Ta druhá Belle

Ta druhá Belle https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527687/bmid_ta-druha-belle-656f358088e42.jpg 3 176 53

Je touha mocnější než láska? „Dávám ti poslední šanci, abys mi řekla, že mi patříš“ Tato slova jsem odmítla říct muži, který mě uprostřed noci unesl a donutil mě vydat se na nikdy nekončící pouť lesem. Zatímco on se zoufale snaží zlomit kletbu, která zasáhla nejen jeho, ale i celé království, já jsem odhodlaná utéct a vrátit se zpět domů. Stejně nejsem TA žena, kterou chce Tou ženou je má sestra, krásná, knihy milující dívka, která chce od života víc a věří, že jediné, co potřebuje ke štěstí, je princ. Samozřejmě on netuší, že ona není vůbec taková, jakou si představuje. Snažím se popřít naši vzájemnou přitažlivost a mohu jen snášet další tresty – a nakonec budu nucena se podřídit jeho touhám. Do té doby se ale budu bránit tomu, abych se sblížila s člověkem, jako je on, s pravým padouchem předurčeným pro samotné peklo. Nikdy mě nezíská, tu druhou Belle.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Other Belle , 2021


více info...

Přidat komentář

Eliii472
22.04.2024 1 z 5

Naprosto příšerná slátanina známých pohádek. Navíc s nesympatickými hrdiny. Jedna hvězda jen za obálku.

barbora2863
19.04.2024 2 z 5

Netuším, čím to je, ale ako dobre to začalo, tak biedne to skončilo. Nielenže som čakala čosi iné, ale aj keď mi zo začiatku bola hl. hrdinka ako-tak sympatická, ku koncu som nechápala, čo sa s ňou stalo. Pre mňa dosť sklamanie. Uponáhľané. Nedotiahnuté. Nápad zrejme nebol na zahodenie, ale spracovanie autorke nevyšlo. Neobľúbila som si postavy, dej a to vsúvanie postáv z iných rozprávok bolo skôr na nervy než na prospech.


AliceTief
18.04.2024 4 z 5

Tuhle autorku mám opravdu ráda, Kráska a zvíře je moje nejoblíbenější pohádka vůbec, mám ráda skoro všechny zpracování, tohle bylo ovšem zajímavé...Mít původní Krásku za záporáka, no není to pro všechny fanoušky, ale za mě skvěle napsané =)

Tesset
01.04.2024

Takovou Whitney teda vubec neznám, snad jedna z jejích prvních knížek, jinak si to neumím vysvětlit. Čekala jsem převyprávění Krásky a Zvířete ve verzi pro dospělé, dostala jsem slátaninu s odkazy na další pohádky. Mnohé scény a dialogy ani nedávaly smysl. Za mě celkem katastrofa, alespoň že se rychle četla. Kdyby autorka zůstala u klasického příběhu a jen by mu opepřila vztaj Krásky a Zvířete, udělala by lépe.

ZNellyZ
29.03.2024 1 z 5

Četlo se to rychle a kdyby z toho autorka neudělala Disney por...pro dospělé, tak to vlastně má i potenciál. Každopádně oplzlé scény, nelogické chování postav bez motivů či vysvětlení nebo děj, který byl v podstatě o ničem z toho opravdu udělaly takovou parodii na román pro ženy / dívky. Kdyby se autorka více držela nápadu, který nám konečně objasňuje v epilogu a přestala si hrát na spisovatelku erotických románu, možná by z toho aspoň udělala průměrnou romantiku.

havrmoni
28.03.2024 2 z 5

(SPOILER) Dočetla jsem to, protože jsem vždy zvědavá jak to skončí nebo spíše jak se autorka dobere k tomu happyendu. Mám ráda fantasy, mám ráda pohádky. Možná i proto jsem tomu dala šanci. Ten základ nebyl špatný, ale to okolo. Takový pel mel, nacpaných,,tisíc" pohádek a poh.postav do jedné knihy. No a ten souboj na konci, v podstatě se mi před očima odvíjela skoro stejná scéna z anim.pohádky Kráska a zvíře. Musím říci, že někdy jsem měla pocit, že chybí stránky.
Pozorovala ho jak se koupe ve vodopádu, schovaná v trávě. Když popoběhla dál, pozorovala pak zase v trávě mužíčka, jedla jablka a pak si oprášila z ramen sníh. Jako kde se tam vzal?? No nic, prostě jednou a dost. Kdybych nevěděla, že má jiné o dost hezčí knihy, tak bych po téhle autorce už nesáhla.

Mistylady
26.03.2024 3 z 5

Miluji pohádky, takže tenhle retelling mi nemohl uniknout. Navíc od autorky, kterou mám moc ráda.
Za začátku jsem byla nadšená, později zklamaná. Jak skvěle to začalo, tak pak se z toho stal takový miš maš všech možných pohádek, jak je známe z dětství. Místy trochu moc překombinované, občas mi to vůbec nedávalo smysl. Všechno se dělo strašně rychle.
Jako by se Whitney neuměla rozhodnout, co chce vlastně psát. Když už to moc připomínalo pohádku, hodila do toho nějaký ten sex a zase jela dál.
Celé to bylo předvídatelné, nebylo tam nic, u čeho bych tajila dech.
Taková pohádka pro dospělé. Konec byl uplně překombinovaný, ztrácela jsem se v tom.
Hlavní hrdinka byla ze začátku skvělá, drzá, průbojná, žádná nanynka. Celou dobu Gastonem opovrhovala, bojovala proti němu, odmlouvala mu a pak cvak a otočka o 180 stupňů a najednou z ní byla poblázněná romantička, co touží jen po tom jednom :D
Spousta věcí v té knize by si zasloužila větší prostor, víc rozvést, propracovat.
Whitney psát umí, což o to, četlo se to dobře a rychle, ale bylo to jen na to jedno přečtení, není to nic, k čemu bych se chtěla vracet.

barbora28475
25.03.2024 3 z 5

První polovina knihy byla čtivá až jsem si říkala, jaktože má tak špatný hodnocení a pak se to přehouplo na druhou půlku a najednou mi to přišlo hrozně chaotický a rychlý a trošku jsem se ztrácela. Takže opravdu je to od autorky zklamání .

Radka1727
24.03.2024 3 z 5

Whitney,Whitney...... klišoidní příběhy šéf-asistentka umíš tak skvěle, tohle se ale fakt moc nepovedlo.....

Books_by_Dee
22.03.2024 4 z 5

Než jsem začala psát tuhle recenzi koukala jsem sem a byla jsem v šoku kolik lidí tuhle knihu hodnotí jednou nebo dvěma , jako opravdu jsme četli tu samou knihu nebo spíš se zeptám, opravdu jsme všichni šli do toho s tím, že je to #baronetka a ne kniha na Pulitzera?

V první řadě chci neskutečně pochválit desing obálky – ta obálka je naprostý skvost a já jsem opravdu ráda, že mě bude zdobit moji knihovnu.

A teď k textu? Nějak mě ty 1 recenze nenechají klidnou. Je to #baronetka Jasně že to bude Kráska a Zvíře v pornu? Já jsem do toho s tímto šla, a dostala jsem, co jsem od toho chtěla. A rozhodně nechci o knize mluvit pozitivně jenom proto, že jsem s nakladatelstvím určitým způsobem spojovaná.

Knížka rozhodně není dokonalá, proto ji taky nedávám 5 , ale mě se tedy příběh GAstona a Belle neskutečně líbil. Hodně mě to připomínalo seriál Desáté království, který jsem jako dítě milovala (žádná erotika tam samozřejmě nebyla) nebo novější Bylo, nebylo. Hrozně se mi líbilo, jak to bylo propojené i s dalšími pohádkami.

Rozhodně mě mrzelo, že knížka nebyla delší, protože autorka mohla dát všemu větší prostor – jak už cestě do 8. království (mohli potkat více pohádkových postav) nebo když už do království dorazili (mohli se tam ti naši dva více poznávat). Rozhodně bych nějaké mínusy ke knížce měla, ale když knihu vezmu do ruky a jdu do toho s tím, že jdu číst erotický retelleling (a to ta kniha zas tolik toho explicitního SMUTU nemá – má 2 ). Tak přeci nemůžu knížce vyčíst, že to bylo retellingový porno.


Mě se to prostě líbilo. Ale beru názor samozřejmě každého. Jen si fakt myslím, že je to hodně o tom, s čím do čtení takové knihy jdu.

Knihotyna
20.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Já jsem se tak těšila! A zklamaná nejsem!

Od dětství jsem fanoušek Krásky a zvířete - každý máme tu svoji pohádku a já mám rozhodně tuhle!
A retelling téhle pohádky pro dospělé? Pecka!
Knížečka je útlá, s čímž je třeba počítat, já si ji i tak řadím mezi knihy, které jsem rozhodně nečetla naposledy!

Co se mi líbilo (SPOILERY):
- G'aston - to je geniální - Gabriel Aston! Proč neudělat z padoucha hvězdu knihy?
- Belle - konkrétně ta druhá Belle :) - to je hrdinka podle mého gusta :D, drzá, samostatná, milující a obětující vše!
- mix pohádek - je to takové trošku prostředí Shreka - věnujeme se jedné postavě, ale ta žije v pohádkovém světě, tak proč by se zde nemohli objevit i jiné pohádkové postavy? Za mě to skvěle fungovalo a čekala jsem, kdo se tam objeví dále!
- vášeň ke čtení - netřeba zmiňovat, že tohle je zkrátka něco z čeho jsem měla obrovskou radost (a stránky pouze po pánské publikum opravdu pobavily :D)
- chemie mezi Gabrielem a Belle - u mě fungovala 100% a fandila jsem jim

Lucie_D
19.03.2024 5 z 5

Asi jsem divná, ale kniha se mi líbila. Jak jsem se začetla, tak jsem si říkala, co paní spisovatelka asi u psaní této knihy brala za drogy :-D Hromada pohádek v jedné knize, ale děj mě dost pobavil :-)

kozlík24
16.03.2024 5 z 5

Já miluji retellingy, zvlášť pokud se jedná o svět, kde jsou všechny pohádky promíchané dohromady. Což tady úplně není, jsou tu jen takové narážky na ostatní klasické příběhy. Ale vůbec mi to nevadilo. Ten začátek o tom, že si princ ani nepamatuje jak vypadá jeho vysněná Popelka je vážně skvělý!
Děj rychle ubíhá a já jsem si to užila. Příjemná oddechovka. Škoda, že to není delší (hlavně ten konec).
Nápad je to rozhodně skvělý. Jen by to mohlo být více propracované.
Ale oceňuji, že se kapitoly střídají z pohledu Belle a Gabriela.

JaAnička
16.03.2024 2 z 5

Ta druhá Belle je příběh o té druhé Belle, aneb dívce, která je vlastně sestrou té námi známé Belly a která, byť pro svět neexistuje, si také zaslouží štěstí. ...

Kterou knihou bych měla vykopnout březen - měsíc knih, než knihou, co je tak útlá, že o tom, že je kniha, můžeme polemizovat?

Co musím konstatovat (a na čem myslím, že se shodneme) je, že je to "méně", než jsem čekala, a když říkám méně, myslím tím 1. méně erotiky, 2. napětí, 3. děje, 4. příběhu a kdo ví, co ještě, protože knížka je to tak útlá, že se jedná spíše o povídkovou fanfikci, než o plnohodnotný příběh (tím samozřejmě neurážím retellingy, které ze srdce miluji). Prostě jsem tím chtěla říct, že by to chtělo být delší a propracovanější...ale jinak je to velmi zajímavé.

Trochu mě mrzí to budování vztahu, které bylo "enemies - it´s you - lovers" během prakticky jedné věty. Je to škoda, čekala jsem tam toho trochu víc.

Z pozitivní stránky se mi líbí to množství násilí (tohle znělo divně), skvělý epilog a také to, že tu máme příběh, v němž je hlavní hrdina Gaston.

Aracely
10.03.2024 3 z 5

Dočteno. Opravdu nářez. Máte pravdu v tom, že to bylo velmi čtivé, přečetla jsem to za jeden večer až noc .

Dala jsem 3*, vidím to tak na 3,5*.
Taková splácaná fantasmagorie, trochu nepřehledná a stahuji * za násilí na Belle ze strany její rodiny . Já tohle špatně snáším, její otec a sestra byli naprosto odporný! Nicméně jsem z anotace pochopila, že trestat jí bude hlavně Gabriel, ten, který jí unesl, aby zlomil svou kletbu... Příběh mezi nimi měl málo prostoru, škoda. Šla jsem do toho trochu s obavami, ale když byla Belle pryč od rodiny, tak se mi ulevilo a věřila jsem, že Gabriel jí neublíží.
Krátké, velmi čtivé, dala bych více prostoru pro hlavní postavy, méně chaosu a méně krutosti.

lusitta05
07.03.2024 2 z 5

Divné a krátke, vôbec mi to nesadlo. Trochu mi to pripadá ako škoda času, ešte že to má tak málo strán, nemám čo dodať.

@pribehyodjany
06.03.2024 4 z 5

Nic jsem nečekala, ale mám slabost pro fantasy příběhy se špetkou erotiky. Jen jsem nahlédla a najednou jsem byla za polovinou knihy.

Za mě je to super čtivé, jsou tam zábavné myšlenky, ale mrzelo mě, že autorka víc nebudovala vztahy zejména mezi hlavními hrdnami. Konec mi přišel hodně uspěchaný, některé části mi přišly nedomyšlené.

Ale já si čtení maximálně užila! Pokud hledáte absolutní oddech, minimum násilí, trochu erotiky a trochu pohádky, tohle je skvělá volba.

Jita160
04.03.2024 2 z 5

Nemůžu uvěřit že tohle napsala Whitney G.
Celé mně to přišlo jako, když pejsek s kočičkou vařili dort... trochu toho, pak tohohle a ještě tam toho a výsledek... no to už nechám na vás. Ale mně to vůbec nechutnalo.

sidonka
04.03.2024 3 z 5

Hodně zvláštní kniha, nemohla jsem se do ní pořádně začíst, místy to bylo dost zmatené a najednou konec

Dela90
03.03.2024 4 z 5

Znáte krásku a zvíře? Tak tahle kniha je takový retteling. Vzhledem k její tloušťce nečekejte nic velkolepého. Nicméně já si knihu i tak užila. Konečně kniha od autorky, která se mi po dlouhé době fakt líbila.

Máme tu Belle, která je černá ovce rodiny, nechce se vdávat, neustále dostává jeden trest za druhým od svého otce. A miluje knihy a svého jediného přítele skrze písmenka v knihách.

Když ji jednoho dne unese Gabriel, se kterým má její rodina nevyřízené účty. Nechce se mu podvolit. Gabriel musí zlomit kletbu a prahne po její sestře Izzie. Jenže, jak už to tak bývá, ne všechno je takové jak se na první pohled zdá. A když k sobě Belle a Gabriel začnou pociťovat touhu, najednou není jasné, kdo nebo co může kletbu zlomit.

Ačkoliv je knížka teňoučká, najdete tu i pikantnější scény, nejsou tedy moc rozpracované. Spíš je to takový šup a rup. Celkově je to taková rychlovka, knížce by určitě prospělo, kdyby měla tak o 100 stran více.

Líbilo se mi, že je kniha vyprávěna ze dvou pohledů. Také není nouze o další pohádkové bytosti.

Za mě je to taková hezká pohádková oddechovka na jeden večer.

Štítky knihy

láska touha

Autorovy další knížky

Whitney G. (p)
americká, 1988
2017  87%Turbulence
2020  86%Výpověď
2021  83%Důvodné pochybnosti
2020  82%S pozdravem Carter
2021  82%Trhni si, Ethane

Kniha Ta druhá Belle je v

Právě čtených4x
Přečtených224x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených4x
Knihotéce144x
Chystám se číst155x
Chci si koupit38x
dalších seznamech10x