Povídej, co vidíš

Povídej, co vidíš https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240463/bmid_povidej-co-vidis-J6U-240463.jpg 4 440 139

Bailey Carpenterová pracuje jako detektiv u advokátní kanceláře. Když je však jedné noci brutálně znásilněna, zhroutí se jí celý svět. S návaly panické úzkosti a hrozivými nočními můrami zůstává uzavřena mezi stěnami svého luxusního bytu, násilníka totiž vidí v každém muži, kterého potká. Čas si krátí pozorováním okolních domů dalekohledem. Postupem času však pomalu přestává věřit svému rozumu, protože ji každou noc budí zvonění telefonu a v protějším věžáku se neustále u okna producíruje jakýsi muž, který Bailey dokonce také sleduje dalekohledem. Věřit mu ale přestává i policie, ačkoliv pachatele stále ne a ne najít. I přes svůj stav tak Bailey nezbývá než vzít pátrání do vlastních rukou. Do toho se objevuje její nevlastní sestra Claire se svou přidrzlou pubertální dcerou Jade kvůli ohromnému dědictví, o které se nevlastní sourozenci soudí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Someone is Watching , 2014


více info...

Přidat komentář

ArwenAragorn
14.04.2023 3 z 5

60%
...Obrátí se ke dveřím, zaváhá a pak se naše pohledy střetnou.
Pozná, že to vím...
________________________________________________________________________________________________________________
Bailey je znásilněná a v každém muži teď vidí potenciálního pachatele. Z traumatu se vzpamatovává pomalu, trpí nočními můrami a občas se trvá potrhle. Z prožitého traumatu ji pomáhá vzpamatovat se sestra. Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, nakonec dám tři, protože se mi zdál začátek dost pomalý. Děj se postupně víc a víc rozbíhá a koncem, i když dost rychlým, si to autorka vynahradila, dozvíme se hned dvě závažné skutečnosti.
Je to pěkný psychologický příběh a k přečtení ho doporučím.

klaraj093
25.08.2022 4 z 5

Má druhá kniha od Joy a jsem spokojena. Oddechové čtení.. Napínavá byla, konec mě překvapil. Občas mě nebavili delší opakující se pasáže z bytu, ty bych klidně vyškrtla, ale i tak byla kniha fajn.


Alisa1980
29.07.2022 3 z 5

Začátek slibný, dobře rozjeto. Pak dlouhé pasáže v domě…. Většinou špatně odhadnu kdo je pachatel, tady jsem to tušila poměrně brzy, byť k tomu nebyla žádná vodítka, takže překvapení se nekonalo. Ovšem do knihy jsem se začetla, nepřeskakovala žádné pasáže, přečtení za týden při cestách do práce. Dávám *** protože autorka má lepší knížky a jdu na ně

micha-ella
22.01.2022 2 z 5

Patnáctá knížka, kterou jsem od této autorky četla a z nich se mi zdá nejslabší. Ale obdivuji, kolik námětů, postav a zápletek už dokázala vymyslet a kolik knížek už napsala. Mně se nejvíc líbila Jane utíká.

Arlienen
29.08.2021 3 z 5

Moje mamka má tuto autorku velmi ráda a vždy s chutí sáhne po novince od ní. Já osobně jsem bojovala s jejím stylem psaní. Postavy se mi nezdály být reálné a jejich chování se mi mnohdy zdálo divné. Celou dobu jsem měla pocit, že je tam něco špatně.
Knize dávám 3* jen proto, že mě překvapil ten násilník.
( Mám rozečtenou knihu Jane utíká, doufám, že se mi bude líbit o trochu víc.)

daniela.kol
20.08.2021

Byla to moje první kniha od autorky. Nebyla špatná. Téměř třičtvrtě knihy bylo jen o tom jak hrdinka travila čas doma. I přesto jsem se ale dokazala začíst, chtěla jsem vědět kdo je pachatel. Konec byl překvapivý, ale taky moc rychlý. Žádné vysvetleni proč to udělal. Prostě jen odhalení a hotovo.
Ještě uvidím, jestli dám autorce další šanci

baji42
30.04.2021 3 z 5

Od této autorky existují lepší knihy.

Knihomolka506
24.01.2021 5 z 5

Druhá nejlepší kniha od Fieldingové!! Nikdo z autorů se neumí tak dobře vcítit do svých vlastních knižních postav jako ona. Doporučuji všem koho zajímá problematika nebo chování napadených nebo znásilněných osob.
Ke knize : mladá vyšetřovatelka zažije traumatický a psychický šok , když je cizím mužem napadená a znásilněná. Co vše prožívá, z čeho všeho má až panickou hrůzu to nejde ani popsat slovy. To si člověk musí doslova zažít na vlastní kůži, aby pochopil jednání a myšlení těchto lidí.. Smutné, ale v současnosti to tak bohužel je... přečtěte si a uvidíte

Lemurka
24.09.2020 2 z 5

Od Joy jsem zvyklá na lepší, její knihy mě nikdy nezklamaly. Toto bylo ale hodně slabé, nechtěla jsem ani dočíst, nebavilo mě to. Skoro celou dobu se nic neděje (hrdinka zavřená v bytě, jen kouká z okna, přemýšlí, sem tam jí někdo navštíví či ona někoho pronásleduje...), chybí spád, napětí. Konec byl překvapivý, jen příliš rychlý a celkový dojem z knihy to nezachránil. Troufám si tvrdit, že skoro nestojí za přečtění.
Pokud to je vaše první kniha od autorky, nenechte se odradit, a zkuste jinou.

AndulinaU
06.08.2020 4 z 5

Knížka byla fajn. Abych moc neprozradila děj, tak první pachatelka se mi nezdála až od začátku, druhého jsem tedy vůbec netipovala. Škoda že Fieldingová jede pořád ten samý mustr, vždy se jedná o nějaký trestný čin, který spáchal někdo, kdo vypadá zcela v příběhu nevinně, vždy už od začátku se pak na tyhle "nevinné" postavy soustředím a odpoutává to pak trochu pozornost od děje.

Pavlína2019
21.07.2020 2 z 5

Zajímalo mě, jak to skutečně bylo. Náhled do nepříjemného tématu znásilnění. I přesto poutavě a čtivě napsané. Přečteno za 2 dny.

klarence
27.06.2020 3 z 5

kniha se velmi dobře četla , ke konci jsem sice začínala cosi tušit , ale za mne spokojennost

Leona333
28.03.2020 4 z 5

Škoda, že autorka po rozjetí na plný plyn, začala v polovině knihy šlapat na brzdu. Jinak téma, i další dějové zápletky s rodinou a bratrem jsou zde dobré.
Je neskutečné, co někteří lidé jsou ochotni udělat pro peníze...
U knížky jsem s hodnocením za lepší 3 - 4. Nakonec jsem dala 4 hvězdičky.

MalejTucnak
08.03.2020 5 z 5

Knihu jsem sice četla už dávno, ale pamatuji si, že jsem z ní byla nadšená a určitě mám v plánu si ji přečíst znovu. Moje nejoblíbenější autorka.

Kikuse13
01.03.2020 5 z 5

Knížka mě bavila, konec překvapil. Je to moje oblíbená spisovatelka.

Jitule17
22.01.2020 2 z 5

Knihu jsem dočetla jen proto, že nenechávám rozečtené knížky, ale popravdě mě moc nebavila. Napětí žádné, nemělo to spád, postavy víceméně nesympatické, snad jen ten závěr a odhalení pachatele byl překvapivý. Moje první a asi i poslední setkání s touto autorkou :(

RendyaDav
12.01.2020 4 z 5

Kniha se četla dobře...Psychothrillery mám ráda,jenom tomuto chyběla šťáva,šmrnc...Konec mě překvapil..Myslíte , že víte a nakonec je vše jinak...

pavčape
15.10.2019 2 z 5

Mně vždycky vadí, když je pachatel odhalen na posledních pár stránkách a konec. Přečetla jsem ji rychle, ale řadím ji mezi slabší od J.F.

LucaR8
11.09.2019 2 z 5

Popravdě musím říct, že jsem se nesmírně nudila a nějak nechápu, že jsem knihu vůbec dočetla. Vleklý, nevýrazný a v podstatě žádný děj...konec byl pro mě překvapení, ten jsem nečekala. Bohužel to ale nevyvážilo můj celkový pocit z příběhu.

Ráďa505
04.09.2019 1 z 5

První kniha, kterou jsem od autorky četla a asi i poslední. Nebyla jsem schopná se do knihy začíst, žádná z postav mi nepřirostla k srdci - spíš naopak a děj v podstatě žádný. Za mě zklamání.