Strom duchů přehled

Barbara Erskine

Ruth se po mnoha letech vrací do Edinburghu. Jeden z důvodů je smrt jejího otce. Čeká ji nelehký úkol: vyklidit po něm dům. Brzy objevuje diář a dopisy, psané jejím předkem – Thomasem Erskinem. Thomas se vždycky snažil jít vlastní cestou. Místo univerzity se přidal k námořnictvu. Až později vystudoval práva a nakonec se z něho stal lord kancléř. Na své životní cestě si udělal spoustu nepřátel, kteří ho, i s jeho rodinou, nakonec dohnali až k smrti. Ruth je Thomasovým příběhem zcela pohlcena a pomalu pociťuje nejen jeho reálnou přítomnost, ale i přítomnost jeho nepřátel…... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2019 , Brána
Originální název: The Ghost Tree, 2018

Co říkají o knize uživatelé?

Názory na knihu Barbary Erskinové se výrazně liší. Někteří čtenáři oceňují její schopnost prolínat minulost a přítomnost. Jiní však považují příběh za pomalý a zdlouhavý. Mnozí fanoušci autorky vyjadřují nadšení, zatímco skeptici postrádají napětí a hloubku. Více v komentářích.

Komu by se kniha Strom duchů mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají rádi historické romány
  • Milovníci nadpřirozených příběhů
  • Fanoušci Barbary Erskinové
  • Čtenáři hledající napínavé příběhy
  • Ti, kdo ocení prolínání časových rovin

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strom duchů. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

kosilka
25.01.2026

Kniha, jako všechny ostatní od B. Erskine, je velice čtivě napsaná, děj se čte tak lehce a příjemně, že je člověk schopen číst hodiny v kuse, k čemuž napomáhají i ne příliš dlouhé kapitoly.
Tato kniha mi však přišla slabší než jiné její knihy, které jsem již četla. V první třetině jsem se stále nemohla začíst, děj mi přišel takový kostrbatý a ani Thomasovy zážitky z lodi mě příliš nebavily. Teprve poté, co tento úsek knihy skončil, jsem teprve začala cítit, že mě příběh začíná bavit a ve čtení jsem dokázala přirozeně zrychlit. Celkově se mi kniha líbila, i když v ní byly pasáže slabší, rozvleklé a takové, které mi nepřišly zcela pravděpodobné. Ubírám jednu hvězdičku, protože od B. Erskine už jsem měla tu čest číst skvosty mnohem vyšší kvality, přesto i zde autorku a nezaměnitelnou atmosféru jejích příběhů opět poznávám.

všech 120 komentářů

Související novinky - Strom duchů (1)

Knižní novinky (27. týden)

01.07.2019

Kniha Strom duchů v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně300x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi