HanaMalina HanaMalina komentáře u knih

☰ menu

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Doporučuji jako oddechovku k vodě, moc víc od toho nečekejte. Poslední strany jsem už skoro nedočetla. Jinak celkově se čte dobře, ale další knihu od autorky si už nechám ujít :-)

16.09.2020 3 z 5


Temná dcéra Temná dcéra Elena Ferrante

Musím říct, že jednoznačně jde poznat, že geniální přítelkyni (GP) a temnou dceru napsala stejná autorka. Temná dcera se nedá s GP srovnat, ale určitě za přečtení stojí. Můžeme zde vidět vztah dcery a matky a je velmi zajímavé, že každý toto pouto cítí jinak.

31.08.2020 4 z 5


Budeme mít děťátko Budeme mít děťátko Stanislav Trča

Knížka není aktuální a vybrala jsem si pouze určité kapitoly. Jsou určitě lepší knížky, ale jako základ docela dobrý :-)

31.08.2020 3 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Dědina se četla dobře, ale poslední kapitola už mě vyloženě nudila a nedočetla jsem. Podobnou knihu v nářečí jsem ještě nečetla a musím uznat, že to bylo zajímavé :-)

27.08.2020 3 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Velmi podařené dílo od autorky, o kt. doufám, že ještě uslyšíme. Jako prvotina velmi povedená a musím ocenit velmi detailní popsání daného drsného kraje i nám čtenářům, kteří danou oblast tak důvěrně neznají. První polovinu knihy do začátku války mě opravdu bavila, ale pak jsem se malinko začala nudit, tak nehodnotím plným počtem hvězd, Budu se těšit na další díl a věřit, že pokračování bude zase o kousek lepší:-)

18.08.2020 4 z 5


Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Přečteno během víkendu a hodnotím jako oddechovku k vodě bez zbytečného přemýšlení. Některé vtípky autorky byly malinko přes čáru, jiné jsem přeskakovala, protože mi nepřišly vtipné, ale vesměs se to dalo :-) Život letušky podle autorky je jedna velká pařba, proč ne, ale psala bych i více o práci samotné letušky. Nečekejte nic velkého, hodnotím tak 2,5*.

03.08.2020 3 z 5


Abych přežila Abych přežila Yeonmi Park

Přečetla jsem během pár dnů a musím říct, že to bylo velmi zajímavé čtení. Jde samozřejmě vidět, že to píše nespisovatel, ale s tím jsem samozřejmé počítáte již na začátku a nehodnotím to jako od profi spisovatele. Co se týká děje, tak musím říct, že obdivuji autorku co všechno musela prožít, aby žila ve svobodné zemi, jako my, kteří to bereme již za samozřejmost. Nevím, zda můžu věřit všemu v knize, co autorka píše, ale to už nikdo nezjistí. Pokud je jenom část z toho je pravda, i tak je to dost strašné.

27.07.2020 4 z 5


Černé lekníny Černé lekníny Michel Bussi

Musím říct, že černé lekníny se četly opravdu dobře a závěr mě malinko překvapil. Oceňuji autorovu představivost a důvtip s jakým si s vámi celou dobu hraje. Jako třešničku na dortu musím ocenit místo zasazení děje do francouzského městečka Giverny, ve kterém namaloval C. Monet slavné lekníny. Čtenář se i něco dozví a po přečtení mám chuť se do Giverny podívat :-)

27.07.2020 4 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Vypravěčka se četla dobře, pouze části v knize psané kurzívou jsem přestala číst hned na začátku (vůbec mě to nebavilo). Konec byl malinko překvapivý, ale nezkazilo to můj celkový dojem. Nemůžu dát plný počet, protože k některým částem mám výhrady plus text psaný kurzívou byl absolutně nezajímavý a pouze mi narušoval čtení. Pokud máte náladu na příběh o holocaustu, tak můžu doporučit.

25.06.2020 4 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Dívka v ledu se četla velmi dobře a mé první seznámení s autorem a jeho stylem psaní dopadlo na jedničku,opravdu poutavě napsáno. Pokud budu mít náladu na detektivní román určitě sáhnu po jiné knize autora.

16.06.2020 4 z 5


Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Moje první seznámení se Ziburou a jeho ne moc naplánovanou cestou do Nepálu a Číny. Musím říct, že jsem neměla velké očekávání, ale nakonec jsem se docela dobře bavila. Místy mě přišly pasáže v knize malinko ospalé, ale celkově to hodnotím jako dobrý počin. Hodnotím 3,5 *. Určitě zkusím přečíst i další knihy a uvidím, jaký dojem na mě udělají.

09.06.2020 3 z 5


Vše, co jsme si nikdy neřekli Vše, co jsme si nikdy neřekli Celeste Ng

Knížka byla o trochu lepší, než ohníčky...Neumím si ani představit, jaké je to vyčnívat z davu a být diskriminovaný kvůli barvy pleti ap., autorka podle doslovu s tím má také zkušenost. Musím uznat, že vykreslení rodinných vztahů bylo zvládnuto velmi dobře a můžeme zde vidět, jak rodiče můžou velmi ovlivnit svoje děti. Knížka stojí určitě za přečtení.

18.05.2020 4 z 5


Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Piper Kerman

Začala jsem nejdříve seriálem a pak jsem měla chuť si přečíst knihu, podle kt. byl natočen stejnojmenný seriál na Netflixu. Pokud srovnám seriál vs. knihu tak je to jednoduše nerovnatelné, seriál se nechal hodně unést a cílí na diváka, tak aby se mu to co nejvíce líbilo. Knížka byla oproti tomu hodně poklidná, žádné velké zvraty a krásně popsala rok autorky v ženské věznici. Některé kapitoly byly malinko nudné, ale celkově hodnotím knížku kladně. Autorka měla štěstí, že ji podporovala celá rodina, kamarádi a známí. Myslím, že měla velké štěstí oproti jejím spoluvězeňkyním, kt. měli osud po propuštění nejspíš krušnější.

12.05.2020 3 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Bohužel jsem nedočetla a to se mi téměř nikdy nestává. Myslela jsem, že to bude napínavá knížka, ale to jsem se spletla. Nezačetla jsem se během asi 80 stran a pak jsem to radši vzdala.

12.05.2020


Podivuhodný život osamělého pošťáka Podivuhodný život osamělého pošťáka Denis Thériault

Útlá knížka, kde jsem se dozvěděla něco o japonském stylu básně haiku a tanka. Čtení bylo nenáročné a pouze jsem se nechala unášet příběhem pošťáka Biloda. Byla to velmi milá oddychová četba. Hodnotím kladně, i když konec byl malinko nečekaný a spíš bych si přála vetší propracování. Obálka knihy je naprosto nádherná a krásně ladí s názvem knihy :-)

16.03.2020 4 z 5


Velký receptář alternativní medicíny Velký receptář alternativní medicíny Jiří Janča

Super kniha, kde máte vybrané nemoci dle abecedy a popsané, jak je můžeme pomocí alternativní medicíny vyřešit. Je to první seznámení s panem Jančou a ráda bych si od tohoto léčitele něco přečetla.

09.03.2020 5 z 5


Jídlo na prvním místě Jídlo na prvním místě Dallas Hartwig

Na začátku knihy je obsáhlá teorie, která mě však ne vždy zcela přesvědčila. Zajímavý program stravování, který zkusilo hodně lidí a nejspíš jim to i zlepšilo zdraví. Pokud beru to, že v Americe se stravují vesměs z polotovarů, tak to pro ně mohla být pecka. Pro běžné lidi, kteří jí zdravě a dost se hýbou, tak je to spíš na zkoušku. Neříkám, že není dobré zkusit něco nového, možná to sama vyzkouším :-) Kdo tento způsob stravování vydrží do konce života tomu vzdávám hold :-) Jídlo má být požitkem a není dobré se takhle svazovat, žijeme pouze jednou :-)

09.03.2020 3 z 5


Probudím se na Šibuji Probudím se na Šibuji Anna Cima

Kniha byla ze začátku docela čtivá, ale jsem se blížila konci, tak mě to víc nudilo. Část v Praze byla malinko lepší, než kapitoly z Šibuje. Musím však ocenit námět a krásné ilustrace na obalu a v knize :-)

09.03.2020 3 z 5


Ohníčky všude kolem Ohníčky všude kolem Celeste Ng

Musím se přiznat, že podle hodnocení jsem se na čtení opravdu těšila, ale nakonec jsem moc nadšená nebyla. Dalo se to přečíst, ale kniha ve mně žádnou přidanou hodnotu nezanechala. Za mě nedoporučuji, pouze pokud se chcete odreagovat a nečekat nic moc velkého. Zkusím přečíst i první knihu od autorky a uvidím, zda bude lepší.

24.02.2020 3 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Z třetího dílu jsem mírně rozpačitá, nemůžu říct, že se mi úplně nelíbil, ale nějak moje nadšení po minulých dílech pokleslo. Chvílemi jsem se už nudila, možná to má za následek, že některé kapitoly byly až moc rozepsané a nějak mi to nepřinášelo požitek ze čtení. Otevřený konec nabádá k dalšímu čtení, ale nevím, jestli chci dál pokračovat.

31.01.2020 3 z 5