Rozzlobený bůh
Hříšníci: Nová generace série
< 3. díl
Vaughn Spencer. Říkají mu rozzlobený bůh. Pro mě není ničím jiným než bezcitným princem. Jeho rodiče ovládají naše město, policii, každého občana i butik na hlavní třídě. Jediné, co mám já je nesmiřitelná zášť vůči němu, protože mě málem zničil. Ani ve snu by mě nenapadlo, že mě bude pronásledovat až za oceán. A teď je tady, žije se mnou v temném, tajuplném sídle na okraji Londýna. Říká se, že tady straší. Je to pravda. Zámek Carlisle ukrývá naše nejtemnější tajemství. Vaughn si myslí, že dokáže zničit přízraky své minulosti. Netuší ale, že je to moje srdce, které zabíjí.... celý text
Komentáře knihy Rozzlobený bůh
Bohužel tato kniha mě bohužel nezaujala. První polovina knihy mi přišla zbytečně natahovaná a dlouhá. Sice všechno ke konci dávalo smysl, ale přesto hodnocení přes 80% nechápu.
Knížku jsme přečetla jedním dechem. Úplně me pohltila. Půjčila jsem si ji namátkou v knihovně takže jsem nevěděla ze je to poslední dil nějaké série a opravdu se mi libila.
Ocakavala som nieco viac, nieco ine, ale aj tak som spokojna. Ako matka si nedokazem predstavit co museli vsetci zazivat a potom som chcela vrazdit. Autorku mam velmi rada a k jej kniham sa aj rada vraciam. Mlady Vaughn mohol byt troska viac ako jeho otec no ale Vicious je len jeden takze to tak asi malo byt. Vztah k Lenore som si vobec nevytvorila neviem preco ale nesadli sme si.
Je to určitě nejslabší díl této nové generace hříšníků. A je to škoda, protože syn Viciouse? To by měla být pekelná jízda. To se ale jaksi nekonalo.
Četli se to fajn, ale nadšení u toho moc nebylo.
Rozhodně nejlepší díl série
V tomhle díle se podíváme na příběh Vaughna – rozzlobeného boha, a Lenoru oba jsou umělci a jsou přijati na prestižní letní uměleckou školu a celá story je provlečená jedním velkým (ošklivým) tajemstvím. Mezi těmito dvěma byla úžasná elektrizující chemie a jejich interakce byla úžasné, obzvlášť jsem milovala jejich – nic k tobě necítím, nesnáším tě. Přesto jejich láska prostě je takové to klasická – tihle spolu prostě musí být.
Za mě byl příběh prostě tak akorát napínavý, emotivní a temný. Byla také příjemná změna, jak se to celé odehrávalo v uměleckém prostředí (to bylo asi moje poprvé). Pro mě prostě byly nejzajímavějším párem a konec mě emočně fakt dostal.
V lednu letošního roku vyšel v angličtině čtvrtý díl série, ve kterém se podíváme na příběh sestry Darie (z druhého dílu) Bailey a Leva Cola (snad díl brzy vyjde v češtině).
Na sérii jsou prostě odlišné názory, někdo ji miluje, někdo ji nesnáší a přeje si, aby zmizela z povrchu zemského. Já se řadím spíše k té první skupině. Všechny tři díly jsem hodnotila kolem 4 a mě se jejich jednotlivé příběhy opravdu moc líbili a doporučuju je dál. Vzhledem k tomu, že všichni říkají, že první generace je o dost lepší, nemůžu se dočkat, až se k ní dostanu (vlastně nevím, proč jsem ji přeskočila). Tam tedy očekávám samé pětihvězdičky. když i s touhle sérií jsem byla spokojená.
Knihu jsem přečetla podruhé a nějak nevím, co k ní napsat. Dobře se čte, to autorka umí. Bohužel, někdy mi její knížky přijdou už dost za hranou. První hříšníci se mi libili víc. Ale čtivé to rozhodně je.
(SPOILER)
Určitě se jedná o nejhezčí obálku celé série, bohužel to ale nemohu říct o příběhu :-(
Na tuto knížku jsem se strašně těšila, ale mám z ní po přečtení smíšené pocity. Určité věci už mi přišly silně za hranou a já si jenom říkala jako vážně? Cože? Tohle myslí autorka vážně?
Jako chápu že Vaughn byl neskutečně zlomený a naštvaný zároveň.....pomsta a odplata....nedalo se tomu divit, ani tomu zabránit, ale i tak.....nebo mi to prostě nesedlo, nevím..
Lenora.....ta si v určitých situacích zasloužila můj obdiv. Jednu fláknout královně školy přes celou pusu, to chce kuráž .-) a klobouk dolů, jak celý poslední rok střední školy na ni vydržela!
Ale jak se chovala, když byla s Vauhnem....holka, každá by měla mít svoji hrdost. On se k tobě choval jak ke kusu hadru a ty si za ním běhala jak věrný pejsek.
Kniha určitě není můj favorit a určitě nebude patřit ani mezi ty, po kterých bych sáhla ještě jednou.
"Chci, abys mě zachránila dneska, zítra, za měsíc, za rok, za deset let.
Zachraň mě"
Tak nám končí série Nových hříšníků, která zároveň byla, jak jsem si uvědomil, přehlídkou paniců a panen.
Autorka všechny příběhy hodně propracovala, takže se dobře četly. Některé značně komplikované kombinace děje bych jí v rámci žánru odpustil, přece jen je série určena všem zamilovaným, šťastně i nešťastně, nebo těm, kteří jsou teprve v očekávání bouřlivého citu.
Nechápu jenom, kam chodí všechny ty spisovatelky na ta první vzájemná setkání oněch dvou, která jsou vždycky velice jiskřivá. Nejinak tomu bylo i zde.
(SPOILER) Na Vaughna jsem se hrozně těšila a samozřejmě nezklamal. Příběh byl emotivní, napínavý, zajímavý, temný, umělecký a zanechal ve mně pocit že na tenhle příběh jen tak nezapomenu. Vaughn je vyloženě “rozzlobený bůh”. Nosí masku krutosti a lhostejnosti ale to všechno jen aby zakryl svou bolest. On je mladší verze Viciouse. Stejně krutý, naštvaný a plný bolesti a trauma. Vaughn nebyl zlý jen tak. On byl dítě které zažilo něco co by nikdy nikdo neměl zažít. To že byl obětí sexuálního zneužívání z něj udělalo člověka jakým byl a proto je jeho příběh tak silný. Harry mu ukradl právo vyrůstat jako normální dítě a ukázal mu svět zkřivený a plný bolesti ve kterém už nikdy nemohl vnímat blízkost stejně jako ostatní. Intimita ho děsila a byl tak zmatený a naštvaný že se začal prát a ubližovat si aby ze sebe nějak ten vztek dostal. Autorka podle mě chtěla ukázat že i „rozbití“ lidé mají právo na lásku a uzdravení jen ta cesta je hodně trnitá. Moc se mi líbil nápad se sochařstvím myslím že je to profese přímo dělaná pro Vaughna. Na Lenoru jsem si musela ze začátku zvyknout protože v předešlém díle mi nebyla moc sympatická. Lenora nebyla silná tím „klasickým“ způsobem jako že by byla tvrdá, neohrožená a nikdy by neukázala slabost. Ona byla silná právě v tom že si i přes všechnu bolest zachovala dobrotu. Přišla o mámu což je trauma které by spoustu lidí úplně zlomilo, zažila si šikanu od celé školy ale hlavně od přátel své sestry a ještě k tomu byl její otec fakt na nic jak se na první pohled zdálo. Ale přesto všechno zůstala hodná a taková silná v něžnosti. Lenora byla jako holubice a Vaughna to k ní asi přitahovalo právě proto že ona byla jeho opak. On byl temný, vzteklý, „rozbitý“ a ona v sobě pořád nosila světlo. Jejich vztah byl toxický ale zároveň uzdravující. Oni byli jako dva protiklady které se přitahují. Lenora byla ta kdo dokázal vidět pod Vaughnovu masku kdo ho chápal i v jeho temnotě. On naopak v ní viděl čistotu kterou kdysi ztratil. Spolu si navzájem pomáhali růst i když to bolelo. Samozřejmě by jsem to nebyla já kdybych nezmínila žárlivé scény a tady byli dokonale napsané. Rafferty Pope mě bavil, bavil mě vztah mezi Knightem a Vaughnem, docela mě zamrzelo že Vaughn označil Dariu za svou sousedku a Lunu za svou kamarádku z dětství. A pak přišla ta nejsilnější část knihy…Vicious a Emília zjistili Vaughnovo tajemství. Vidět Viciouse v roli otce bylo strašné silné a rozbrečela mě už jen ta konfrontace. Vaughn který si najednou uvědomil že jeho tajemství už není jen jeho tajemství to bylo moc smutné ale bylo zároveň krásné vidět jak si Vaughn konečně dovolil být kluk a syn a nechat to na svém otci který si kdysi prošel něčím podobným. To že se Vicious vypořádal s Harrym bylo temné ale zároveň to byl dokonalý akt lásky a oběti. Reakce Emílie byla srdcervoucí. Ta bolest, to uvědomění že nevědomky svou rukou krmila hada který ubližoval jejímu dítěti. To musela být pro matku nepředstavitelná vina. Epilog se mi zase moc nezamlouval nechápu proč museli mít děti tak mladí vždyť byli spolu krátce a chtěli cestovat. Měl tam být větší skok v čase. Jinak tato série navždy zůstane moje srdcovka.
Autorka je dobra rozpravacka a tak to bolo aj v tejto knihe. Pribeh bol dobre postaveny, postavy dostatocne vykreslene, pribehu nechybalo stupnovanie. Bolo par miest, kde sa dej trochu vliekol, ale ako celok hodnotim knihu velmi dobre.
U mě to vyhrál Rytíř, jinak mi tam něco chybělo a zároveň něco málo vadilo. Trocha násilí, ale hezké oddechové čtení. Tentokrát i umění.
Asi nejemotivnější, nejtěžší a nezajímavější pár ze všech. Užila jsem si je a konec se mi líbil. Nemohla jsem se od nich odtrhnout.
Hodne zajimavy zacatek. Obcas me to stvalo jak se k sobe chovali a obcas to bylo vzipne. Konec byl uzasny
Tak tohle bylo fakt emotivní.Moc hezky se to četlo.Zažít to,co zažil on,člověk se pak nediví proč se tak choval.Ukončení příběhu bylo hodně silné,ale jako rodič chápu a udělala bych to asi stejne..Jsem rada,ze se mi kniha dostala do ruky
Asi jsem na tohle už stará. Romantiky mám ráda, ale občas kroutím hlavou. Tady bych vzala bič a všechny hnala makat do lesa. Přestali by dělat blbosti. A konci mám pochopit, proč se někdo chová jako úplný kůň??? Nechci být vulgární, takže chudák kůň.
Prostě mě L.J.Shen neoslovuje. Má moc rozmazlené hrdiny.
L. J. Shen jsem si díky sérii Hříšníků zamilovala a stala se jednou z mých nejoblíbenějších autorek. A i série Nová generace udržela laťku té původní.
Všechny knížky jsou emocionální horskou dráhou, která mě neskutečně bavila a teď je mi líto, že mám vše přečteno a tyhle úžasné příběhy skončily.
Na Vaughna jsem se z Nové generace těšila asi nejvíc a musím říct, že oprávněně. Pro mě se jednalo o nejsilnější příběh - byl drsný, emotivní, srdcervoucí.
Na knížce (teda na všech těchto knížkách) mě hrozně baví, jak je vykreslen vztah láska - nenávist, protože oba tyto city čiší z každé stránky. Navíc jsem byla celou dobu napnutá, jak to bude dál a co se vlastně hlavním postavám stalo.
Určitě se k této sérii znovu vrátím. A vám doporučuji si ji přečíst :-)
Loučení s touto sérií bylo celkem obtížné. Už u předchozí série Hříšníci to bylo vyloženě těžké, ale věděla jsem, že nás ještě čeká Nová generace. Jenže teď jsem na jejím konci a já se tu snažím sepsat své pocity a dojmy z toho všeho.
L. J. Shen nám tu opět připravila velmi drsný a emotivní příběh. Kde láska a nenávist mají mezi sebou velmi tenkou hranici. ️
Máme tu příběh Vaughna Spencera, syna Barona Viciouse Spencera a Emilie, a Lenory, dcery slavného sochaře Astalise. Dva, kteří se nenávidí, ale zároveň se šíleně přitahují. Vaughn je bezcitný a krutý, ale i přes to ho zbožňuje. Skrývá jedno temné tajemství, které jsem v průběhu čtení odhadla a bylo mi Vaughna upřímně líto. Tohle by se nemělo stávat. Je to šílené. Lenny je velmi silná osobnost. To jak dokázala přežít školu Všech svatých. To chtělo opravdu hodně velkou kuráž a odvahu. I když to v životě neměla jednoduché, tak s nepřízní osobu bojovala. Ti dva dohromady tvořili neuvěřitelnou dvojici. Věřila jsem jim, že se nenávidí a i to, že se navzájem moc milují. ️
Tenhle příběh mě totálně zasáhl. Dokázal mi zlomit srdce, ale zároveň mi ho zase dal do kupy. Tohle na knihách miluji. Že na vás dokážou takovým způsobem zapůsobit.
Nejdřív bych Vám doporučila přečíst si sérii Hříšníci a následně pak Novou generaci, až se dostane k této knize. Rozhodně to stojí za přečtení.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
sex vraždy Londýn umělci vydírání zneužívání tajemství první láska sochařství šikana tyrani, tyranky škola pro dospívající mládež (young adult) zámecké prostředí rivalitaL. J. Shen také napsal(a)
| 2019 | Vicious: Divoká láska |
| 2020 | Ukradený polibek |
| 2019 | Barva půlnoci |
| 2020 | Scandalous: Šokující láska |
| 2020 | Ruckus: Šílená láska |

88 %
77 %

„V temnotě je tolik krásy. Jen se hůř hledá.“
Tahle kniha byla důstojným a emočně silným zakončením celé série. Byla to jízda, která se symbolicky vrací k rodině, u které všechno začalo, a i když jsou některé situace hodně na hraně, vůbec mi to nevadilo. Bylo to podané tak intenzivně, že jsem neměla potřebu cokoliv hodnotit nebo zpochybňovat, prostě jsem četla a cítila.
Vaughn pro mě zůstával dlouho záhadou zahalenou tajemstvím a právě to mě na něm bavilo nejvíc. Fascinoval mě jeho vnitřní rozpor mezi city a plánem, mezi touhou něco cítit a potřebou všechno držet pod kontrolou, i když to často znamenalo chování za hranou.
Lenora na první pohled působí obyčejně, ale už v předchozích dílech bylo jasné, že v kombinaci s Vaughnem vzniká výbušná chemie. Jejich střety, jiskření a schopnost dostat jeden druhého až na samý okraj byly skvělé a zároveň bylo krásné sledovat, jak díky němu dokáže být odvážnější a otevřenější ve vyjadřování vlastních pocitů.
Přestože mě emočně možná ještě víc zasáhl předchozí díl, do poslední chvíle jsem byla napnutá, co se vlastně stalo, že se člověk s takovým zázemím dokáže tak hluboce uzavřít. Tahle kniha krásně ukazuje, že někdy nezáleží na tom, co máme kolem sebe, ale na tom, co se odehrává uvnitř.
Pro mě jednoznačně silná tečka za celou sérií.