byla taky super ze začátku jsem si na ní musela zvyknout ale pak jsem si jí oblíbila. Vaughnův příběh byl silný a reakce jeho rodičů teda byla něco! Reakce Emilie pro mě byla neskutečná a miluju ten moment mezi Viciousem a Vaughnem kdy mu řekl, že je jeho táta a má ho rád. Bože jak já brečela! Vicious se zachoval jako správný otec. Nedokážu si, ale představit tu vinu jakou Emília musela cítit. Stejně tak jako příběh jeho rodičů i tenhle je moje srdcovka!

07.02.2024 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Knížku jsem dostala jako dárek, ale nevěděla jsem do čeho jdu když jsem jí začala číst. Knížka je o přátelství, o bolesti když někoho ztratíte, ale také o vyrovnání s tím když někoho ztratíte, je o sebepoznávání. Silný, ale zároveň jednoduchý příběh. Myslím, že rozhodně stojí za přečtení.

07.02.2024 5 z 5


Láska a jiná slova Láska a jiná slova Christina Lauren

Jo tak tahle knížka mě dostala! Moc se mi to líbilo. Příběh byl tak krásně napsaný. Postavy mi byli sympatický. Elliot byl pro mě osobně tak dobře napsána postava. Úplně takový zlatíčko a já si ho moc oblíbila. Macy byla taky skvělá. Tenhle příběh byl jednoduchý, ale říká se, že v jednoduchosti je krása a v tomto případě je to pravda.

07.02.2024 5 z 5


Skóre Skóre Elle Kennedy

Dean DiLaurentis to je vše co k tomu řeknu.

06.02.2024 5 z 5


Omyl Omyl Elle Kennedy

Miluju tuhle sérii! John Logan je John Logan jeho prostě musíte milovat! Grace byla sympatická. Moc se mi líbilo, že takového playboye jako byl Logan změnila tak obyčejná holka jako je Grace. 5/5!

06.02.2024 5 z 5


Návrh Návrh Elle Kennedy

Musela jsem si to přečíst minimálně 10x! V celé sérii je tento díl můj nejoblíbenější. Garretta Grahama prostě miluju! Hanna byla taky super, ale její scény kdy chodila na zkoušky mě moc nebavili. Ale jinak všechno ostatní mě teda bavilo! Musím říct, že to bylo snad poprvé co jsem při čtení knížky měla motýlky. Autorčin styl psaní je úžasný a čtivý.

06.02.2024 5 z 5