Pomsta

Pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231797/bmid_volani-sireny-volani-sireny-pomsta-B5g-231797.jpg 4 172 44

Volání sirény série

< 2. díl

Noel se nedokáže smířit se smrtí svého přítele. Je přesvědčená, že za ní stojí nadpřirozené síly. Každé léto se totiž ve městě ztrácejí a záhadně umírají muži. Její teorii o siréně, která má všechno na svědomí, nikdo nevěří. Až na záhadného Derrena, který se nedávno přistěhoval, a kterému Noel očividně není lhostejná. Co když ale Derren něco skrývá? Dívka se začne zaplétat do příběhu staleté zrady a nenávisti, a brzy zjišťuje, že jí jde o život. Vše se ještě zkomplikuje, když poznává strýcovu přítelkyni Larissu - skutečnou sirénu.... celý text

Přidat komentář

orangerose
11.10.2021 5 z 5

Krásně zakončena siréna, konec byl smutny, i dojemný :)

Luigi1
18.02.2021 5 z 5

Zajímavé pojetí nadpřirozených mocností se současnosri.Kniha se mi líbila.Byl jsem rád,že to takhle pěkně skončilo.


Sariega
30.10.2020 4 z 5

Ne tak dobré jako první ale i přesto božský

mysik612
25.09.2020 2 z 5

Druhý díl jsem si přečetla jen kvůli tomu, abych se dozvěděla, co se stalo s Larrisou. Ale kniha byla jedno velké zklamání. Larissa říká, že ji trápí svědomí, ale zároveň zabije každého, kdo se jí dostane pod ruku. Noel se tváří, jako že všemu rozumí a vypátrá cokoli. A ve skutečnosti je naivní, vnucuje si myšlenku, že nemůže nikomu věřit a má jen Derrena. A na závěr jsem čekala nějaké rozuzlení, které ale nepřišlo, takže že série jsem zklamaná.

petuzla5591
27.08.2019 5 z 5

Skvělý závěr příběhu o sirenách. Druhý díl mě bavil více než první. Zamilovala jsem si to.

Nelíísek
26.04.2019 3 z 5

Přenesení do dnešního světa mi teda opravdu nesedělo, radši jsem dala jsem dala přednost těm dávným věkům. Opravdu jako kravina mě přišlo ovládání obětí přes esemesky a ta Larrisina pomsta myslela jsem že chce ublížit Derenovi ne Noel. Ilustrace v obou knihách jsou opravdu pěkné, chybělo mi tam ale více veršovaných pasáží.

Elizza
28.02.2019 2 z 5

Trochu lepší, ale pořád žádná sláva. Stejný koncept, jako minule.
Noel byla snesitelnější, protože od puberťačky jsem tak nějak čekala, že se bude chovat pitomě. Larrisa dál nechce být siréna, dál vraždí bez zjevného odporu k této činnosti a dál se chová divně. Jé, hele, támhleta přitroublá puberťačka randí s chlápkem, kterej mi dal před x staletíma dost drsný kopačky(bože, já ho nenávidím). Co kdybych jí zabila nějakýho příbuznýho, aby dostala lekci? WTF, proč? Proč? Larrisa se chová víc nedospěle, než Noel, a to je co říct.
A pak, velkolepé finále. Noel zjistí, že jejíh strýčka zabila siréna proto... jí jen tak přenechá svýho chlapa. Okey.
Tvařme se, že to dává smysl.

WinterShadow
22.12.2018 3 z 5

První díl byl lepší

Zuzaček22
18.04.2018 4 z 5

První díl se mi líbil daleko více. Měla jsem ráda Larissu,která se objevila až nějaké 150 stránce. Na jednu stranu to bylo asi dobře, protože jsem byla o to víc napnutá, ale stejně jsem šílela nedočkavostí. Noel mi přišla taková trochu naivní a někdy docela hloupoučká. Třeba že toho o sirénách tolik věděla, ale přesto jí dlouho nedocházelo, kdo ta siréna je . Konec mě tady překvapil, nečekala jsem že to bude tak. Jinak kniha byla opravdu čtivá. přečetla jsem za večer, nemohla jsme se odtrhnout.

zuzi509
03.03.2018 5 z 5

Super. Bylo to tak napínavé a tak strašně pěkné a nečekané.
Vůbec mě nenapadlo, že by autorka zasadila druhý díl do přítomnosti.
Já být Noel tak se zblázním. Malinko se v knize opakovala situace z prvního dílu a to, jak Derren vysvětloval Noel kdo je a byl takový tajemný, tak to bylo stejné jako když to vysvětloval Larisse, ale chápu, že to tam muselo být. Oba díly jsou úžasné a u sirény s knížkami od Burdové rozhodně nekončím:)

m_friedlova
26.02.2018 4 z 5

Velmi čtivý příběh. Napínavý, plný zvratů. Přečetla jsem jedním dechem. Nicméně, nadpřirozené prvky příběhu mi víc sedly do prvního dílu, který byl zasazen do období středověku.

Aaginka
17.01.2018 4 z 5

Druhý díl je stejně dobrý jako první. Je to sice trochu pomotané, ale dá se to číst. Jsou tam krásné ilustrace. Tuhle autorku mám ráda.

any333
27.10.2017 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, autorka měla jako vždy poutavý stal psaní, vtipný i akční, což je skvělá kombinace. Sice se mi o krapet více zamlouval první díl - hlavně kvůli historické atmosféře a Liamovi - tenhle byl také úžasný.
Uznávám, někomu by sice mohly lézt na nervy ty neustálé romantické repliky, ale jelikož se střídaly s krvavými, nepředstavovalo to pro mě žádný problém.
Jelikož Larissa v minulém díle zabila Liama, byl taky můj nejoblíbenější Derren. Nevím proč, ale prostě zbožňuji ty temné postavy. Obzvlášť, když mě jejich hlášky dostávají smíchy do kolen.
Celá záhada zůstávala stále v pozadí, takže se objevovaly jen lehké střípky, které si čtenář skládal až do samého konce. Kdo by měl uhádnout, kdo z nich byla Adriana? Tohle mě vážně překvapilo.
Konec je takový, jak by si ho představovali zapálení čtenáři prvního dílu, takže takový až moc sladký, ale snesitelný. No, a mně teď zbývá jen dočíst sérii o Jednorožcích a čekat, co hezkého autorka zase napíše.

Pedruska01
06.10.2017 4 z 5

Po neuvěřitelně dlouhé době se ke mě dostalo pokračování Sirény a já zprvu byla nadšená. To, co jsem měla možnost přečíst od slečny Burdové se mi vždycky moc líbilo. Ona umí psát neuvěřitelně čtivě a chytlavě. Tahle kniha nebyla výjimkou, dokázala mě k sobě připoutat a já se již od prvních stránek ponořila do příběhu.
Jenže prvotní problém se vyskytnul v tom, že mi něco nesedělo. Říkala jsem si, zda je tohle opravdu pokračování příběhu z jedničky. Už jenom to, že na první stránce byla zmíňka o SMSce. V prvním díle byla tahle moderní doba s mobily? Ty jména, postavy - nic mi neříkaly. Bohužel, jak čas plynul - absolutně všechno jsem z prvního dílu zapomněla. Musela jsem googlit - taková ostuda jsem byla, abych vůbec věděla o čem první příběh Sirény byl.
Nakonec se mi to vyjasnilo a já si dokázala spojit dvě a dvě.
Kniha nenudila. Samo o sobě to byl celkově dobrý nápad. Bylo tam dost akce, možná až moc mrtvých, až to člověka omrzí. Ze začátku jsem sympatizovala s Noel a Derrena jí přála - i to tak vypadalo. Jenže jsem - jak jinak - listovala v knize. A zjistila, že to bude úplně jinak. Byla jsem zklamaná, v údivu a nechápala jsem to. Po dočtení... bylo to sice hodně zvláštní, i když to autorka "vysvětlila", ale opravdu nevím, na čí straně z těch dvou - Noel X Larissa - bych měla být.
Ale jsem ráda, že jsem si tuhle mini sérii mohla přečíst. Doufám, že se se slečnou Burdovou nesetkávám naposledy. :)

Lika007
05.10.2017 4 z 5

Líbily se mi oba díly. :-) Jsou jiné, než většina teď vydávaných knih, ale rozhodně to není na škodu.

Katie46
25.06.2017 4 z 5

Předchozí knihy od Míši mě pokaždé vtáhli do děje a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Očekávala jsem to i u této dvojdílné série. První díl se mi líbil o něco více, ale to neznamená, že tento byl nějak špatný. Byl napínavý a nepostrádal trochu té romantiky. Trochu jsem se ztrácela v postavách v první chvíli ale pak se to dalo.
Četl se dobře ale takové to čtení, že nepustíte knihu z ruky, bohužel.
I tak jsem ráda, že kniha je a že jsem si ji mohla přečíst a rozhodně se k ní plánuji vrátit.

MíšaS.
01.05.2017 3 z 5

O něco lepší než první díl. Bohužel jsem měla pocit, že ta kniha je o jiných postavách než v prvním díle. 700 let lidi změní, ale že by až takhle...

Ailee
22.03.2017 4 z 5

Dvojka se mi líbila míň než jednička, ale pořád je to příjemné odpočinkové čtení. A hlavně originální. Sice vám to krev asi nerozproudí, ale líbilo se mi, jak Míša plynule přešla o sedmset let do přítomnosti. I když jsem si občas nebyla jistá, které dějová linka byla vlastně ta hlavní. Trošku mi přišlo, jako kdyby se do sebe smíchali dva až tři různé příběhy.

Lanisa1966
05.03.2017 5 z 5

Knihy Volání sirény se mi velice líbily v tom, jak autorka dokázala nenásilně přejít z období středověku do dnešní doby plné techniky. Příběh sirény je tak uchvacující, že je člověk nucen chvílemi hodně přemýšlet, ale zároveň se i radovat a smát a není ostudou, když řeknu, že v několika etapách jsem si i krásně od srdce poplakala. Ten příběh je tak dojemný, že bych klidně požádala Míšu, aby Siréna pokračovala ještě dál.

Elsa14
12.02.2017 4 z 5

Víc se mi líbil první díl, kde se děj odehrával spíše ve středověku. Ve druhém dílu je hlavně přítomnost a to mi k Míše nesedělo. Nemám nic proti knihám, kde se vyskytuje elektroniku či elektřina, ale u Michaely jsem na to nebyla zvyklá. Kdybych to měla srovnat s ostatními jejími knihami, tak Sirénu řadím jako nejslabší. Docela mne tato kniha zklamala.