Hajka1712 Hajka1712 komentáře u knih

☰ menu

Strom duchů Strom duchů Barbara Erskine

Knížky Barbary Erskinové miluji již soustu let. Její příběhy jsou krásné a propracované. Vyhledávám její romány vyznačující se prolínáním dvou časových rovin, které se navzájem silně ovlivňují. Tento román však byl pro mě trochu zklamáním. Dvě časové roviny tu byly, příběhy (jak ten současný, tak historický) byly zajímavé, ale chybělo mi tady to propojení obou příběhů, takové to "gró", které u této spisovatelky tak vyhledávám. Větší tajemno, větší duchovno... Z úcty k této spisovatelce dávám 4 hvězdičky.

21.08.2019 4 z 5


Amazonie Amazonie James Rollins (p)

Amazonie je první knížka od Jamese Rollinse, kterou jsem od něj četla. A musím říct, že jsem vděčná za to, že se mi tato kniha dostala do rukou. Napínavá, svižná, děj zajímavý až neskutečný. Nádherný popis míst, která jsem nikdy nenavštívila a přitom jsem při čtení měla pocit, jako bych tam byla. Už se těším na další knihu tohoto autora.

11.07.2019 5 z 5


Vzdálená řeka Vzdálená řeka Barbara Wood

Knihy Barbary Wood mám ráda. Tahle mi ale nesedla. Příběh byl pěkný, rodinná sága zajímavá (proto jsem knihu dočetla). Ale styl psaní mi nevyhovoval. Kniha je psána především formou vyprávění, málo přímé řeči, mnoho stran. Vyhovovalo by mi, kdyby byl děj svižnější. Za mě slabší kniha, ke které se nebudu vracet.

23.09.2018 3 z 5


Nebezpečná zóna Nebezpečná zóna Joy Fielding

Po knížkách Joy Fieldingové sahám vždy s jistotou dobrého počtení. Toto je ale již druhá knížka, u které jsem byla mírně zklamaná. Příběh dobrý, závěr překvapivý, četla se dobře, ale přesto... Joy Fieldingová mívá propracovanější příběhy, napínavější, větší "pecky" a také... vulgarismy k postavě Toma patřily, ale bylo jich zbytečně moc. Za mě slabší kniha této autorky.

19.08.2018 3 z 5


Povídej, co vidíš Povídej, co vidíš Joy Fielding

Joy Fieldingová je mistrná vypravěčka psychologických příběhů. Tento mě ale zklamal. Příběh dobrý, ale u této spisovatelky jsem zvyklá na daleko větší nálož napětí a zvratů.

26.06.2018 2 z 5


Spáčův hrad Spáčův hrad Barbara Erskine

Barbara Erskinová mě nikdy nezklame. Nejsem rychlý čtenář a tak jsem s touto knížkou prožila čtyři krásné týdny. Za tu dobu mi hrdinové historické části i té současné přirostli k srdci a musím říct, že se mi po nich bude stýskat. Knížka se četla velmi dobře, oba prolínající příběhy se mi líbily. Novinkou v knížce bylo, že se hlavní hrdinka ze součastnosti v duchu přenesla do vzdáleného místa (také v současnosti), kde se dokázala zhmotnit. Na prolínání dvou časových rovin jsem u Barbary Erskinové zvyklá, ale tato novinka byla třešnička na dortu.

24.03.2017 5 z 5


Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Knížky Joy Fieldingové jsou pro mě vždy zárukou dobrého čtení. Už od prvních stránek jsem věděla, že se nebudu moct odtrhnout. Příběh byl báječně napsán a nenechal mě knížku odložit. Samotný závěr knihy byl pro mě dost překvapující, i když při zpětném ohlédnutí dával smysl. Příběh, který by v reálném životě nikdo nechtěl zažít, jsem přečetla jedním dechem a můžu doporučit dále.

11.01.2017 5 z 5


Zaříkávač andělů Zaříkávač andělů Kyle Gray

Kniha "Zaříkávač andělů" byla pro mě pohlazení po duši. Měla jsem ji přečtenou za pár dní a ani chviličku jsem se nenudila. Ba právě naopak... příběh za příběhem, o kterých se v knížce vypráví, přináší radost, naději a útěchu... Získala jsem přesvědčení, že nad námi bdí andělé a že lidé, kteří již s námi bohužel nemohou být, se mají dobře a i nadále jsou nám nablízku. Je to jedna z knížek, kterou bych doporučila k přečtení každému...

04.06.2016 5 z 5


Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

K této knížce jsem přistupovala jako k "bestselleru" a knize o "chlapci, který rozdával sny". Možná jsem chtěla snít moc brzy... Celá první polovina knížky byla o těžkém životě přistěhovalců, o ghetu v newyorské čtvrti, kde bylo velmi těžké nejen žít, ale i přežít. A ono vymanění se osudu začalo až ve druhé polovině knihy, což bylo na mě dost pozdě. Ale o to víc se mi druhá půlka líbila, fandila jsem Christmasovi a Ruth a prožívala s nimi radosti i trápení, měla jsem radost z jejich úspěchů. Takže: první půlka ode mě získává tři hvězdičky, druhá pět, výsledkem jsou čtyři hvězdičky a radost, že se mi knížka dostala do rukou.

12.05.2016 4 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knihu jsem dočetla před malou chvilkou a ještě plná dojmu chci napsat recenzi. Ke knížce jsem přistupovala s určitým rozpolcením - na jedné straně "bestseller" a "Kniha roku 2015", na druhé straně často ne úplně dobré komentáře od obyčejných čtenářů. Osobně - jakmile jsem se dostala cca na stranu 80 a udělala si pořádek v postavách, od té doby se mi kniha moc líbila a četla jsem každou volnou chvilku (měla jsem přečteno za tři dny). Pohled na příběh z pohledu tří žen byl zajímavý, neobvyklý a vyhovoval mi. Závěr velmi dobře napsán, knížku jsem neodložila, dokud jsem ji neměla dočtenou. Nevím, jestli je knížka oprávněně "Knihou roku 2015", protože dobrých knížek je dle mého názoru spousta, ale jsem ráda, že se mi dostala do rukou a že jsem si ji přečetla.

24.04.2016 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Na knížku jsem se moc těšila. Ze začátku mi dělalo problém skákání v čase, na což jsem si zvykla asi až v polovině knížky. Příběh byl ale úžasný. Posledních cca 100 stran jsem četla jedním dechem, místy s husí kůží po těle. Příběhy určitých postav bohužel neskončily happyendem, což se ale v románu, odehrávajícím se ve válce, snad ani nedá čekat. Každopádně knížka stojí za přečtení.

29.02.2016 4 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Tuto knížku jsem dostala k vánocům, do té doby jsem o ní neslyšela. Musím říct, že dárek to byl skvělý. Ze začátku mě sice odrazoval vysoký počet stran, protože nejsem žádný velký čtivec, ale děj byl tak dobře napsán, že jsem měla knížku brzy přečtenou. Nápad s cestováním v čase se mi velmi líbil, porovnání života v současnosti s životem o dvěstě let dříve bylo velmi zajímavé. Romantický příběh i téměř každodenní boj o přežití byly báječně vykresleny. Knížku mohu vřele doporučit dalším čtenářům.

14.02.2016 5 z 5


Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

Tato kniha byla od Barbary Erskinové první, která se mi dostala do ruky. Od té doby patří tato spisovatelka k mým nejoblíbenějším. Střídání dvou časových rovin je mi blízké, líbily se mi oba příběhy, jak ten ze současnosti, tak ten historický. Byly dobře propojeny a celkový dojem z knížky je velmi dobrý.

06.08.2015 5 z 5


Hovory s Bohem I – Neobvyklý dialog Hovory s Bohem I – Neobvyklý dialog Neale Donald Walsch

Hledala jsem v životě mnoho odpovědí na situace, které mě potkaly, jenže ony nepřicházely. Přišly až s knížkou Hovory s Bohem. Když se mi dostala do ruky, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Každou volnou chvilku jsem hltala, co je v ní psáno, nacházela odpovědi a ztotožňovala se téměř se vším, o čem se tam píše. Rázem jsem spoustu věcí chápala a na spoustu životních okolností dostala nový náhled. Nádherná knížka ... doporučuji všem, co hledají odpovědi na otázky ohledně života, víry (pozor - ne náboženství!) a něčeho mezi nebem a zemí.

16.07.2015 5 z 5


Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Tak to bylo naprosté pohlazení po duši. Na něco takového jsem dlouho čekala. Tolika naděje, radosti, lásky, co tato kniha dává... Krásně se čte.

16.07.2015 5 z 5


Nejtemnější hodina Nejtemnější hodina Barbara Erskine

Knížky od této autorky mě nikdy nezklamou. Střídání historie se současností je u této spisovatelky typické a velmi zajímavé. Knížka se mi moc líbila, mohu vřele doporučit.

16.07.2015 5 z 5