Rozzlobený bůh

Rozzlobený bůh https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485927/bmid_rozzlobeny-buh-0Os-485927.jpg 4 375 61

Vaughn Spencer. Říkají mu rozzlobený bůh. Pro mě není ničím jiným než bezcitným princem. Jeho rodiče ovládají naše město, policii, každého občana i butik na hlavní třídě. Jediné, co mám já je nesmiřitelná zášť vůči němu, protože mě málem zničil. Ani ve snu by mě nenapadlo, že mě bude pronásledovat až za oceán. A teď je tady, žije se mnou v temném, tajuplném sídle na okraji Londýna. Říká se, že tady straší. Je to pravda. Zámek Carlisle ukrývá naše nejtemnější tajemství. Vaughn si myslí, že dokáže zničit přízraky své minulosti. Netuší ale, že je to moje srdce, které zabíjí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Erotika

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Angry God


více info...

Přidat komentář

Pája699
04.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Určitě se jedná o nejhezčí obálku celé série, bohužel to ale nemohu říct o příběhu :-(

Na tuto knížku jsem se strašně těšila, ale mám z ní po přečtení smíšené pocity. Určité věci už mi přišly silně za hranou a já si jenom říkalajako vážně? Cože? Tohle myslí autorka vážně?

Jako chápu že Vaughn byl neskutečně zlomený a naštvaný zároveň.....pomsta a odplata....nedalo se tomu divit, ani tomu zabránit, ale i tak.....nebo mi to prostě nesedlo, nevím..

Lenora.....ta si v určitých situacích zasloužila můj obdiv. Jednu fláknout královně školy přes celou pusu, to chce kuráž .-) a klobouk dolů, jak celý poslední rok střední školy na ni vydržela!
Ale jak se chovala, když byla s Vauhnem....holka, každá by měla mít svoji hrdost. On se k tobě choval jak ke kusu hadru a ty si za ním běhala jak věrný pejsek.

Kniha určitě není můj favorit a určitě nebude patřit ani mezi ty, po kterých bych sáhla ještě jednou.

"Chci, abys mě zachránila dneska, zítra, za měsíc, za rok, za deset let.
Zachraň mě"

Nermal
20.02.2024 4 z 5

Tak nám končí série Nových hříšníků, která zároveň byla, jak jsem si uvědomil, přehlídkou paniců a panen.
Autorka všechny příběhy hodně propracovala, takže se dobře četly. Některé značně komplikované kombinace děje bych jí v rámci žánru odpustil, přece jen je série určena všem zamilovaným, šťastně i nešťastně, nebo těm, kteří jsou teprve v očekávání bouřlivého citu.
Nechápu jenom, kam chodí všechny ty spisovatelky na ta první vzájemná setkání oněch dvou, která jsou vždycky velice jiskřivá. Nejinak tomu bylo i zde.


IrenaMikerová
07.02.2024 5 z 5

Na Vaughna jsem se hrozně těšila a samozřejmě nezklamal. Příběh byl emotivní, napínavý, zajímavý, temný a umělecký. Moc se mi líbil nápad se sochařstvím, je to profese přímo dělaná pro Vaughna. Lenora byla taky super ze začátku jsem si na ní musela zvyknout ale pak jsem si jí oblíbila. Vaughnův příběh byl silný a reakce jeho rodičů teda byla něco! Reakce Emilie pro mě byla neskutečná a miluju ten moment mezi Viciousem a Vaughnem kdy mu řekl, že je jeho táta a má ho rád. Bože jak já brečela! Vicious se zachoval jako správný otec. Nedokážu si, ale představit tu vinu jakou Emília musela cítit. Stejně tak jako příběh jeho rodičů i tenhle je moje srdcovka!

wielka
06.05.2023 4 z 5

Autorka je dobra rozpravacka a tak to bolo aj v tejto knihe. Pribeh bol dobre postaveny, postavy dostatocne vykreslene, pribehu nechybalo stupnovanie. Bolo par miest, kde sa dej trochu vliekol, ale ako celok hodnotim knihu velmi dobre.

Michelleee
24.02.2023 3 z 5

U mě to vyhrál Rytíř, jinak mi tam něco chybělo a zároveň něco málo vadilo. Trocha násilí, ale hezké oddechové čtení. Tentokrát i umění.

Lee7
11.02.2023 5 z 5

Asi nejemotivnější, nejtěžší a nezajímavější pár ze všech. Užila jsem si je a konec se mi líbil. Nemohla jsem se od nich odtrhnout.

Silvisek
10.02.2023 5 z 5

Hodne zajimavy zacatek. Obcas me to stvalo jak se k sobe chovali a obcas to bylo vzipne. Konec byl uzasny

avalonek
04.02.2023 5 z 5

Tak tohle bylo fakt emotivní.Moc hezky se to četlo.Zažít to,co zažil on,člověk se pak nediví proč se tak choval.Ukončení příběhu bylo hodně silné,ale jako rodič chápu a udělala bych to asi stejne..Jsem rada,ze se mi kniha dostala do ruky

Kačí137
03.01.2023 3 z 5

Asi jsem na tohle už stará. Romantiky mám ráda, ale občas kroutím hlavou. Tady bych vzala bič a všechny hnala makat do lesa. Přestali by dělat blbosti. A konci mám pochopit, proč se někdo chová jako úplný kůň??? Nechci být vulgární, takže chudák kůň.
Prostě mě L.J.Shen neoslovuje. Má moc rozmazlené hrdiny.

ElikaS
12.12.2022 5 z 5

L. J. Shen jsem si díky sérii Hříšníků zamilovala a stala se jednou z mých nejoblíbenějších autorek. A i série Nová generace udržela laťku té původní.
Všechny knížky jsou emocionální horskou dráhou, která mě neskutečně bavila a teď je mi líto, že mám vše přečteno a tyhle úžasné příběhy skončily.
Na Vaughna jsem se z Nové generace těšila asi nejvíc a musím říct, že oprávněně. Pro mě se jednalo o nejsilnější příběh - byl drsný, emotivní, srdcervoucí.
Na knížce (teda na všech těchto knížkách) mě hrozně baví, jak je vykreslen vztah láska - nenávist, protože oba tyto city čiší z každé stránky. Navíc jsem byla celou dobu napnutá, jak to bude dál a co se vlastně hlavním postavám stalo.
Určitě se k této sérii znovu vrátím. A vám doporučuji si ji přečíst :-)

TerryDee
02.12.2022 5 z 5

Loučení s touto sérií bylo celkem obtížné. Už u předchozí série Hříšníci to bylo vyloženě těžké, ale věděla jsem, že nás ještě čeká Nová generace. Jenže teď jsem na jejím konci a já se tu snažím sepsat své pocity a dojmy z toho všeho.

L. J. Shen nám tu opět připravila velmi drsný a emotivní příběh. Kde láska a nenávist mají mezi sebou velmi tenkou hranici. ️

Máme tu příběh Vaughna Spencera, syna Barona Viciouse Spencera a Emilie, a Lenory, dcery slavného sochaře Astalise. Dva, kteří se nenávidí, ale zároveň se šíleně přitahují. Vaughn je bezcitný a krutý, ale i přes to ho zbožňuje. Skrývá jedno temné tajemství, které jsem v průběhu čtení odhadla a bylo mi Vaughna upřímně líto. Tohle by se nemělo stávat. Je to šílené. Lenny je velmi silná osobnost. To jak dokázala přežít školu Všech svatých. To chtělo opravdu hodně velkou kuráž a odvahu. I když to v životě neměla jednoduché, tak s nepřízní osobu bojovala. Ti dva dohromady tvořili neuvěřitelnou dvojici. Věřila jsem jim, že se nenávidí a i to, že se navzájem moc milují. ️

Tenhle příběh mě totálně zasáhl. Dokázal mi zlomit srdce, ale zároveň mi ho zase dal do kupy. Tohle na knihách miluji. Že na vás dokážou takovým způsobem zapůsobit.

Nejdřív bych Vám doporučila přečíst si sérii Hříšníci a následně pak Novou generaci, až se dostane k této knize. Rozhodně to stojí za přečtení.

MAU256
09.11.2022 5 z 5

"Chci, abys mě zachránila dneska, zítra, za měsíc, za rok, za deset let. Zachraň mě. Dej mi ze sebe to nejlepší, to nejhorší a všechno mezi tím. Vždycky jsem sledoval, jak táta miluje mámu, a myslel jsem si, že se totálně zbláznil. Ale nezbláznil. Ukázalo se, že láska fakt může být takhle kurevsky silná."

Poslední díl série. Těšila jsem se na příběh Vaughnuna a "jeho" Lenny. Jablko u něj nepadlo daleko od stromu. Ubližovali si tak, že jsem si myslela, že to ani nechci dočíst, ale zajímalo mě, co vedlo k té "nenávisti". Je to příšerný, ale ani těm nejbohatším se kruté osudy nevyhnou. Litovala jsem Vaughnuna, jediná ani ne minutka dokáže změnit život. Ale taky jsem ho obdivovala, miloval své rodiče tak, že by se raději zničil sám. Jenže to netušil, co znamená rodičovská láska. A Lenny, jak může dívka bojovat se životem, když ten nejdůležitější človíček už tu pro ni není? Bojovala, nebylo to jednoduché. Ale nakonec to dokázali. Doporučuji přečíst si celou sérii a nenechat se odradit , je to krásně čtivé, smutné, romantické.

etell
30.10.2022 5 z 5

Tak toto bola jazda od začiatku do konca. Úprimne týchto večne nahnevaných chlapov nemusím. Knihy od A. Toddovej (séria After) som nedokázala prečítať, neskutočne mi hlavní hrdinovia vadili. Po prvej knihe som sériu zaradila do kategórie pre mňa nečitateľných. A aj napriek tomu, že aj v sériách od L. J. Shen sa stretneme s podobnými hrdinami, tieto knihy ma zaujali. Bude to spôsobom, akým spisovateľka píše. Dej plynie, stránky sa míňajú a vy sa v príbehu stratíte. Tento posledný príbeh, i keď v úvode mi prišiel vulgárny (dúfam, že mládež takto skutočne nefunguje) ma poriadne dostal. Posledné kapitoly som plakala. Okrem dlhoročnej lásky, schovanej do nenávisti, šikany medzi stredoškoláčkami je v knihe načrtnutá i ťažká téma- zneužívania detí.
Hlavní hrdinovia mi boli sympatickí, bojovali so svojimi démonmi svojským spôsobom. Nechápala som niektoré ich reakcie, riešila by som ich ináč, ale tiež som už iná veková kategória.
Kniha ma dostala. Určite ju odporúčam.

Holubicka1
25.10.2022 2 z 5

"Bez drobného kazu by nikdy neexistovala žádná krása..."

Na Vaughna jsem se těšila a byla na něj neskutečně zvědavá. Příběh se na začátku odehrává v Kalifornii a pak v Anglii. Je plný bolesti, lásky,nenávisti,pomsty,ale taky odpuštění a uzdravení.

Když se Vaughn a Lenny ocitnou v jedné místnosti ostatní pro ně přestanou existovat. Jiskří to mezi nimi a i když se nenávidí a ubližují si,tak je to k sobě táhne a nedokážou se od sebe držet dál.Jak se říká mezi láskou a nenávisti je tenká hranice a u nich to platí dvojnásob. Jejich chování a co si prováděli mě dokázalo neustále překvapovat a šokovat a ne v dobrém.

Vaugn je uzavřený a nesnáší být v blízkosti lidí,pokud to nejsou jeho blízcí přátelé nebo rodina,ale pod tím chladným a uzavřeným chováním se skrývá zjizvené a pochroumané srdce. Má své vlastní tajemství, které z něj dělají nedokonalého boha.

Lenora je drzá a stojí si za svým, nenechá se nikým a ničím zastrašit. Sama si prošla vlastní tragédii, která ji změnila.
Může se zdát, že jsou oba každý úplně jiný,ale jsou si dost podobní. Oba jsou šílení. Jsou to neobyčejní a velmi talentovaní umělci. Svým uměním promlouvají a vyjadřují své pocity.

Některé věci, které si navzájem provedli jsem tak úplně nepřekousla a neumím si moc představit, že by potom všem spolu byli.

Knížka se četla dobře a rychle ale z některých částí mám smíšené pocity. Přesto L.J.Shen patří mezi mé oblíbené autorky.

petulkapeta
23.10.2022 5 z 5

Naše láska byla něčím víc. Zbavila nás hrdosti, hněvu, nenávisti a pochybností. Když jsme byli spolu, tak jsme byli nazi, krásní a čisti.

Tak konec teto serie a me uz je teď smutno. Vaughn byl zmetek to nepopiram,ale ve skutečnosti měl srdce,jen ho musela Len znovu najit. Milovala jsem jak se v každé knize objevili rodiče a taky to jak to cele dopadlo. I když vite jak to dopadne,pochopite,že ta cesta je na tom ta nejlepší.

Belgarion
21.10.2022 2 z 5

Po přečtení téhle knihy mi došlo, proč mi série na rozdíl od Hříšníků nesedí - hrdinové jsou až příliš hustí na to, abych jim tu jejich hustotu v jejich věku žrala. Odpustila bych si i některé nereálné scény (třeba kurz šití náctiletých) a finální vanilka, kterou nám autorka tradičně servíruje, je už docela otravná (zarputilým romantičkám se omlouvám).

AniDi
27.09.2022 5 z 5

Tak to bylo velké překvapení, čekala jsem milou slaďárnu se zlobivým klukem, který ale vlastně zlobivý není a holkou co ho napraví a jsou možná šťastni až navěky. Tímto jsem se nemýlila ALE!, tady to autorka napsala tak "surově" (možno přečíst "syrově"), do hloubky s použitím hodně těžkého tématu. A přesto bylo čtení takovým požitkem. Žádná plochá dějová linka zaměřená pouze na romantiku.
Věřila jsem hlavním hrdinům naprosto všechno a má oblíbená hate to love romantická linka, tu autorka pozvedla o další dva levely víš. Protože jsem se ze začátku myslela, že čtu knihu od Amo J. Takový to byl mazec.
Můžu jen doporučit.

michaela5515
25.09.2022 5 z 5

Tuhle sérii mám fakt ráda. Ze série dětí HotHoles mám nejradši asi příběh Darii a Penna.

Vaughn je bůh. Je zlej. Ale rozhodně není prázdnej. Líbilo se mi, jak si Lenny přivlastňoval, i když nejspíš ze špatných důvodů. Ona ho "spravila" i když nevědomky. Některé scény by mohly občas připadat jako trochu moc. Ale asi to zrovna k nim, k jejich příběhu, patří. Vaughn je rozhodně kopie Viciouse.

Leído
21.09.2022 5 z 5

Od autorky mám přečtené všechny knihy, takže vždy čekám až co nového vyjde a vždy mě překvapí, jak dobře umí psát. Knihu jsem zhltla a bylo to úžasné. Líbilo se mi tu hned několik věcí:

1. prostředí Anglie a hradu, což nemohlo být víc v protikladu ke Kalifornii a tedy všem předchozím příběhům a téma umění a umělců, které dovolovalo přiostřit na charakteru postav
2. nepravděpodobnost a jistá nereálnost tu byla v komentářích kritizovaná, já to vidím naopak. Nemám ráda příběh dívky od vedle, které se stane něco nereálného, čímž si nějaká autorka pomáhá k dramatické zápletce a mě to nutí koulet očima. Tady byl celý příběh posunutý do jiné roviny, takže všechno, co se tam dělo, bylo pro tuto rovinu v pohodě. Je to asi jako když čtu pohádku, nebudu se pozastavovat nad tím, že draci neexistují.
3. forma milostného románu "hate to love" tu získala úplně jiný rozměr. Protože jsem tu nenávist cítila na vlastní kůži. Byla skutečná a silná. Ten kluk mě fakt totálně štval a zároveň jsem nebyla schopná ho nemít ráda. Pokud tohle se mnou knížka dokáže, znamená to, že je fakt dobrá.
4. a co bylo úplně nejvíc? Nepředvídatelnost. Jak často čtete knížku tohoto žánru a netušíte, co se bude dít? Vždycky když jsem musela tuto knihu odložit (kvůli takovým těm přízemním věcem jako je spánek nebo práce), tak ten příběh mi v duchu pokračoval. Podle mé fantazie. A pak jsem se ke knížce vrátila a zjistila jsem, že to je úplně jinak, protože se tam děly neočekávané věci a tajemství se odhalovala postupně. Díky za autorky, které tohle dokážou.

Pokud bych měla najít něco ke kritice, tak ten zločin mohl být "dokonalejší". Trochu mi přišlo, že tohle by odhalila i policie Modrava :)

Kristy.Seb
13.09.2022 4 z 5

Žádný oheň není tak silný a ničivý jako ten, který se zrodí z ponížení.

Čím méně toho člověk řekne, tím víc se vás lidi bojí.

Dvě věci, které si člověk nemůže vybrat, ho definují: rodina a výška.

V temnotě je tolik krásy. Jen se hůř hledá.

Čím výš jste byli, tím byl vzduch řidší. Čím úspěšnější jste byli, tím větší očekávání na vás dopadala jako dusivá deka.

To, co chceme, nemusí být nutně to, co potřebujeme.

Každé bolestné rozloučení má překrásný začátek.

Aby člověk měl chuť žít, tak nejdřív musí být naživu.

Strach nás omezuje.

Nenávist je nejdokonalejší ze všech pudů, které příroda vytvořila. Je nekonečně obnovitelná, znovu použitelná a spoustu lidí pohání víc než láska.

No, příběh mě chvilku až děsil. Příběh plný hněvu a pomsty.