Fortuna Fortuna komentáře u knih

☰ menu

Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

Komentář píši cca po třech letech od přečtení.
Už si ani nevzpomínám, jak jsem se ke knize dostala, nejspíše jsem na ni narazila v knihovně. Co si však pamatuji velmi jasně, jsou pocity, které ve mně příběh zanechal..
Pro mě osobně se stala srdeční záležitostí. Ormu, Luciana a Abda jsem si velmi oblíbila. Taktéž se mi líbil svět, ve kterém Fína žije a kde se musí ukrývat.
Knížka není žádným veledílem, avšak myslím, že své zpřízněné duše určitě v někom najde. :)

10.08.2018 5 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Prvotní pocity byly zvláštní. Trošku podivný příběh. Avšak s odstupem času zjišťuji, že kniha je víceméně povedená. Vylíčení tehdejšího života a prostředí je super.
Co se týče četby k maturitě, tak doporučuji. Krátký rozsah, který se dá číst, a děj, který odsýpá.

09.08.2018


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Kniha, ze které čiší kouzlo už jen díky názvu. Dílo, u kterého nejde ani tak o příběh, jako o myšlenky, které musí oslovit snad každého.

09.08.2018 5 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Trochu psychopatické, napínavé a dramatické dílo s "milou", avšak mnou oblíbenou seržantkou Emily Baxterovou a jejími příjemnými přáteli v popředí. Děj se posouvá rychle a vy toužíte vědět už konečně víc. Posledních pár řádků s Wolfovou přítomností mi ani za nic nestačilo, a tak se nemůžu dočkat dalšího dílu.

09.08.2018 4 z 5


Dračí posel Dračí posel Rachel Hartman

Po dlouhé době jsem se vrátila do děje mého vysněného světa. První díl je pro mě srdeční záležitostí, příběhem, který mě poznamenal.
U druhého dílu tomu není jinak, děkuji.
Jediné, co mě velmi zklamalo, je bod, na kterém se zasekl Serafínin a Lucianův vztah..

09.08.2018 5 z 5


Snížkova dobrodružství Snížkova dobrodružství Michaela Burdová

Návrat do světa jednorožců ve mně vyvolal roky ztracené pocity. Bylo fajn vrátit se do příběhu, který odstartoval můj "čtecí" život.
Knížku bych doporučila dětem. Příběh je jednoduchý, krátký a plný kouzelných kočkorohů, elfů i napravených bytostí zla. :)

09.08.2018


A zrodí se píseň A zrodí se píseň Samantha Shannon

Pokračování dechberoucí série pokračuje neutuchající akcí a svižným dějem. Příběh se nezastavuje, možná jen někdy zpomalí, aby čtenář mohl popadnout dech.
Vize nového světa se mi neskutečně líbí, vidoucí i Refájci jsou úžasné bytosti a některé z postav mají dobré charaktery.
Příběh skvělý, konec super, škoda jen, že musíme čekat na další díly. :)

09.08.2018 5 z 5


Specialistka Specialistka Stephenie Meyer

Na knihu jsem se velmi těšila. Očekávala jsem vyzrálejší román pro dospělé, plný napětí, tajemna a zvratů.
Zprvu jsem byla natěšená na okamžik, kdy se dozvím, co je vlastně naše tajná malá Specialistka zač. Jakmile však přišla Kevinova chvíle zamotat se do děje, veškerá má očekávání a radost opadla. Od té chvíle byl příběh předvídatelný, nevyzrálý a plný typického klišé pro náctileté, zklamal mne. Pozoruhodnou nesmrtelnost postav a bezedné zásoby zbraní, převleků a chemikálií asi rozebírat nebudu.
Chtěla bych však vypíchnout jednu věc, která mě na knize zaujala - Alexin prvotní postoj ke vztahům mě donutil přemýšlet nad sebou samou.

09.08.2018 3 z 5


Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století Rachel Harris

Do knihovny jsem šla z cílem přinést si nějakou holčičí blbost - a povedlo se! Tohle je tak boží, sladký a růžový, jak jen to jde. Nemohla jsem se ze začátku začíst, ale pak mě to bavilo. :D Je to fajn knížka, jen toho nesmíte očekávat moc, spíš vlastně nic. :)

09.07.2016 3 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Nejslabší díl série. Za celou dobu jsem si nikoho neoblíbila, přijde mi, že v této sérii to ani nejde. Sympatičtějšími mi byli asi jen Heymitch a Johanna. To jsou asi všichni. Nevím, co si o tom všem myslet, protože kvůli všeobecnému šílenství ohledně THG.. No mám prostě pocit, že kvůli tomu se na to dívám spíš negativně. :)

09.07.2016 3 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Jednička byla o něco lepší. Ale líbila se mi aréna se starými splátci, to bylo fajn. Peeta mi tam stále nějak vadí.. Nevím, co si myslet. Vadí mi, když lidi po něčem šílí, proto přistupuji k THG spíš negativně. Ale kniha se čte neuvěřitelně rychle. Líbí se mi, že se u ní nenudíte, má to švih, spád, u ničeho se dlouho nezastavíte. To je fajn. :)

Po dočtení série jsem zhlédla první díl. Ani jsem ho nedokoukala... :)

09.07.2016


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Netušila jsem, co čekat, ani trochu. Knihu jsem se chystala číst už roky před tím, pak jsem ale zaregistrovala šílenství, které se kolem knihy i filmu ztrhlo, a to mě odradilo. Pak se mi však kniha dostala pod ruku a já si řekla, proč ne.
Kniha je čtivá, poutavá, nudné scény tu chybí, děj je rychlý, má spád, baví mne to. Příběh mě nijak neoslovil. Žádnou postavu jsem si neoblíbila, asi až na Heymitche. Katniss mi nevadila jako některým lidem, vlastně jsme si tak nějak dost podobné, takže jsem její chování chápala. Každopádně mě dost štval Peeta...

Po dočtení série jsem zhlédla film, který jsem ani nedokoukala. Vadí mi ten poprask okolo toho a THG mi možná začíná vadit...

09.07.2016


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Oh... asi umřu... Jak mohl někdo stvořit něco tak dokonalého..? Vše je tak neuvěřitelně promyšlené, vše zapadá tam kam má...

09.07.2016 5 z 5


Návrat Návrat Sophie Jordan

Celá série mě bavila, líbila se mi. Nebylo to ale nic extra. Nepamatuji si, že by tam byly nějaké nudné scény, a pokud ano, nebylo jich moc a nebyly výrazné. :) Nemám ráda milostné trojúhelníky, vždycky mě tam někdo trošku štve - tady to byl Will. Jo, byl v pohodě, sympaťák, ale já prostě radši Cassiana.

09.07.2016 3 z 5


Útěk Útěk Sophie Jordan

No... jak to říct. Prostě jednička byla asi lepší, nevím, mám smíšené pocity. Byla jsem ráda za Tamru, ale jak už tu někde pode mnou je psáno - ty milostný trojúhelníky... Achjo...
Je to asi rok, co jsem tento díl četla, tak doufám, že to nemám pomotané, ale líbil se mi konec. Je otevřený, těším se na pokračování.

09.07.2016 4 z 5


Drakie Drakie Sophie Jordan

Nevěděla jsem, co čekat. A mile mne překvapila. Čtení se mi líbilo, bavilo mě to, takový menší nadprůměr. :) Těším se na druhý díl, snad mne nezklame. :)

09.07.2016 4 z 5


Moře nestvůr Moře nestvůr Rick Riordan

Stále jsem neviděla ani jeden film, nevadí mi to, spíš jsem za to asi ráda. Kniha je úžasná. Jednoduchá. Baví mne. Druhý díl byl lepší, uvidíme jak si povede třetí. :)

09.07.2016 5 z 5


Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Film jsem nikdy neviděla, a tak jsem vlastně ani netušila, o čem by příběh mohl být. Nečekala jsem toho moc, právě proto mě asi mile překvapila. Líbilo se mi, jak autor vše vysvětlil. Nevím, co k tomu ještě říct, prostě to bylo vážně fajn čtení.

09.07.2016 4 z 5


Slza Slza Lauren Kate

Obálka, která upoutá, název, který donutí po knize šáhnout.

Příběh byl podle mě tak trošku bez děje, nic moc se toho nedělo. Nemám sílu vypisovat vše, protože většina mých názoru je v ostatních komentářích pode mnou. Jen bych chtěla zmínit - nepřišel vám konec velice podobný, myslím, že druhé, knize ze série Andělé..?

2,5*

21.09.2015 3 z 5


Pomsta Pomsta Michaela Burdová

Komentář z minulého dílu
Jedno moje očekávání se přeci jen vyplnilo - že mě Míša opět zklame. Opravdu, jak už jsem psala u předchozích knih, každým jejím dílem jde dolu a dolu. A u Sirény to platí dvojnásobně.

Ano, a po přečtení druhého dílu názor neměním. Pravdou už bude, že druhý díl je o něco silnější, ale první mě asi bavil víc. Nevím... Stálé omílání, příliš nudných scén, dialogy na houby, žádné pořádné napětí, žádné překvapení, nic...


Pozn.: Mimochodem... Nepsalo se náhodou na začátku prvního dílu, že se Derren vypravil do České Republiky? Já jen, že druhý díl se odehrává někde u moře..

21.09.2015 2 z 5