hana17.1. hana17.1. komentáře u knih

☰ menu

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Opět výborná kniha a s krásným přebalem (i v něj ukryté malé detaily).
Od knihy se téměř nedá odtrhnout, je velmi čtivá.
Z prvotního pocitu na sebe kapitolu moc nenavazují, ale opak je pravdou, navazují dokonale a ještě více umocní vaše pocity.
Celou dobu jsem si jen říkala, seber děti a uteč... Kniha opravdu dokáže probudit emoce.
Miluju tu knihu a určitě jsem ji nečetla naposledy.

24.03.2024 5 z 5


Dívka v zeleném svetru Dívka v zeleném svetru Daniel Paisner

Jako každá kniha z období druhé světové války se čte i tato těžce.
Je to drsný příběh o souhře náhod a obrovského množství štěstí. To že je příběh vyprávěn z pohledu dítěte je ještě těžší na čtení.

05.11.2023 4 z 5


Bezmocná Bezmocná Timea E. Nagy

Každá kniha se skutečným příběhem se hodnotí těžce. Ale musím tedy říct, že autorka si prošla jistým druhem pekla. Podle jiných skutečných příběhů však víme, že může být vždycky ještě hůř a dá se říct, že z tohoto odvětví bussinesu autorka dopadla ještě dobře a nezlomili ji na úplnou trosku. Obrovský respekt a dík za její odvahu a práci kterou dělá pro ostatní. Bohužel se tohle děje a nesmí se nad tím zavírat oči.
Kniha je čtivá, ale zároveň náročná po emoční stránce. Zhltla jsem ji na jeden nádech,je to opravdu napínavé čtení protkané emocemi, bojujete se vztekem vůči těm parchantům spolu s bezmocnou Timeou.

19.08.2023 5 z 5


Neber to jídlo tak vážně Neber to jídlo tak vážně Týna Skalická

Od knihy nečekejte určitě nic odborného. Kniha nenabízí ani nějaké nové poznatky, ale nabízí možnost nezbláznit se z insta trendů, rad milionu výživářů apod. Je velmi stručná, přehledná a nabízí i nějaké recepty. Stojí za přečtení pro věčné dietáře a laiky.

11.08.2023 3 z 5


Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Skvělá kniha. Napínavý děj až do poslední chvíle. Ze začátku jsem si říkala, že to bude klasický děj jako v celé této sérii knih, ale bylo to opravdu napínavé a zajímavé. Přesto však nejlepší knihou série je stále ta první.

29.07.2023 4 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Začínají mi knihy Darcy Coates připadat všechny se stejným scénářem... Strašidelný dům, duch, šťastný konec, všichni přežijí... Ale příjemnou změnou byla změna perspektivy, kdy se příběh odehrává sousedce a ne přímo hlavní aktérce, což vítám. Každopádně kniha se čte velmi dobře a byla to docela kvalitní duchařina.

18.07.2023 4 z 5


Zdravá střeva Zdravá střeva Justin Sonnenburg

Trochu náročnější čtení, ale velmi poučné. Na knihu jsem se chystala dlouho a rozhodně jsem se nezklamala. Hezky vysvětlené.

12.07.2023 5 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Kniha není špatná, zařadila bych ji však ke slabším duchařským příběhům. Po většinu děje máte tušení co je špatně, pravé rozuzlení je však až v poslední chvíli. Je to pohodové čtení s trochou duchařiny.

09.07.2023 4 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Kniha je čtivá, ale čekala jsem trošku větší horůrek. Ostatní knihy, co mám od Coates přečtené, jsou trochu tajemnější, děsivější. Tato mi přišla spíš jako román o přátelství s trochou nadpřirozena. Jinak je kniha pěkná.

22.02.2023 4 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Motiv díla je pěkný, ale čte se mi špatně. Je to hrozně ukňourané. Raději Hamleta.

07.02.2023 3 z 5


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Výstižný název knihy. Už od Radčiny prvotiny je její specialitou mít promotané osudy všech postav v knize. Líbí se mi její styl psaní, její humor. Ne každému sedne, ale mně se její knihy líbí. Kniha je čtivá s mírně depresivním nádechem. Radčiny knihy jsou ale stále lepší.

06.02.2023 4 z 5


Ráj mrtvých dětí Ráj mrtvých dětí Roxann Hill

Kniha je čtivá, čte se rychle. Námět na knihu je dobrý, ale konec byl dost předvídatelný. Jednoduchá zápletka. Nebyla to špatná kniha, ale čekala jsem od ní více.

21.01.2023 3 z 5


Mötley Crüe Mötley Crüe Neil Strauss

Do kapely jsem zamilovaná už nějakou dobu, kniha Heroinové deníky mě nadchla a tato kniha byla zase jedna velká jízda. Spousta informací, detailních pohledů i "zákulisních" informací.
U knihy se člověk zasměje, pobrečí a nestačí se občas divit, smutné osudy... Nechcete dočíst poslední stránky, protože další už tam nejsou a bylo by skvělé kdyby tam byly další...

10.12.2022 5 z 5


R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Zajímavá myšlenka, zvlášť na tehdejší dobu. Za vším je touha po penězích a moci. A hezká ukázka schopnosti lásky.

24.11.2022 4 z 5


Zase se shledáme Zase se shledáme Madeleine Goldstein

Nedovolím si ke knize o holokaustu psát negativní komentář, jen pouze to, že kniha je psaná velmi stroze, věcně, žádné obkecávání okolo. Kniha mě nezasáhla tolik jako jiné knihy o 2. SV, přesto zde hraje roli spousta náhod. Kniha se čte dobře.

15.11.2022 4 z 5


Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

No jedním slovem Wow! Tohle byla neskutečná jízda, přečteno jedním dechem, skvěle napsáno a nevím jestli se takové označení hodí na hororovou knihu, ale bylo v ní i cosi pěkného, co mě někde hluboko u srdce příjemně zahřálo.
Začátek se pozvolna nevinně rozvíjí a uvede nás do té správné atmosféry a později jak už to u hororů bývá si říkáte: proboha ne, nechoď tam, vy jste se všichni museli zbláznit. Kniha se neskutečně rozjede a oči nestíhají číst. No a ten konec. Skvělý. Vždycky si říkám, že autorka už mě nemůže ničím překvapit, ale s každou její knihou jsem nadšená pokaždé na novou úroveň.

08.11.2022 5 z 5


Cirkadiánní kód Cirkadiánní kód Satchin Panda

Kniha přináší spoustu zajímavých informací a poznatků. Skvěle se doplňuje s knihou Proč spíme. Možná je zbytečně rozsáhlá a je spousta omáčky okolo, ale mně osobně to tolik nevadí. Za mě je to velmi přínosná kniha, kterou by si měl přečíst každý.

26.10.2022 5 z 5


Žert Žert Milan Kundera

O životní ironii, smůle a zkaženém životě, co dokázala způsobit jedna pohlednice v komunistických očích...
Části o folkloru jsou dost zdlouhavé.

16.10.2022 5 z 5


Biologické hodiny - Tajemství metabolismu, dlouhověkosti a zdraví Biologické hodiny - Tajemství metabolismu, dlouhověkosti a zdraví David Frej

V knize je zmíněna a rozebrána spousta dalších odvětví než jen spánek a jeho poruchy, v této knize by každý člověk dokázal najít nějakou svoji část, která se ho nějak dotýká. Hezky sepsáno.

26.09.2022 5 z 5


Spánkem ke zdraví – Zlepšete svůj spánek, zlepšete své zdraví Spánkem ke zdraví – Zlepšete svůj spánek, zlepšete své zdraví Katharina Lederle

V knize zazní spousta podoblastí a komplikace spojené se špatným spánkem. Z téměř každého odvětví zazní něco. Hezky popsané, vysvětlené. Čte se dobře.

24.09.2022 5 z 5