Zdravá střeva
kniha od: Justin Sonnenburg & Erica Sonnenburg
KoupitKoupit eknihu
Kniha Zdravá střeva sice nemá odpověď na všechno, a sami autoři uznávají, že zatím více nevědí než vědí. Přesto pro své rodiny už sestavili základní bezpečný plán pro zdravý životní styl zaměřený na výživu mikrobioty, včetně receptů a jídelníčků – a dělí se o něj se svými čtenáři. V tomto důležitém a poutavě napsaném titulu autoři zkoumají bezpečné alternativy k antibiotikům, zaměřují se na fermentovanou stravu, probiotika a prebiotika i další změny stravovacích návyků a životního stylu, které posilují zdraví mikrobioty. Díky této knize nahlédnete nejen do oblasti, která je rozhodující pro vaše zdraví, ale také do oboru, jehož hvězda teprve vychází. „Víceméně každý aspekt zdraví a vitality je ovlivněn souborem mikrobů žijících v nás. Zdravá střeva dává čtenáři příležitost nahlédnout do nejnovějšího vývoje v tomto oboru v srozumitelném a praktickém stylu.“ – David Perlmutter, autor NYT bestselleru Grain Brain...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275710/big_zdrava-streva-duU-275710.jpg 4.1106Literatura naučná, Zdraví
Vydáno: 2016, Jan Melvil
The Good Gut: Taking Control of Your Weight, Your Mood and Your Long-term Health, 2015
Komentáře (23)
Kniha Zdravá střeva

Pojednání o tom, jak zdraví prospěšné jsou potraviny označené nápisem "živé a aktivní kultury" a jak funguje mikrobiota.

Myslím, že kniha je napsaná velice nudně, rozvlekle a tak nějak po americku aby byla co nejtlustší. Opakování téhož na několika stranách. V posledních letech výzkum střev udělal ohromný pokrok a i s knihami na toto téma se roztrhl pytel. Mohu doporučit zábavnější, stejně vědeckou ale daleko šmrncovnější knihu od mladé vědkyně ,Němky : Střevo není tabu.. Tuto knihu jsem nedočetla..

Pokud musí být ve školách povinná četba, měla by tato kniha do této kategorie určitě spadat.

AUDIOKNIHA : Určitě jedna ze zajímavých knih k tématu zdravého stravování a správného fungování střev. Některé pasáže mi však přišly zdlouhavé a -upřímně - interpratace se u této knihy opravdu moc nepovedla. Interpretka čte text ve velmi rychlém tempu, navíc často nebylo jasné, že/zda věta, odstavec či dokonce kapitola už skončily, což mi ztěžovalo vnímat fakta a rozlišovat podstatné od méně podstatného. Možná se ke knize vrátím, ale v papírové verzi.

Odpovědí na otázky, které jsem před přečtením knihy měla, jsem sice moc nedostala (ale není se čemu divit, zdravotní problémy syna jsou poměrně specifické), ale i tak jsem byla po přečtení celkem spokojená. Je pravda, že se kniha točí hlavně kolem mikrobioty a mikrobioty a ještě jednou mikrobioty. Spousta výzkumů (za to palec nahoru), ale často se informace opakovaly a asi mi tam chyběl ten tah na branku, co se stane když... (to ale není ani tak chyba autorů, jako spíše chybějících výzkumů). Velký bonus je ale ukázka jídelníčku (i s pár recepty) a seznam potravin, která jsou pro vaše střeva zdravá.
Čtivé to je, o tom žádná. A pokud s touhle tematikou začínáte, budete spokojeni. Pokud už ale nějakou dobu o těchto věcech čtete a zajímáte se, nic nového vás asi nepřekvapí.

Náročná ale velmi zajímavá kniha. Já jsem ji četla déle než rok, ale jsem ráda, že jsem se do toho pustila. I kdybyste měli přečíst jen část, stojí za to.
Připomíná mi knihu Proč spíme, taky Vás donutí zamyslet se nad tím, jak dělat obyčejná rozhodnutí jako je, co budu jíst, abyste věděli, proč takové rozhodnutí děláte a také věděli, jaké důsledky to bude mít.

Tahle knížka je pouze o mikrobiomu v našich střevech a stravě, co jim prospívá..

Pokud se o zdravé stravování zajímáte, nenajde mnoho toho, co byste se už nedočetli jinde. Ale jako zajímavý souhrn a úvod do tématu je to kniha určitě vhodná, ačkoli z mého pohledu mohla být ještě kratší, protože některé věci se v ní opakují.
Štítky
zdravý životní styl střeva, tlusté střevo mikrobiom
Autoři knihy
Kniha Zdravá střeva je v